Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.863
|
čitano: 29.785.593
|
moderatori: XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
odjavljen
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Anđeo bez falinge kaže...

VA ili IPS panel ? (Najbitnije i moje zadnje pitanje prije odgovora)

Radije bih IPS

Freak Show Inc.
9 godina
protjeran
Friday kaže...

Radije bih IPS

onda svakako TV LED LG SUHD 55SK9500PLA

https://www.displayspecifications.com/en/model/541c11bf

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

I meni kao kolegi treba savjet:

- cekam blackfriday jer ce mi spojit internet (iskon) kroz 20ak dana (HT-ova infrastruktura - bakrena žica),

- u rangu cijene 4,5-7000 kn +- koja kunica. 
- TV mi treba za "normalno" gledanje, gaming off (nemam vremena) + eventualno prištekat laptop i pogledat koji filmić, možda youtube (s netflix-om nemam iskustva, nisamo probao - nemojte me osuđivat...).
- gledanje s cca 3m daljine/ 50 ili 55 incha?

Čitao sam si da je Panasonic najbolji po pitanju SD signala i upscalling-a što je možda i najbitnije, a LG za nekakav SMART TV. Kako je sad SMART Tv već standard, slobodno me ispravite, uputite i dajte mišljenje za BESTBUY.
LG, Panasonic, Samsung ili?

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

uvijek stoji pitanje IPS ili Va panel ?

pročitaj na webu o razlikama...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 8:27 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
martyzd kaže...

- cekam blackfriday jer ce mi spojit internet (iskon) kroz 20ak dana (HT-ova infrastruktura - bakrena žica),

- TV mi treba za "normalno" gledanje, gaming off (nemam vremena) + eventualno prištekat laptop i pogledat koji filmić, možda youtube (s netflix-om nemam iskustva, nisamo probao - nemojte me osuđivat...).

Čitao sam si da je Panasonic najbolji po pitanju SD signala i upscalling-a što je možda i najbitnije, a LG za nekakav SMART TV. Kako je sad SMART Tv već standard, slobodno me ispravite, uputite i dajte mišljenje za BESTBUY.

Hvala

Ja bi ti preporučio nešto od toga. A što se tiče prikaza sadražaja nižih resolucija su ti najbolji Philips sa P5 procesorom i Sony sa X1 procesorom. Pa i Panasonic je veoma dobar ali nešto slabiji

od Philipsa i Sonya.

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus8303-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-67326051

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue55nu8002-3d-televizor-cijen

https://www.makspro.hr/led-tv-panasonic-tx-55fx780e.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=clicka-55-139-cm-75-1905-cm-curved-led-61616011

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-H55U7A/

17 godina

Zašto postoji to pitanje ?

Osim ako nekome baš ne treba široki kut gledanja tv-a, ne vidim niti jedan razlog zašto bi itko uzeo IPS panel ako u toj cjenovnoj kategoriji postoji imalo dobar VA panel.

9 godina
protjeran

eto.

sam si odgovorio na svoje pitanje.

kad netko ima četiri djeteta pa i ženu (kad već mora)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 8:49 (Anđeo bez falinge).

1 0 hvala 0
13 godina
Friday kaže...

Radije bih IPS

Pixel kaže...

Zašto postoji to pitanje ?

Osim ako nekome baš ne treba široki kut gledanja tv-a, ne vidim niti jedan razlog zašto bi itko uzeo IPS panel ako u toj cjenovnoj kategoriji postoji imalo dobar VA panel.

pitanje postoji zato jer je petko gejmer, pa se brine hoće li imati ghostinga na televizoru

18 godina
odjavljen

Tv uvijek gledamo uz upaljeno svijetlo pa mi manje savrsena crna i slabiji kontrast nisu toliko problematicni. Osim ako VA ima jos neku bitnu prednost? I da, uz steamlink ce se na tv-u mozda i igrati ponekad. 

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
martyzd kaže...

Hvala

Ja bi ti preporučio nešto od toga. A što se tiče prikaza sadražaja nižih resolucija su ti najbolji Philips sa P5 procesorom i Sony sa X1 procesorom. Pa i Panasonic je veoma dobar ali nešto slabiji

od Philipsa i Sonya.

https://www.nabava.net/televizori/philips-55pus8303-televizor-cijena-55-139-cm-led-ultra-hd-67326051

https://www.makspro.hr/led-tv-panasonic-tx-55fx780e.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=clicka-55-139-cm-75-1905-cm-curved-led-61616011

Bacio sam oko na par modela pa sam nekako suzio izbor na:

- Panasonic TX-55FX780E,
- Samsung QE55Q6FN, QLED,
- Samsung 55NU8002,
- Samsung UE55MU7002 ili UE55MU8002

Ako možete preporučit nešto od ovih ili eventualno LG-a?

...pa jos ako ubodemo nesto za za blackfriday

18 godina

Možda malo offtopic, ali kad već svi tu nabavljamo bijesne telke, ima ko kakvu preporuku za dobar 18Gbps HDMI kabel od 3 metra koji ne zafrkava ni s 4k@60Hz@4:4:4 (ako mi to bude uopće ikad zatrebalo jer baš i ne mislim oled telku koristiti kao monitor, ali da ne kupujem dvaput) i da je dobavljiv kod nas? Ili sam osuđen na 2m i manje?

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
deckard kaže...

Dragi kolege forumaši, gotovo je. Naručio 55" C8. Možda već sutra požalim, ali tako je sad kako je. Kupon za 10% popusta u SD uspješno potrošen . Idemo dalje.

Gotovo je, sad je cijena opet 15K, bez 5 god. garancije i gratis mobitela tako da si već na dobitku:)

15 godina
Friday kaže...

Tv uvijek gledamo uz upaljeno svijetlo pa mi manje savrsena crna i slabiji kontrast nisu toliko problematicni. Osim ako VA ima jos neku bitnu prednost? I da, uz steamlink ce se na tv-u mozda i igrati ponekad. 

I ja preporučam LG SK9500, eventualno SK8500 ako je stiska, ali on ima manje dimming zona.

8 godina
neaktivan
Daky123 kaže...
Flagship kaže...
Mad Ant kaže...
Flagship kaže...

Vjerojatno 12330 kn (s onim popustom za newsletter)

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-65xf9005-4k.aspx

A danas je izgleda zadnji dan za 55/65C8 s 5g garancije i gratis mobitel Q6?

Da, zato i pitam ;-)

Puno love ali barem je 65"...

- - -

Možda za BF maknu "dodatke" u LG paketu :-D

Puno je, da. Posebno kad usporediš s cijenama vani i to baš za ova dva tv: Od danas u Saturnu Essen OLED 65C8 1999€ i 65XF9005 1299€:)

https://www.kaufda.de/webapp/viewer/1026843592?page=2

To gotovo sigurno kod nas nećemo dočekat ali s onih 20% u West Gate SD ako bude tako onda bi bilo blizu, barem kad je 65C8 i razlika bi bila oko 1000 kn što je malo kad se uračuna 5 g garancija i da se ne mora nekako dovesti veliki box od 40kg iz Njemačke:)

Kod Sonyja 65XF9005 razlika je slična, oko 1250 kn. Naravno ovo je sve pretpostavka budući da ne znamo kakve će cijene SD staviti kada bude taj popust, na žalost ili na sreću jedino što je sigurno je ovaj katalog iz Saturna s tim njihovim ludim cijenama

A to vrijedi u Saturnu u samo gradu Essenu?? Sad gledam taj letak i onaj Sony Bravia KD-55XF8505 s naslovnice  dođe 700 eura a kod nas 8700 kn, pa 3000 kn jeftinije... A gledam na Saturn. De i ne vidim tu ponudu,imam u de nekoga da mi kupi ali ne u Essenu 

Da, samo tamo. Kod njih su stalno neke takve lokalne akcije i popusti koje vrijede par dana i obično samo direktno u shopu često i bez mogućnosti webshopa. Cijene su nepojmljive za nas, tko NEBI kupio 65XF9005 za 1299€ kad bi mu se pružila prilika, zar ne?

Sreća je ako se ima netko u blizini takvih prodaja pa se nekako organizira dostava. Napomena da to još nisu Black Friday cijene pa samo možemo zamisliti koliko još niže može od ovih iz Essena:)

14 godina
protjeran
martyzd kaže...
garfield1 kaže...
martyzd kaže...

Hvala

od Philipsa i Sonya.

- Panasonic TX-55FX780E,
- Samsung 55NU8002,

Ja bi dao nešto prednosti Samsung modelu NU8002 i Panasonicu. A što se tiče Lg modela nemaju ništa pametnog u tom rangu..

18 godina
odjavljen
Mad Ant kaže...
Friday kaže...

I ja preporučam LG SK9500, eventualno SK8500 ako je stiska, ali on ima manje dimming zona.

Jbt SK9500 je 1700+ eura 

Freak Show Inc.
18 godina
Flagship kaže...
deckard kaže...

Dragi kolege forumaši, gotovo je. Naručio 55" C8. Možda već sutra požalim, ali tako je sad kako je. Kupon za 10% popusta u SD uspješno potrošen . Idemo dalje.

Gotovo je, sad je cijena opet 15K, bez 5 god. garancije i gratis mobitela tako da si već na dobitku:)

Ma da, to će tako biti još par dana dok ga opet ne stave na akciju . Ako ne u SD onda sigurno na ekupi ili negdje drugdje. Tako to ide već par mjeseci koliko pratim, cijena im se opako zdrobila. Bio je već C8 prije cca tjedan-dva na ekupi za nekih 10600kn. Istina bez 5g garancije i moba ali svejedno. B8 je bio oko 9 i pol soma kuna što je naznaka da bi uskoro mogao negdje osvanuti još niže. Ionako će se sad stvari zaigrati po dućanima kako se bliži kraj godine; BF, CM, blagdani, praznično raspoloženje, vrijeme darivanja, Sv. Nikola, deda mraz, snijeg, đinglbels... Evo gledam danas na njemački Amazon, počeli su izgleda lagano izbacivati brandiranu tehniku na akcije. Sad treba pratiti za opremu poput media playera, kablova, prijenosnih diskova, konzola i svega ostaloga što si možemo okačiti na telke.

Deckard
9 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 10:38 (Anđeo bez falinge).

0 0 hvala 0
13 godina
Friday kaže...

najveća prednost je kontrast, inače jedan od najvažnijih faktora dobre slike na televizoru, vidljivije u mraku, no ništa manje bitno niti u osvjetljenom prostoru

isti taj kontrast utječe i na preciznost boja iako se misli da je situacija obrnuta, uniformnost, vršnu svjetlinu itd

da ne spominjemo izostanak klasičnih ips problema - bleed, glow i slična sranja

možeš pogledati i razne usporedbe poput ove - link

dakle, ako ti je do kvalitete slike definitivno va, ako su ti bitni širi kutevi gledanja i brzina odaziva na nekim brzim scenama (recimo ako gledaš sport s brzim kretanjem kamere), onda radije ips s nekom boljom verzijom local dimminga da bar donekle nadoknadiš problem sa kontrastom - link za pojašnjenje

a što se tiče gejmanja, mda, baš ćeš na televizoru, zavaljen u fotelju s tri metra udaljenosti, peglat bf i zamijetit eventualni ghosting 

to će ti klinci igrat neke igrice poput meride hrabre i sličnih platformera kao i moji klinci

7 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
martyzd kaže...
garfield1 kaže...
martyzd kaže...

Hvala

od Philipsa i Sonya.

- Panasonic TX-55FX780E,
- Samsung 55NU8002,

Ja bi dao nešto prednosti Samsung modelu NU8002 i Panasonicu. A što se tiče Lg modela nemaju ništa pametnog u tom rangu..

A mozda sacekat blackfriday za LG OLED 55B8 ili 55C7 (cca 10000 kn sada)???

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 10:43 (martyzd).
17 godina
Flagship kaže...

Cijene su nepojmljive za nas, tko NEBI kupio 65XF9005 za 1299€ kad bi mu se pružila prilika, zar ne?

Ja nebi siguro  

11 godina

Bome niti ja.Jednom imao LCD i još brže ga prodao.Ne bi ponovo.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
deckard kaže...
Flagship kaže...
deckard kaže...

Ma da, to će tako biti još par dana dok ga opet ne stave na akciju . Ako ne u SD onda sigurno na ekupi ili negdje drugdje. Tako to ide već par mjeseci koliko pratim, cijena im se opako zdrobila. Bio je već C8 prije cca tjedan-dva na ekupi za nekih 10600kn. Istina bez 5g garancije i moba ali svejedno. B8 je bio oko 9 i pol soma kuna što je naznaka da bi uskoro mogao negdje osvanuti još niže. Ionako će se sad stvari zaigrati po dućanima kako se bliži kraj godine; BF, CM, blagdani, praznično raspoloženje, vrijeme darivanja, Sv. Nikola, deda mraz, snijeg, đinglbels... Evo gledam danas na njemački Amazon, počeli su izgleda lagano izbacivati brandiranu tehniku na akcije. Sad treba pratiti za opremu poput media playera, kablova, prijenosnih diskova, konzola i svega ostaloga što si možemo okačiti na telke.

Već sada, znači PRIJE BF i ostalih akcija, 55C8 se nađe vani za 1299€što znači da je izgledno da će u vrijeme nadolazećih akcija cijena biti i 999€:)

Kod nas bi i 9999 kn za 55C8 bila cijena iz snova

11 godina

becari jel ima kakva opcija da je samo jedan uređaj spojen na TV. iam sony XE90 ebate malo malo dodju necaci kod mene spoje se na isti wifi jel ,i onda mi  pustaju crtice  iz druge sobe . Sunce ti neku večer  se usrah kad se televizor sam upalio  i počeli neki bageri . 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
deckard kaže...

Možda malo offtopic, ali kad već svi tu nabavljamo bijesne telke, ima ko kakvu preporuku za dobar 18Gbps HDMI kabel od 3 metra koji ne zafrkava ni s 4k@60Hz@4:4:4 (ako mi to bude uopće ikad zatrebalo jer baš i ne mislim oled telku koristiti kao monitor, ali da ne kupujem dvaput) i da je dobavljiv kod nas? Ili sam osuđen na 2m i manje?

za to ti nije dovoljan 18 gbps kabel... nego HDMI 2.1 tj do 48 gbps brzine; a ti kostaju jako puno. I vecina TV iz 2018 (mozda cak i svi?) nemaju uopce HDMI 2.1 port.

18 gbps podrzava 4k 60 Hz 4:2:0 maksimalno, sto je odlicno za filmove.

Sto se tice preporuke, ja sam uzeo u sancta domenici:

Klik

Radi odlicno na 5 metara 4k 60 Hz 4:2:0. 

U Linksu su, cisto usporedbe radi, 11 gbps kabli peterostruko skuplji nego ovaj 18 gbps.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
11 godina
sseennoonn kaže...

becari jel ima kakva opcija da je samo jedan uređaj spojen na TV. iam sony XE90 ebate malo malo dodju necaci kod mene spoje se na isti wifi jel ,i onda mi  pustaju crtice  iz druge sobe . Sunce ti neku večer  se usrah kad se televizor sam upalio  i počeli neki bageri . 

Bome da i mene klinci ubijaju sa time.Kao slučajno.Mislim da je jedino riješenje maknuti im telefone sa mreže 

8 godina
neaktivan
CroDexter kaže...
kada dođe 8K da će preporuka za 65" biti 1,5 m?

65" je minimalna dijagonala u 8K s kojom će počinjati svi tv brandovi, jedino Sharp će ići s 60" kao najmanjom dijagonalom (60AX1). Samsung već par tjedana ima u prodaji 65Q900R po visokoj cijeni od oko 5000€, ali već je i tu niža cijena vani točnije 4444€

Kod nas bi mogao biti "povoljniji" ako ova sadašnja cijena od 36200 dođe na popust od onih 20% pa bi 8K mogli imati za 29K

Naravno da je za 8K bolja što veća dijagonala no cijene takvih su prevelike da bi ih napisali:)

Ono što slijedi i možda najisčekivanija vijest je da do ljeta sigurno kreću i OLED televizori u 8K! Ranije nego što su planirali ali sad je LG pod pritiskom zbog (pre)ranog izlaska ovih 8K samsunga, vidjet ćemo koje će sve modele ponuditi osim onog gianta od 88". Mogući 65" 8K OLED s nekom pristojnom cijenom i HDMI 2.1 nije toliko nerealna opcija pa tko još nije kupio neki skuplji tv a ima nešto novaca viška watch out for 8K OLED

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1540812459

9 godina
neaktivan
Friday kaže...

Planiram kupovinu TV-a sad za black Friday ili iza nove godine (vjerojatnija opcija). Treba mi nesto od 55 inca, 4k naravno. TV ce biti spojen na NUC i sve ce ici preko njega. Dakle ne trebaju mi neke osobite smart opcije. Jel bi se dalo nesto solidno uzeti do 1000 eura?

1:VA
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SAMSUNG-UE65NU8002TXXH/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik
2:VA

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue55nu8002-3d-televizor-cijena-55-139-cm-75-1905-cm-curved-led-61616011

3:IPS

https://www.nabava.net/televizori/lg-49sk8500pla-televizor-cijena-49-125-cm-55-139-cm-led-ultra-hd-67315491

4:IPS

https://www.nabava.net/televizori/philips-49pus8303-televizor-cijena-49-125-cm-led-ultra-hd-67325971

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2018 11:47 (Crt True Colors).
8 godina
neaktivan
Minneyar kaže...
HDMI 2.1 tj do 48 gbps brzine; a ti kostaju jako puno. I vecina TV iz 2018 (mozda cak i svi?) nemaju uopce HDMI 2.1 port.

Nema još dostupnih tv s HDMI 2.1 portom. Uopće nije sigurno da će ih i biti slijedeće godine, mada je sve u finalnoj fazi i trebalo bi biti spremno. Samsung je najavio One Connet Box s HDMI 2.1 za početak 2019, a LG kreće s 8K OLED u svibnju pa će se vidjeti da li će opet biti neki delay. Posebno za 8K nema smisla ako nema HDMI 2.1 a ni 4K/120 bez 2.1 nije moguć.

https://www.4kfilme.de/keine-echten-hdmi-2-1-fernseher-ces-2019/

https://www.4kfilme.de/hdmi-2-1-hersteller-koennen-mit-internen-tests-beginnen/

9 godina
neaktivan
deckard kaže...

Ne treba ti skupi kabel:

https://www.audioquest.com

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice