pa naravno da ima razlike za tocnu pogledaj malo po testovim!
Green=backup/storage
blue=sistem/storage
black=sistem
Green=backup/storage
blue=sistem/storage
black=sistem
Green=backup/storage
blue=sistem/storage
black=sistem
Da znam to, ali koliku ću ja sad osjetit razliku u botu ako uzmem Samsung F1 320GB ili WD caviar black 640GB?
Da li caviar black vrijedi tih 150kn više?
Ako npr stavim 2 x WD caviar black 640Gb u raid 0, koliko bi mu bile sporije performance nego SSD disku?
Koliko napajnja bi trošilo 2 x Samsung F3 1TB RAID 1 i 2 x WD caviar black 640GB RAID 0?
Hvala
Green=backup/storage
blue=sistem/storage
black=sistem
Da znam to, ali koliku ću ja sad osjetit razliku u botu ako uzmem Samsung F1 320GB ili WD caviar black 640GB?
Ako npr stavim 2 x WD caviar black 640Gb u raid 0, koliko bi mu bile sporije performance nego SSD disku?
Koliko napajnja bi trošilo 2 x Samsung F3 1TB RAID 1 i 2 x WD caviar black 640GB RAID 0?
Hvala
meni se dignu vindosvi i sve spremno za rad sa wc cav blackom za 15-20 sec(bez ikakvog raida)
Zanima me da li ću s dva WD caiar blacka 640Gb 64Chache dobiti neke prerformance SSD diska? (u RAID 0)
Zanima me da li ću s dva WD caiar blacka 640Gb 64Chache dobiti neke prerformance SSD diska? (u RAID 0)
nikad nisam radio raid tak da neznam
Ne.
Ne.
Koliko slabije će biti?
Pozdrav, evo imam Samsung f3 1TB i zadovoljan sam s njim, ali mi se dosta sporo botaju windowsi (a i dosta me je strah da ne izgubim podatke s ostatka diska) pa bi sad htjeo kupiti jedan hard disk do 300kn da je brži od ovog f3 1TB znači isključivo za sistem i programe. Da bude oko od 320GB, može i 500.
svašta čovjek pročita ovdje.
Samsung F3 1TB je jedan od 5 najbržih diskova (isključujem SSD i raid polja) brži je od tih koji su ti preporučeni.
a što se tiče "gubljenja podataka", napraviš sistemsku particiju od 100 GB i ostatak ti je za spremanje podataka, pa kad "izgubiš" sistemsku particiju ili particiju C, uvijek ti ostaje sve na particiji D.
koji kurcshlus ;)
Što po tebi znači osjetiti razliku? sekunda dvije na pol minute? Biranje HDD po tome koji ima brži boot windowsa je malko naivno, jer windowsi mogu usporiti i najbrži disk na svijetu :)
RAID 0 ti se isplati staviti ne kao sistemski disk već kao disk koji koristiš za multimedijalne zadatke (filmovi, obrada fotografija i video uradaka i sl.). Zbog karakteristika RAID sustava nemaš velikog dobitka pri bootanju iako se (velike) aplikacije redovito malko brže podižu.
Sistemski disk najviše dobije na brzini sa SSD-om. (ako se "furaš" na brzinu).
Što se tiče napajanja.. diskovi ne troše puno, blizu 10 W (x2 u RAID slučaju sa dva diska) i to u trenutku kada zapisuju.
Nećeš. SSD šije raid sustav iz više razloga. Imaš poprilično iscrpljujuće teme o tome i na ovom forumu.
Pozdrav, evo imam Samsung f3 1TB i zadovoljan sam s njim, ali mi se dosta sporo botaju windowsi (a i dosta me je strah da ne izgubim podatke s ostatka diska) pa bi sad htjeo kupiti jedan hard disk do 300kn da je brži od ovog f3 1TB znači isključivo za sistem i programe. Da bude oko od 320GB, može i 500.
Samsung F3 1TB je jedan od 5 najbržih diskova (isključujem SSD i raid polja) brži je od tih koji su ti preporučeni.
a što se tiče "gubljenja podataka", napraviš sistemsku particiju od 100 GB i ostatak ti je za spremanje podataka, pa kad "izgubiš" sistemsku particiju ili particiju C, uvijek ti ostaje sve na particiji D.
koji kurcshlus ;)
Pa što nije WD caviar black brži od Samsunga f3 1TB? Imam dvije particije, ali bih svejednoo htio jedan disk za sistem Jel mi ti preporucas Samsung f3 500GB, ili?
koji kurcshlus ;)
Pa što nije WD caviar black brži od Samsunga f3 1TB? Imam dvije particije, ali bih svejednoo htio jedan disk za sistem Jel mi ti preporucas Samsung f3 500GB, ili?
wd caviar black je brži od f3
U nekim testovima F3 je brži od Caviar Black diska i još je dosta jeftiniji.
U nekim testovima F3 je brži od Caviar Black diska i još je dosta jeftiniji.
Tu su negdje - mislim da F3 čak ima i marginalno brži prijenos podataka, no ima veći access time, koji je tipična boljka Samsungovih diskova. Međutim, ako se dva stave u RAID-0, po odnosu uloženo/dobiveno je najbolja kombinacija.
pozdrav... zanima me jel dobar ovaj disk: caviar green, 20EARS, SATA II, 64 MB, 2000 GB
buduće da mi je caviar blue od 640 gb skoro pun, treba mi nekakvo rješenje. taj disk bi koristio samo za storage znači nikakve programe nebi stavljao na njega.
On i je za pohranu samo :D
pozdrav... zanima me jel dobar ovaj disk: caviar green, 20EARS, SATA II, 64 MB, 2000 GB
buduće da mi je caviar blue od 640 gb skoro pun, treba mi nekakvo rješenje. taj disk bi koristio samo za storage znači nikakve programe nebi stavljao na njega.
On je ponajbolji za pohranu trenutno :)
Samsungov F3 2TB EcoGreen je po meni bolji...