Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.663
|
čitano: 27.620.502
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Mislim koji k....

Kako cijelo vrijeme gledam recenzije na AVforums i WhatHiFi baca mi reklame za njihov JohnLewis i Curry's. 

Tamo sam saznao da im Panasonic 58DX902 košta ništavnih 1800£ (~16000kn) naspram 25000kn koliko je kod nas najniža cijena. 

Momentalna erekcija, šaljem im mail za dostavu i dobivam odgovor da imaju svoju kurirsku službu, neki Archimedes i da im pošaljem adresu. I danas su mi odgovorili. 

860£ pakiranje, osiguranje i dostava 

Reko imate kaj za 150-200£, tako sam očekivao...

Stoga me zanima, koji je razlog tolike razlike u cijeni samog proizvoda? 

16000kn naspram 25000. Nabavljaju li naši u startu televizore po višim cijenama nego ovi iz UK ili nas "naši" toliko deru??

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 18:40 (gocc01).

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
gocc01 kaže...

Mislim koji k....

Kako cijelo vrijeme gledam recenzije na AVforums i WhatHiFi baca mi reklame za njihov JohnLewis i Curry's. 

Tamo sam saznao da im Panasonic 58DX902 košta ništavnih 1800£ (~16000kn) naspram 25000kn koliko je kod nas najniža cijena. 

Momentalna erekcija, šaljem im mail za dostavu i dobivam odgovor da imaju svoju kurirsku službu, neki Archimedes i da im pošaljem adresu. I danas su mi odgovorili. 

16000kn naspram 25000. Nabavljaju li naši u startu televizore po višim cijenama nego ovi iz UK ili nas "naši" toliko deru??

Meni izgleda jednostavna računica, u HR trgovci naruče bubam 10 takvih televizija, istovremeno u UK naruče 1000 takvih televizija.

S obzirom na ogromne razlike u veličini tržišta mislim da su jako velike razlike u skontima kada naručuješ toliki broj televizora.

Uz naravno sve ostale moguće razloge za razliku u cijeni (porezi, marže, troškovi)..

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2017 18:41 (AMD_IT).
16 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Imam isti i jako zadovoljan. Ima li potrebe vrsiti neku kalibraciju ovog TV-a?

9 godina
gocc01 kaže...

Mislim koji k....

Tamo sam saznao da im Panasonic 58DX902 košta ništavnih 1800£ (~16000kn) naspram 25000kn koliko je kod nas najniža cijena. 

Da, stvarno šteta šta je tako paprena dostava. Kad pogledaš , 8000 kuna samo za dostavu 

10 godina

Pozdrav!

Zanima me isplati li se dati 5000kn za JVC LT-55VU83B?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

0 0 hvala 0
11 godina
gocc01 kaže...

Mislim koji k....

Ne kužim zašto ne bi uzeo OLED za tu lovu???

Almin94 kaže...
matrix777 kaže...

Imam isti i jako zadovoljan. Ima li potrebe vrsiti neku kalibraciju ovog TV-a?

Nema potrebe, pitao sam na hdteleviziji... Ima savršen upscaling na 4K, no ne očekuj previše sa SD programima, to je tako...

Ja sam uzeo Total tv, daju najviše HD programa u osnovnom paketu (satelit) i zadovoljan sam. Kupio sam i razdjelnik pa sam spojio tanjur i sa tunerom od tv-a i našao hrpu slobodnih HDR programa, to je savršenstvo za gledati, kao što kažu i u recenziji..

11 godina
Doktor Rambaudi kaže...
gocc01 kaže...

Mislim koji k....

Da, stvarno šteta šta je tako paprena dostava. Kad pogledaš , 8000 kuna samo za dostavu 

Za tu lovu bi otišao na putovanje i osobno ga preuzeo :D

9 godina

Pa znaš da ti nije luda ideja. Ako imaš malo veće auto ili pickup odvališ tih 3500-4000 km. Nek troši prosječno 8/100, to je cca 3000 kuna goriva. Ugrubo. Plus cestarine i hrana po putu.

Ispadne opet duplo manje nego ta njihova skupocjena dostava 

Plus šta se provozaš preko pola Evrope i napraviš izlet 

0 0 hvala 0
13 godina
gocc01 kaže...

Mislim koji k....

za te pare se gleda OLED frende, evo link pa si izaberi shop koji salje u hr

https://geizhals.eu/lg-electronics-oled-55b6v-a1426009.html

16 godina
Al mi idu na jetru sa ovim oznakama modela za pojedine zemlje i trzista...samo j**u ljude.. bar kod nas jer smo kao jedna ekonomija i trziste europsko i onda ovi samo gluposti prave
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Meni to posebno irititra kod Samsunga...modeli za naše (istočnoeuropsko) tržište su 002 dok su za zapadnoeuropsko 000.

Navodno nema razlike, ali čim postoji nekakava različita klasifikacija odmah mi nije drago.

Mislim, nitko ne jamči da te nemogu zajebati i sa 000, ali barem kupuješ kao i zapadnjaci. Kao da smo mi neki ''untermenšč'', šta umišlja banda korejska

0 0 hvala 0
16 godina
Doktor Rambaudi kaže...

Meni to posebno irititra kod Samsunga...modeli za naše (istočnoeuropsko) tržište su 002 dok su za zapadnoeuropsko 000.

Navodno nema razlike, ali čim postoji nekakava različita klasifikacija odmah mi nije drago.

Mislim, nitko ne jamči da te nemogu zajebati i sa 000, ali barem kupuješ kao i zapadnjaci. Kao da smo mi neki ''untermenšč'', šta umišlja banda korejska

mhm.... ko sto nema razlike ni u nuteli ili coli.... i Panasonic isto sere s tim....a vjerovatno i svi ostali samo ostale nisam gledo...

VenAtoR#2231
11 godina
neaktivan

Svoj slucaj povrata Panasonic DX600 u SD sam rijesio u tjedan dana. Bili su korektni ali treba ih stalno zivkati. Do brojeva na koje se netko javi je prilicno tesko doci no zato na F odgovaraju brzo. pa sam u biti sve tamo odradio.

0 0 hvala 0
16 godina
angel53 kaže...
quadral kaže...

A OK, očito se promjenilo... Ali opet svejedno mislim da je ipak gledati ljepše iz daljega. Ja sam osobno imao malo problema dok sam se navikao na TV od 122cm.. Sad je super. Ali u početku baš i nije bilo. Ali što ti kažeš to je možda sve stvar ukusa... Evo ovdje tablica, ali i to je nešto starije...

http://hdtelevizija.com/2008/01/28/savjet-za-kupovinu-tablica-idealnih-udaljenosti-gledanja-tv-a/

Ja sam proučvala i gledala na stranim stranica isto baš da vidim,mada opet neznam,mislim da je uistinu i dosta stvar ukusa,tj kako koem najbolje odgovara. Osobno moji imaju na odprilike tu istu udaljenost 107 cm i meni je malo malo,ali opet.....sve stvar navike i svega mislim. Ali svejedno hvala na komentaru :)

To sto je on napisao vrijedilo je prije 20 godina za crt televizore sd rezolucije. Ne kuzim kako netko moze danas napisati da se 43 incni tv gleda sa minimalno 6 metara...

PSN - darklydexter
9 godina
jocommb kaže...
Doktor Rambaudi kaže...

mhm.... ko sto nema razlike ni u nuteli ili coli.... i Panasonic isto sere s tim....a vjerovatno i svi ostali samo ostale nisam gledo...

Neznam za nuttelu i colu, ne konzumiram ta smeća pa me nije ni briga za njih.

Ali ovo sa tv mi je bezveze. Zanima me situacija sa 2017 modelima, i da li će nastaviti istu politiku.

10 godina
neaktivan
Kakva su iskustva sa padom cijena prosle generacije izlaskom novih televizija?

Ja pikiram Samsungovu 7 seriju - 55 incha, ali mi jos nije zurba. Mozda bih tek za mjesec dva uzimao pa se nadam da ce cijena past na nekih 1k eura.

Znam da je Samsug u proslosti imao dosta akcija, dodali bi neki tablet ili nesto slicno uz televiziju, ali nemam pojma hoce li to opet ponavljati.

Kad na HR trziste stize nova generacija televizija?
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

evo jučer sam kupio Samsung 55KS7580 i sad imam jedno pitanje.

Da li itko ovdje ima iskustva sa stavljanjem zakrivljenih televizora poput ovog na zid?

Da li ga je uopće pametno stavljati na zid s obzoriom da je zakrivljen?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
cistamlaka kaže...

Pozdrav,

Da li itko ovdje ima iskustva sa stavljanjem zakrivljenih televizora poput ovog na zid?

Sve ovisi kakav imas nosac, ako ti daje mogucnost zakretanja lijevo i desno onda nemas beda ili ako ti je kauc u odnosu na tv pod 90° onda si manje vise miran.

Zelis biti sto blize centru samog TVa ili biti u mogucnosti ga zakrenuti prema sebi sto nece biti moguce ako imas neki fiksni zidni nosac.

I ne stedi na nosacu i tiplama te pazi kakve tiple koristis za koju vrstu zida 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
10 godina
cistamlaka kaže...

Pozdrav,

normalno ide na zid samo se uz nosače dobiju distanceri  ja mislim za zakrivljene modele....a oces li ga na zid staviti je zbog tvoje estetike kako ti više paše ali normalno mogu biti na zidu . Ja sam sebi uzeo iako za flat screen nosač sa rukom i lijepo mogu nagib prema dolje unutra van ljevo desno itd ..najbolja stvar ...i da kao sto je rekao covjek ispod nemoj štedit na nosaču ...jednom kupiš i imaš 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
18 godina
nex987 kaže...
4mal kaže...

bas si dobar kolega 

bdw moj 4k samsung HDR iz 2k14 potrga svaki tvoj philips UHD pa cak i ovaj iz 2k16 od 16k ok a sad eod.

ti nemaš HDR televizor, čita HDR sadržaj ali nema spektar boja da ga prikaže

daj se malo raspitaj o mom modelu u konbi sa modulom sek 3500 prije nego izvalis ovakvu glupost ! 

naravno da nije full HDR jer u to doba nije ni bio dogovoren stnadard ali se vidi razilka i te kakva u odnosu dok nisam kupio modul...

tu sve procitaj !

http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1990706-2015-samsung-sek-3500u-za-evolution-kit.html

9 godina
neaktivan

Pozdrav svima, molio bih pomoc i preporuku u izboru televizora.

dijagonala 108-max123 cm.

znaci nekakav best buy za cca 500-550 eura. Nalazim se u Njemackoj pa bih tv kupio u jednoj od ovih trgovina.

Unaprijed hvala svima na pomoci

www.saturn.de

www.mediamarkt.de

www.otto.de

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Goran8787 kaže...

Pozdrav svima, molio bih pomoc i preporuku u izboru televizora.

dijagonala 108-max123 cm.

znaci nekakav best buy za cca 500-550 eura. Nalazim se u Njemackoj pa bih tv kupio u jednoj od ovih trgovina.

Unaprijed hvala svima na pomoci

www.saturn.de

www.mediamarkt.de

www.otto.de

Ovdje imaš.

https://www.otto.de/p/philips-43pus6401-12-led-fernseher-108-cm-43-zoll-2160p-4k-ultra-hd-2-seitig-smart-tv-534407065/#variationId=534407066-M36

https://www.otto.de/p/samsung-ue43ku6079uxzg-led-fernseher-108-cm-43-zoll-2160p-4k-ultra-hd-smart-tv-533077325/#variationId=533077326-M24

9 godina
neaktivan

garfield hvala

9 godina
neaktivan

ovaj samsung sto si dao linki, dali je to isti ovakav?, u nazivu nema ovih slova na kraju UXZG pa nisam siguran dali je to isti model

http://www.saturn.de/de/product/_samsung-ue43ku6079-2109897.html?rbtc=%7C%7C2109897%7C%7Cp%7C%7C&gclid=CJ_djL_PrdECFewV0wodKaYCZQ

14 godina
protjeran

@Goran8787 

Pa sve je to isto.

0 0 hvala 0
15 godina

Ovako je situacija, trebam TV starcima za dnevnu sobu. Uvjeti: maximalno 3000 kuna, 5 godina garancije, 100 cm ekran. Smart nije neophodan, ali ne škodi.

Ovaj Samsung http://www.elipso.hr/prilika/predblagdanska-akcija-samsung-40k5502/ mi je prvi pick, ali pošto u Elipso supportu radi valjda jedan lik, već 5 dana čekam da mi dostave ponudu na mail da mogu uplatiti pare. Ako mi tupsani ništa ne dostave ili jave da ih više nema na lageru onda ću ići osobno u dućan pa kud puklo.

Za slučaj da ga nemaju ni u dućanu ostaju mi slijedeći na izbor:

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-43VLE6621BP/

Kakav je Grundig u današnje vrijeme? Sviđa mi se što su zvučnici barem na papiru bolji nego kod ostatka ekipe. 

http://www.elipso.hr/prilika/sony-kdl40wd655-prilika-sijecanj-2017/

Sony je malo stariji model, ali jedini za koji sam pronašao neki review i zvuči sasvim ok za što mi treba.

I još je ostao

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PFS4131/

Eto molim ove iskusnije da me savjetuju što od ta 3 uzeti, ako neće biti Samsunga. Ili je možda neki od navedenih bolji od Samsunga?

I naravno ako znate da još negdje ima 5 godina garancije do 3000 kuna slobodno mi javite.

Hvala unaprijed.

5 Sony
2 Philips
1 Grundig
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2017 17:11 (Hexfire).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Hexfire kaže...

Ovako je situacija, trebam TV starcima za dnevnu sobu. Uvjeti: maximalno 3000 kuna, 5 godina garancije, 100 cm ekran. Smart nije neophodan, ali ne škodi.

Ovaj Samsung http://www.elipso.hr/prilika/predblagdanska-akcija-samsung-40k5502/ mi je prvi pick, ali pošto u Elipso supportu radi valjda jedan lik, već 5 dana čekam da mi dostave ponudu na mail da mogu uplatiti pare. Ako mi tupsani ništa ne dostave ili jave da ih više nema na lageru onda ću ići osobno u dućan pa kud puklo.

Za slučaj da ga nemaju ni u dućanu ostaju mi slijedeći na izbor:

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-43VLE6621BP/

Kakav je Grundig u današnje vrijeme? Sviđa mi se što su zvučnici barem na papiru bolji nego kod ostatka ekipe. 

http://www.elipso.hr/prilika/sony-kdl40wd655-prilika-sijecanj-2017/

Sony je malo stariji model, ali jedini za koji sam pronašao neki review i zvuči sasvim ok za što mi treba.

I još je ostao

http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-43PFS4131/

Eto molim ove iskusnije da me savjetuju što od ta 3 uzeti, ako neće biti Samsunga. Ili je možda neki od navedenih bolji od Samsunga?

I naravno ako znate da još negdje ima 5 godina garancije do 3000 kuna slobodno mi javite.

Hvala unaprijed.

Zašto ne naručiš preko web stranice?

Od ova tri definitivno Sony.

15 godina
AMD_IT kaže...

Pa probao sam ovaj Samsung. Stavio u košaricu, unio sve potrebne podatke (čak i OIB traže što mi je novost) i onda dobio obavijest da pričekam mail sa podacima za uplatu nakon što provjere stanje. I da se obično čeka jedan radni dan. To je bilo u ponedjeljak  i od onda ništa. Čak sam u srijedu poslao povratni mail podršci da vidim gdje je zapelo i opet ništa. Znači hoćeš kupiti nešto od njih, ali izgleda da im nije sila. I koliko vidim iz postova u Elipso temi nije neuobičajeno čekati oko tjedan dana na odgovor njihovog supporta, a na telefon se ne javljaju nikad. Plus kad i uplatiš treba jako dugo da ti proizvod i dostave. Koja uopće onda korist od web shopa kad jedino što radi je da razljuti korisnike.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
9 godina
protjeran
Hexfire kaže...
AMD_IT kaže...

Pa probao sam ovaj Samsung. Stavio u košaricu, unio sve potrebne podatke (čak i OIB traže što mi je novost) i onda dobio obavijest da pričekam mail sa podacima za uplatu nakon što provjere stanje. I da se obično čeka jedan radni dan. To je bilo u ponedjeljak  i od onda ništa. Čak sam u srijedu poslao povratni mail podršci da vidim gdje je zapelo i opet ništa. Znači hoćeš kupiti nešto od njih, ali izgleda da im nije sila. I koliko vidim iz postova u Elipso temi nije neuobičajeno čekati oko tjedan dana na odgovor njihovog supporta, a na telefon se ne javljaju nikad. Plus kad i uplatiš treba jako dugo da ti proizvod i dostave. Koja uopće onda korist od web shopa kad jedino što radi je da razljuti korisnike.

A ok, probao si i tu opciju.

9 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

Loše je to kompa, pogotovo ako se radi o philipsu. Philips kupuje onaj tko se ne razumije u telke. Za sve druge, tu je LG.

Potpuna glupost.... Ja imam Philipsov 48PFS8209 i TV je fantastičan.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice