Sto mislite o sljedecem TVu?
https://edigital.hr/led-televizori/samsung-ue50ku6000-uhd-smart-led-televizor-p423903
Cijena mi se cini okej, ne bih isao preko 4,5-5k kuna, a UltraHD je pa mi se cini i future-friendly. Ne razumijem se bas u tematiku pa je svaka pomoc dobrodosla.
Inace igram PS4 i gledam serije i sport na TV-u. Nasi kanali me ne zanimaju tako da bez brige tu.
Za tvoju namjenu bi ti preporučio Sony, gledaj da je 100hz panel radi sporta i brzih scena. Nisi naveo dijagonalu koja te zadovoljava...
Trenutno imam 109cm, ali kad uzimam vec novi TV onda bih volio nesto vece od toga (primijeti dijagonalu linkanog).
Zasto bi mi preporucio Sony? I koji konkretno?
Mislio sam da je Samsung kralj (i trenutno imam jednog kupljenog prije cca 4-5 godina).
Primarno bih pucao na to da je 4k, jer se planiram upgradeati na PS4 Pro a i gledao bih rado 4k sadrzaj na Netflixu.
Sony bi ti preporučio upravo radi najbolje komatibilnosti sa PS konzolama. Ne znam otkud ti da je Samsung kralj televizora. Svi brendovi imaju svoje klase, najviše kod korisnika prevagne koji OS ili IPS naspram VA panel. No ne moraš nužno uzeti Sony.
Kažeš da voliš sport, stoga obavezno gledati 100hz osvježavanje radi brzih scena.
Sa Sony nemam iskustva, pa neka ti netko drugi preporuči koji model.
Ovaj dolje LG je vrlo dobar za tu cijenu, dolazi sa 5god jamstva, harman kardon zvučnicima a isto tako vjerujem da bi ti se jako svidio magic remote...
https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-50uh635v.aspx
Bas sam provjerio ovaj magic remote sada na Youtube, fakat fora moram priznat :) nisam znao da tak nesto postoji.
Uglavnom bas dodjoh iz Arene, malo isao vidjet kak slika izgleda uzivo i slicno, i primijetio sam nesto sto moram pitati iako je mozda glupo i skroz pocetnicko pitanje:
Kako je u redu onako 6-10 televizora i svi pustaju identican video radi lakse usporedbe slike, na nekoliko TV-a sam primijetio da su pokreti ljudi skroz smooth (gotovo kao u stvarnom svijetu), a na nekima kao da "zapinje". Kao da igras igru na kompu pa imas manji FPS. Nemoj me krivo shvatit - i dalje je to skroz gledljivo i sve super, al kako je TV stojao pored ovoga koji je apsolutno smooth bio bilo je tesko ne primijetiti razliku. Priblizio sam se i jednom i drugom da usporedim karakteristike, ali je bilo jako malo informacija pa nisam uspio skuziti koja tocno karakteristika TV-a odrazava takvu finu glatku sliku. Jel ti mozda znas? Definitivno bih pucao na takvo nesto, jer je nebo i zemlja kad malo bolje pogledam. Jel taj LG koji si linkao spada u tu kategoriju?
Thanks za preporuku.
Ovo za Samsung ti ne znam odgovorit od kud mi, vjerojatno cuo negdje usput od neupucenih. Davno je to bilo
Nije mjerilo gledanja tv-a u trgovini jer oni postave na mod "rada u trgovini" (postavke u tv-u) te su boje izraženije i kontrast je jači, što nije dobro za duže gledanje (prirodno).
Nažalost, u tvoj budžet se ne uklapa 100hz panel, koji je bitan za sport i brze pokrete... Ako bi se mogao protegnuti na ovaj to bi ti bio best buy, imaš i HDR Pro i sve što ti treba i budućnos nosi.. Drugi link je iz sancta domenice gdje dobivaš i neki mobitel uz taj tv, pa vidi ako ti odgovara cijena.. Nema jeftinijeg sa 100hz panelom, svi su 60hz.
Ali su tih 100Hz "zasluzni" za taj smooth prikaz slike? Ne razumijem se pa moram pitat hebiga, sori ako zvuci glupo.
Inace ni na jednom od ta dva linka (Abrakadabra i Sancta Domenica) ne vidim da pise da je 100Hz panel, pa ako mi mozes reci gdje si ti to vidio?
Nije mi problem protegnuti se ako vrijedi tih novaca i ako sam future-friendly, hvala ti na preporuci pa eto sacekat cu jos tvoj odgovor. :)