Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.635.786
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
matrix777 kaže...
kokum20 kaže...
matrix777 kaže...
kokum20 kaže...
matrix777 kaže...
kokum20 kaže...

Sto mislite o sljedecem TVu?

https://edigital.hr/led-televizori/samsung-ue50ku6000-uhd-smart-led-televizor-p423903

Cijena mi se cini okej, ne bih isao preko 4,5-5k kuna, a UltraHD je pa mi se cini i future-friendly. Ne razumijem se bas u tematiku pa je svaka pomoc dobrodosla.

Inace igram PS4 i gledam serije i sport na TV-u. Nasi kanali me ne zanimaju tako da bez brige tu.

Za tvoju namjenu bi ti preporučio Sony, gledaj da je 100hz panel radi sporta i brzih scena. Nisi naveo dijagonalu koja te zadovoljava...

Trenutno imam 109cm, ali kad uzimam vec novi TV onda bih volio nesto vece od toga (primijeti dijagonalu linkanog).

Zasto bi mi preporucio Sony? I koji konkretno?

Mislio sam da je Samsung kralj (i trenutno imam jednog kupljenog prije cca 4-5 godina).

Primarno bih pucao na to da je 4k, jer se planiram upgradeati na PS4 Pro a i gledao bih rado 4k sadrzaj na Netflixu.

Sony bi ti preporučio upravo radi najbolje komatibilnosti sa PS konzolama. Ne znam otkud ti da je Samsung kralj televizora. Svi brendovi imaju svoje klase, najviše kod korisnika prevagne koji OS ili IPS naspram VA panel. No ne moraš nužno uzeti Sony.

Kažeš da voliš sport, stoga obavezno gledati 100hz osvježavanje radi brzih scena.

Sa Sony nemam iskustva, pa neka ti netko drugi preporuči koji model.

Ovaj dolje LG je vrlo dobar za tu cijenu, dolazi sa 5god jamstva, harman kardon zvučnicima a isto tako vjerujem da bi ti se jako svidio magic remote...

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-50uh635v.aspx

Bas sam provjerio ovaj magic remote sada na Youtube, fakat fora moram priznat :) nisam znao da tak nesto postoji.

Uglavnom bas dodjoh iz Arene, malo isao vidjet kak slika izgleda uzivo i slicno, i primijetio sam nesto sto moram pitati iako je mozda glupo i skroz pocetnicko pitanje:

Kako je u redu onako 6-10 televizora i svi pustaju identican video radi lakse usporedbe slike, na nekoliko TV-a sam primijetio da su pokreti ljudi skroz smooth (gotovo kao u stvarnom svijetu), a na nekima kao da "zapinje". Kao da igras igru na kompu pa imas manji FPS. Nemoj me krivo shvatit - i dalje je to skroz gledljivo i sve super, al kako je TV stojao pored ovoga koji je apsolutno smooth bio bilo je tesko ne primijetiti razliku. Priblizio sam se i jednom i drugom da usporedim karakteristike, ali je bilo jako malo informacija pa nisam uspio skuziti koja tocno karakteristika TV-a odrazava takvu finu glatku sliku. Jel ti mozda znas? Definitivno bih pucao na takvo nesto, jer je nebo i zemlja kad malo bolje pogledam. Jel taj LG koji si linkao spada u tu kategoriju?

Thanks za preporuku.

Ovo za Samsung ti ne znam odgovorit od kud mi, vjerojatno cuo negdje usput od neupucenih. Davno je to bilo

Nije mjerilo gledanja tv-a u trgovini jer oni postave na mod "rada u trgovini" (postavke u tv-u) te su boje izraženije i kontrast je jači, što nije dobro za duže gledanje (prirodno). 

Nažalost, u tvoj budžet se ne uklapa 100hz panel, koji je bitan za sport i brze pokrete... Ako bi se mogao protegnuti na ovaj to bi ti bio best buy, imaš i HDR Pro i sve što ti treba i budućnos nosi.. Drugi link je iz sancta domenice gdje dobivaš i neki mobitel uz taj tv, pa vidi ako ti odgovara cijena.. Nema jeftinijeg sa 100hz panelom, svi su 60hz.

LINK

LINK2

Ali su tih 100Hz "zasluzni" za taj smooth prikaz slike? Ne razumijem se pa moram pitat hebiga, sori ako zvuci glupo.

Inace ni na jednom od ta dva linka (Abrakadabra i Sancta Domenica) ne vidim da pise da je 100Hz panel, pa ako mi mozes reci gdje si ti to vidio?

Nije mi problem protegnuti se ako vrijedi tih novaca i ako sam future-friendly, hvala ti na preporuci pa eto sacekat cu jos tvoj odgovor. :)

11 godina
kokum20 kaže...
matrix777 kaže...
kokum20 kaže...
matrix777 kaže...
kokum20 kaže...
matrix777 kaže...
kokum20 kaže...

Sto mislite o sljedecem TVu?

https://edigital.hr/led-televizori/samsung-ue50ku6000-uhd-smart-led-televizor-p423903

Cijena mi se cini okej, ne bih isao preko 4,5-5k kuna, a UltraHD je pa mi se cini i future-friendly. Ne razumijem se bas u tematiku pa je svaka pomoc dobrodosla.

Inace igram PS4 i gledam serije i sport na TV-u. Nasi kanali me ne zanimaju tako da bez brige tu.

Za tvoju namjenu bi ti preporučio Sony, gledaj da je 100hz panel radi sporta i brzih scena. Nisi naveo dijagonalu koja te zadovoljava...

Trenutno imam 109cm, ali kad uzimam vec novi TV onda bih volio nesto vece od toga (primijeti dijagonalu linkanog).

Zasto bi mi preporucio Sony? I koji konkretno?

Mislio sam da je Samsung kralj (i trenutno imam jednog kupljenog prije cca 4-5 godina).

Primarno bih pucao na to da je 4k, jer se planiram upgradeati na PS4 Pro a i gledao bih rado 4k sadrzaj na Netflixu.

Sony bi ti preporučio upravo radi najbolje komatibilnosti sa PS konzolama. Ne znam otkud ti da je Samsung kralj televizora. Svi brendovi imaju svoje klase, najviše kod korisnika prevagne koji OS ili IPS naspram VA panel. No ne moraš nužno uzeti Sony.

Kažeš da voliš sport, stoga obavezno gledati 100hz osvježavanje radi brzih scena.

Sa Sony nemam iskustva, pa neka ti netko drugi preporuči koji model.

Ovaj dolje LG je vrlo dobar za tu cijenu, dolazi sa 5god jamstva, harman kardon zvučnicima a isto tako vjerujem da bi ti se jako svidio magic remote...

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-50uh635v.aspx

Bas sam provjerio ovaj magic remote sada na Youtube, fakat fora moram priznat :) nisam znao da tak nesto postoji.

Uglavnom bas dodjoh iz Arene, malo isao vidjet kak slika izgleda uzivo i slicno, i primijetio sam nesto sto moram pitati iako je mozda glupo i skroz pocetnicko pitanje:

Kako je u redu onako 6-10 televizora i svi pustaju identican video radi lakse usporedbe slike, na nekoliko TV-a sam primijetio da su pokreti ljudi skroz smooth (gotovo kao u stvarnom svijetu), a na nekima kao da "zapinje". Kao da igras igru na kompu pa imas manji FPS. Nemoj me krivo shvatit - i dalje je to skroz gledljivo i sve super, al kako je TV stojao pored ovoga koji je apsolutno smooth bio bilo je tesko ne primijetiti razliku. Priblizio sam se i jednom i drugom da usporedim karakteristike, ali je bilo jako malo informacija pa nisam uspio skuziti koja tocno karakteristika TV-a odrazava takvu finu glatku sliku. Jel ti mozda znas? Definitivno bih pucao na takvo nesto, jer je nebo i zemlja kad malo bolje pogledam. Jel taj LG koji si linkao spada u tu kategoriju?

Thanks za preporuku.

Ovo za Samsung ti ne znam odgovorit od kud mi, vjerojatno cuo negdje usput od neupucenih. Davno je to bilo

Nije mjerilo gledanja tv-a u trgovini jer oni postave na mod "rada u trgovini" (postavke u tv-u) te su boje izraženije i kontrast je jači, što nije dobro za duže gledanje (prirodno). 

Nažalost, u tvoj budžet se ne uklapa 100hz panel, koji je bitan za sport i brze pokrete... Ako bi se mogao protegnuti na ovaj to bi ti bio best buy, imaš i HDR Pro i sve što ti treba i budućnos nosi.. Drugi link je iz sancta domenice gdje dobivaš i neki mobitel uz taj tv, pa vidi ako ti odgovara cijena.. Nema jeftinijeg sa 100hz panelom, svi su 60hz.

LINK

LINK2

Ali su tih 100Hz "zasluzni" za taj smooth prikaz slike? Ne razumijem se pa moram pitat hebiga, sori ako zvuci glupo.

Inace ni na jednom od ta dva linka (Abrakadabra i Sancta Domenica) ne vidim da pise da je 100Hz panel, pa ako mi mozes reci gdje si ti to vidio?

Nije mi problem protegnuti se ako vrijedi tih novaca i ako sam future-friendly, hvala ti na preporuci pa eto sacekat cu jos tvoj odgovor. :)

Proizvođači kriju taj podatak kao zmija noge, ali ne brini, provjerio sam da budemo sigurni. evo dolje 

LINK

Refresh rate je brzina odaziva kod brzih scena kao što je sport, jedna od. No to je samo jedna od stavki, gleda se da tv ima široki spektar boja i lokalno zatamljenje, kao neka osnova.

13 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

A je li? Bas cudno da se to smije kriti ako je jedna od krucijalnih informacija prilikom izbora televizora.

Budem onda narucio ovo u Sancta Domenici.

Hvala ti velika na pomoci, platio bih ti cevape i pivu rado pa daj neki racun sibni na PM ili nesto :)

0 0 hvala 0
11 godina
kokum20 kaže...

A je li? Bas cudno da se to smije kriti ako je jedna od krucijalnih informacija prilikom izbora televizora.

Budem onda narucio ovo u Sancta Domenici.

Hvala ti velika na pomoci, platio bih ti cevape i pivu rado pa daj neki racun sibni na PM ili nesto :)

Rijetko gdje ćeš naći takve informacije po našim trgovinama na netu. Zato je najbolje ti izguglati ime modela i refresh rate. Uvijek ti izbaci nešto gdje možeš provjeriti. 5000 kn bi ti po meni bio bačen novac za bilo koji tv od 50/60hz, tako da je zaista grijeh se još malo ne protegnuti. Lako za ćevape, neka gaming i gledanje sporta bude na viskom nivo-u :)

EDIT: onaj samsung kojeg si gledao ti je 60hz refresh rate.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2017 23:13 (matrix777).
12 godina
neaktivan

matrix777 hvala ti na odgovoru. to je bila i moja pretpostavka,ali sam rekla da provjerim još malo s vama.

pošto sam u potrazi za TV-om,a više neznam ni sama što da kupim od veličine,pa do modela....gledam mogućnosti

0 0 hvala 0
17 godina

Vidim da ste se ulovili LG UH7507 modela. Primjetio sam da UH7507 ima Edge LED za kog kazu da je losiji od Direct LED pozadinskog osvjetljenja. Koliko to stvarno narusava ugodjaj gledanja? 

U uzi izbor su usli:

Phillips 43PUS6501 (IPS, Direct LED, 120Hz)

Samsung 43KU6000 (VA, Edge LED, 60Hz)

LG 43UH668V (IPS, Direct LED, 60Hz)

LG 43UH7507 (IPS, Edge LED, 100Hz)

Za izgubit se u moru tih modela. Nekako naginjem na 7507 model. Ajde malo Vi glasajte pa da vidimo kako kotiraju spomenuti modeli...

5 Phillips 43PUS6501
2 Samsung 43KU6000
0 LG 43UH668V
5 LG 43UH7507
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 4:46 (myself).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
myself kaže...

Vidim da ste se ulovili LG UH7507 modela. Primjetio sam da UH7507 ima Edge LED za kog kazu da je losiji od Direct LED pozadinskog osvjetljenja. Koliko to stvarno narusava ugodjaj gledanja? 

U uzi izbor su usli:

Za izgubit se u moru tih modela. Nekako naginjem na 7507 model. Ajde malo Vi glasajte pa da vidimo kako kotiraju spomenuti modeli...

Direct LED je bolje rješenje naravno, no 100hz panel uz ostale adute modela 7507 o kojima smo govorili ovdje, nemas brige oko nicega. 

Cak i model 7707 iz Super Ultra UHD klase ima edge led, no definitivno ne utjece na konacni sud da je to lose. Pogotovo na 100hz panelima uz siroki spektar boja te lokalno zatamljenje.

14 godina
protjeran
myself kaže...

U uzi izbor su usli:

Samo jedna opomena.Model UH750 nema 100Hz panel, več 50Hz panel. A pored toga imaju svi modeli do UH770 WRGB strukturu panela, što nije najbolje..

11 godina

Gdje si našao taj podatak da nije 100hz? Ja sam nasao link gdje pise da je 100hz, gore sam ga postavio.

14 godina
protjeran
matrix777 kaže...

Gdje si našao taj podatak da nije 100hz? Ja sam nasao link gdje pise da je 100hz, gore sam ga postavio.

Ma pusti ti ove podatke, što ga stavljaju prodaonice..Ovdje si pogledaj.

http://shrani.si/f/m/kq/3hpnm2KP/untitled.png

http://shrani.si/f/2v/6n/1VFlKkyo/untitled.png

11 godina

To je potpuno drugi model stari i puno je jeftiniji. To nije taj tv.

Evo ti jos jedan link.

http://www.neptun.rs/lg-43uh7507-smart-led-televizor-cena?search=Lg%20750

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
matrix777 kaže...

Evo ti jos jedan link.

Šta je sa tobom..? Kakav stari model ,kad sta oba modela koji sam ti dao link, isto UH modela:)

11 godina
garfield1 kaže...
matrix777 kaže...

Evo ti jos jedan link.

Šta je sa tobom..? Kakav stari model ,kad sta oba modela koji sam ti dao link, isto UH modela:)

Stari (kompa,frende) kužiš? Ne širi dezinoformacije. 

EDIT: Nazvao Lg korisnicku podrsku, kazu 100hz true motion za taj model. Sad cekam i odgovor na mail. Idi pokrij se ušima.  Ako ne mislis pomoci, nemoj manipulirati specifikacijama. Znam da bi ti utrpao svoj Philips, ali na tvoju zalost, ne prolazi ti to kod svakoga. Pogotovo onima koji su upuceni u kvarove dotičnog i samu kvalitetu te omjer ulozenog i dobivenog. Pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 9:53 (matrix777).
16 godina

Joj, sad još i problemi zbog nepoznavanja jezika...

Tko zna , možda na slovenskom 100 znači 50

PSN - darklydexter
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
matrix777 kaže...
garfield1 kaže...
matrix777 kaže...

Evo ti jos jedan link.

EDIT: Nazvao Lg korisnicku podrsku, kazu 100hz true motion za taj model. Sad cekam i odgovor na mail. Idi pokrij se ušima.  Ako ne mislis pomoci, nemoj manipulirati specifikacijama. Znam da bi ti utrpao svoj Philips, ali na tvoju zalost, ne prolazi ti to kod svakoga. Pogotovo onima koji su upuceni u kvarove dotičnog i samu kvalitetu te omjer ulozenog i dobivenog. Pozdrav.

Kako možeš kazat, da širim dezinformacije, kad sam ti lepo dao službene specifikacije..Malo mi je žao što ti preporučuješ ljudima televizore, a neznaš ni koji je ovo model:)

I ne mješaj Hz pokretne resolucije, sa Hz osvežavanja panela!) 100Hz panel, što se tiče Lg modela imaju samo modeli UH770 pa na više:)

14 godina
protjeran
Ezio kaže...

A ti se ne mješaj, kad isto neznaš zašto se ide.. Dečki izgleda, da če vam trebat jedno veliko predavanje, oko poznavanja tehnologije televizora:)

13 godina
garfield1 kaže...

matrix777 kaže...

jel možda nesporazum što se modeli o kojima pričate različito zovu

matrix govori o modelu LED TV 49" LG 49UH7507

garfield govori o modelu LED TV 49" LG 49UH750V

jedino ne znam jesu li to isti televizori s drugim nazivom, a ako nisu onda garfiled pazi na koji model misliš jer si linkao sliku sa V na kraju, ne ovog sa 7

14 godina
protjeran
@picajzla0707

Oba sta ista , samo što sta namijenjena za različita tržišča.

0 0 hvala 0
13 godina
garfield1 kaže...
@picajzla0707

Oba sta ista , samo što sta namijenjena za različita tržišča.

zato i kažem da ne znam jesu li to isti televizori, ali vidim da imaju različite nazive

10 godina

Mene zanima dali ima koji tv da se može slikom približiti plazmi do recimo nekih 5s kuna.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Daj skratite ta citiranja, Citirate citiranja od citiranja, pobrišite to nevažno

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
DubravkoB. kaže...

Mene zanima dali ima koji tv da se može slikom približiti plazmi do recimo nekih 5s kuna.

Za takve pare nema televizora, koji bi se približio plazmi.Ali za 10.000 kuna bi se več šta našlo..Ali opet u pojedinim segmentima.

9 godina
neaktivan

Po ovome i 43uh661 ima 100hz

http://www.neptun.rs/lg-43uh661v-smart-led-televizor-cena?search=43uh661

Inače, ovo je apsolutno minorna firma za koju je retko ko čuo u Srbiji, tako da njihovi podaci ne mogu se uzeti zdravo za gotovo.

10 godina
garfield1 kaže...
DubravkoB. kaže...

Za takve pare nema televizora, koji bi se približio plazmi.Ali za 10.000 kuna bi se več šta našlo..Ali opet u pojedinim segmentima.

hvala,

znači molit se da panasonic potraje čim duže.

16 godina
garfield1 kaže...
Ezio kaže...

A ti se ne mješaj, kad isto neznaš zašto se ide.. Dečki izgleda, da če vam trebat jedno veliko predavanje, oko poznavanja tehnologije televizora:)

Moraš priznati da zbog tvojeg nepoznavanja hrvatskog jezika postoji mogućnost da te netko krivo shvati. Ili da ti krivo shvatiš pitanje. I zezneš budućeg kupca.

PSN - darklydexter
9 godina
neaktivan

pozdrav svima!

Nuzda me natjerala moram tv uzimati :)
Da li ima neko voljan da mi kaze koji od ova dva modela da se uzme ako zanemarimo cijenu.

Vjerojatno bi se vecinu vremena tekme i filmovi gledali.

Panasonic 50DS630E

Philips 49PUS6501

Nevjerojatno kako je nekada lakse bilo izabrati :)

Hvala u svakom slucaju!

0 0 hvala 0
11 godina
periskop kaže...

pozdrav svima!

Da li ima neko voljan da mi kaze koji od ova dva modela da se uzme ako zanemarimo cijenu.

Panasonic 50DS630E

Philips 49PUS6501

Hvala u svakom slucaju!

Apsolutno Panasonic. Usporedi ta dva i sve ti je jasno...

15 godina
neaktivan
periskop kaže...

pozdrav svima!

Panasonic 50DS630E

Philips 49PUS6501

Hvala u svakom slucaju!

Ova dva modela imaju podjednaku kvalitetu slike,razlika je samo u tome da panasonic ima bolji kontrast zbog va panela tojest philips ima puno bolji kut gledanja radi ips panela...ostalo su tu negdje.Ako ne gledaš tv pod kutom panasonic je svakako bolji izbor em radi kontrasta i same kvalitete izrade.

18 godina
LexTHE Boxer kaže...

Panasonic 50DS630E, VAstatički kontrast 4300:1

Philips 49PUS6501, IPS statički kontrast 860:1

Ova dva modela imaju podjednaku kvalitetu slike,razlika je samo u tome da panasonic ima bolji kontrast zbog va panela tojest philips ima puno bolji kut gledanja radi ips panela...ostalo su tu negdje.Ako ne gledaš tv pod kutom panasonic je svakako bolji izbor em radi kontrasta i same kvalitete izrade.

Ne nemaju podjednaku kvalitetu slike,jer visoki kontrast+uvjerljiva crna boja i izostanak IPS Glow krasi samo Panasonic model.Visoki kontrast i sve kaj uz njega ide, to je jedna od najbitnijih detalja kvalitetne TV ili Monitor PC slike.Da nije tako onda ne bi imali OLED panel, suma sumarum da Philips ima VA 4K LCD panel pa može i 60hz, pa onda ne bi ništa prigovaral to sigurno.

http://www.bug.hr/forum/topic/monitori/koji-monitor-kupiti/156916.aspx?page=201&jumpto=4918508&sort=asc&view=flat

Philips model ima Ambilight, a to je prednost pod uvjetom da to kupca uopče i zanima.Meni se Ambilight itekak sviđa, no ima dosta ljudi kojima to ide na živce dakle nula bodova.Na kraju nije loše istaknut, taj Philips ima stari ili recimo prvi sistem Ambilight 2 ali s obzirom na cijenu to je i očekivano.

11 godina

od ta dva panasonic je u prednosti jedino zbog kontrasta, ali sve pada u vodu ako ga ne gledas direktno, zbog loseg kuta gledanja

sve drugo je na strani philipsa, android s beskonacnim mogucnostima, hevc/vp9, rezolucija...

http://hdtelevizija.com/2016/06/19/philips-49pus6501-pus6501-android-ultra-hd-tv-recenzija/

http://hdtelevizija.com/2016/05/09/panasonic-50ds630e-ds630e-smart-full-hd-tv-recenzija/

ovisi sta ti treba i sto mislis gledati i na koji nacin

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2017 17:04 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice