Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.651
|
čitano: 27.568.569
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Mate604 kaže...
roby27 kaže...

A sta vi gledate kaj se tice 4K i HDR sadrzaja da vam trebaju takvi skupi televizori? Jel stvarno ima gdje kvalitetan filmski i serijski sadrzaj ili bacate drkicu na promo 4K materijale sa YT-a...

Koliko vidim Kodi bas i nema 4K i HDR sadrzaja, Netflix me ne zanima dokle god ne bude sadrzaj kao i u US...

Problem je šta Full HD tv isto drži cijenu, recimo Sony 55W755C (toga sam planirao uzeti, ali ću odustati najvjerojatnije) košta više od Samsunga UE55KU6072 (koji se stvarno isplati kupiti za oko 5500kn na akciji), a Sony je model iz 2015. čini mi se.  

Naravno, proizvođači forsiraju veću rezoluciju jer im je problem raditi na kvalitetnijoj slici (koja bolje izgleda u mraku, ima bolju crnu itd.).  Koji je smisao Phillipsovog ambilighta? Neka ugrade i mini fontane u televiziju onda. 

Taj Samsung je 60Hz IPS, a Sony 120Hz VA panel. Sony će dati puno bolju sliku. 4k je samo rezolucija i daje više detalja, ali kakva korist ako se gleda iz udaljenosti gdje se to ne vidi. Ali to je sad toliko marketinški naglašeno da će većina neupućenih kupaca automatski odbaciti navedeni Sony iako je sveukupno bolji

9 godina
protjeran
Mate604 kaže...
roby27 kaže...

A sta vi gledate kaj se tice 4K i HDR sadrzaja da vam trebaju takvi skupi televizori? Jel stvarno ima gdje kvalitetan filmski i serijski sadrzaj ili bacate drkicu na promo 4K materijale sa YT-a...

Koliko vidim Kodi bas i nema 4K i HDR sadrzaja, Netflix me ne zanima dokle god ne bude sadrzaj kao i u US...

Problem je šta Full HD tv isto drži cijenu, recimo Sony 55W755C (toga sam planirao uzeti, ali ću odustati najvjerojatnije) košta više od Samsunga UE55KU6072 (koji se stvarno isplati kupiti za oko 5500kn na akciji), a Sony je model iz 2015. čini mi se.  

Naravno, proizvođači forsiraju veću rezoluciju jer im je problem raditi na kvalitetnijoj slici (koja bolje izgleda u mraku, ima bolju crnu itd.).  Koji je smisao Phillipsovog ambilighta? Neka ugrade i mini fontane u televiziju onda. 

Prvi razlog bi bio Philipsovog Ambilighta da se manje naprežu oći pogotovo ako ti je u prostoriji zagašeno svjetlo.

Drugi razlog ti je što daje dojam veće slike.

13 godina
zuper kaže...
Mate604 kaže...
roby27 kaže...

Taj Samsung je 60Hz IPS, a Sony 120Hz VA panel. Sony će dati puno bolju sliku. 4k je samo rezolucija i daje više detalja, ali kakva korist ako se gleda iz udaljenosti gdje se to ne vidi. Ali to je sad toliko marketinški naglašeno da će većina neupućenih kupaca automatski odbaciti navedeni Sony iako je sveukupno bolji

je, samo što treba staviti ta dva televizora doma na udaljenost od par metara i gledati program koje inače gledaš da bi vidio tu razliku

ovako, drkica na 4k + usporedba u trgovini na 20cm udaljenosti i s namještenim trgovačkim postavkama + trgovac koji te uvjerava kako je 4k budućnost koja je stigla, daju opravdanje da nisi ovca

EDIT:

AMD_IT

prvi razlog za ambilight nije manje naprezanje očiju niti veća slika, jer ne pričamno o monitoru koji gledaš s 30cm udaljenosti

osnovni cilj ambilighta je šljokice + sakrivanje nedostataka ekrana, dakle marketing

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 0:18 (picajzla0707).
9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
zuper kaže...
Mate604 kaže...
roby27 kaže...

je, samo što treba staviti ta dva televizora doma na udaljenost od par metara i gledati program koje inače gledaš da bi vidio tu razliku

ovako, drkica na 4k + usporedba u trgovini na 20cm udaljenosti i s namještenim trgovačkim postavkama + trgovac koji te uvjerava kako je 4k budućnost koja je stigla, daju opravdanje da nisi ovcaK 

4K nije više budućnost, uz monitore koji polako izlaze u 5K, televizori u 8K koji dolaze.. Naravno ne za 6 mjeseci, ali blizu je to sve.. Neka tehnologija ide.. Sadržaja ima a biti će i daleko više, na kraju krajeva, nitko ne kupuje tv svakih godinu dana..

13 godina
AMD_IT kaže...

4K nije više budućnost, uz monitore koji polako izlaze u 5K, televizori u 8K koji dolaze.. Naravno ne za 6 mjeseci, ali blizu je to sve.. Neka tehnologija ide.. Sadržaja ima a biti će i daleko više, na kraju krajeva, nitko ne kupuje tv svakih godinu dana..

glupost, 99% ekipe koja je uzela 4k televizore sadržaj u 4k gleda nikad pa ni tada, nema progama na tv-u u full hd, 4k satelitski programi su uglavnom zakurac još uvijek kod nas i preskupi, masa ljudi nema niti internet dovoljan za 4k materijal, a nakon par dana prođe ih volja i za skidanje desetaka gigabajta 4k filmova s torenta

dok to doista zaživi proći će još ohoho godina, a tada će i 4k tv biti daleko kvalitetniji i jeftiniji nego su danas

ok, tko ima sadržaje i uživa u tome, tko nađe 4k ekran slične kvalitete i cijene kao vrhunski full hd, to je ok

ali kad netko baca drkicu na 4k, a nema pojma o razlici u kvaliteti slike, iako razliku u rezoluciji ionako neće vidjeti doma s tri+ metra udaljenosti otkud inače gleda tv, onda je to glupost na kvadrat, čak i kad ima sadržaja kojih ustvari nema

9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
AMD_IT kaže...

glupost, 99% ekipe koja je uzela 4k televizore sadržaj u 4k gleda nikad pa ni tada, nema progama na tv-u u full hd, 4k satelitski programi su uglavnom zakurac još uvijek kod nas i preskupi, masa ljudi nema niti internet dovoljan za 4k materijal, a nakon par dana prođe ih volja i za skidanje desetaka gigabajta 4k filmova s torenta

dok to doista zaživi proći će još ohoho godina, a tada će i 4k tv biti daleko kvalitetniji i jeftiniji nego su danas

ok, tko ima sadržaje i uživa u tome, tko nađe 4k ekran slične kvalitete i cijene kao vrhunski full hd, to je ok

ali kad netko baca drkicu na 4k, a nema pojma o razlici u kvaliteti slike, iako razliku u rezoluciji ionako neće vidjeti doma s tri+ metra udaljenosti otkud inače gleda tv, onda je to glupost na kvadrat, čak i kad ima sadržaja kojih ustvari nema

Većina ljudi neće gledati 4K iako imaju televiziju koja je 4K.

Novije tehnologije i tako nisu za večinu. Pogotovo u Hrvatskoj.

Ali entuzijasti će iskoristiti te mogućnosti.

No opet, televizori se ne kupuju za sljedećih godinu dvije nego za preko pet godina, u tom razdoblju će se daleko podebljati ponuda i za ostale korisnike. 

Naravno, ne pričam o HRT-u.

14 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ne kupuju ljudi 4K jer im je baš potreban, nego razlika u cijeni je nikakva, a svi novi modeli su 4K

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
nex987 kaže...

Ne kupuju ljudi 4K jer im je baš potreban, nego razlika u cijeni je nikakva, a svi novi modeli su 4K

Slažem se.

9 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
danilovic kaže...

Dajte preporuku za TV 48-50 inca, da ima dobru i jasnu sliku (to mi je najvaznije) ,gledace se sadrzaj sa kablovske, posebno sport. da je smart (youtube uglavnom), sa stika poneki film i to je to.Do 5500 kuna.

Hvala.

Ovdje imaš veoma dobar model.Veoma dobar kvalitet slike, veoma dobar za gledanje sporta itd..

https://www.jeftinije.hr/Proizvod/5106710/audio-video/televizori/lcd-led-tv/philips-led-tv-49pus6501

Ili ovaj model Samsunga ili Sonya.

https://www.jeftinije.hr/Proizvod/5186174/audio-video/televizori/lcd-led-tv/samsung-led-televizor-ue50ku6072

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-3d-televizor-kd-49xd7005baep-40-102-cm-49-125-cm-lcd-led__24956451

Samsung ima panel od 50Hz koliko vidim, ne bih njega.Za ovaj Sony mi rekose da mu je procesor nesto sporiji.Izgleda da je Philips ipak najbolji od ova tri.

Ima li jos neko neki predlog do 5500 - 6000 kuna?

Hvala.

Dane
15 godina

Ma uzmi Samsunga cijena mu je nabolja 4400kn, a i ok su recenzije. Za filmove nabolji od ta tri jer ima VA panel.

Philips ne jer je 1300kn skuplji u nekom normalnom dućanu.

Što se tiče Sony-a nema slabiji procesor, zapravo ima jači MT5891. Ali ni on ne vrijedi tu lovu. Kod Sony-a diagonala 49" je 8 bit, a 55" 8bit+frc.

13 godina
4mal kaže...

4k hevc 10bit i raw format bilo usb 3.0 ili plex preko pro-a

4k gaming na pc-u koji traje skorom 3 godine i ulupano podosta para

4k PS4 pro gaming koji nije jos na razini pc-a ali se trudi sa patcevima 

4k netflix ima podosta sadrzaja u HDR-u iako nije US 

4k Amazon US preko VPN-a ima i HDR-a vise nego na Netflixu

4k US hulu isto kao i amazon 

4k YT ali preko telke jer podrzava VP9

a uskoro dolaze i jeftiniji od xbox s-a 4k bd playera

p.s boli me rac za TV programe bilo kakvog sadrzaja vec dulje vrijeme iako ima IPTV od T-coma kojeg

palim 1.tj a nekad sam bio lud za satelitskom sprehom sa decoderima ,card share-ingom dok je jos bio u povojima

i posebnim hardwerom za satelitsku opremu ali me to sve proslo...

zadovoljan 

Idi bre pa se leči  http://www.pbsvi.hr/hr/

13 godina
neaktivan

U toni razlicitih TV mdela koji vise izabrati. Evo sam se totalno pogubio u svim tim podacima. Ajde neka vasa preporuka molim Vas. Treba mi iskljucivo 32" tv. Veci ne stane. Bitna mi je kvaliteta slike i da ima podrsku za gledanje serija preko USB-a. Ako je ikako moguce da ima tuner spreman za nadolazeci prelazak na novu digitaliju i da podrzva mkv u h265 kodiranju. Nadam se da vec ima tih manjih modela sa ovom podrskom. Predpostavljam da bi sve ovo imao da mora biti SmarTV, sto mi je samo dobra opcija i nije mi na odmet.

Cijenu necu limitirati jer kupujem za duze vrijeme Tv pa sad da zbog par stotina kuna mi kasnije ide na zivce sto moram kupovati posebno dvb-t ili neki player da mogu gledati serije i filmove.

Preferiram LG ili Samsung ali moze i nesto drugo ako je dobro i radi bez trzavica i bugova. Sada imam LG SmarTV ali on ide na drugu lokaciju jer je tamo potreban a i nema podrsku za h265 kodiranje. Ima dvb-t2 ali ne ovaj koji ce kod nas raditi. Ne bih sada opet kupovao novi a da nema potrebno za neko vrijeme. Ne kupuje mi se tv svake dvije godine.

Hvala Vam puno puno !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ekipo pao mi je najuži izbor između nova 2 modela:

Samsung UE49KS7002

Sony 49xd8305

Da li Samsung vrijedi tu razliku u cijeni?

2. pitanje, jel ima koji aktivni kod za sancta domenica osim SPLITSKA10?

0 0 hvala 0
18 godina

1. Samusng 

2. probaj sa T-10,15 ili 20 nisam vise siguran  jel jos vrijedi 

@dxdandy 

bojim se da nema telki sa hevc-com i 32.incha  tj. sto si reko decoding encoding 

svi imaju DVB T2 ali ne i HEVC.

od 40incha bi se vec dalo naci kaj nemres negdje drugdje premjestit telku hebemu 

ovako nes npr.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue40ku6072-uhd.aspx

ili 

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-40dx600e-4k-uhd.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 18:56 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

sta je Samsung toliko bolji da vrijedi 2,500kn više?

i jel ima koji bolji u tom rangu :) ali mora biti do 50'', jbg ne stane veći

0 0 hvala 0
18 godina

znaci do 10 keka otpr.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-50dx750e-4k-uhd.aspx

i nesto skuplji ovaj potonji je nesto u rangu 8 serije samsunga 

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-panasonic-tx-50dx780e-4k-3d-uhd.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
i taj sam gledao, jedino me brine firefox
9 godina
protjeran
dxdandy kaže...

U toni razlicitih TV mdela koji vise izabrati. Evo sam se totalno pogubio u svim tim podacima. Ajde neka vasa preporuka molim Vas. Treba mi iskljucivo 32" tv. Veci ne stane. Bitna mi je kvaliteta slike i da ima podrsku za gledanje serija preko USB-a. Ako je ikako moguce da ima tuner spreman za nadolazeci prelazak na novu digitaliju i da podrzva mkv u h265 kodiranju. Nadam se da vec ima tih manjih modela sa ovom podrskom. Predpostavljam da bi sve ovo imao da mora biti SmarTV, sto mi je samo dobra opcija i nije mi na odmet.

Cijenu necu limitirati jer kupujem za duze vrijeme Tv pa sad da zbog par stotina kuna mi kasnije ide na zivce sto moram kupovati posebno dvb-t ili neki player da mogu gledati serije i filmove.

Preferiram LG ili Samsung ali moze i nesto drugo ako je dobro i radi bez trzavica i bugova. Sada imam LG SmarTV ali on ide na drugu lokaciju jer je tamo potreban a i nema podrsku za h265 kodiranje. Ima dvb-t2 ali ne ovaj koji ce kod nas raditi. Ne bih sada opet kupovao novi a da nema potrebno za neko vrijeme. Ne kupuje mi se tv svake dvije godine.

Hvala Vam puno puno !!!

Grundig 32VLE6621.

LP

18 godina

zbog cega te brine ? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.2.2017 19:50 (4mal).
9 godina
neaktivan
Zbog aplikacija, ne znam da li je tako dobar kao tizen ili android. Nisam se nikad susreo sa njim

0 0 hvala 0
18 godina

jel ti kodi bitan ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Imam android tv box, ali saam ga mislio u sobu stavit. Sada bas gledam na njemu 😁

Posto aam mislio dosta novaca odvojiti za tv, batem mislim da je dosta... htio bi najbolje sta mogu dobiti za te novce. Iskreno sam mislio da je onaj sony najbolji, sada sam se skroz pogubio u biranju.

0 0 hvala 0
18 godina

onda uzmi samsunga 

odlican telkac za tu cijenu 

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Slažem se da je odličanTV. Ali nikako za tu cijenu.

55 je prije mj. dana na akciji bila 8800 sa 5 god garancije.

A s obzirom da dolaze modeli 2017 biti će tu rasprodaja jako brzo.

10 godina
neaktivan

evo i ja se javljam radi preporuke oko tv-a, odgodio sam kupnju par mjeseci i ustedio jos nesto novaca pa bih molio preporuku nekog best-buy tv-a do 2800kn :) Naime velicina mi toliko neigra ulogu ukoliko je bitna razlika u reprodukciji slike između veceg i manjeg uređaja , ali ciljam na 32" ili 40" 

neki koji su mi zapeli za oko jesu sljedeći : 

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-43lh541v.aspx 

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue32k5502.aspx

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-32lh6047.aspx

Kao sto se vidi iz prilozenog, smart TV mi nije "must have", ciljam da mi je slika dobra te da mogu gledati filmove i serije bez previse "zafrkavanja" oko podesavanja 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
4mal kaže...

@dxdandy 

bojim se da nema telki sa hevc-com i 32.incha  tj. sto si reko decoding encoding 

svi imaju DVB T2 ali ne i HEVC.

od 40incha bi se vec dalo naci kaj nemres negdje drugdje premjestit telku hebemu 

Ma to mi ide u spavacu sobu i ne stane veci...a gledam najvise materijal sa USB. A palako ali sigurno i sve vise materijala ima i u h265 kodiranju i recimo moj LG SmarTV star 3 godine a ima dvb-t2 ne moze to reproducirati. I sad vec gledam kad ta moj LG ide na drugu lokaciju da na njegovo mjesto stavim nesto sto je speremno za nadolazeci novi dvb-t standard ali i da moze sluziti kao player sa dobrom podrskom za titlove ali i zvuk i sam kodirani video.

Znaci jos nista od takvog TV...barem ne za sada...fucka..a treba mi najkasnije do 6.mj. Mislio sam vec sada uzeti ako ima ali mogu se par mjeseci strpiti.

18 godina

Pozdrav!

Trazim neki 50 ili 55 tv, cijene cca 5000-6000kn.

Trenutno gledam Samsung UE55KU6072UXXH, UE55KU6402UXXH i LG 55UH661V. Imate kakav prijedlog?

Samsung 6402 mi se cini da je 50hz nativno VA panel, a LG IPS. Ni sam nisam ziher koji uzeti.

Gledati ce se vecinom DVBT i HD content sa kucnog NAS-a. Iskreno, 2 godine nisam pratio pa me zbunjuju ovi UHD 4k, HDR-ovi.

Bitno mi je da je smart i da ima HBO GO i Plex appove, kao i podrška za naše titlove.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
18 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 13:07 (4mal).
18 godina
Grga1984 kaže...

Hvala al taj mi je malo izvan budžeta...iako vjerujem da je bolji. U principu uzimam staroj za dnevnu, ja u svom stanu imam 48H6400 i fakat sam zadovoljan već 3 godine.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice