Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.638.150
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
danijel00 kaže...

kupio tcl 40es560 android tv i sve mi se cini da sam se zajebao, bar sta se smart sustava tice. Neke aplikacije koje nisu u google play storeu sam instalirao preko usb-a, tipa cinema hd, tvzion i ne rade dobro. Pocinje ucitavat film i izbaci me van. Probao sa mx player-om, vlc..isto je. Ni perfect player ne radi kako treba. Youtube radi dobro. Jest da imam android box na drugom tv-u al sam se ponadao da ce dobro radit android sustav na tom tv-u. Jel mozda problem sta tih aplikacija nema u storeu pa ne rade kako treba ili? I dok preko browsera na tv-u pokusavam skinut bilo kakvu aplikaciju pise mi da tv to ne podrzava. Na android boxu takvih problema nemam

Jel su ti dobre verzije apk fajlova..ARM7, ARM8, x86 ili x64 itd.. drugo mi ne pada na pamet...

14 godina
neaktivan
Zver kaže...
danijel00 kaže...

kupio tcl 40es560 android tv i sve mi se cini da sam se zajebao, bar sta se smart sustava tice. Neke aplikacije koje nisu u google play storeu sam instalirao preko usb-a, tipa cinema hd, tvzion i ne rade dobro. Pocinje ucitavat film i izbaci me van. Probao sa mx player-om, vlc..isto je. Ni perfect player ne radi kako treba. Youtube radi dobro. Jest da imam android box na drugom tv-u al sam se ponadao da ce dobro radit android sustav na tom tv-u. Jel mozda problem sta tih aplikacija nema u storeu pa ne rade kako treba ili? I dok preko browsera na tv-u pokusavam skinut bilo kakvu aplikaciju pise mi da tv to ne podrzava. Na android boxu takvih problema nemam

Jel su ti dobre verzije apk fajlova..ARM7, ARM8, x86 ili x64 itd.. drugo mi ne pada na pamet...

Ne znam tocno jer sam morao skinut vise verzija tih aplikacija jer nije svaku htjelo instalirat.

13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Pozdrav, trebao bih pomoc od iskusnijih.

Zelim kupiti roditeljima TV, trenutne dimenzije televizora kojeg imaju su: dijagonala s okvirom 97cm, visina = 60cm i širina = 80cm.

Znači TV ne bi smio biti veći od trenutnuh dimenzija jer neće stati.

Žele nešto da se što manje grije jer je soba mala i onda od ove grijalice trenutno nema zraka i vruce je. Sad za što manje novca da to bude, no neki maksimum sto trenutno mogu izvuci je 1800-2000kn. Moze smart i ne mora, gledaju samo nase programe i ako bi bio smart, eventualno onda YouTube nesto malo.

Hvala svima na pomoci!

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zver kaže...
danijel00 kaže...

u youtube upisi "how to sideload app android tv" i pogledaj....ali me cudi da ti neradi cinema hd meni radi savrseno na android tv Philips....

ulalalalla
7 godina

@acmilan2

Po dimenzijama i napomeni da TV grije bih rekao da trenutno imaju nekakvu stariju plazmu. Plazme više ne možeš kupiti, a novi TV-i griju drastično manje, tako da si riješio taj problem. Za te novce nemaš nekakav izbor između jako dobrog i jako lošeg uređaja. HISENSE H40B5600 nije loš izbor, malo je veća dijagonala od postojećeg, jedino mu je po prospektu visina 81,6 cm. Izmjeri još jednom dimenzije, možda nije baš točno 80cm, pa stane.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2020 13:29 (BigD_Cro).
13 godina
BigD_Cro kaže...

@acmilan2

Po dimenzijama i napomeni da TV grije bih rekao da trenutno imaju nekakvu stariju plazmu. Plazme više ne možeš kupiti, a novi TV-i griju drastično manje, tako da si riješio taj problem. Za te novce nemaš nekakav izbor između jako dobrog i jako lošeg uređaja. HISENSE H40B5600 nije loš izbor, malo je veća dijagonala od postojećeg, jedino mu je po prospektu visina 81,6 cm. Izmjeri još jednom dimenzije, možda nije baš točno 80cm, pa stane.

Nekako sam više vagao za manji model, 32", mozds bi i stalo tvoje, ali ovo je jako usko i znam da je, no svakako bi bilo dobro da još jednom izmjerim kad dođem kući da vidim što bi stalo, da ima mjesta barem 1cm s obje strane. Recimo ovaj: LG LED TV 32LK6200PLA

Kovačić
15 godina
neaktivan
Na kraju sam uzeo na ekupi
Q60 65inchi za 6500kn

!

3 0 hvala 0
16 godina
Leon4rdo kaže...

Mala nadopuna... postoji MPEG-4 Part2 ASP (XviD) i Part10 AVC (h.264)

Prije se taj problem sa plavim YAG LEDicama rješavao RGB ledicama, recimo HP DreamColor displejevi koji su imali 98+% adobeRGB

Koka, dskoteka, Marlboro, Suzuki
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2020 14:46 (8ax).
7 godina
acmilan2 kaže...

Nekako sam više vagao za manji model, 32", mozds bi i stalo tvoje, ali ovo je jako usko i znam da je, no svakako bi bilo dobro da još jednom izmjerim kad dođem kući da vidim što bi stalo, da ima mjesta barem 1cm s obje strane. Recimo ovaj: LG LED TV 32LK6200PLA

Da, malo nezgodno je to da se 37" TV-i više ne rade, a 32" ti je downgrade, naročito ako ga gledaju stariji ljudi slabijeg vida. Izmjeri ti za svaki slučaj prostor još jednom i ako stane, uzmi 40".

13 godina

Jedini ako udaljenost gledanja ima jos veze - jedva 2m razmaka je, pa ako bi preveliki ekran bio bi mozda teze gledali/pratili cijeli ekran?

Kovačić
12 godina

Kum kupuje TV... 65-cu, vjerojatno Samsung. Upao mu u oko ovaj:

https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/SAMSUNG-QLED-TV-QE65Q65RATXXH%2C-QLED%2C-SMART/p/EK000308043?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ima li što bolje za tu cijenu? Neki drugi model? LG? 

Hvala na svakoj pomoći. 

HZV

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Pozdrav!
Kakvo je vase misljenje o HISENSE H55U7B?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

8ax naveo sam samo službene verzije. Uz open source zajednicu (x264, sada x265 library), XviD.org, DivX Labs i doslovno svaki proizvođač AV softvera za H.264 imao je neku varijantu koja nije bila kompatibilna sa absoulutno ničim drugim. Zbog većih brzina interneta posljednjih nekoliko godina nisam imao potrebu nešto prebacivati među formatima, ali pretpostavljam da je i danas stanje isto.

14 godina
Evo (napokon) kupio LG50UM7450.
Ima li tko link za postavke/kalibraciju?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U ovom postu imaš linkove na stranice na kojima možeš napraviti kalibraciju online i dosta besplatnog softvera s kojim možeš podesiti sliku onako kako tebi osobno odgovara.

7 godina
acmilan2 kaže...

Jedini ako udaljenost gledanja ima jos veze - jedva 2m razmaka je, pa ako bi preveliki ekran bio bi mozda teze gledali/pratili cijeli ekran?

Ma nema problema za to. Ja radim na 32" kojeg gledam sa nekih 60-80 cm i to funkcionira bez problema. 40" na 2 metra je skroz OK.

13 godina

Ok, budem izmjerio ja još pa ti se javim u PP. Hvala još jednom!

Kovačić
15 godina
Tv2020 kaže...
Pozdrav!
Kakvo je vase misljenje o HISENSE H55U7B?

Danas sam ga kupio samo 50" model u elipsu za 2500 kn.. Prezadovoljan sa slikom a zvuk je solidan, cuo sam i bolji al na tv od 6000 kn pa nemrem zamjerit.. Kad gledas preko antene nase hd programe to je onak, nista posebno.. Ali kad odes na youtube i pustis pravi 4k hdr video onda vidis sta taj tv zapravo moze..

Vrijedi svakako tih para

Trazio sam h8f model, taj je jos bolji ali nema ga kod nas u prodaji nazalost. 

14 godina
neaktivan
MOgY kaže...
Zver kaže...
danijel00 kaže...

u youtube upisi "how to sideload app android tv" i pogledaj....ali me cudi da ti neradi cinema hd meni radi savrseno na android tv Philips....

Inace sam preko usb sticka sa file commander aplikacije instaliravao te aplikacije. Nije htjelo svaku verziju instalirat pa sam skinuo bzvz vise verzija tih aplikacija po netu pa je tu i tamo prosla instalacija. Ne znam dal ce sta drukcije bit kod tvog savjeta, al probat cu

6 godina
neaktivan

Molim preporuku za TV do 1200 - 1500 kn, dijagonala 32", s mogućnošću snimanja programa

Što mislite o sljedećim modelima:

Tesla 32T319BH
LG 32LJ510U (na rasprodaji)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2020 7:02 (logo05).
17 godina

i ja sam do sada preko neta nisam tako kako sam ti poslao ali sam prijateljima tako pokazao i uspilo im je....sada ja neznam kojs je verzija androida kod tebe ali sve sto sam skinio s neta je odma proradilo....

ulalalalla
6 godina
neaktivan

TV 65" do 4,500 kuna. uglavnom za gledanje filmova - HDR, HEVC.

1.Samsung UE65RU7092

2.Hisense H65B7500

3.LG 65UM7100PLA

4.LG 65UM7450

Koji od ovih je najbolji za filmove, može i neki drugi tv 65".

Unaprijed hvala svima na pomoći i odgovorima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2020 12:22 (Jabbar).

0 0 hvala 0
13 godina

Evo sad sam napravio zadnje i precizno mjerenje, stane TV tocno kao sto je na slici u prilogu i nece stati vise ni 2mm. Nadam se da sam dobro oznacio sve sto treba. 

Znaci ovo su ukupne dimenzije, a ne samo ekran, bas cijeli uređaj sa okvirima i podnozjem mora biti ovako ili manje. Znaci sto bolje (nadam se Full HD) do 1800-2000kn s naglaskom na manje.

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne mogu pronaći originalni prospekt, ali prema dućanima, model koji ti je kolega preporučio je širok 90cm

HISENSE H40B5600

Sad bi trebalo gledati jedan po jedan model od 40", možda neki ima jako uske rubove pa stane u željene dimenzije.

Ako ne, ideš na 32" što bi bila šteta.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2020 11:33 (CyberDemonVZ).
13 godina

U redu, postoji neki lakši način od gledanja na nabavi i otvaranja svakog linka posebno?

Kovačić
14 godina
acmilan2 kaže...

U redu, postoji neki lakši način od gledanja na nabavi i otvaranja svakog linka posebno?

Nabava ima detaljno pretraživanje, ali na žalost nema širine, samo dijagonala.

A ništa, unesi 39" i 40", cijena do 2000 i otvaraj jedan po jedan i gledaj dimenzije.

Kad ih pronađeš nekoliko pitaj ovdje koji je najbolji.

Makar, za tu lovu nema velikih razlika.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2020 11:51 (CyberDemonVZ).
13 godina

Prema ovoj stranici nije 90cm. Ali opet preveliko.

Kovačić
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2020 11:48 (acmilan2).
15 godina
acmilan2 kaže...

Evo sad sam napravio zadnje i precizno mjerenje, stane TV tocno kao sto je na slici u prilogu i nece stati vise ni 2mm. Nadam se da sam dobro oznacio sve sto treba. 

Znaci ovo su ukupne dimenzije, a ne samo ekran, bas cijeli uređaj sa okvirima i podnozjem mora biti ovako ili manje. Znaci sto bolje (nadam se Full HD) do 1800-2000kn s naglaskom na manje.

Mislim da ces moci samo ugurati neki od 39" model ... probaj traziti, bilo je nekoliko modela, mislim da sam jednom vidio Toshibu u toj dimenziji pa probaj potraziti ...

Ovako nesto: https://pevex.hr/elektronika/tv/led.html?tv_dijagonala_ekrana=39"+%2F+99+cm 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2020 14:37 (LUX_67A).
13 godina
LUX_67A kaže...
acmilan2 kaže...

Mislim da ces moci samo ugurati neki od 39" model ... probaj traziti, bilo je nekoliko modela, mislim da sam jednom vidio Toshibu u toj dimenziji pa probaj potraziti ...

Ovako nesto: https://pevex.hr/elektronika/tv/led.html?tv_dijagonala_ekrana=39"+%2F+99+cm 

Opcenito vidim ove 39" modele da nema LG/Samsung/Hisense... Evo na cijeloj nabavi je ovo broj komada ponuđenih po proizvođaču, Full HD rezolucija i do 2000kn.

Reflexion 1
Elit 1
Hitachi 1
Luxor 2
Toshiba 1
Navon 1
Vox 1

Probat cu danas pregledat ima li koji 40" a da su mu dimenzije do 86cm širine, jbg, prešacat po nabavi...

Kovačić
6 godina
neaktivan
acmilan2
Imas isti problem kao i moji roditelji, 40" ne stane za malo. Čak ni ovi 39" ne stanu za par mm.
Dam se kladiti da imaju isti ormar :-)

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice