HDD poskupljenje

poruka: 451
|
čitano: 121.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Nepratim cijene konfiguracija,al sam se iznenadio kad sam rekao prodavatelju ,imaš jedan HDD za tristotinjak kuna..kaže nemam sad košta   šestotinjak, ošla tvornica motora koji se ugrađuju u HDD pa poskupili..

em ti tvornicu..onda ništa..

Hoču reči kom nije hitno neka pričeka mjesec dva snizit če se cijene, ili nek si nabavi polovni.. nitko nas netjera da to baš mora biti sada ili ne...

Ja ču osobno sačekati koji mjesec možda oko N.Godine bude sniženja ,pametnije je noć prespavati nego trčati grlom u jagode...

dd

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

OCZ je počeo smanjivati cijene svojim SSD diskovima zamjetio sam jedan od 60 Gb za 500 tinjak kuna što znači da bi moglo još iči doli....a i REVoDrives su sad isto dosta otišli doli tako da sa jednim SSD-om od nekih 60 Gb i terabajtnim 3.5" vanjskim bi se u potpunisti zadovoljile potrebe korisni.................i kako je je jedan forumaš par postova prije rekao triba početi brisati sr... sa hardova hehe ja jučer oslobodio oko 400 Gb :P

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

mene zanima kad će se cijene vratit u normalu jer je ovo previše. komp će me ako uzimam najjeftiniji hdd od 1tb(caviar green oko 750kn) izaći još oko 300-400 kn više, a uzimam hdd koji bi trebao biti jeftiniji od planiranog.

užas.

samsungov f1 dođe 1000kn O_o

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: HDD poskupljenje

ostavi stari dok se ne unormale cijene.. 

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

ostavi stari dok se ne unormale cijene.. 

kupujem novi komp. jednostavno moram dva diska..

pričekat ću kraj godine, ak se ne snize cijene...jbg

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
neaktivan

Pa ne moras... instalacija Win7 je ~30GB, ostaje ti ~120GB za ostalo.

Ustedis 300kn i lijepo uzmes sto ti je potrebno, ionako WDCG nije za sistem disk, to je storage disk.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 17:02 (Mitsuoka).
17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

Pa ne moras... instalacija Win7 je ~30GB, ostaje ti ~120GB za ostalo.

Ustedis 300kn i lijepo uzmes sto ti je potrebno, ionako WDCG nije za sistem disk, to je storage disk.

dva kompa trebam imati. dakle dva hdd-a.

prvi je ovaj trenutni koji će ići ostatku obitelji, a novi ide meni.

green je trenutno jedini izbor dok se ne snize cijene jer drži još ok cijenu ako usporedimo s ostalima.

16 godina
neaktivan

Pošto još nismo na razini čitanja misli, nikako nisam ni mogao znati da ostavljaš stari PC. 

Onda uzmi neki disko od 320GB/500GB za sistem, pa onda kad se normalizira uzmes 1TB WDCG.

16 godina
ja sam uzeo u linksu sad u subotu bila akcija na hdd i ssd uzeo ssm sata 3 segate 500gb 7200rpm 16mb cache za 580 sa postarinom..obicna cjena bez postarine je bila 545 kn..
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
16 godina
neaktivan

Da pitam ovdje - ukoliko narucim novi disk online sa stranice od proizvodjaca dali placam carinu ? Jer kod nas je sad sve oslo preko 1000kn . A online su po 130 $ koji su kod nas i inace jako skupi . Eto toliko :)

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
16 godina
normalno samo pitanje koliko
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Ja danas uzeo 2 WD Caviar Bluea od 750GB za 125€ (~ 930 kuna), mislim da nisam lose prošao, još imam mogućnost raida. {#}

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Evo u Seagateu predvidjaju da ce oporavak trzista HDD-ova ici sporije nego se predvidjalo, umjesto do prve polovine 2012-te, kazu da ce oporavak trajati minimalno do kraja 2012-te.

http://www.xbitlabs.com/news/storage/display/20111117154802_Seagate_Expects_Issues_with_Hard_Drive_Supply_to_Persist_Through_2012.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 19:53 (Sima007).
Moj PC  
0 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

HDD expertovi, ajde mi recite kako da provjerim health od svog hard diska.

Sa kojim programom mogu to obaviti?

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...

HDD expertovi, ajde mi recite kako da provjerim health od svog hard diska.

Sa kojim programom mogu to obaviti?

Možeš s HD Tune.

Remember, remember the Fifth of November, The Gunpowder Treason and Plot, I know of no reason Why Gunpowder Treason Should ever be forgot.
16 godina
HDD poskupljenje

Kupio novi Caviar Green 1.5 TB za 500 kn {#}{#}

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
15 godina
Gdje?
This post is signed by Ivanoile
16 godina
ja za 540 500 gb seagate baracuda
16 godina
ivanoile kaže...
Gdje?

Mala trgovina u malom gradu, bio je zadnji hard...

Trebate potražiti u takvim manjim trgovinama, knjižarama i slično

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
14 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Jedno OFFTOPIC pitanje- hoce li biti ista od onog poskupljenja RAMa sto su govorili?

Ofc.

1 0 hvala 0
14 godina
HDD poskupljenje
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

ak su lagano počele padat cijene, možda se nađe nešto oko božića.

ak ne, ići ću po tim malim dućanima što je netko gore spomenuo.

samo kojih ima malih dućana s time u zg?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HDD poskupljenje

Mali dućani nemaju odavno ništa starog na lageru, ali istina je da su cijene

počele padati. Evo npr. novi 2,5TB disk je oko 1500kn. To je 60 lipa po gigi. Malo bolje,

ali daleko još od onog iz 10 mjeseca kada je bilo 30 lipa po gigi (za kupovinu 2TB diska).

Koliko sam čuo, ideja o lakoj zaradi brzim poskupljenjem lagera na vijest o poplavama

rezultirala je fijaskom, u kojem nije prodano gotovo ništa u maloprodaji.

Jednako vrijedi i za jednako polakomljene prodavače diskova po oglasima

kojih je odjednom izniknula vojska u ideji da je nova hiperinflasijska cijena

realna i da kupci njihovih izlizanih backupa samo čekaju kao da nema sutra.

Moj PC  
14 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

evo taman sam računao i komp bi me došao s najjeftinijim hdd-om od 1tb(caviar green za oko 700kn) došao 400-500kn skuplje nego što sam planirao(6200-6700kn)

500kn nije baš malo, još kad gledam da ću uz to morat uzet miš, tipkovnicu, usb adapter i još štogod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdomi kaže...

evo taman sam računao i komp bi me došao s najjeftinijim hdd-om od 1tb(caviar green za oko 700kn) došao 400-500kn skuplje nego što sam planirao(6200-6700kn)

500kn nije baš malo, još kad gledam da ću uz to morat uzet miš, tipkovnicu, usb adapter i još štogod.

Upotrijebi privremeno stari disk. Za koji mjesec možeš mirrorati sistem na novi disk kad pojeftini (ako ti je tlaka poput mene, instaliranje OS-a i sve sile programa, sodeca, fontova, mailova i pluginova)

17 godina
neaktivan
overhaul kaže...
djdomi kaže...

Upotrijebi privremeno stari disk. Za koji mjesec možeš mirrorati sistem na novi disk kad pojeftini (ako ti je tlaka poput mene, instaliranje OS-a i sve sile programa, sodeca, fontova, mailova i pluginova)

neću baš moći koristit stari privremeno jer mora ostati u starom kompu da ostatak obitelji može koristiti komp.

na novi hard ću prebacit downloadove i još neke stvari s ovog hdda.

jedva čekam 1tb

16 godina
neaktivan

pa uzmi 320/500GB disk za pocetak... sto ce ti 1TB WDCG, kad to nije disk za sistem... 

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

pa uzmi 320/500GB disk za pocetak... sto ce ti 1TB WDCG, kad to nije disk za sistem... 

nemam baš neke ponude, green je najjeftiniji. rado bih uzeo neki brži, ali 1000kn je preseravanje naših trgovaca.

da znam kad će se snizit cijene, to bi bilo super, ovako jednostavno ne znam da li da čekam jer su male šanse da bude bolje.

a i dosta mi je čekanja, čekam predugo.

17 godina
HDD poskupljenje

Kod ADM-a imaš Seagateov 2TB Green za 1.110 Kn, relativno povoljno obzirom na situaciju, a i nije baš tako spor da ne bi mogao biti i sistemski.

To je novija serija ST2000DL003 (stara je bila ST32000542AS odnosno Barracuda LP 5900.12).

Nedavno sam probao na jednu stavit XP x64, i vjerujem da većina usera ne bi ni primijetila razliku (osim tišine :))

Malo sam provrtio i HDTune i čine mi se sasvim pristojni rezultati (min. 61,7 / avg. 103,7 / max. 122,7 MB/s) što je bitno bolje od WD-ovih malih zelenih :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HDD poskupljenje

Kupio u linksu u 6.mj wd green 2tb EARS za 639kn, sad gledam u linksu 1650kn.. Prije 3 mj gledao momentus xt ssh 500gb 2,5' cca 900kn, sad cca 1400kn..  A prije cca 4 mj kupio Asus G73 na popustu sa 12000kn na 8700kn sa 2 momentusa xt.. Kupio sve u najboljem trenu i malo za promjenu se dobro osijecam.. Inace me pati kako pojeftinjuje sve kad dolaze nove stvari :))

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice