Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.663
|
čitano: 27.619.874
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
quadral kaže...
matrix777 kaže...

Loše je to kompa, pogotovo ako se radi o philipsu. Philips kupuje onaj tko se ne razumije u telke. Za sve druge, tu je LG.

Potpuna glupost.... Ja imam Philipsov 48PFS8209 i TV je fantastičan.

Nekome je dobra i nokia 3310.

9 godina
neaktivan
matrix777 kaže...
quadral kaže...
matrix777 kaže...

Loše je to kompa, pogotovo ako se radi o philipsu. Philips kupuje onaj tko se ne razumije u telke. Za sve druge, tu je LG.

Ma da, eto ti si pametan pa znaš

9 godina
protjeran
matrix777 kaže...
quadral kaže...
matrix777 kaže...

Nokia 3310 je odličan mobitel, stao si na stranu quadrala.

9 godina
neaktivan
AMD_IT kaže...
matrix777 kaže...
quadral kaže...
matrix777 kaže...

Nokia 3310 je u svoje vrijeme bila odličan mob. Nedavno sam pročitao da je netko pokrenuo opet proizvodnju takvog moba. Hoću reći da i danas on posluži za ono što je namjenjem. Isto tako se ne mogu složiti da Philips ništa ne valja. LG je OK, ali reći da su svi TV-i od Philipsa loši, je malo glupo.

9 godina
protjeran
quadral kaže...
AMD_IT kaže...
matrix777 kaže...
quadral kaže...
matrix777 kaže...

Nokia 3310 je u svoje vrijeme bila odličan mob. Nedavno sam pročitao da je netko pokrenuo opet proizvodnju takvog moba. Hoću reći da i danas on posluži za ono što je namjenjem. Isto tako se ne mogu složiti da Philips ništa ne valja. LG je OK, ali reći da su svi TV-i od Philipsa loši, je malo glupo.

Slažem se, bilo kojeg proizvođača proglasiti lošim nije logično.

16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

uredu je preferirati neku marku...al glupo rec da nijedna druga nevalja... meni je Pani zakon jos od G20 plazme mi je naj proizvodac tv-a.... i sad mi je dobar iako je skuplji dosta a i neznam dal na onom firefox os-u postoji aplikacija popust ssiptv ili siptv ili bilo sta slicno za gledanje iptv programa da postoji Samsunga nebi gledo uopce vise jer znam sta bih uzeo.... 

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
jocommb kaže...

uredu je preferirati neku marku...al glupo rec da nijedna druga nevalja... meni je Pani zakon jos od G20 plazme mi je naj proizvodac tv-a.... i sad mi je dobar iako je skuplji dosta a i neznam dal na onom firefox os-u postoji aplikacija popust ssiptv ili siptv ili bilo sta slicno za gledanje iptv programa da postoji Samsunga nebi gledo uopce vise jer znam sta bih uzeo.... 

Tak ima danas penzica koji tvrde da su najbolji tvi od grundiga

PSN - darklydexter
9 godina
protjeran
Ezio kaže...
jocommb kaže...

Za njih i jesu (naravno generaliziram), pet godina garancije i niska cijena.

11 godina
aleng3 kaže...

Pozdrav!

Zanima me isplati li se dati 5000kn za JVC LT-55VU83B?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

A neki bi dali 5milja i za JVC...

16 godina
AMD_IT kaže...
Ezio kaže...
jocommb kaže...

Za njih i jesu (naravno generaliziram), pet godina garancije i niska cijena.

poanta je u tome da stvari vise nisu kakve su bile nekoc.

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 10:55 (Ezio).
9 godina
neaktivan

Pozdrav i unaprijed hvala na pomoci. planiram kupiti tv , treba mi za gledanje filmova i da mogu spojiti komp radi igranja bezveznih arkadnih igara na joysticke, ono sto sam mislio je ips panel, fullhd, 43 inca, 100hz, budzet je 2500kn do 3500kn, dobio sam savjet da je lg 43lh630v najbolje. Savjet mi treba jer ne vidim na netu recenzije relevantne i ima li tko iskustva sa crnom na ips u i hoce li mi input lag biti prevelik za gejmanje? takoder prostorija je svijetla po danu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ne mogu se odlučiti između ova dva TV-a, pa me zanima koji bi bio bolji? Zanimaju me i argumenti.

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kdl-43w755c.aspx

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-43pus6501.aspx

Dakle Phillips ima 4K, 5 godina garancije, ambilight.

Sony je full HD, 2 godine garancije, ali ipak je to Sony, a čuo sam da je kvaliteta debelo na njegovoj strani.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 13:19 (nj0fra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
nj0fra kaže...

Evo ne mogu se odlučiti između ova dva TV-a, pa me zanima koji bi bio bolji? Zanimaju me i argumenti.

Sony je full HD, 2 godine garancije, ali ipak je to Sony, a čuo sam da je kvaliteta debelo na njegovoj strani.

Ne znam gdje si to čuo, zaista. Pošto spominješ kvalitetu, najkvalitetniji je onaj sa što više jamstva, teško je reći koji se više kvari od drugoga. Ovisi koja je namjena Tv-a, ako ti treba za gaming onda uzmi Sony, radi savršene kompatibilnosti sa PS konzolama.

Philipsov ambilight je za mene za marketing, ne vidim realno prednost oko toga. Zaista nepotrebno, osim u vrijeme Božića kad sve svijetli...

LG-jev novi WEB OS 3.0 je po recenzijama najfluidniji OS, jednostavan za korištenje i ispeglaniji od Tizena ili Androida. Ako želiš koristiti KODI uzmeš Philips. 

Ja sam sve odvagnuo, što mi treba, te uzeo LG. Nije mi žao. 

9 godina
neaktivan

I ja sam se odlucio za Philips 43PUS6501

Doduse prvo sam isao na 6401 ali na kraju ipak 6501.

Nisam jos kupio,cekam akcije.Nije mi hitno.

Po vasim sugestijama ima sve ono sto mi treba,velicina odgovara,hevc 265 ima i najbitnije da je android.

Mislim da je ok model,bar za nas laike kojima mozda neke stvari niti nece zapeti za oko.

LG imam trenutno nonsmart i nista lose,tv radi milina no taj WebOS njihov mi bas nekako nije sjeo a Samsung mi je teski naci da se uklopi sve i velicina ekrana i hevc i cijena :)

Sad samo pratim i hvatam Philips :) 

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
nj0fra kaže...

Što se tiče Sony televizora, mu je prednost kontrast in nešto bolja crna u kadrovima.Sve ostalo, je bolje na Philips televizoru.Philips ima bolju reprodukciju boja, bolju pokretnu resoluciju, bolju svetilnost samog panela, bolje zatemnenje, bolji kut gledanja gdje se ne gubi kvalitet slike, Android radi bolje, ima več Hevc kodiranje itd..I još pored toga je več 4k televizor..Tako, da ne vidim smisla, da bi za iste pare uzeo FullHD televizor:)

16 godina
neaktivan

Ma znam. Inače osobno imam taj Sony ali malo veći (55") i LG 43LF630V i mogu potvrditi da je WEB OS 3.0 stvarno odličan. Android me stvarno iskreno razočarao. Ova dva gore sada gledam za poznanika i čini mi se da će na kraju ipak odluka pasti na Philipsa zbog KODI-a. Iako ne znam ima li smisla uzimati samo zbog KODI-a jer mi se čini da streamovi na njemu ne rade baš stabilno.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
14 godina
protjeran
nj0fra kaže...

Ma znam. Inače osobno imam taj Sony ali malo veći (55") i LG 43LF630V i mogu potvrditi da je WEB OS 3.0 stvarno odličan. Android me stvarno iskreno razočarao. Ova dva gore sada gledam za poznanika i čini mi se da će na kraju ipak odluka pasti na Philipsa zbog KODI-a. Iako ne znam ima li smisla uzimati samo zbog KODI-a jer mi se čini da streamovi na njemu ne rade baš stabilno.

Ako imaš dobro internetnu liniju, neče biti problema sa strimovima.Ako neče, da radi nije kriv televizor, več kao što sam napisao..A što se tiče Androida radi sasvim dobro na ovom modelu:) A več se nadgrađuje novi Android 6.0.A što se tiče samog kodija, može tko ovdje, da ti kaže  jer jih je nekoliko uzelo ovaj model.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 15:25 (garfield1).
13 godina
neaktivan
http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS6401/

Jel ovaj tv valja? Kakav je sto se tice gaminga (PS4)?

0 0 hvala 0
18 godina

radje ovaj uzmi 

iako je malo manji ekran ali je puno bolji ,kvaliteniji za ps4 od ovog gore philipsa...

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue40ku6072-uhd.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 16:43 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zvone9489 kaže...
http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PUS6401/

Jel ovaj tv valja? Kakav je sto se tice gaminga (PS4)?

Ako možeš dati još nešto para više, bi ti ja definitivno preporučio ovaj model.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-43pus6501-43-110-cm-60-152-cm-lcd-led__22336891

18 godina

nemoj ga slusat uzmi sto sam ti ja rekao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

nemoj ga slusat uzmi sto sam ti ja rekao 

A zašto me ne bi smio slušat..? Šta si ti nekakav stručnjak za televizore..?

18 godina

prvo 4k na ispod 55incha nema efekta

drugo samsung je masu bolji od philipsa u tom nizem srednjom rangu 

trece zasto uvijek jebeni phlips preporucas u skoro svakom postu

kaj nepostoje druge firme ? 

p.s nisam ko ti to priznam ali kuzim neke stvari jer pratim isto kao i ti sto ima novog 

ne trzistu  

..

..

...

zezam te malo moze uzet i tog philipsa 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 17:04 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

prvo 4k na ispod 55incha nema efekta

drugo samsung je masu bolji od philipsa u tom nizem srednjom rangu 

To si ti rekao..A recenzije pokazuju drugčije..Pa i Samsung je 4k, onda je svejedno kojeg uzme.I Philips ima prednost zbog 100Hz panela, i boljeg odaziva samog panela.A input lag ima Samsung nekoliko bolji, ali u praksi nema razlike:) Tako, da na kraju se više isplati uzet televizor sa 100Hz panelom..A zašto preporučujem Philips.Zato jer ima jedini 100Hz panel, a ostali nijedan u tom rangu , zato ga preporučujem!)

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 17:05 (garfield1).
18 godina

znam sve drug 

p.s

zasto nisi reagirao na post od kolege kad je reako a moj tv nije HDR tj da ga samo cita a nemoze pokazat full spectar boja posto je iz 2k14

nakon sto sa mu ja prilozio link da nije u pravu 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/koji-televizor-kupiti-vodic-odabir/5269473.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2017 17:10 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

@4mal

Pa pogledaj mene druga ne zanima, jedino preporuke televizora ako ko traži.Ovih debata, ima ionako previše u toj temi..A u drugim temama ne sodjelujem..

0 0 hvala 0
18 godina

znam ali si strucnjak mogao si barem demantirat ili supportat sto sam napisao jer nisam u krivu al dobro kako hoces nhf 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
matrix777 kaže...
nj0fra kaže...

Ne znam gdje si to čuo, zaista. Pošto spominješ kvalitetu, najkvalitetniji je onaj sa što više jamstva, teško je reći koji se više kvari od drugoga. Ovisi koja je namjena Tv-a, ako ti treba za gaming onda uzmi Sony, radi savršene kompatibilnosti sa PS konzolama.

Philipsov ambilight je za mene za marketing, ne vidim realno prednost oko toga. Zaista nepotrebno, osim u vrijeme Božića kad sve svijetli...

LG-jev novi WEB OS 3.0 je po recenzijama najfluidniji OS, jednostavan za korištenje i ispeglaniji od Tizena ili Androida. Ako želiš koristiti KODI uzmeš Philips. 

Ja sam sve odvagnuo, što mi treba, te uzeo LG. Nije mi žao. 

ok uzeo si lg i to je sasvim ok, nemoras u svakom postu srati po svim ostalima, jer nemas pojma o pojmu.. radije napisi nesto korisno ili se makni s teme, dosta smo hvalospjeva culi o tvom lg-u.

lg-ev web-os 3.0 je na mom lg-u tako trom i bez ikakve logike da je to strasno, pa ova jeftinjara od androida na philipsu ga dere uzduz i popreko, a da ne govorim o mogucnostima androida naspram svih ostalih zajedno.. nemjerljivo..

Nadam se da je nesto bolja situacija sa novim lg modelima.

sto se tice kvalitete i jamstva tu se slazem s tobom, najkvalitetniji je onaj sa najvise jamstva...

a taj ambilight nisam ni gledao niti me bilo briga za njega, i prvo sto sam mislio prije kupovine je to da cu ga iskljuciti jer je najveca glupost ikad, a onda nakon sto sam ugasio svjetla i neko vrijeme gledao tv, vidio sam da je to fantasticno! stvarno daje poseban efekt i dojam da je slika preko cijelog zida.. vise ne kupujem tv bez toga.. to je naravno samo moje misljenje oko toga..

a evo misljenje sa hdtelevizije; IPS panel samim time nema dobar kontrast i nije idealan za gledanje filmova u zamračenom ambijentu. No ono što spašava stvar svakako je Ambilight, a koji u mračnom ambijentu čini crnu boju na ekranu dubljom nego što ona doista jest

vidim da tu neki pisu da nema logike uzeti 4k ispod 55 inca i sl gluposti.. je, tako su govorili i za fullhd i 80cm, i za mobitele, itd. itd., a onda kad malo bolje pogledas itekako vidis razliku, osim ako ne gledas u ekran sa 20 metara...  pusti 4k i fullhd na istoj velicini ekrana pa ces vidjet ociglednu razliku... i zasto ne uzeti 4k, mozda ce nekome kao i meni tv sluziti i kao pc monitor... tek onda vidis sto znaci rezolucija.. 

a ako netko misli na gledanje htv-a dok kupuje tv, onda neka ovo sve zaboravi i kupi prvo sto vidi sa najvise garancije...

9 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Goran8787 kaže...

Pozdrav svima, molio bih pomoc i preporuku u izboru televizora.

dijagonala 108-max123 cm.

znaci nekakav best buy za cca 500-550 eura. Nalazim se u Njemackoj pa bih tv kupio u jednoj od ovih trgovina.

Unaprijed hvala svima na pomoci

www.saturn.de

www.mediamarkt.de

www.otto.de

Ovdje imaš.

https://www.otto.de/p/philips-43pus6401-12-led-fernseher-108-cm-43-zoll-2160p-4k-ultra-hd-2-seitig-smart-tv-534407065/#variationId=534407066-M36

https://www.otto.de/p/samsung-ue43ku6079uxzg-led-fernseher-108-cm-43-zoll-2160p-4k-ultra-hd-smart-tv-533077325/#variationId=533077326-M24

sta miuslite o ovom modelu, danas je na akciji, 500 eura cijena za kes 

http://www.saturn.de/de/product/_sony-kdl-43wd757-2096497.html#

da li je bolji od ova dva gore navedena? hvala svima na pomoci

14 godina
protjeran

@Goran8787

Ja bi uzeo jednog od ta dva koja sam ti preporučio.Ovaj Sony je kao prvo FullHD,kao drugo nema interpolacijskog procesora, kao treče nema Android.A pogledaj, zbog mene ga možeš uzet.

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice