Glup naslov, ali uglavnom.
Imam sada hrpu video materijala koji redovito skidam i brišem sa harda, 1 od 450, drugi također podijeljen na dvije particije od 450 GB.
Sad, čuo sam glasinu pa me zanima možete li mi reći koliko istine ima u njoj.
Dakle, kako je video jako težak za kompletan komp i sve resurse (dakle to su redovito materijali od po 50 GB +), navodno se i hard više umara ili troši ili što već.
Manje bitno što se događa s hardom, jer sumnjam da se brže troši, čuo sam da se redovitom defragmentacijom diskova nakon stavljanja materijala na hard te nakon brisanja može izbjeći nekakav krah koji bi bio direktno uzrokovan upravo istim tim materijalima zbog ovog ili onog razloga.
Koliko istine ima u tome? Odlučio sam svakako raditi defragment po preporuci, ali s tehničke strane mi stvarno nije jasno koliko to može utjecati na sam hard?
Na poslu se primjerice redovito briše i stavlja hrpa i hrpa materijala na diskove pa nisam čuo za neki kvar, ergo nitko ne defragmentira te diskove.
U svakom slučaju, ne može biti pogubno ako svako toliko radim defragment, na to gledam tako. Može mi biti isto ili bolje, ali gore nikako.
Jel da?