Dvd plus i minus?

poruka: 23
|
čitano: 57.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Dvd plus i minus?

Mene intersira kad idem kupovat prazne dvd u dućan uvjek me pita koji ces plus ili minus a ja neznam koja je tu razlika ako znate pomagajte

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dvd plus i minus?
razer1911 kaže...

Mene intersira kad idem kupovat prazne dvd u dućan uvjek me pita koji ces plus ili minus a ja neznam koja je tu razlika ako znate pomagajte

ja mislim da su plus oni na koje mozes vise puta prziti,a minus one na koje jednom sprzis i gotovo..ispravite me ako nisam u pravu...

GTI - Das Auto
16 godina
neaktivan
Dvd plus i minus?

Ma ne DVD+R i DVD-R DVD+RW ti je tako zvani pisi brisi dvd al nije mi jasno za ova dva koja je tu razlika

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

Ma ne DVD+R i DVD-R DVD+RW ti je tako zvani pisi brisi dvd al nije mi jasno za ova dva koja je tu razlika

evo kolko sam ja skonto na DVD+R mozes przit vise puta, bez da mozes brisat s njega

na DVD-R jednom sprzis i gotovo

a na DVD+RW mozes przit i brisat

correct me if im wrong

Xfire: inferno2912
16 godina
Dvd plus i minus?

To ti je samo format zapisa, nema neke bitne razlike, ali na DVD-R ti stane nekih 7MB podataka više nego DVD+R.

Inferno, you are wrong.

DVD+R isto ima jednokratan zapis.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 20:41 (brogus).
Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Inferno kaže...
razer1911 kaže...

evo kolko sam ja skonto na DVD+R mozes przit vise puta, bez da mozes brisat s njega

na DVD-R jednom sprzis i gotovo

a na DVD+RW mozes przit i brisat

correct me if im wrong

I ja mislim da je tako,na DVD+R se može pržiti i kasnije dodati neke nove fileove!

17 godina
neaktivan
Dvd plus i minus?

Ja mislim da je razlika između dvd+r i dvd-r u tome što se na dvd-r ne mogu nadosnimavat podatci a na dvd+r mogu. To je ona opcija u neri multisseion disc.

www.hip-hopunity.com posjetite moju stranicu za sve rap vjesti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dvd plus i minus?

Obadva su za jednokratno zapisivanje i nema fizičke razlike među njima,samo tehničke koje su zanemarive.

oko za oko,pasta za zube

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

a jeste nadrobili gluposti

odg na temu

16 godina
neaktivan
Dvd plus i minus?

Dvd+R i Dvd-R su diskovi na koje mozete samo jednom snimiti sadrzaj,dok su Dvd-RW(kratica od rewritable dakle za više "pisanja) i Dvd+RW diskovi za višestruko zapisivanje sadrzaja.

Stvar između + i - diskova je razlika u standardima,industrija se kao i obično nije mogla dogovoriti oko jednog standarda.

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD-R

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD%2BR

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
razer1911 kaže...

Pa nije on ni rekao da možeš s njih brisat, nego samo zapisivat više puta (ako ga u programu za prženje ne zaključaš).

Ja iskreno nikad nisam obraćao pažnju na to, kupim koji kupim.

Ovdje malo pogledaj.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
16 godina
AjgorR kaže...

Dvd+R i Dvd-R su diskovi na koje mozete samo jednom snimiti sadrzaj,dok su Dvd-RW(kratica od rewritable dakle za više "pisanja) i Dvd+RW diskovi za višestruko zapisivanje sadrzaja.

Stvar između + i - diskova je razlika u standardima,industrija se kao i obično nije mogla dogovoriti oko jednog standarda.

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD-R

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD%2BR

Točno tako, kako sam i rekao na DVD-R stane 7MB više (ako vam to igra neku ulogu).

Inače, dodavanje fileova je moguće i na DVD+R ina DVD-R, ali to ne ovisi o medijima, nego o postavkama u programu za prženje.

17 godina
protjeran
Dvd plus i minus?

Ovako da bolje objasnim ovoj dječurliji sa foruma.

DVD-R i DVD+R su malo različiti mediji koji su približno istog kapaciteta i služe za istu namjenu. U početku kada je DVD počinjo imali smo neke koji su zagovarali DVD-R a neke koji su zagovarali DVD+R. Prije čak pržilice su mogle snimati samo na DVD-R ili samo na DVD+R. Kako je vrijeme prolazilo svi proizvođači su uveli mogučnost snimanja na oba medija. Mislim da čak i neke pržilice više vole - a neke +, brzina snimanja, DVD DL i tak.

Prije nekoliko godina se vodio sličan rata samo su sudionici bili Blu Ray i HDDVD.

DVD-R i DVD+R - jednokratno neizbrisivo snimanje

DVD+/-RW  - moguće brisat i snimat određen broj puta

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dvd plus i minus?

U početku razvoja DVD standarda postojalo je više suprotstavljenih tabora koje sus svaki na svoj naćin gurali svoj standard (nešto kao rat VHS protiv BETA u svijetu videa) s tim što je na stranu DVD+R tabora stao Misrosoft pa ako koristiš prženje iz Windoza onda češ bolje rezultate postići sa DVD+R, a ako koristiš Nero ili nešto drugo onda je novim pržilicama svejedno koji medij im podvališ za snimanje.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dvd plus i minus?

Kolege u postovima ispred su sve ispravno objasnili.DVD-R i DVD+R su potpuno isti mediji i mogu se snimati SAMO jednom odnosno mogu se nadosnimavati OBA ako nisu FINALIZIRANI.DVD-RW i DVD+RW su briši piši diskovi...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mala ispravka. DVD+R i DVD-R nisu potpuno isti ali razlike su zanemarive i nemaju nikakav uticaj na svakodnevno koristenje. Slobodno zanemariti razlike.

15 godina
neaktivan
Dvd plus i minus?

dvd + nemogu sprzit na dvd -           dvd rw pržim,brišem po 30...puta,te koristim večinu za probu ili sl.kvalitetniji su,a i dobri za arhivu-skuplji,kvalitetniji.

uvjek koristim dvd + sa njima mogu sve radit i sve pržit.i titlove...sve što poželim,dok dvd -  ne podržava sve opcije,ne mogu nadodat nešto,dopržit

naprosto ih nemogu smislit. 

prascic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Mala ispravka. DVD+R i DVD-R nisu potpuno isti ali razlike su zanemarive i nemaju nikakav uticaj na svakodnevno koristenje. Slobodno zanemariti razlike.

nebih se slozio...

imam na poslu dvd recorder koji moze finalizirati samo dvd+r, a dvd-r mu ostane nefinaliziran, i time ga neki uredaji ne citaju tj. vecina ga ne cita.

potpis :D
17 godina
neaktivan

Neki stariji uredjaj. Cisto sumnjam da danas uopste mozes kupiti uredjaj koji ne podrzava + i - medije.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Neki stariji uredjaj. Cisto sumnjam da danas uopste mozes kupiti uredjaj koji ne podrzava + i - medije.

star dvd oko 6 mj

potpis :D
17 godina
neaktivan

I pise za taj uredjaj da podrzava samo jednu vrstu medija?

17 godina
neaktivan

Čisto sumljam da ćeš takve vidjeti na računalu, a pogotovo da ne podržava minus standard (minus je došao ranije).

Za minus je druga priča, barem što se stand-alone dvd playera tiče. Susjed mi ima neki vivax dvd/divx player koji ne prepoznaje plus medije 1 godinu je star.

Have you come for my forgiveness? There's nothing left to give.
15 godina
neaktivan
Dvd plus i minus?

DVD-R je stariji format od Sonya napravljen 1997.g ,a DVD+R nešto noviji od Pioneera 2002g. U početku su neke firme podržavale jedan a neke drugi. Razlika je u načinu zapisivanja. Danas skoro sve firme podržavaju oba formata.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice