naime tokom reinstalacije windowsi restartali komp da bi zavrsili instalaciju i bam komp se smrzno u POST-u i ni makac od tamo.. odspojim hard i post normalno prodje.. e sad nabavio sam prek njuskala novi hard i bubno winse, i probo opet ustekat taj stari hard al gle cuda opet stoji u post-u. e sad dal ima spasa za taj hard posto mi na drugoj particiji slike,muzika,filmovi itd itd
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mozda ti je otisao samo sata kabel, promijeni kabel pa vidi.
promjenio sam sata kabel te prikljucio na drugi molex i opet nista.. vidim samo logo od maticne i tu se smrzne....

ne ne, s drugim hardom pc radi normalno

da

Nabavi ovo: http://www.links.hr/artikl-051.518.088
Tako možeš spasiti podatke, spojiš disk u to, priključiš na USB i kopiraš :)
ma da probo sam i to i opet zapne na post-u..
da jedino da probam uzet eksterno kuciste i prek usb-a spojit i spasit sta se moze...
ma da probo sam i to i opet zapne na post-u..
da jedino da probam uzet eksterno kuciste i prek usb-a spojit i spasit sta se moze...
Ako ti je disk SATA onda u BIOS pogledaj dali je postavljen ACHI mod. I nisi rekao koji windowsi instaliraš? Jel Windows XP ili sedmicu?
da, disk je sata... i nemrem uopce uc u bios ak mi je ukopcan taj hard vec se smrzne na logu od maticne... to mi se dogodilo prilikom instalacije win7 al to je mislim manje bitno.
da, disk je sata... i nemrem uopce uc u bios ak mi je ukopcan taj hard vec se smrzne na logu od maticne... to mi se dogodilo prilikom instalacije win7 al to je mislim manje bitno.
Iskopčaj taj sata disk i dal možeš ući u BIOS?

da, kad ga iskopcam onda normalno ulazi u bios, al cim ga ukopcam onda se smrzne na POST-u

da, kad ga iskopcam onda normalno ulazi u bios, al cim ga ukopcam onda se smrzne na POST-u
Prije nego što kupiš to može bit smrdani kabel za hdd pa ta ak imaš prijatelja da posudiš sata kabel pa isprobaš. Sata kabel obično su loše kvalitet pa se nekad zna prekidat dovod podataka za hard diskove. Sata kabel nisu baš skupe a košta oko 15kn.
Ako stanje ne popravlja onda je sigurno hard disk na izdisaju.
Meni se ista stvar dogada kad stavim svoj F3 u externo Icy Box kuciste i spojim preko SATA kabela (ima tu mogucnost). Komp se jednostavno smrzava na POST-u. Kod mene je problem u nekom neispravnom cipu(ili sto vec) na externom kucistu.