Instalacija HDD 250gb

poruka: 13
|
čitano: 3.760
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Instalacija HDD 250gb
pitanje

Pozdrav !

Za par dana ću ugraditi ovaj disk u PC http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1080026

Taj disk će biti jedini HDD u PC-u i biti će na njemu 2 particije( C i D) jedna C za Windowse i D za igre i multimediju.

Zanimaju me samo 2 detalja :

1. Pošto je ovaj disk ograničen na 78MB/s brzinu, jel mi se isplati skidanjem jumpera da radi u SATA300 modu? I mogu li slobodno (bez ikakvih nuspojava) skinuti jumper s diska?

2. Moram li prije particioniranja diska prvo u BIOSu fizički formatirati (ili je to već napravljeno od strane proivzođača?)

hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Instalacija HDD 250gb

To ti je max.brzina diska i ne ide brze bez obzira na sucelje. Hard formatiras i radis particije prilikom instalacije Windowsa.

U BIOS-u ne mozes formatirati i raditi particije...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 22:10 (Kristyans).
17 godina
neaktivan
Instalacija HDD 250gb
autorov komentar

1. A mogu li ipak jumper maknut (tako ce raditi u SATA300modu) iako nista ne dobivam, zanima me hoce li biti kakvih nuspojava pošto disk ne podrzava baš max brzinu SATA300 standarda?

2. Da znam ali me zanima moram li napraviti prvo low level format?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

1. Jumper diras ako hoces postici kompatibilnost sa starijom maticnom plocom,nema veze s brzinom

2. Low lewel radis ako ti se pocnu bad sectori  javljati pa da spasis disk,inace nikada.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 23:38 (Kristyans).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Kristyans kaže...

1. Jumper diras ako heces postici kompatibilnost sa starijom maticnom plocom,nema veze s brzinom2. Low lewel radis ako ti se pocnu bad sectori  javljati pa da spasis disk,inace nikada.

1. Ima veze s brzinom. Ako maknem jumper aktiviram SATA II standard, ako ostane onda radi u SATA I standardu.

No pitanje je :

- Ovaj disk ni u ludilu nemoze dostici brzine SATA II standarda (300MB/s) - no ja bi ipak reda radi maknuo jumper pa mozda dobijem veci burst ako ništa, ali me zanima pošto ovaj HDD podrzava max 78MB/s ima li kakvih nuspojava što se tiče toga da maknem jumper pa da radi po SATA II standardu.
17 godina
neaktivan
Instalacija HDD 250gb
"In vino veritas" "Quod capita tot sententia"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nemoj postati bezveze molim te.

Hvala.
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Nemoj postati bezveze molim te.

Hvala.
 Što postam bezveze pitao si kako podijeliti hdd
"In vino veritas" "Quod capita tot sententia"
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ja znam kako particionirati  disk na particije, no 2. pitanje je bilo jeli potrebno napraviti low-level particioniranje prije logičkog particioniranja ( da si pratio post nebi postao taj link) - inace na to sam dobio odgovor - koji sam i mislio da je slučaj - low level formatiranje je već napravljeno u tvornicama i netreba ga se ponovo raditi.

17 godina
neaktivan
Instalacija HDD 250gb
autorov komentar

Isto tako bas sam gledao po netu , neki lik je tvrdio da bas treba software od Seagatea da bi se particionirao disk...ne vjerujem u to bas pa ako netko ima ovaj disk da barem potvrdi da to nije slučaj.

Mislim, kako bi mogao uopce pokrenuti software kad prvo moram (pošto je disk nov i moram staviti Windowse na njega tj. bootstrap na C particiju)...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja imam Seagate od 250 GB,disk kao i svaki drugi( premali Osmijeh )...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.1.2009 18:09 (Kristyans).
17 godina
neaktivan
Instalacija HDD 250gb
autorov komentar

Jesi morao koristiti za particioniranje diska taj seagateov tool?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje

Naravno da nisam,sve sam napravio iz Windowsa,svi proizvodjaci imaju svoje programe da olaksaju instalaciju novih diskova ali mislim da su oni vise usmjereni na dodatne diskove jer glavni disk mozes porticionirati kod instalacije. Dodatni disk mozes (pre)particionirati direktno iz Windowsa ali tesko da prosjecni korisnik uopce zna doci do Disk Managementa i tamo napraviti sto zeli,bar je moje misljenje takvo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice