Mene intersira kad idem kupovat prazne dvd u dućan uvjek me pita koji ces plus ili minus a ja neznam koja je tu razlika ako znate pomagajte
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mene intersira kad idem kupovat prazne dvd u dućan uvjek me pita koji ces plus ili minus a ja neznam koja je tu razlika ako znate pomagajte
ja mislim da su plus oni na koje mozes vise puta prziti,a minus one na koje jednom sprzis i gotovo..ispravite me ako nisam u pravu...
Ma ne DVD+R i DVD-R DVD+RW ti je tako zvani pisi brisi dvd al nije mi jasno za ova dva koja je tu razlika
Ma ne DVD+R i DVD-R DVD+RW ti je tako zvani pisi brisi dvd al nije mi jasno za ova dva koja je tu razlika
evo kolko sam ja skonto na DVD+R mozes przit vise puta, bez da mozes brisat s njega
na DVD-R jednom sprzis i gotovo
a na DVD+RW mozes przit i brisat
correct me if im wrong
To ti je samo format zapisa, nema neke bitne razlike, ali na DVD-R ti stane nekih 7MB podataka više nego DVD+R.
Inferno, you are wrong.
DVD+R isto ima jednokratan zapis.
evo kolko sam ja skonto na DVD+R mozes przit vise puta, bez da mozes brisat s njega
na DVD-R jednom sprzis i gotovo
a na DVD+RW mozes przit i brisat
correct me if im wrong
I ja mislim da je tako,na DVD+R se može pržiti i kasnije dodati neke nove fileove!
Ja mislim da je razlika između dvd+r i dvd-r u tome što se na dvd-r ne mogu nadosnimavat podatci a na dvd+r mogu. To je ona opcija u neri multisseion disc.
Obadva su za jednokratno zapisivanje i nema fizičke razlike među njima,samo tehničke koje su zanemarive.
a jeste nadrobili gluposti
Dvd+R i Dvd-R su diskovi na koje mozete samo jednom snimiti sadrzaj,dok su Dvd-RW(kratica od rewritable dakle za više "pisanja) i Dvd+RW diskovi za višestruko zapisivanje sadrzaja.
Stvar između + i - diskova je razlika u standardima,industrija se kao i obično nije mogla dogovoriti oko jednog standarda.
Pa nije on ni rekao da možeš s njih brisat, nego samo zapisivat više puta (ako ga u programu za prženje ne zaključaš).
Ja iskreno nikad nisam obraćao pažnju na to, kupim koji kupim.
Ovdje malo pogledaj.
Dvd+R i Dvd-R su diskovi na koje mozete samo jednom snimiti sadrzaj,dok su Dvd-RW(kratica od rewritable dakle za više "pisanja) i Dvd+RW diskovi za višestruko zapisivanje sadrzaja.
Stvar između + i - diskova je razlika u standardima,industrija se kao i obično nije mogla dogovoriti oko jednog standarda.
Točno tako, kako sam i rekao na DVD-R stane 7MB više (ako vam to igra neku ulogu).
Inače, dodavanje fileova je moguće i na DVD+R ina DVD-R, ali to ne ovisi o medijima, nego o postavkama u programu za prženje.
Ovako da bolje objasnim ovoj dječurliji sa foruma.
DVD-R i DVD+R su malo različiti mediji koji su približno istog kapaciteta i služe za istu namjenu. U početku kada je DVD počinjo imali smo neke koji su zagovarali DVD-R a neke koji su zagovarali DVD+R. Prije čak pržilice su mogle snimati samo na DVD-R ili samo na DVD+R. Kako je vrijeme prolazilo svi proizvođači su uveli mogučnost snimanja na oba medija. Mislim da čak i neke pržilice više vole - a neke +, brzina snimanja, DVD DL i tak.
Prije nekoliko godina se vodio sličan rata samo su sudionici bili Blu Ray i HDDVD.
DVD-R i DVD+R - jednokratno neizbrisivo snimanje
DVD+/-RW - moguće brisat i snimat određen broj puta
U početku razvoja DVD standarda postojalo je više suprotstavljenih tabora koje sus svaki na svoj naćin gurali svoj standard (nešto kao rat VHS protiv BETA u svijetu videa) s tim što je na stranu DVD+R tabora stao Misrosoft pa ako koristiš prženje iz Windoza onda češ bolje rezultate postići sa DVD+R, a ako koristiš Nero ili nešto drugo onda je novim pržilicama svejedno koji medij im podvališ za snimanje.
Kolege u postovima ispred su sve ispravno objasnili.DVD-R i DVD+R su potpuno isti mediji i mogu se snimati SAMO jednom odnosno mogu se nadosnimavati OBA ako nisu FINALIZIRANI.DVD-RW i DVD+RW su briši piši diskovi...
Mala ispravka. DVD+R i DVD-R nisu potpuno isti ali razlike su zanemarive i nemaju nikakav uticaj na svakodnevno koristenje. Slobodno zanemariti razlike.
dvd + nemogu sprzit na dvd - dvd rw pržim,brišem po 30...puta,te koristim večinu za probu ili sl.kvalitetniji su,a i dobri za arhivu-skuplji,kvalitetniji.
uvjek koristim dvd + sa njima mogu sve radit i sve pržit.i titlove...sve što poželim,dok dvd - ne podržava sve opcije,ne mogu nadodat nešto,dopržit
naprosto ih nemogu smislit.
Mala ispravka. DVD+R i DVD-R nisu potpuno isti ali razlike su zanemarive i nemaju nikakav uticaj na svakodnevno koristenje. Slobodno zanemariti razlike.
nebih se slozio...
imam na poslu dvd recorder koji moze finalizirati samo dvd+r, a dvd-r mu ostane nefinaliziran, i time ga neki uredaji ne citaju tj. vecina ga ne cita.
Neki stariji uredjaj. Cisto sumnjam da danas uopste mozes kupiti uredjaj koji ne podrzava + i - medije.
Neki stariji uredjaj. Cisto sumnjam da danas uopste mozes kupiti uredjaj koji ne podrzava + i - medije.
star dvd oko 6 mj
I pise za taj uredjaj da podrzava samo jednu vrstu medija?
Čisto sumljam da ćeš takve vidjeti na računalu, a pogotovo da ne podržava minus standard (minus je došao ranije).
Za minus je druga priča, barem što se stand-alone dvd playera tiče. Susjed mi ima neki vivax dvd/divx player koji ne prepoznaje plus medije 1 godinu je star.
DVD-R je stariji format od Sonya napravljen 1997.g ,a DVD+R nešto noviji od Pioneera 2002g. U početku su neke firme podržavale jedan a neke drugi. Razlika je u načinu zapisivanja. Danas skoro sve firme podržavaju oba formata.