- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
WD u svakom slučaju ,bježi od Seagatea i serije 11! Imaju problem sa firmwareom koji još uvijek nisu riješili. A kaj se WD-a tiče ,ako imaš kojih stotinjak kuna više bolje onda uzmi Black seriju jel su brži i općenito bolji. Meni je prvi disk u ovom kompu bil 640 MB Caviar Green ,a onda sam uzel Caviar Black 1 TB i na njega preselil sistem i stvarno sve radi bolje i brže.
WD black je odlican kao sto kaze kizo ali neces pogrijesit ni sa 12. serijom od Seageta sa kojom uopce nema problema!
ja bih uzeo WD jer mi je tradicija ali i Seagate s najnovijom serijom nije loš ali stara serija 11 nikako
zasto bi ih stavlja u raid po kojoj logici ti to ides stavljati 1tb i 500gb u raid
daj promisli prije nego sto kazesMoželi mi netko ojasniti što to znaći staviti diskove u raid?Koje su prednosti,koje mane i tako to?
zasto bi ih stavlja u raid po kojoj logici ti to ides stavljati 1tb i 500gb u raid
daj promisli prije nego sto kazesMoželi mi netko ojasniti što to znaći staviti diskove u raid?Koje su prednosti,koje mane i tako to?
Moželi mi netko ojasniti što to znaći staviti diskove u raid?Koje su prednosti,koje mane i tako to?
pa kada se dikovi stavaljaju u raid uglavnom se stavljaju jednake velicine
u ovom slucaju ako spaja 1tb i 500gb on zapravo gubi 500gb
jer ce se disk od 1tb smanjiti na 500gb kako bi se zapravo moga povezati a ovih 500gb ostaju đaba
kuzis sada ?, imas tih tutorijala o raid poljima koliko oces pa malo prolistaj po netu xd
Evo ja od prije mozda par dana imam sistem na novim WD Black 1TB... Da je sad nesto puno brze i nije. A klapa ko lud. Inace sam prije imao Seagate 250 GB i nije ga se culo, a da ima neke razlike u brzini... mozda 10%... Niti... Jedina prednost je sta ima 1TB...
Evo ja od prije mozda par dana imam sistem na novim WD Black 1TB... Da je sad nesto puno brze i nije. A klapa ko lud. Inace sam prije imao Seagate 250 GB i nije ga se culo, a da ima neke razlike u brzini... mozda 10%... Niti... Jedina prednost je sta ima 1TB...
pa kada se dikovi stavaljaju u raid uglavnom se stavljaju jednake velicine
u ovom slucaju ako spaja 1tb i 500gb on zapravo gubi 500gb
jer ce se disk od 1tb smanjiti na 500gb kako bi se zapravo moga povezati a ovih 500gb ostaju đaba
kuzis sada ?, imas tih tutorijala o raid poljima koliko oces pa malo prolistaj po netu xd