Novi TV+EVOTV=neradi

poruka: 17
|
čitano: 20.640
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Novi TV+EVOTV=neradi

Prije svega, ako je ova tema već negdje otvorena ili postoji slična, ja se ispričavam unaprijed nadležnima jer ovdje stvarno ima masa tema, izgubi čovjek cijeli dan da pronađe.

Kupio sam TV Samsung 32EH4000 a odprije imam EVO TV koji sam koristio na starom CRT TVu .. Prije je sistem radio ovako: SCART iz TVa u EVOTV resiver, sobna antena u EVOTV resiver i gas.. Sve radi kao podmazano.. Sada sam napravio isto ali ne nađe nijedan kanal. Nađe samo kad spojim sobnu antenu u TV a EVOTV ništa..Pokušavao sam tražiti programe u postavkama TVa preko antene, kabelske (mada to nemam).. ništa..

Kako trebam spojiti da pronađe i EVOTV kanale? Jel mi fali koji kabel ili šta? Pomagajte

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Novi TV+EVOTV=neradi

Spoji Evo TV na skart od tv-a, upali resiver od evo . Na daljinskom od tv-a  mora imat funkcija source ili nesto tako. Tu se bira ulazi dal je HDMI ,scart, USb itd. Prodi kroz sve opcije jel mozda tv ima skart 1 ,skart 2 

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 22:11 (Digital26).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Novi TV+EVOTV=neradi

trebalo bi ti radit isto kao na starom tv-u, antena u evo tv receiver, i taj receiver spojiti na tv. nećeš nać na samom tv-u evo tv programe jer su oni vezani uz evo tv receiver.

da li na tv-u imaš podešen pravi ulaz? ti novi tv-i imaju puno raznih ulaza za signale, pa možda nisi odabrao onaj pravi izvor signala za scart ulaz (ne mislim priključak odostraga)?

16 godina
maksuzija kaže...

.. Nađe samo kad spojim sobnu antenu u TV a EVOTV ništa..

loša antena/signal. Kupi normalnu (riblja kost 30-50kn). Sobne su nekvalitetne, pojačalo ne pomaže ako pojačava smetnje. Kvalitetne sobne su iznad 300kn i potrebno je imati sreće, dok riblja kost radi...

-pojedini kanali mogu imati bolji-lošiji signal, npr najjači je htv1-2.. kad uloviš smjer, tad podešavaj preciznije za npr discovery na idnikatoru signala..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Novi TV+EVOTV=neradi

Provjeri kvalitetu signala, odi na rucno pretrazivanje i provjeri pod frekfencijski kanal 28 i 53 na tim se emitiraju njihovi programi ako ti je na 0 kvaliteta okreci antenu dok ne dobiješ barem 20% onda pretrazi ispocekta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
maksuzija kaže...

.. Nađe samo kad spojim sobnu antenu u TV a EVOTV ništa..

loša antena/signal. Kupi normalnu (riblja kost 30-50kn). Sobne su nekvalitetne, pojačalo ne pomaže ako pojačava smetnje. Kvalitetne sobne su iznad 300kn i potrebno je imati sreće, dok riblja kost radi...

-pojedini kanali mogu imati bolji-lošiji signal, npr najjači je htv1-2.. kad uloviš smjer, tad podešavaj preciznije za npr discovery na idnikatoru signala..

ak je čovjeku na istoj lokaciji prije radilo normalno  sa postojećom antenom onda ne bi trebalo biti razlike sa novim tv-om

12 godina
neaktivan

Nije loša antena/signal. Jer dosad je na starom TVu radilo sve super sa sobnom nekvalitetnom običnom antenom, zašto bi sad odjednom bio signal kriv? Imam EVO TV već godinu i pol, tako da znam kako svoju antenu podesiti da prima sve kanale.

Znači mora biti spojeno kao i na starom TVu? Ja sam mislio da bi trebao kupiti HDMI kabel, pa ga spojiti u EVOTV resiver - TV , ne razumijem se u to uglavnom.. 

TV je znači onaj koji sam naveo u prvom postu, od iza ima sljedeće utore:

HDMI IN 2 (DVI)

HDMI IN 1 (STB)

USB (5V;0.5A)

Common Interface (nešto kao utor za karticu široku :S )

ANT IN (AIR/CABLE)

1 utor za SCART

i one činče dva crvena,jedan bijeli, plavi i neki žuto/plavi/zeleni, neznam sad napamet

To je sve..

16 godina
Wolverine kaže...
..

ak je čovjeku na istoj lokaciji prije radilo normalno  sa postojećom antenom onda ne bi trebalo biti razlike sa novim tv-om

da ali..

sve se kvari.. pa i sobna antena, kabel.. uz 'istu lokaciju' .. za antenu je razlika ako se pomakne i 20cm.. signal/smetnje.

Sobne antene su katastrofa. Dok ne ulovi dobar čist signal prijemnik se ne može pokrenuti. Kad se jednom podesi (automatika) tad može i s nešto slabijim signalom.

-primijetio sam da je navečer iza 20-22-> slabiji signal nego npr u podne. I to može biti razlika.

- 'Prava' antena stvarno lovi. Sobne su slabe (nema više nekadašnjih ružnih.. ali su radile, pojačalo je ugl izvor dodatnih smetnji pa i smanjenje ili isključivanje možda pomogne)

maksuzija kaže...

Nije loša antena/signal. Jer dosad je na starom TVu radilo sve super sa sobnom nekvalitetnom običnom antenom, zašto bi sad odjednom bio signal kriv? Imam EVO TV već godinu i pol, tako da znam kako svoju antenu podesiti da prima sve kanale.

Znači mora biti spojeno kao i na starom TVu? Ja sam mislio da bi trebao kupiti HDMI kabel, pa ga spojiti u EVOTV resiver - TV , ne razumijem se u to uglavnom.. 

TV je znači onaj koji sam naveo u prvom postu, od iza ima sljedeće utore:

HDMI IN 2 (DVI)

HDMI IN 1 (STB)

USB (5V;0.5A)

Common Interface (nešto kao utor za karticu široku :S )

ANT IN (AIR/CABLE)

1 utor za SCART

i one činče dva crvena,jedan bijeli, plavi i neki žuto/plavi/zeleni, neznam sad napamet

To je sve..

-nema veze TV ili HDMI s prijemom.. isto je, možeš spojiti i scart, hdmi, cinch... ovisi što imaš od kablova i priključaka.

-signal je loš, zašto? npr nevrijeme.. pomak antene, neka elektro-magnetska smetnja.. bilo što. Da bi prijamnik proradio, mora neko vrijeme dobivati stabilan signal... možda ti do sutra ništa ne uspije i tad proradi.. 'samo od sebe' tj jer je uhvaćen signal. .. pa se tad sjeti ovih preporuka, 'prava antena'..

edit: i da, počelo je nevrijeme, snijeg...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2014 22:52 (ihush).
12 godina
neaktivan
Novi TV+EVOTV=neradi

Uglavnom, hvala, skužio sam..ima na daljinskom od TVa tipka SOURCE i tu sam prebacio sa TV na VANJSKI .. al je kvaliteta slike sada pala drastično.. Koliko sad na EVOTV moram staviti ono 576i 720i i šta ja znam još čega da kvaliteta bude barem slična :D ? Ako je to moguće :D

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi TV+EVOTV=neradi

Što se kvalitete slike tiče tu se u principu možeš slikat kad je ponuda HD kanala prilično slaba tako da će ti većina stvari izgledat zrnasto i razvučeno. Probaj mjenjat između 576i i 720i pa ćeš vidjet koji bolje izgleda (se to mjenja na samom STbu ili moraš se sa SZK maltretirat?).

-meh
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Novi TV+EVOTV=neradi

Jutro.. evo snijeg mi lijepo napadao pa ću se imat vremena igrati s kvalitetom slike danas :)

Istina je da je slika nekako razvučena i kao da nema dovoljno oštrine (kao na onim TVima dok ih vidiš u dućanu :) ) .. Nego recite mi da ako kupim HDMI kabel pa s njime spojim EVOTV i TV umjesto sa SCARTom bi li to pridonjelo možda boljoj kvaliteti slike?

I još jedna stvar. Sad imam antenu spojenu u EVOTV, a u TV ANT-IN nemam ništa uštekano, i logično, sad gledam ove "obične" kanale (HTV1,2, Nova) preko EVOTV, a ja bi htio promjeniti SOURCE pa da barem te gledam sa boljom slikom. Jel bi morao kupiti još jednu antenu ili postoji kakav razdjelnik da tu istu antenu s tim razdjelnikom spojim i u EVOTV i u TV?

0 0 hvala 0
14 godina
Novi TV+EVOTV=neradi

nema bolje slike osim hd kanala, slo1, slo2 itd, nasi programi su banana

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novi TV+EVOTV=neradi

ne zaboravi uključiti napajanje antene u postavkama:

meni -> traženje programa -> postavke pretraživanja -> napajanje antene -> On

(ako koristiš sobnu antenu koja nema svoje napajanje a ima aktivne komponente)

meni se zna ponekad isključiti samo od sebe. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Novi TV+EVOTV=neradi

A znači ako zamjenim SCART za HDMI neće biti nikakve razlike u kvaliteti slike?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maksuzija kaže...

A znači ako zamjenim SCART za HDMI neće biti nikakve razlike u kvaliteti slike?

Bit ce razlike i slike i zvuka.

12 godina
neaktivan

Znači tu se slobodno mogu nadovezati i na ovu temu jel ?

http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/max-tv-hdmi/75061.aspx

Jer sa signalom problema nema, iako je sobna antena za nekih 70kn proizvođača Mustek ali sve kanale prima uredno.. Ili postoji kakva jeftina a močna sobna antena? Ne mogu koristiti riblju kost jer bih morao mjenjati položaj TVa i ostalo, a za to nemam vremena.

12 godina
neaktivan
Novi TV+EVOTV=neradi

da li je moguće da mi je odjedanput rikno jedan ulaz od HDMI na tv,imam ih tri,spajam se pomoću hdmi od evo tv i odjedanput mi loša slika,izvadio sam kabal i ušteko u drugi ulaz hdmi i slika je opet ok,kako je moguće da je rikno

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice