HDD do 800kn zaključana tema

poruka: 8
|
čitano: 1.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HDD do 800kn

Ovako, došlo je vrijeme za novi hard jer su mi sadašnja 2 prekrcana a i samo je pitanje vremena kad će izdahnut. Malo sam gledao i za oko su mi zapeli WD caviar black od 1TB i caviar green od 1.5TB. Sad me zanima koliko se osjeti da je sporiji ovaj green i da li je isplativo potrpiti malo brzinu za kapacitet? Komp koristim za Photoshop, CAD i ponekad zaigram malo.

I kad već pitam, zanima me da li je ovaj green brži od 5god starog seagatea od 120GB pri 7200rpm?

EDIT: ako imate kakav drugi prijedlog, iz Rijeke sam tako da me okolni dućani ne zanimaju

EDIT 2: na jednoj stranici je caviar green od 1.5TB pri 5400rpm a na drugoj 7200. Ko laže?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 0:39 (BORN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: HDD do 800kn
BORN kaže...

Ovako, došlo je vrijeme za novi hard jer su mi sadašnja 2 prekrcana a i samo je pitanje vremena kad će izdahnut. Malo sam gledao i za oko su mi zapeli WD caviar black od 1TB i caviar green od 1.5TB. Sad me zanima koliko se osjeti da je sporiji ovaj green i da li je isplativo potrpiti malo brzinu za kapacitet? Komp koristim za Photoshop, CAD i ponekad zaigram malo.

I kad već pitam, zanima me da li je ovaj green brži od 5god starog seagatea od 120GB pri 7200rpm?

za sta bi ti sluzija hard? pohranu ili sistem?

ako je samo za pohranu onda uzmi green ako ce i sistem onda black wd ili mozda samsung

lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
17 godina
neaktivan
HDD do 800kn

Treba mi i za sistem i pohranu. Najrađe bi ovaj uzeo, cijena mala, brzina mi se čini ok.

EDIT: sad malo uspoređujem revieweve na tom's hardwareu i ovaj HDD skoro pa uopće nije sporiji od blacka od 1TBIznenađen

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 1:19 (BORN).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Problem mi je što sam iz rijeke i onda se moram još zezat sa dostavom i svime, što mi se neda. A i što više gledam to mi se sve više čini da je ovaj WD black lupanje para. Rađe ću u ponedjeljak otić u netcom i uzet ovaj green od 1.5tb za 635kn. Šta se to može toliko osjetiti u normalnom radu između greena i blacka?

15 godina
neaktivan
BORN kaže...

Problem mi je što sam iz rijeke i onda se moram još zezat sa dostavom i svime, što mi se neda. A i što više gledam to mi se sve više čini da je ovaj WD black lupanje para. Rađe ću u ponedjeljak otić u netcom i uzet ovaj green od 1.5tb za 635kn. Šta se to može toliko osjetiti u normalnom radu između greena i blacka?

Razlike su male tak da i ja isto mislim da je bolje uzet green.

16 godina

samo mala napomena, koliko znam black i green nemaju istu garanciju, ako se ne varam kod black-a je 5 godina a kod greena 3

17 godina
neaktivan
HDD do 800kn

Kupio sam prije par dana green od 1TB (nisu imali od 1.5TB) i za dosta malu cijenu. Diskom sam jako zadovoljan. Tih je i meni sasvim dovoljno brz.

Može lock na temuNamigiva

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice