Gdje si hdd?

poruka: 27
|
čitano: 2.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

Evo, kupio sam novi hdd prije sat-dva i imam problem. Hdd je Samsung SpinPoint F1 500gb. Ugradio sam ga, spojio sve konektore, upalio komp i ušao u BIOS. Tamo sam vidio da ga je komp prepoznao, tj. očitava ga pravilno. Nisam ništa dirao. Kad je podignuo windowse (drugi hard, 160gb), uopće ga windowsi ne vide. Tj. ja vidim samo dvije particije koje su mi s starog hdd. Iskoristio sam pomoć Everesta, i on pravilno očitava novi hard. Sada ne znam što da radim, u my computeru ja ne vidim novi hard, i ne znam kako dalje...molim pomoć!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Gdje si hdd?

Desni klik na My Computer - Manage - Disk Managment - pa mu daj neko slovo...

Gigabyte GA-8I945P-G, Intel Pentium 4 531 @ 3000 MHz, 3GB RAM, NVIDIA GeForce 7600 GT , 22T33-H-ES - 20 inches, Vista Ult SP1
16 godina

-formatiraj ga, Disk Managment-kreiraj particiju (Basic) nakon tog format (quick)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

desni klik my computer manage,disc management.....pogledaj el ti ga tamo vidi.....ako ne onda....nezzz...ja sam imo problem s usb,stavim ga no nista kada odem u computer manage vidim ga......rijesenje je bilo SS&d

amd 3200+,3gb ram,320gb hdd,nvidia 7300gt
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

Imam windowse 7...ima li nekakve razlike od xp pri tom procesu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

Ma kako da to napravim?? Došao sam do disk managmenta, u donjem djelu piše mi: Disk 0 149gb (to je stariji hdd) i još niže Disk 1 465gb (za oba piše da su onlline), ali za ovog novog piše Unallocated. Kad stisnem desnu tipku na to 'područje' piše mi New simple volume, spanned volume, strriped i mirrored volume...što da odaberem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

ako ima jedna particija desno od toga klikni desni klik na nju a ne na sam disc

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Riker kaže...

Ma kako da to napravim?? Došao sam do disk managmenta, u donjem djelu piše mi: Disk 0 149gb (to je stariji hdd) i još niže Disk 1 465gb (za oba piše da su onlline), ali za ovog novog piše Unallocated. Kad stisnem desnu tipku na to 'područje' piše mi New simple volume, spanned volume, strriped i mirrored volume...što da odaberem?

(nekad se zvalo 'Basic') :)
17 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

E, ljudi...da vidite sad ovu svinjariju...Ja valjda ne mogu ništa napraviti kako treba iz prve...Strašno. Dakle, kako nisam uspio napraviti particije na sedmici, htio sam se vratiti na xp, da tamo to izvedem jer je jednostavnije. I kad sam resitirao komp, uopće mi nije želio učitati onaj dio gdje biram operativni sistem. Samo mi je pisalo otprilike: Veryfajt (ili kako već) DMI Pool data...i samo je bljeskala crtica ispod. Resitirao sam ga, vratio sve postavke na staro ili što već, ali nije išlo. Sve mi je smrdilo na to da je novi hard disk preuzeo kontrolu, te kako na njemu nema ništa, nije se mogao ni 'dignuti' taj dio s operativnim sustavima. Izvukao sam SATA kabel i sada sve radi...Zbog toga ovo i pišem...Inače, ne bih...Tko je tu lud?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

Zna li tko? Hitno je..moglo bi se reći...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

Evo...sada je sve ok...Pojma nemam kako...idem ja rascijepati hard disk...Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

mozd si stavio u biosu da ti se prvo boota novi hdd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

USPIO SAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!LJudi volim vas sve!!!! Hvala na pomoći!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Riker kaže...

Evo, kupio sam novi hdd prije sat-dva i imam problem. Hdd je Samsung SpinPoint F1 500gb. Ugradio sam ga, spojio sve konektore, upalio komp i ušao u BIOS. Tamo sam vidio da ga je komp prepoznao, tj. očitava ga pravilno. Nisam ništa dirao. Kad je podignuo windowse (drugi hard, 160gb), uopće ga windowsi ne vide. Tj. ja vidim samo dvije particije koje su mi s starog hdd. Iskoristio sam pomoć Everesta, i on pravilno očitava novi hard. Sada ne znam što da radim, u my computeru ja ne vidim novi hard, i ne znam kako dalje...molim pomoć!

Najbolji program za takve stvari ti je partition magic. Sve ti je slikovito prikazano i vodi te kroz proces. To ti je ista stvar kao što ti savjetuju i kolege s managerom samo ovo ti je puno jednostavnije.
Za nas nostalgičare fdisk je bio zakon! Ubaciš sistemsku i riješiš sve. Puno teže ali si siguran da ti je provjerilo disk.
magog
16 godina
neaktivan
Riker kaže...

USPIO SAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!LJudi volim vas sve!!!! Hvala na pomoći!!!

Bravo...koji je nakraju bio problem
17 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

Evo...nemam pojma...Zaista...Ali, glavno je da je uspijelo, napravio sam particije, i sad uživam u bespućima bajtova...Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Riker kaže...

Evo...nemam pojma...Zaista...Ali, glavno je da je uspijelo, napravio sam particije, i sad uživam u bespućima bajtova...Smijeh

hehe samo daj...kolko si platio hdd?
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.4.2009 21:32 (ivan_1995).
17 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

429kn (Links)...Samsung SpinPoint F1 500gb

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

Molim pomoć. 'Riknuo' mi je HDD i ne prepoznaje ga comp. niti drugi kao vanjsku jedinicu. Da li netko zna na koji način mogu spasiti fotke s  HDD, a da pritom ne moram ići kod onih koji ti uzmu 3000 kunića.Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gollum kaže...

Molim pomoć. 'Riknuo' mi je HDD i ne prepoznaje ga comp. niti drugi kao vanjsku jedinicu. Da li netko zna na koji način mogu spasiti fotke s  HDD, a da pritom ne moram ići kod onih koji ti uzmu 3000 kunića.Hvala.

u pa sta si radio da ti je riko???'' 

ak je nes ovakk...unutra..sagorjelo....tesko ces sve vratit nazad
16 godina
neaktivan

Vjerovao ili ne, baš ništa. Star je svega par mjeseci. Kasnije sam čuo da je ta serija imala nekakav 'bug' i j*****. Navodno je elektronika. Da li netko ima iskustva s prebacivanjem samog diska (memorije) na drugi HDD. Dakle, da se otvori i prebaci 'kartica' ili što već na novi, tj. zamjena.?????

16 godina
Gollum kaže...

- dva diska su riknula (vanjski)? -nešto gadno se desilo s naponom. Možda su diskovi u redu, 'samo' ploča (kontroler) -onda je sve OK.
Ako je ipak kvar u diskovima, samo je važnost podataka kriterij... 3000 nije puno za to, istina može i za 1000.
-provjeri na drugom kompu, isplati se.
16 godina
neaktivan
Gdje si hdd?

Nemoraš njima davat 3000 kn nego meni 200 knSmijeh

skini hiren's boot cd i sprži na cd

tamo imaš alate za spašavanje podataka...ili probaj samo reinstalirati SATA drivere...

EDIT: ili možda nabavi sata kontroler

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2009 10:38 (RoyalBlood).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

tamo imaš alate za spašavanje podataka...ili probaj samo reinstalirati SATA drivere...

Ako uspijem, dogovoreno za 200knCool
Javim...
16 godina
neaktivan
Gollum kaže...
RoyalBlood kaže...

Javim...
 e a el ti se sta uopce pokaze kad palis...komp....meni je tak riknula maticna...
16 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...
Gollum kaže...
RoyalBlood kaže...

Javim...
 e a el ti se sta uopce pokaze kad palis...komp....meni je tak riknula maticna...
 A ne sjećam se točna, ali nešto kao '...boot failure...' i još nešto uz '...insert disc drive...'
16 godina
neaktivan
Gollum kaže...
ivan_1995 kaže...
Gollum kaže...
RoyalBlood kaže...

Javim...
 A ne sjećam se točna, ali nešto kao '...boot failure...' i još nešto uz '...insert disc drive...'
 aha ...onda nista...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice