HDD od 1,5 TB - WD ili Seagate?

poruka: 17
|
čitano: 4.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kupio bi novi SATA2 3,5" disk od 1,5 TB pa molim za pomoć. Evo, vidim da Seagate baš nije preporučljiv disk ovog kapaciteta iz serije .11 koji je dostupan na tržištu, a osim njega odlučio bi se za ovaj WD 1,5 TB Green. Nadam se da je to dobar izbor ali ipak bih volio čuti vaša mišljenja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HDD od 1,5 TB - WD ili Seagate?

WD u svakom slučaju ,bježi od Seagatea i serije 11! Imaju problem sa firmwareom koji još uvijek nisu riješili. A kaj se WD-a tiče ,ako imaš kojih stotinjak kuna više bolje onda uzmi Black seriju jel su brži i općenito bolji. Meni je prvi disk u ovom kompu bil 640 MB Caviar Green ,a onda sam uzel Caviar Black 1 TB i na njega preselil sistem i stvarno sve radi bolje i brže.

I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 0:59 (kizo2703).
17 godina

WD black je odlican kao sto kaze kizo ali neces pogrijesit ni sa 12. serijom od Seageta sa kojom uopce nema problema!

krpelj sa bazukom :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja bih uzeo WD jer mi je tradicija ali i Seagate s najnovijom serijom nije loš ali stara serija 11 nikako

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Volio bih uzeti WD Black, ali vidim da je najveći kapacitet WD-a iz Black serije 1TB, a od 1,5 TB su samo Green. S druge strane Seagete od 1,5TB su svi .11 serije koja ne valja, nisam našao nigdje .12, ali bi ipak bolje možda uzeo onda WD 1,5 Green ili je po vašem mišljenju bolji manji WD 1TB Black.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Anthony kaže...
Volio bih uzeti WD Black, ali vidim da je najveći kapacitet WD-a iz Black serije 1TB, a od 1,5 TB su samo Green. S druge strane Seagete od 1,5TB su svi .11 serije koja ne valja, nisam našao nigdje .12, ali bi ipak bolje možda uzeo onda WD 1,5 Green ili je po vašem mišljenju bolji manji WD 1TB Black.
 uzmi  wd1tb black i 500GB black i to je 1.5 tb i stavi ih u raid 0
16 godina
neaktivan
Treba_do_neba kaže...
Anthony kaže...

zasto bi ih stavlja u raid po kojoj logici ti to ides stavljati 1tb i 500gb u raid

daj promisli prije nego sto kazes
I can't remember anything Can't tell if this is true or dream
16 godina
neaktivan

Moželi mi netko ojasniti što to znaći staviti diskove u raid?Koje su prednosti,koje mane i tako to?

Prvi overclocker je bio Nikola Tesla.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
labrovic kaže...
Treba_do_neba kaže...
Anthony kaže...

zasto bi ih stavlja u raid po kojoj logici ti to ides stavljati 1tb i 500gb u raid

daj promisli prije nego sto kazes
 zašto ne
16 godina
neaktivan
warhed kaže...

Moželi mi netko ojasniti što to znaći staviti diskove u raid?Koje su prednosti,koje mane i tako to?

Kolko sam ja upoznat kada staviš u raid o polje onda ti rade diskovi tako da podatke zapiše pola na jedan disc a drugu polovinu na, tj. dobije se dupla brzina zapisivanja, ali ako ti krepa jedan disc onda ti ono što je na drugom ništa nevrijedi, zato što nije puni podatak nego samo pola.
I ako staviš u raid polje onda ti neucitava 2 disca nego jedan(1gb+1gb=2gb).
Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
17 godina
neaktivan
ivan262 kaže...
warhed kaže...

Kolko sam ja upoznat kada staviš u raid o polje onda ti rade diskovi tako da podatke zapiše pola na jedan disc a drugu polovinu na, tj. dobije se dupla brzina zapisivanja, ali ako ti krepa jedan disc onda ti ono što je na drugom ništa nevrijedi, zato što nije puni podatak nego samo pola.
I ako staviš u raid polje onda ti neucitava 2 disca nego jedan(1gb+1gb=2gb).
lose si objasnio ... tj nisi u potpunio , to sto si ti objasnio je RAID1
vrsta RAID polja ima vise i svako RAID polje je razlicito 
imas lepe grafikone i tekst o RAID-u na wikipediji
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan
BugSU kaže...
lose si objasnio ... tj nisi u potpunio , to sto si ti objasnio je RAID1
vrsta RAID polja ima vise i svako RAID polje je razlicito 
imas lepe grafikone i tekst o RAID-u na wikipediji
 Hvala što si me ispravio, ja sam zapisao kako sam znao
Ja sam Ivan Puuuuuuu iz Iloka, dečko sa sela :)
16 godina
neaktivan

pa kada se dikovi stavaljaju u raid uglavnom se stavljaju jednake velicine

u ovom slucaju ako spaja 1tb i 500gb on zapravo gubi 500gb

jer ce se disk od 1tb smanjiti na 500gb kako bi se zapravo moga povezati a ovih 500gb ostaju đaba

kuzis sada ?, imas tih tutorijala o raid poljima koliko oces pa malo prolistaj po netu xd

I can't remember anything Can't tell if this is true or dream
17 godina

Evo ja od prije mozda par dana imam sistem na novim WD Black 1TB... Da je sad nesto puno brze i nije. A klapa ko lud. Inace sam prije imao Seagate 250 GB i nije ga se culo, a da ima neke razlike u brzini... mozda 10%... Niti... Jedina prednost je sta ima 1TB...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Evo ja od prije mozda par dana imam sistem na novim WD Black 1TB... Da je sad nesto puno brze i nije. A klapa ko lud. Inace sam prije imao Seagate 250 GB i nije ga se culo, a da ima neke razlike u brzini... mozda 10%... Niti... Jedina prednost je sta ima 1TB...

E j... ga stari ,ti veliš da je glasan ,ja ne čujem ništa! Da mi je sistem brži ,je iako je i to sve skupa subjektivno - testove nisam radil nikakve ,ali ti i sam veliš da ti je 10% brže - kaj bi ti ,da ti bude brzina ko kod SSD-a?!
I'm so tired
17 godina
kizo2703 kaže...
tnakir kaže...

E j... ga stari ,ti veliš da je glasan ,ja ne čujem ništa! Da mi je sistem brži ,je iako je i to sve skupa subjektivno - testove nisam radil nikakve ,ali ti i sam veliš da ti je 10% brže - kaj bi ti ,da ti bude brzina ko kod SSD-a?!
 Ne ali radi tih 5% se ne isplati davati dodatne novce.
U ostalom, da, imas ga... i da svira Marseljezu nebi priznao da klapa... A ore ko stari diskovi prije 5 godina... Nisam reko da je los disk... samo... previse ga uzdizu u nebesa.
I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2009 18:22 (tnakir).
17 godina
neaktivan
labrovic kaže...

pa kada se dikovi stavaljaju u raid uglavnom se stavljaju jednake velicine

u ovom slucaju ako spaja 1tb i 500gb on zapravo gubi 500gb

jer ce se disk od 1tb smanjiti na 500gb kako bi se zapravo moga povezati a ovih 500gb ostaju đaba

kuzis sada ?, imas tih tutorijala o raid poljima koliko oces pa malo prolistaj po netu xd

zavisi u koje RADI polje ....ako je mirroring onda da ....gubis...ali meni se cini da moras imati iste diskove...nisam u ovo siguran al sam nacuo nesto....
K'eni pa te vat' ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice