Koji HDD kupiti?

poruka: 31
|
čitano: 7.773
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Koji HDD kupiti?

Imam problema sa svojim HDDom pa planiram kupit jos jedan. Po onome sto sam cuo, najbolji su Samsung i WD (najpouzdaniji i najtisi, to mi je bitno). A sad, zanima me koji je od ta dva bolji (ili eventualno neki treci, ako je dobar).

Cuo sam i da Ima nekih problema sa Samsungovom novom serijom F1, jel to tocno?

I ako se nekom da, moze mi preporucit bas model... Bitno mi je da ima minimalno 500 GB (a moze i vise), a cijena 600-700 kn max. I za par dana idem u Njemacku, dal su tamo mozda jeftiniji?

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Koji HDD kupiti?
Sve to sto zelis i pokusaj da imas garanciju sto vise (iznad godinu dana)
18 godina
neaktivan
Koji HDD kupiti?

Mislim da su u Njemačkoj jeftiniji

P.S. Uzmi u obzir i seagate

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Seagate imam sad i kvari mi se (mislim jos radi, ali daje neke naznake da bi uskoro mogao crknuti), a cuo sam da se ovi novi od 320 GB dosta kvare
17 godina
neaktivan
Koji HDD kupiti?

Imam Samsunga T166 320 Gb i dosta je glasan, u usporedbi sa Maxtorom puno glasniji. Ali performanse su dobre, i dosta je hladan.

C2D E6750 OC@3.2GHz, P35, FireGL V5600, DDR2 2Gb @960 MHz
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
macgyver kaže...
Paolo2612 kaže...

Seagate imam sad i kvari mi se (mislim jos radi, ali daje neke naznake da bi uskoro mogao crknuti), a cuo sam da se ovi novi od 320 GB dosta kvare
 Ja imam ovaj od 320GB i nikad poblema s njim. Možda imam i sreće da da sam baš ja naletio na dobar primjerak, nisam čuo dosad nikakav prigovor ali i ima garanciju 5 godina tako da se ne moraš brinutSmijeh

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
17 godina
neaktivan

ja imam WD hard i super sam zadovoljan...imam ga oko 3 godine, radi još uvijek full tiho, brzo i pouzdano...nikad nije bilo nikakvih problema....al vjerojatno ovisi kako imaš sreću u kupnji...možda naletiš na primjerak koji će nakon godinu dana izgorit...sreća je isto faktor u tome...

17 godina
neaktivan
Koji HDD kupiti?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=4027

ili

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=4955

Cijene su slicne od 430 do 450 kn

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji HDD kupiti?

imam pitanje u vezi ovoga.

Imam Hdd maxtor 1000gb.

ima previše bad sectora pa odlučio sam kupiti novi.

pa me zanima recimo ovaj hdd ? mišljenje neko ili nešto ?

http://www.links.hr/index.php?naziv=Tvrdi+disk+1000.0+GB+SAMSUNG+SpinPoint+F3%2C+SATA%2C+32MB+cache%2C+7200+okr%2Fmin%2C+za+desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.091

trebam sata disk za deskop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji HDD kupiti?
tepih kaže...

imam pitanje u vezi ovoga.

Imam Hdd maxtor 1000gb.

ima previše bad sectora pa odlučio sam kupiti novi.

pa me zanima recimo ovaj hdd ? mišljenje neko ili nešto ?

http://www.links.hr/index.php?naziv=Tvrdi+disk+1000.0+GB+SAMSUNG+SpinPoint+F3%2C+SATA%2C+32MB+cache%2C+7200+okr%2Fmin%2C+za+desktop&option=artikl&id_kategorija=051510&id_artikl=051.510.091

trebam sata disk za deskop.

Uzimaj jedino ti to mogu reći

15 godina
neaktivan
Koji HDD kupiti?

Ja isto planiram nadograditi HDD. Ovaj koji imam (250 GB) na njemu držim windowse, dok bi na ovom držao multimedijske dadoteke, neke programe i evenutalno igrice. Tako da planiram uzeti jedan od 1TB-a i mislio sam da prođem nešto jeftinije tako da su mi ova dva zapela za oko po cijeni

• HDD WD 1000GB SATA II 7200 EALX Blue
  • HDD WD 1000GB SATA II 64MB EARS Green

No s obzirom da neznam skoro ništa o HDD-ima koliko uopće mogu pogriješiti? Tj. koliko se oni uopće islplate kupiti jer vidim da neki pišu kako HDD mogu lako crknuti ili da su prespori ili preglasni... Menis se recimo još nikad nije dogodilo da mi je crko HDD ili da je bio preglasan a imao sam tokom godina već nekoliko kompjutera.

Onda vidim još jedan HDD koji se čini vrlo sličan ovima samo što je dosta skuplji: HDD WD 1000GB SATA II 64MB FAEX Black. Koja je razlika?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 9:54 (Sjekirica).

0 0 hvala 0
14 godina
Koji HDD kupiti?

Sry sta se ubacujem al me zanima dali je ovo dobar i brz disk...http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=6558
Taj disk dolazi u konfu (moj pc-nadoalzeci komp)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
i7 extreme kaže...

Sry sta se ubacujem al me zanima dali je ovo dobar i brz disk...http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=6558

Uzmi rađe neš ovak 

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=5431

Podjednakih su performansa

14 godina
Ivanjino96 kaže...
i7 extreme kaže...

Uzmi rađe neš ovak 

Podjednakih su performansa

Dobro je to samo malo cijena skace.. max do 380 kn , ne vise :D

14 godina
Koji HDD kupiti?

i7 extreme kupi Samsung Spinpoint F3.300 kuna u Protisa.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

A jbg kupujem u ADM :D

14 godina
i7 extreme kaže...
zoharbizo kaže...

430 kuna Spinpoint F3 1 TB.Protegni se.Isplati se,vjeruj mi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
zoharbizo kaže...
i7 extreme kaže...
zoharbizo kaže...

430 kuna Spinpoint F3 1 TB.Protegni se.Isplati se,vjeruj mi.

A daj mi nekog u adm-a koi je brz i dobar , ne preko 400 kn !

14 godina
Koji HDD kupiti?

Nijedan u tom cijenovnom rangu se nemoze mjeriti sa F3 1tb.Ako nemas novaca pricekaj dok im dode na lager F3 500GB.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji HDD kupiti?

Da li se više isplati kupiti te Samsunogve hard diskove ili one koje sam ja naveo? Pitam jer tu gdje ja živim je ponuda dosta ograničena.

0 0 hvala 0
14 godina
Sjekirica kaže...

Da li se više isplati kupiti te Samsunogve hard diskove ili one koje sam ja naveo? Pitam jer tu gdje ja živim je ponuda dosta ograničena.

Samsung je najisplativiji.

15 godina
neaktivan
Koji HDD kupiti?

OK nabavio sam Samsungov i priznaje mi ga kad upalim komp no u windowsima ga nema na recimo my computeru ili Total Commanderu iako je pisalo "Found new Hardware Samsung..." izgleda da sam zeznio oko master/ slave.

No ima li koje razlike između crvenog i žutog SATA kabela? Recimo "stari" hard disk mi je priključen sa žutim SATA dok za ovaj novi sam u kući jedino našao crveni pa igra li to kakvu ulogu?

0 0 hvala 0
18 godina
Koji HDD kupiti?

Znam da je tema stara, ali da ne otvaram novu.

Namjeravam uzeti novi HDD od 2TB. Bio bi samo za podatke, ne bi bio OS na njemu.

Ova dva su mi zapela za oko. Naravno, ako ima koji treci da je slicne cijene, slobodno preporucite.

Naginjem vise WD-u, jer je SATA3 i 64MB cache-a.

Do sad sam imao samo Seagate diskove. Jedan je riknuo u garantnom roku, zamjenski radi i dan danas (5+ god) i Maxtor koji radi sad 8+ godina.

Nisam do sad imao niti Samsunga, niti WD.

Za sada bi bio u docking stationu.

Ali za koji mjesec ce se nadogradivati racunalo, pa ce ici unutar kucista u paru s nekim brzim diskom na kojem ce biti OS ili mozda cak i SSD-om.

WD Caviar Green 2TB 650kn

Samsung SP F4 2TB 650kn

10 WD
3 Samsung
Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji HDD kupiti?

cito sam malo komentare i posto meni isto treba novi HDD uzo bi ovaj koji ste kolegi preporucili Spinpoint F3 1 TB i to cu ga ic vec sutra uzet, pa bi me zanimalo dali da ga rade raspodijelim na dva dijela po 500Gb ili da pustim sve zajedno? je bi utjecalo na brzonu harda?
hvala :)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji HDD kupiti?

Kojeg od ova dva kupiti?

HDD Seagate 1TB, Serial ATA III, 7200 rpm, Barracuda 7200.12, 32MB cache  --- 446 kn

HDD SAMSUNG SpinPoint F3 1Tb 7200rpm 32MB cache Serial ATA II ----  500 kn

na prvu mi se čini da su jednaki, samsung je nešto poskupio?

može preporuka, kojeg odabrati?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Goldmember kaže...

Kojeg od ova dva kupiti?

Moj glas za Samsung. Imam ih 3 komada (2x750 i 1TB). Hladni, tihi, brzi.

Seagate su meni rikavali ko na pokretnoj traci (više komada).

World Championships: 7, GP started: 284, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,501
16 godina
Koji HDD kupiti?

Ah, ići ću ipak na seagate, jer teško da ću samsunga ugurat u zadan budžet...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zasto su jucer u ADMa svi diskovi misteriozno poskupili za skoro 100kn? Npr. Seagate 500GB bio 310, sad 390 / WD Blue 500GB bio 320, sad 400... tako i s ostalima. U prosjeku 80kn koliko sam gledao...why?
18 godina
Koji HDD kupiti?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
To sam skuzio :)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice