Formatiranje niskog nivoa

poruka: 35
|
čitano: 7.282
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Formatiranje niskog nivoa
Whalter vT kaže...

Ne želim sada dodatno zakuhavati stvar, ali ja sam 100 % uvjeren da je u BIOS-u moje 386 bila ta opcija. Netko je rekao da : "Takve opcije u 386 biosu nije niti bilo.", što jednostavno nije istina!

Tako je... (ja sam imao na 386DX40)
________ ________________
16 godina
neaktivan

u pravu si... ja sam krivo napisao... a sa druge strane i napisao točan navod.... nije fizički ništa (krivo sam reko). nego jednostavno kompenzacija bad sectora za zdrave... mada kako sam dalje napisao nije bilo ni to nešto super.

Eto kraj debate.

A tnakir... eto i ja ljenčina došo malo, nadam se pokupit šta više korisnih informacija a ne provociranja i natjecanja ko je bolji ili više zna.

Pozz svima i stojte mi dobro.

je je ... u pravu si...
17 godina
moderator
yaro kaže...

Da li se pod low-level formatiranje smatra i korištenje programa SPINRITE 5.0 i kompletno roštanje po HDD-u

16 godina
neaktivan
Formatiranje niskog nivoa

Zanima me točna razlika između low i high formatiranja. Dali je low pao u zaborav ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Aerendyl kaže...

Zanima me točna razlika između low i high formatiranja.

Kao sto ovdje pise, "low-level formatiranje na tvrdom disku ili disketi stvara staze i sektore i upravljacke strukture koje definiraju gdje tocno se nalaze pojedine staze i sektori." Znaci, nakon low-level formatiranja definira se geometrija diska i cijeli disk postaje "adresabilan", odnosno moze se nakon low-level formatiranja procitati ili zapisati bilo koji bajt na njemu. Glede sadrzaja, nakon low-level formatiranja on je posve prazan (podaci koje je low-level formatiranje zapisalo na povrsinu diska nisu citljivi operacijskom sustavu, odnosno on ih ne vidi, nego ostavlja samom disku da se brine o tome).

High-level formatiranje je zapisivanje nekog datotecnog sustava na tvrdi disk, sto radi operacijski sustav. Znaci, high i low level formatiranje su dvije posve razlicite razine formatiranja i jedno nema prevelike veze s drugim. Onime sto se zapise low-level formatiranjem bavi se sam disk ili diskovni kontroler, a onim sto se zapise high-level formatiranjem bavi se operacijski sustav.

Aerendyl kaže...

Dali je low pao u zaborav ili?

Da si pratio temu, vidio bi da je low-level za moderne diskove kao prvo nepotreban, a kao drugo - ne moze se napraviti. Da, pao je u zaborav, i to s razlogom. Namigiva

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice