Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.863
|
čitano: 29.785.593
|
moderatori: XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

A gledaj, ne mora to značit ništa al imao sam TV Sony (skupo plaćen) koji je riknuo i  dvije Xperie koje su se kvarile više puta pa jednostavno ne želim Sony. ISta stvar kao s VV, stari mi vozio passata koji se kvario non stop pa više ne želi ni blizu folciki, a susjed imao isti model s kojim je upravo prevalio 500000 km...tako da ne znam što pametno reći

Panasonic TX-55FX780E? Jel to preskupo za ovaj model i da li je Samsung QLED bolji? (ako ipak LG OLED bude too much) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 14:45 (martyzd).
8 godina
neaktivan
martyzd kaže...

A gledaj, ne mora to značit ništa al imao sam TV Sony (skupo plaćen) koji je riknuo i  dvije Xperie koje su se kvarile više puta pa jednostavno ne želim Sony. ISta stvar kao s VV, stari mi vozio passata koji se kvario non stop pa više ne želi ni blizu folciki, a susjed imao isti model s kojim je upravo prevalio 500000 km...tako da ne znam što pametno reći

Panasonic TX-55FX780E? Jel to preskupo za ovaj model i da li je Samsung QLED bolji? (ako ipak LG OLED bude too much) 

Taj tv ima IPS matricu, pogledaj si na displayspecifications.com i usporedi si te televizore i odluči što hoćeš. VA ima bolju sliku ali lošiji kut gledanja, IPS obrnuto, OLED oboje odlično

7 godina
neaktivan

Nisam toliko tehnološki upućen, naprosto sam puk´o ko kokica jer sam uzeo komplet bijelu tehniku za stan, ostao još TV, a nemam više energije...(iskren do bola)
Dakle, trebam TV 55 incha za gledat iskontv (no gaming), bitnija mi je bolja slika od kuta gledanja i potrošit ću do 1000 € i trebam savjet za best buy?
1. izbor OLED LG ako bude za blackfriday,
2. izbor: ne znam, HELP needed

Poz i hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 14:57 (martyzd).
17 godina
Tascam kaže...
Pixel kaže...
Tascam kaže...
sseennoonn kaže...

becari jel ima kakva opcija da je samo jedan uređaj spojen na TV. iam sony XE90 ebate malo malo dodju necaci kod mene spoje se na isti wifi jel ,i onda mi  pustaju crtice  iz druge sobe . Sunce ti neku večer  se usrah kad se televizor sam upalio  i počeli neki bageri . 

Bome da i mene klinci ubijaju sa time.Kao slučajno.Mislim da je jedino riješenje maknuti im telefone sa mreže 

Samo to isključite na tvu, ima opcija, ne znam gdje je za konkretni tv. 

Isti tv kao tvoj, samo model 2017.LG B7

Uf, treba se sad sjetiti, meni se isto tako znao upalit kad su klinci gledali youtube na tabletu, znam da sam iskljucio na tvu neke opcije koje govore kak ose sve tv može upaliti, pogasio sam i te kojekakve opcije koje linkaju tv na mobilne uteđaje, ne znam sad točno koje.

18 godina
Flagship kaže...
deckard kaže...

Dragi kolege forumaši, gotovo je. Naručio 55" C8. Možda već sutra požalim, ali tako je sad kako je. Kupon za 10% popusta u SD uspješno potrošen . Idemo dalje.

Gotovo je, sad je cijena opet 15K, bez 5 god. garancije i gratis mobitela tako da si već na dobitku:)

Evo upravo mu (opet) pala cijena na ekupi, probao utipkati kod "ekupi" i radi, cijena ko i do jučer u SD (11700kn) . Jedino nema moba i produljenog jamstva, no... Zanimljivo da mi kod ne radi za B8.

Deckard
8 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ekipa, imam priliku uzeti novi tv SONY 65XE8596 za 7650 kn. Mislite da se isplati? Ili se više isplati loviti 55XF9005 za otprilike istu cijenu? Koliko je XF9005 bolji tv?

0 0 hvala 0
17 godina
martyzd kaže...

ajmo riješit trilemu...za normalno gledanje TV-a (no gaming), ekran 55:

1. Panasonic TX-55FX780E ili

2. Samsungovi Q6FN tj. Q8FN (taj je 10000k) tj. 8002

3. Da li bi LG-ev OLED bio top izbor u rangu do 8k? (nadam se black Friday)?

(Sony i Phillips izbjegavam jer sam imao loša iskustva s njihovom elektronikom, pogotovo Sony-evom pa bježim od njih)
Grazias!

moj poredak:

1. oled

2. sony xf9005 ili Q8FND 

3. Q6FN / NU8002

17 godina
Mr_Peanut kaže...

Ekipa, imam priliku uzeti novi tv SONY 65XE8596 za 7650 kn. Mislite da se isplati? Ili se više isplati loviti 55XF9005 za otprilike istu cijenu? Koliko je XF9005 bolji tv?

Nebo i zemlja, uzmi 9005 ali 65" 

Ako si dleko od tv-a , barem 4m ili više , onda bi tu efektniji bio 65"

Ako si bliže. pogotovo ako je oko 3m , išao bih ipak s kvalitetnijim panelom

7 godina
neaktivan
Da radi samo za c8, imas na abrakadabra najnizu cijenu, i na rate bez kamata, meni jos uvijek too much, cekam cudo da se desi:)
8 godina
neaktivan
Pixel kaže...
Mr_Peanut kaže...

2,7-2,8 m... ok, čekam 9005, mada me tog bloominga strah :D al hej koji god uzmem nečeg me strah.. fakat sam pi*ka :D :D

15 godina
Mr_Peanut kaže...
Pixel kaže...
Mr_Peanut kaže...

2,7-2,8 m... ok, čekam 9005, mada me tog bloominga strah :D al hej koji god uzmem nečeg me strah.. fakat sam pi*ka :D :D

Ljudi jako pretjeruju oko tih tehnikalija, vjeruj mi da 99% korisnika takve "probleme" nece ni primjetiti. Evo na primjeru mog Q6F, dosad sam u jednoj sceni od 10 sekundi skuzio da je Local Dimming jako los. A to svi govore kao primarni razlog za nekupovanje doticnog TV, a kladim se da 99% ekipe koja to spominje ni ne zna o cemu se radi i kak to izgleda u praksi nego ponavljaju sta citaju po netu...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
9 godina
neaktivan
martyzd kaže...

Nisam toliko tehnološki upućen, naprosto sam puk´o ko kokica jer sam uzeo komplet bijelu tehniku za stan, ostao još TV, a nemam više energije...(iskren do bola)
Dakle, trebam TV 55 incha za gledat iskontv (no gaming), bitnija mi je bolja slika od kuta gledanja i potrošit ću do 1000 € i trebam savjet za best buy?
1. izbor OLED LG ako bude za blackfriday,
2. izbor: ne znam, HELP needed

Poz i hvala svima

1. OLED
2. 55NU8002 /7000kn i to je previše para za LCD:)

7 godina
neaktivan

Da, ima i to istine. Sve si mislim da je za prosjecnu obitelj dovoljno i nesto "obicno"...

Moze preporuka za nesto u rangu 5-6000 kn sa 55incha pa cu odlucit za black friday...

To je to. Hvala

8 godina
neaktivan
deckard kaže...
Flagship kaže...
deckard kaže...

Dragi kolege forumaši, gotovo je. Naručio 55" C8. Možda već sutra požalim, ali tako je sad kako je. Kupon za 10% popusta u SD uspješno potrošen . Idemo dalje.

Gotovo je, sad je cijena opet 15K, bez 5 god. garancije i gratis mobitela tako da si već na dobitku:)

Evo upravo mu (opet) pala cijena na ekupi, probao utipkati kod "ekupi" i radi, cijena ko i do jučer u SD (11700kn) . Jedino nema moba i produljenog jamstva, no... Zanimljivo da mi kod ne radi za B8.

To produljeno jamstvo je postalo must have bez obzira o kojem tv se radi, a naročito kad je u igri 12K:)

8 godina
neaktivan
Mr_Peanut kaže...

To je negdje izvana ili naš shop? ti modeli 8596 obično idu za druga tržišta. Cijena je dobra međutim bolje pričekaj onaj najavljeni west gate popust pa možda 55XF9005 za tih 7600 uleti. Ili se rastegnuti pa uzeti 65" za 10900:)

14 godina
protjeran
8 godina
neaktivan
Flagship kaže...
Mr_Peanut kaže...

To je negdje izvana ili naš shop? ti modeli 8596 obično idu za druga tržišta. Cijena je dobra međutim bolje pričekaj onaj najavljeni west gate popust pa možda 55XF9005 za tih 7600 uleti. Ili se rastegnuti pa uzeti 65" za 10900:)

Ma pričekat ću. A 10k nedam za tv. Ništa pecamo xf9005 onda...

9 godina
neaktivan
martyzd kaže...

Da, ima i to istine. Sve si mislim da je za prosjecnu obitelj dovoljno i nesto "obicno"...

Moze preporuka za nesto u rangu 5-6000 kn sa 55incha pa cu odlucit za black friday...

To je to. Hvala

Ovdje imaš solidan izbor.

HISENSE H55U7A
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H55U7A/

55DC760

https://www.protis.hr/products/details/tcl-led-tv-55-55dc760-uhd-android-tv/135557?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

55NU7402
https://www.nabava.net/search.php?q=55NU7402

55UK7550
https://www.nabava.net/search.php?q=55UK7550

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 19:25 (Crt True Colors).
15 godina
Anđeo bez falinge kaže...
martyzd kaže...

3. Da li bi LG-ev OLED bio top izbor u rangu do 8k? (nadam se black Friday)?

ako ga bude po toj cijeni svakako naj izbor...

8K kn OLED B8,tesko,skoro pa i nemoguce!

AUDIOFIL
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Navukli ste me na temu, sad citam svaki dan kao pravi ovisnik, bas vam hvala na tome 

Uglavnom, kupujem tv za cca 7000 kn.

Dosad sam bacio oko na NU8000 i Q6FN, recimo. (s obzirom sto se pise po forumu)

Malo me doduse zivcira Samsung serije 5 iz 2016. godine koji imam u spavacoj jer mu je daljinski neintuitivan, a pogotovo spremanje kanala jer mi odvojeno sprema pod Aerial - 1. Terrestrial (13 kom) i 2. Cable kanale (43 kom) jer imam tzv. Multi TV uslugu u spavacoj sobi, sto je smanjeni broj kanala u odnosu na DigiTV uslugu na kojoj imam preko 80 kanala na TV-u u dnevnom boravku (Terrakom provider).

A nekako mi i Samsung ima renome proizvodjaca kojem nije nepoznat pojam programiranog kvarenja, a volio bi da mi tv drzi 7-10 god jer ne brijem na najnovije djidje i hitech sliku.

Tako u dnevnom boravku imam 10 god. stari Panasonic TH37-PX80EA kojem je slika vec dobila neke 'artefakte' kao da ima prasine na ekranu (a nema). On ide u zamjenu, ali mi je svejedno vrlo drag i zbog njega bi volio opet uzet Panasonica.

Ali na ovom forumu se jako malo Panasonic spominje. Nasao sam po netu da navodno imaju jako precizne boje, pogotovo za filmofile, ali to me ne pali ludo.

Bitno mi je da ima dobar upravljac, solidnu sliku, nebitno kakav bi bio u mrklom mraku jer uvijek gledam s pozadinskim svjetlom jer me bole oci inace. Bitnije mi je da ima bolji kut gledanja ako mogu birat. Udaljenost bi bila cca 3 m, pa sam mislio ic s 55".

Jel postoji neka preporuka u tom cjenovnom rangu?

E, da, dosta mi je bitno da se moze instalirat Plex app...ali koliko vidim na stranicama od Plexa mislim da moze i na novijim Panasonicima s Firefox OS-om...

2 0 hvala 0
18 godina
Mr_Peanut kaže...

Kaj bih onda ja trebao reći, danas stiže 55" C8 za koji ni sam ne znam zašto sam ga naručio s obzirom na predrasude (a htio sam 65" telku za 2,7m). I umjesto da se veselim ja nisam spavao od noćnih mora zašto sam uzeo oled (koji će se, moj primjerak, naravno, spržiti u rekordnom vremenu) umjesto većeg XF9005 . Očekujem najsmrdaniji panel koji je ikad itko vidio + burnin u par dana + mrtve piksele (za koje sam gotovo 100% siguran da će ih imati, barem jednog, a ja sve vidim s kilometra) + savršeno neuniformni panel + hrpu bandinga na 5%-45% . Kakve sam ja sreće imat ću burnin odmah čim ga prvi put upalim. I brijem si da su zaboravili poslati i Q6 mob . Ahahahaha. Meni je kupovina monitora i televizora samo stres. Bez zafrkancije. Uvijek je tako. Nekad su mi u trgovinama otvarali telke i monitore da ih pregledam prije kupovine, živa istina . Jedina pozitivna stvar oko svega toga je da koliko sam stvorio predrasuda i crnih misli oko toga, mogu se jedino ugodno iznenaditi .

Deckard
7 godina
neaktivan

Gdje si kupio C8, jel ima možda 5 god. garancije, u svakom slučaju uživaj i sretno

18 godina
lukasijaner kaže...

Bitno mi je da ima dobar upravljac, solidnu sliku, nebitno kakav bi bio u mrklom mraku jer uvijek gledam s pozadinskim svjetlom jer me bole oci inace. Bitnije mi je da ima bolji kut gledanja ako mogu birat. Udaljenost bi bila cca 3 m, pa sam mislio ic s 55".

E, da, dosta mi je bitno da se moze instalirat Plex app...ali koliko vidim na stranicama od Plexa mislim da moze i na novijim Panasonicima s Firefox OS-om...

Apsolutno glasam za LG SK8500 ako se protegneš još nekih ~500kn koliko sad vidim da košta u SD s 10% popusta na newsletter kod kad se prijaviš. Ili pričekaj kraj godine, možda im nešto i padne još cijena + 5g garancija možda uleti. Smart dio je ispred svega drugoga kod drugih brandova IMHO, daljinac isto, Plex (vidim po forumima) radi i pod webOS-om 4 koji je na toj telki iako su na Plex stranici pobrojane verzije do 3.5. Kut gledanja odličan. Slika odlična, telka je Full Array Local Dimming (FALD). Dizajn i kvaliteta izrade odlični (baš sam nedavno jednog proučavao u dućanu). Podržava sve što se podržati može od aktualnih tehnologija uključujući i Dolby Vision + Atmos. Pa ako koristiš pozadinsko svjetlo nemaš što previše razmišljati jer valjda i sam znaš kako stvari stoje s crnom na ips-u u mrklom mraku.

Deckard
18 godina
oceans12 kaže...

Gdje si kupio C8, jel ima možda 5 god. garancije, u svakom slučaju uživaj i sretno

Sancta Domenica na zadnjoj akciji s Q6 mobom i dodatne 3 godine održavanja pod istim uvjetima (to je valjda garancija samo preko njih, petpostavljam da nije direktno LG-ova).

Deckard
7 godina
neaktivan

I ja sam dugo vrebao taj TV i potpisujem sve što si napisao osim jedne stvari, taj TV ima puno slabiji kontrast u odnosu na Sonyjev XF900 ili Samsung QLED liniju. Sad, možda to nekome ne smeta ali ja bi radije žrtvovao neke druge stvari nauštrb toga.

14 godina
protjeran
lukasijaner kaže...

Pozdrav svima.

Navukli ste me na temu, sad citam svaki dan kao pravi ovisnik, bas vam hvala na tome 

Malo me doduse zivcira Samsung serije 5 iz 2016. godine koji imam u spavacoj jer mu je daljinski neintuitivan, a pogotovo spremanje kanala jer mi odvojeno sprema pod Aerial - 1. Terrestrial (13 kom) i 2. Cable kanale (43 kom) jer imam tzv. Multi TV uslugu u spavacoj sobi, sto je smanjeni broj kanala u odnosu na DigiTV uslugu na kojoj imam preko 80 kanala na TV-u u dnevnom boravku (Terrakom provider).

A nekako mi i Samsung ima renome proizvodjaca kojem nije nepoznat pojam programiranog kvarenja, a volio bi da mi tv drzi 7-10 god jer ne brijem na najnovije djidje i hitech sliku.

Tako u dnevnom boravku imam 10 god. stari Panasonic TH37-PX80EA kojem je slika vec dobila neke 'artefakte' kao da ima prasine na ekranu (a nema). On ide u zamjenu, ali mi je svejedno vrlo drag i zbog njega bi volio opet uzet Panasonica.

Ali na ovom forumu se jako malo Panasonic spominje. Nasao sam po netu da navodno imaju jako precizne boje, pogotovo za filmofile, ali to me ne pali ludo.

Ja bi ti preporučio ta dva veoma dobra modela:)

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus8303-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-67326051

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus7803-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-62102011

Ili još nešto od toga.

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue55nu8002-3d-televizor-cijena-55-139-cm-75-1905-cm-curved-led-61616011

https://www.makspro.hr/led-tv-panasonic-tx-55fx780e.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

9 godina
protjeran
garfield1 kaže...

Ja bi ti preporučio taj veoma dobar model.

ako stignem ovaj tjedan ili sljedeći skoknut ću do servisera, moga srednjoškolskog školskog prijatelja, pa da riješimo te kvatrileme  oko Philipsa i drugih televizora.

https://www.tvrtke.com/osijek/donji-grad/tv-audio-video-oprema-prodaja-servis/elektro-radio-tv-servis-vl-zoran

on je pametan ostao nakon srednje tehničke smjer elektronika raditi kao serviser, nije ga zanimao faks a ima 10X više novaca od mene..

čovjek je radio u bezbroj tv servisa, specijalnost su mu teveji, 15 godina ima svoj servis.. pa ako mi dozvoli poslikat ću unutrašnjost tog genijalnog Philipsa.

ako nema neki otvoreni, popričat ću s njim i zamoliti ga da mi on pošalje koju fotku kad bude imao otvoren poneki model...

napist ću sve iskreno kako se uvjerim... pa da se to već jednom riješi.

ako ne vjerujemo takvom čovjeku, ne znam kome ćemo...

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
14 godina
protjeran
lukasijaner kaže...

Pozdrav svima.

Ja bi ti preporučio ta dva veoma dobra modela:)

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus8303-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-67326051

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus7803-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-62102011

Ili još nešto od toga.

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue55nu8002-3d-televizor-cijena-55-139-cm-75-1905-cm-curved-led-61616011

https://www.makspro.hr/led-tv-panasonic-tx-55fx780e.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

14 godina
protjeran
Anđeo bez falinge kaže...
garfield1 kaže...

Ja bi ti preporučio taj veoma dobar model.

ako stignem ovaj tjedan ili sljedeći skoknut ću do servisera, moga srednjoškolskog školskog prijatelja, pa da riješimo te kvatrileme  oko Philipsa i drugih televizora.

https://www.tvrtke.com/osijek/donji-grad/tv-audio-video-oprema-prodaja-servis/elektro-radio-tv-servis-vl-zoran

on je pametan ostao nakon srednje tehničke smjer elektronika raditi kao serviser, nije ga zanimao faks a ima 10X više novaca od mene..

čovjek je radio u bezbroj tv servisa, specijalnost su mu teveji, 15 godina ima svoj servis.. pa ako mi dozvoli poslikat ću unutrašnjost tog genijalnog Philipsa.

ako nema neki otvoreni, popričat ću s njim i zamoliti ga da mi on pošalje koju fotku kad bude imao otvoren poneki model...

napist ću sve iskreno kako se uvjerim... pa da se to već jednom riješi.

ako ne vjerujemo takvom čovjeku, ne znam kome ćemo...

Pa možda njemu možemo vjerovat, ali ne možemo tebi:)

9 godina
protjeran

dobro.

vjerovat ćeš ti fotografijama... ili nećeš..ali, ipak si to ti..

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice