Evo, kupio sam novi hdd prije sat-dva i imam problem. Hdd je Samsung SpinPoint F1 500gb. Ugradio sam ga, spojio sve konektore, upalio komp i ušao u BIOS. Tamo sam vidio da ga je komp prepoznao, tj. očitava ga pravilno. Nisam ništa dirao. Kad je podignuo windowse (drugi hard, 160gb), uopće ga windowsi ne vide. Tj. ja vidim samo dvije particije koje su mi s starog hdd. Iskoristio sam pomoć Everesta, i on pravilno očitava novi hard. Sada ne znam što da radim, u my computeru ja ne vidim novi hard, i ne znam kako dalje...molim pomoć!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Desni klik na My Computer - Manage - Disk Managment - pa mu daj neko slovo...
-formatiraj ga, Disk Managment-kreiraj particiju (Basic) nakon tog format (quick)
desni klik my computer manage,disc management.....pogledaj el ti ga tamo vidi.....ako ne onda....nezzz...ja sam imo problem s usb,stavim ga no nista kada odem u computer manage vidim ga......rijesenje je bilo SS&d
Imam windowse 7...ima li nekakve razlike od xp pri tom procesu?
Ma kako da to napravim?? Došao sam do disk managmenta, u donjem djelu piše mi: Disk 0 149gb (to je stariji hdd) i još niže Disk 1 465gb (za oba piše da su onlline), ali za ovog novog piše Unallocated. Kad stisnem desnu tipku na to 'područje' piše mi New simple volume, spanned volume, strriped i mirrored volume...što da odaberem?
ako ima jedna particija desno od toga klikni desni klik na nju a ne na sam disc
Ma kako da to napravim?? Došao sam do disk managmenta, u donjem djelu piše mi: Disk 0 149gb (to je stariji hdd) i još niže Disk 1 465gb (za oba piše da su onlline), ali za ovog novog piše Unallocated. Kad stisnem desnu tipku na to 'područje' piše mi New simple volume, spanned volume, strriped i mirrored volume...što da odaberem?
E, ljudi...da vidite sad ovu svinjariju...Ja valjda ne mogu ništa napraviti kako treba iz prve...Strašno. Dakle, kako nisam uspio napraviti particije na sedmici, htio sam se vratiti na xp, da tamo to izvedem jer je jednostavnije. I kad sam resitirao komp, uopće mi nije želio učitati onaj dio gdje biram operativni sistem. Samo mi je pisalo otprilike: Veryfajt (ili kako već) DMI Pool data...i samo je bljeskala crtica ispod. Resitirao sam ga, vratio sve postavke na staro ili što već, ali nije išlo. Sve mi je smrdilo na to da je novi hard disk preuzeo kontrolu, te kako na njemu nema ništa, nije se mogao ni 'dignuti' taj dio s operativnim sustavima. Izvukao sam SATA kabel i sada sve radi...Zbog toga ovo i pišem...Inače, ne bih...Tko je tu lud?
Zna li tko? Hitno je..moglo bi se reći...
Evo...sada je sve ok...Pojma nemam kako...idem ja rascijepati hard disk...
mozd si stavio u biosu da ti se prvo boota novi hdd
USPIO SAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!LJudi volim vas sve!!!! Hvala na pomoći!!!
Evo, kupio sam novi hdd prije sat-dva i imam problem. Hdd je Samsung SpinPoint F1 500gb. Ugradio sam ga, spojio sve konektore, upalio komp i ušao u BIOS. Tamo sam vidio da ga je komp prepoznao, tj. očitava ga pravilno. Nisam ništa dirao. Kad je podignuo windowse (drugi hard, 160gb), uopće ga windowsi ne vide. Tj. ja vidim samo dvije particije koje su mi s starog hdd. Iskoristio sam pomoć Everesta, i on pravilno očitava novi hard. Sada ne znam što da radim, u my computeru ja ne vidim novi hard, i ne znam kako dalje...molim pomoć!
USPIO SAAAAAAAAMMMMMMMM!!!!LJudi volim vas sve!!!! Hvala na pomoći!!!
Evo...nemam pojma...Zaista...Ali, glavno je da je uspijelo, napravio sam particije, i sad uživam u bespućima bajtova...
Evo...nemam pojma...Zaista...Ali, glavno je da je uspijelo, napravio sam particije, i sad uživam u bespućima bajtova...
429kn (Links)...Samsung SpinPoint F1 500gb
Molim pomoć. 'Riknuo' mi je HDD i ne prepoznaje ga comp. niti drugi kao vanjsku jedinicu. Da li netko zna na koji način mogu spasiti fotke s HDD, a da pritom ne moram ići kod onih koji ti uzmu 3000 kunića.Hvala.
Molim pomoć. 'Riknuo' mi je HDD i ne prepoznaje ga comp. niti drugi kao vanjsku jedinicu. Da li netko zna na koji način mogu spasiti fotke s HDD, a da pritom ne moram ići kod onih koji ti uzmu 3000 kunića.Hvala.
Vjerovao ili ne, baš ništa. Star je svega par mjeseci. Kasnije sam čuo da je ta serija imala nekakav 'bug' i j*****. Navodno je elektronika. Da li netko ima iskustva s prebacivanjem samog diska (memorije) na drugi HDD. Dakle, da se otvori i prebaci 'kartica' ili što već na novi, tj. zamjena.?????
Nemoraš njima davat 3000 kn nego meni 200 kn
skini hiren's boot cd i sprži na cd
tamo imaš alate za spašavanje podataka...ili probaj samo reinstalirati SATA drivere...
EDIT: ili možda nabavi sata kontroler
tamo imaš alate za spašavanje podataka...ili probaj samo reinstalirati SATA drivere...