A sta vi gledate kaj se tice 4K i HDR sadrzaja da vam trebaju takvi skupi televizori? Jel stvarno ima gdje kvalitetan filmski i serijski sadrzaj ili bacate drkicu na promo 4K materijale sa YT-a...
Koliko vidim Kodi bas i nema 4K i HDR sadrzaja, Netflix me ne zanima dokle god ne bude sadrzaj kao i u US...
Problem je šta Full HD tv isto drži cijenu, recimo Sony 55W755C (toga sam planirao uzeti, ali ću odustati najvjerojatnije) košta više od Samsunga UE55KU6072 (koji se stvarno isplati kupiti za oko 5500kn na akciji), a Sony je model iz 2015. čini mi se.
Naravno, proizvođači forsiraju veću rezoluciju jer im je problem raditi na kvalitetnijoj slici (koja bolje izgleda u mraku, ima bolju crnu itd.). Koji je smisao Phillipsovog ambilighta? Neka ugrade i mini fontane u televiziju onda.
Taj Samsung je 60Hz IPS, a Sony 120Hz VA panel. Sony će dati puno bolju sliku. 4k je samo rezolucija i daje više detalja, ali kakva korist ako se gleda iz udaljenosti gdje se to ne vidi. Ali to je sad toliko marketinški naglašeno da će većina neupućenih kupaca automatski odbaciti navedeni Sony iako je sveukupno bolji