Pozdrav svima..
Trebam predlog za SSD..
Koristil se bude kao primarni disk za Windows..
Cijenom do nekih 700kn
Samsung EVO Basic 128 GB ili Sandisk X210 128 gb(veće jamstvo - 5 g. naspram Samsungovih 3)
Pozdrav svima..
Trebam predlog za SSD..
Cijenom do nekih 700kn
Samsung EVO Basic 128 GB ili Sandisk X210 128 gb(veće jamstvo - 5 g. naspram Samsungovih 3)
Pozdrav svima..
Trebam predlog za SSD..
Cijenom do nekih 700kn
Samsung 840 EVO 120GB.
Pozdrav svima..
Trebam predlog za SSD..
Cijenom do nekih 700kn
Intel 520 120GB, jamstvo 60 mjeseci, cijena 559 kn.
Nema boljeg.
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Sandisk+X210+128+
Stara generacija SSDeova, zamjenjena puuno bržim Intelom 530.
Uglavnom, za te novce postoje bolji izbori, taj Intel je bacanje para bezveze.
Pozdrav,
Budući da imam OCZ Vectora kao sistemski disk, uzeo bi još jedan za instalirati igre koje se duže učitavaju.
Kapacitet 120 GB, ne mora biti killer specs, nego eto.
Do 400 +/- kuna, može i iz vana (Njemačka).
Meni je uletio ovaj SanDisk
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Sandisk+X210+128+
Stara generacija SSDeova, zamjenjena puuno bržim Intelom 530.
Uglavnom, za te novce postoje bolji izbori, taj Intel je bacanje para bezveze.
istina da imam stariji model, odnosno upravo taj 520 - čisto da unaprijed upozorim kako ne bi ispalo da "svatko svoga konja hvali"
no, jednostavno mi se čini da nisi u pravu, jer i kod kupovine dotičnog prije nekoliko mjeseci provjeravao sam kakve su razlike u odnosu na novu 530 verziju i nisam našao toliku razliku da bi opravdao investiranje oko 30 posto više novaca u 530 (ovaj moj je bio dosta jeftiniji i još na akciji grupna kupnja u linksu)
no da se ne zadrži sve na mojem mišljenju, evo ti i doista širok dijapazon raznih testiranja u kojem 520 ne zaostaje baš toliko za "puuno bržim 530"
Ne obaziri se na to što on priča, očito je da se ni najmanje ne razumije u ssd-ove, Intel 520 je odlična kupovina, a brzine između njega i 530 su neprimjetne.
Sa tom cijenom koju trenutno Intel 520 ima i jamstvom od 60 mjeseci, očito je da se radi o best buy ssd-u.
SSD do 500Kn za Lenovo Z585 i ak može preporuka ladice za hdd umjesto pržilice može eBay.
SSD do 500Kn za Lenovo Z585
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=patriot+pyro+ssd
Made in the USA ;)
Kingston hyperx 3k 120GB, intel 530 ili samsung evo 840?????
Kingston hyperx 3k 120GB, intel 530 ili samsung evo 840?????
Što se tiče brzine kontrolera tu je EVO najbolji pogotovo u nekompresiranim podacima gdje SF-2281 kontroler zaostaje naravno ovdje pričam o bench testovima, ima odlične feature preko svojeg Magic softwarea ali i manje jamstvo od intela 530 koji je isto odličan ssd uz 5god. jamstvo.
Kingstone HyperX bi odmah izbacio iz konkurencije pošto ima slabiju nadogradnju firmwarea od intela i manje jamstvo a cijena je slična, također koristi intelov 25nmNAND
Uglavnom ako razmišljaš o SF-2281 kontroleru tu bi osobno samo intela gledao.
Tako da biraj između Samsunga i intela, intel je skuplji po nabavi.net pa sad vidi koliko si spreman potrošiti na ssd.
Kad ce ovaj samsung 850 kod nas?
Nije mi jasno zašto svi forsirate samsung kod preporuka kad se može dobiti Crucial MX 100 za puno manje para a i koristi noviju tehnologiju.
jel to taj,ako je,256 model je 820kn + dostava...ili je ipak neki drugi noviji u pitanju možda...
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Crucial+MX+100
dakle,ipak je to taj,sry,krivo san te skonta :) po tebi je ovaj bolji od samsunga 250??jer nije ni samsung daleko sada više s cijenom od 250,u 100kn je razlika možda...
Kad ce ovaj samsung 850 kod nas?
To se i ja pitam pa nikako da stignu 850 niti extreme pro isto tako, amerika ga ima vec odavno na trzistu, njemacka isto prije par tjedana su ga dobili a nasi shopovi/uvoznici valjda cekaju da se rijese starih serija jer bi cijena trebala biti slična. No kod nas ništa nije sigurno, može biti i da cijena bude skuplja dosta u početku.
Nije mi jasno zašto svi forsirate samsung kod preporuka kad se može dobiti Crucial MX 100 za puno manje para a i koristi noviju tehnologiju.
Sto se tice 1xx modela tu je daleko bolji Evo, malo baci oko na anandtech review pa ces vidjeti koliko najmanji model ima max write speed. 512GB model je hot buy tu se slažem.
A uskoro bi se trebao pojaviti i OCZ Arc100 sa drugom generacijom Toshiba 19nmNAND-a koji po svemu sudeci bi trebao imati istu cijenu po GB kao i MX100
jel to taj,ako je,256 model je 820kn + dostava...ili je ipak neki drugi noviji u pitanju možda...
da MX 100 je najnoviji i koristi 16nm tehnologiju.
Sto se tice 1xx modela tu je daleko bolji Evo, malo baci oko na anandtech review pa ces vidjeti koliko najmanji model ima max write speed. 512GB model je hot buy tu se slažem.
A uskoro bi se trebao pojaviti i OCZ Arc100 sa drugom generacijom Toshiba 19nmNAND-a koji po svemu sudeci bi trebao imati istu cijenu po GB kao i MX100
256 GB i 512 GB modeli su najkonkurentniji cijenom jer koriste manji proizvodni proces 16nm NAND što znači manja cijena , veća kvaliteta , manja potrošnja i manje zagrijavanje po meni je sigurno bolje uzeti crucial MX100 512 Gb nego samsungov .
Razlika u cijeni je više nego očita
takve stvari se jos dugo vremena nece isplatiti kod nas kupovati...
http://www.toppreise.ch/prod_324935.html...skoro sam 100% siguran da im je ovo blizu nabavne cijene a nama valjaju kifle...(226x6.3/1424hrk)
Kingston HyperX 3K ili Samsung 840 Evo 120gb oba
Samo mi dajte vaše objektivno mišljenje jer cijena je jako bliska a Samsung se hvali ko best buy za te novce vise manje. Hvala
iskreno, ni meni to nije jasno. valjda nije svijet dovoljno informiran.
Zbog najmanjeg broja reklamacija. (broj korisnika/broj reklamacija):
- Samsung 0,54%
- Sandisk 0,70%
- Kingston 0,72%
- Intel 0,90%
- Corsair 0,91%
- Crucial 1,08%
- OCZ 5,66%
Objektivno je najbolji SSD za normal usera, što se brzine tiče, razlike su zaista minimalne ako ne mislite baratat ogromnim bazama podataka i sl. (zipanjem velikog broja datoteka)
Nitko ne kaže da je neki baš najbolji, sve se svodi na korisnika i kako misli koristiti disk. Jednako kao i kod grafičkih, radnih, monitora itd.
Za kućne korisnike samsungov evo basic SSD je best buy i amen. Pro je bacanje novaca, za te 3 milisekundi sim tam.
Nazovite najbliži servis računala i pitajte koji SSD najmanje reklamiraju. Meni su u tri trgovine rekli da je Samsung zbog toga najzahvalniji. Onaj kome baš treba neki uber brzi jer ima 300.000 fajlova koje mora u 5 minuta kompresirat/kopirat... nek traži nešto bolje.
Thx na pomoci
Samsung SSD 840 EVO Series 500GB Basic-Edition
http://www.computeruniverse.net/en/products/90518378/samsung-ssd-840-evo-series.asp
Oko 1.500 kn
Može se pronaći (dosta) jeftinije? Kod ovih sam već kupovao pa znam da su pouzdani, pa ako je mala razlika ne isplati mi se tražiti dalje.
Ima kakva Austrijska/Njemačka nabava.net? :)
Samsung SSD 840 EVO Series 500GB Basic-Edition
http://www.computeruniverse.net/en/products/90518378/samsung-ssd-840-evo-series.asp
Oko 1.500 kn
Može se pronaći (dosta) jeftinije? Kod ovih sam već kupovao pa znam da su pouzdani, pa ako je mala razlika ne isplati mi se tražiti dalje.
Ima kakva Austrijska/Njemačka nabava.net? :)
Ima idealo.de
Cool, hvala! Ok, razlike su po 5€.
A zna možda netko kakav manji dučančić iz kojeg je naručivao a da ima još niže cijene? ;)