Max tv -problem sa ukljucenjem

poruka: 21
|
čitano: 12.174
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Max -tv problemi sa ukljucenjem
ovako... prije mjesec dana zatrazio sam od T-Com-a da mi uvedu max tv, no tek sam kad sam ih ponovo zvao govore mi da su me stavili na listu zelja... jer nemam dovoljnu propusnost da bi koristio max adsl i max-tv istovremeno???
max adsl imam vec duze vrijeme.. i zadovoljan sam... no zbilja mi nije jasno sto podrazumjevaju pod propusnost ??
no zamimljiva je izjava operaterke koja je izjavila najvecu glupost dana...

da... pricekajte trenutak..... alo... gospodine tu ste? ..da tu sam... gospodine mi vidimo da vi ne mozete aktivirati ni Max ADSL niti Max-TV uslugu... zao nam je... morat cete cekati...

u tom momentu nisam znao dal da joj odbrusim sve po spisku ili ne jer ja sam max adsl korisnik vec 2 godine..
... pa sam ipak zatrazio da me spoji sa tehnickom sluzbom

gospodin iz tehnicke sluzbe mi govori da sam stavljen na listu cekanja jer nemam dovoljnu propusnost...

pa ga pitam sto to znaci? koliko cekanja, sto je potrebno da bi propusnost bila valjana... tvrdi da ne zna ... pa tko zna ? nezna ni to...
pa dobro sto vi znate onda? neznam ja nista o tome...? ....???

pogledajte ovo... http://www.t-com.hr/privatni/televizija/maxtv/maxtvadsl.asp
dakle...

MAXtv uz ADSL pristup je idelan izbor za vas ukoliko u svom domu imate pristup MAXadsl superbrzom internetu, koji je jedini preduvjet za instalaciju MAXtv digitalne televizije.
Iskoristite prednosti online pristupnice provjerite dostupnost i na brz i jednostavan način postanite korisnik MAXtv usluge.

ovo sto ja vidim (reklame) i sto dozivljavam su dva razlicita pojma ...
sto se tice udaljenosti od centrale ... zivim u rijeci...zrakom gledano nema niti 100 metara pa sumnjam da bi se usudili reci kako u mom podrucju nije moguce imati max tv...
ima li jos netko ovakvih problema ?
.... ako netko zna u cemu je kvaka nek mi objasni .. jer ovi idioti od operatera neznaju ni razliku izmedju brzine interneta i PING-a ..njima je to isto...
http://admin.schime-share.schime.operaunite.com/webserver_1/content/index.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Max -tv problemi sa ukljucenjem
D-Style kaže...
... no zbilja mi nije jasno sto podrazumjevaju pod propusnost ??

Da bi mogao imati MAXtv uslugu, tvoja telefonska linija mora imati propusnost od barem 8 Mbps.

Koji router imaš?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
neaktivan

ja zivim na krku u njivicama pa ako ja imam adsl od 2006 i max tv od 2008 ne vidim razloga zasto bi itko u rijeci imao problem s time.

jos mi je gluplje to sto te nisu pronasli kao korisnika adsl-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Max -tv problemi sa ukljucenjem
pa po pravilu kako su dizali brzinu i smanjivali cijene trebao bih imati do 8 Mbps

SE-555 sienens-ov
17 godina
neaktivan

Logiraj se u router i vidi koju brzinu ti linija podržava. To se zove Maximum line rate.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Max tv -problem sa ukljucenjem
ADSL Line

Status: Cable connected
Line mode: G.992.1 (G.DMT)
Maximum line rate: 7616 kbps (downstream) / 640 kbps (upstream)
Noise margin: 14 dB (downstream) / 23 dB (upstream)
Line attenuation: 13 dB (downstream) / 16 dB (upstream)
Output power: 17 dBm (downstream) / 12 dBm (upstream)

mislis li da je zbog router-a?
17 godina
neaktivan
D-Style kaže...
ADSL Line

Status: Cable connected
Line mode: G.992.1 (G.DMT)
Maximum line rate: 7616 kbps (downstream) / 640 kbps (upstream)
Noise margin: 14 dB (downstream) / 23 dB (upstream)
Line attenuation: 13 dB (downstream) / 16 dB (upstream)
Output power: 17 dBm (downstream) / 12 dBm (upstream)

mislis li da je zbog router-a?

Nema veze s routerom. Jednostavno nemaš dovoljnu propusnost. To se vidi iz priloženog, downstream je manji od 8 Mbps.

15 godina
neaktivan

Minimalna propusnost za MaxTV je 5.5 mbit! Na to se dodaje min. paket od 4 mbit za MaxADSL. Dakle pri mjerenju propusnosti na DSLAMu u tvojoj centrali dobili su manju brojku od toga! Life sucks! :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ok... sto sada? zasto je slaba propusnost? sto on moraju napraviti da bi se to rijesilo?
17 godina
neaktivan
D-Style kaže...
ok... sto sada? zasto je slaba propusnost? sto on moraju napraviti da bi se to rijesilo?

Može biti više razloga. Možda si predaleko od centrale, možda ti telefonska instalacija unutar kuće nije kvalitetno napravljena, možda je u tvom bližem susjedstvu spojen veći broj korisnika, koji dijeli resurse...

17 godina
neaktivan

hm.... pa skoro pa nista od navedenog... sumnjam i losu kvalitetu... neboder je izgradjen 85-te za bivse oficire jna... ..pa moralo je valjda bit kvalitetno sto se tice linije ... kao sto rekoh zracne linije do centrale nema niti 100 metara.. raspitat cu se po susjedstvu dal netko koristi max tv...

kome se javiti da mi tocno znaju reci u cemu je problem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2010 20:42 (D-Style).
15 godina
neaktivan

Jedino što mogu reći je da si sada na listi čekanja! I kad je na listi sa dotične centrale dovoljno korisnika da im je se ekonomski isplati "updatati" će se nešto promijeniti što se tiče propusnosti!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zanimljivo....živiš u Rijeci....3 po veličini gradu u Hrvatskoj i nemoguće je imati adsl i iptv....zar to nije katastrofa...naš najveći pružatelj usluga koji se konstantno bruka sa takvim stvarima....možda da živiš na Veprincu imao bi mogućnostCool....uglavnom probaj nekog drugog operatera(Optima,Iskon)...znam da su dostupni u Rijeci...npr ja koristim Optimu više od dvije godine...telefon internet i televizija....cca 6-7 mbita mi je brzina....pa pokušaj nekog drugog operatera ako nisi vezan ugovorom kod T-Coma!!!!

16 godina
neaktivan

Kompa, ako možeš prebaci se na B-net. Ja ga imam i jako sam zadovoljan. Znam da nije max tv ali ako ti je do programa malo pogledaj na njihovim stranicama kaj nude...ja sam zadovoljan...Triple play za 226 kn s time da je flat rate i neograničeno telefoniranje unutar Hrvatske. Znači, nema skrivenih troškova, platim 226 kn bez obzira koliko telefonirao i koristio internet...

15 godina

sad sam dobio max tv i sve sam dobro spojio (bar mislim) i pise na telki povezivanje i nakon par minuta pise da je neuspjelo povezaivanje s mrezom i onda gore lampica stalno trepce

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Max tv -problem sa ukljucenjem
maxy0 kaže...

sad sam dobio max tv i sve sam dobro spojio (bar mislim) i pise na telki povezivanje i nakon par minuta pise da je neuspjelo povezaivanje s mrezom i onda gore lampica stalno trepce

Nek ti prijave smetnju,osim ak ti maxtv nije još aktviran.U tom slučaju ćeš nažalost morat još čekat

Cogito Ergo Sum
15 godina
neaktivan

Upravo sam se vratio s kirvaja.Moj bratic ima Max tv kojeg ne koristi.Naime problem je s T-comom.Bratic zivi u selu, a selo je "rupi".Od T-coma je dobio neki crni prijamnik, ako se ne varam nasljednik Atlante.Sve sam lijepo spojio, a kad sam upalio ono wtf, jacina signala.Procitao sam na kutiji prijamnika da se radi od Satelitskom prijamniku a ne zemaljskom.Bratic je zvao T-com i rekli su mu da mora platiti 600 kn da mu  oni to dođu pospajat.Naime i kad se spoji satelitska antena u reciver nema siganala, mora se kupiti neki naknadno uređaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zar nije bilo lakse uzet satelitski MaxTv?
Barcelona FC
13 godina
neaktivan
Dolu kaže...

Upravo sam se vratio s kirvaja.Moj bratic ima Max tv kojeg ne koristi.Naime problem je s T-comom.Bratic zivi u selu, a selo je "rupi".Od T-coma je dobio neki crni prijamnik, ako se ne varam nasljednik Atlante.Sve sam lijepo spojio, a kad sam upalio ono wtf, jacina signala.Procitao sam na kutiji prijamnika da se radi od Satelitskom prijamniku a ne zemaljskom.Bratic je zvao T-com i rekli su mu da mora platiti 600 kn da mu  oni to dođu pospajat.Naime i kad se spoji satelitska antena u reciver nema siganala, mora se kupiti neki naknadno uređaj.

Hehehe, aj ovo znam jako dobro jer sam montiro satelitske antene od t-coma za max-tv putem satelita.

Ovako taj prijemnik je njohvo stelitski prijemnik, u njega ne mora bit uštekan lan kable nit ima potrebe.

T-com ima svoju satelitsku natenu (triax) s 2 lnb-a, u pravilu se stavlja hotbird i eutel sat w2, no po želji može se okrenut pa da imaš eutel i astru. Cijena antene je 20 kn mjesečno za natenski sustav i kabliranje do 20 m + 5 kn za montažu na 24 mjeseca, s tim da ti antena ostaje u trajnom vlasništv kad otplatiš. Nema govora o nikakvih 600 kn.

Nije uopče puno, programi se nude više menje si ko i na IPTV-u, edino nema za sad niti videoteke niti snimalice, u planu je no nitko nezna kada če se realizirat. Imaš i neki programa kojih nema u opče na IPTV-u jer vuče s satelita što je besplatno. No ta lista kanala je određena od t-com i nemreš dodat nešto što oni ne dodaju u prijemnik. Al opet ima više nego na IPTV-u za iste pare.

Usluga je ok nema nekih problema kao IPTV, iako ako antena nije dobro uštimana bude.

Max tv putem satelita je odlično riješenje za ove koji nemaju dobru propusnost za IPTV+ dsl.

E sad što se tiče dsl+IPTV

Minimalna propusnost po novome ispod čega neče uključit je oko 9 i nešto megabita, jer ostavljaju prostor za VOIP koji če nakalemi svima. Gase stare centrale. Inače kad se netko hoče priključit na MAXTV dolaze tehničari do najbližeg izvoda i mjere propusnost od izvoda do centrale, neoviso o instalaciji u stanu ne podatke iz rutera. 

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 20:56 (PC - stručnjak).
15 godina
neaktivan

Ne znam koji kura. su mu dali satelitski prijamnik.Znam da zivi u vukojebini.Rekao je da ima adsl 15 gb, vidio sam Simensov ruter.Ja sam lijepo spojio reciver s ruterom i upalio.I pise jacina signala.U upustvima pise da se mora neka antena spojiti.Bratic se raspitao po gradu i nikog nije pronasao da ima tu antenu ili taj uređaj(tako je on rekao).Pricao sa s ljudim u T-com i oni traze 600 kn za to.Sada neznam sta da mu kazem, da jednostavno  ja nazovem sluzbu za korisnike, da im mamu spomenem  ili nesto drugo ;).Neznam zasto su mu dali Satelitski prijamnik.Pc-stručnjak -molim te da mi objasnis razliku između satelitskog i ovog drugog(mislim da je zemaljski).Selo se nalazi u rupi pa mozda nema siganala za max tv.Ja imam obicni max tv i uvijek sam mislio da signal dolazi žično-iz rutera

13 godina
neaktivan
Dolu kaže...

Ne znam koji kura. su mu dali satelitski prijamnik.Znam da zivi u vukojebini.Rekao je da ima adsl 15 gb, vidio sam Simensov ruter.Ja sam lijepo spojio reciver s ruterom i upalio.I pise jacina signala.U upustvima pise da se mora neka antena spojiti.Bratic se raspitao po gradu i nikog nije pronasao da ima tu antenu ili taj uređaj(tako je on rekao).Pricao sa s ljudim u T-com i oni traze 600 kn za to.Sada neznam sta da mu kazem, da jednostavno  ja nazovem sluzbu za korisnike, da im mamu spomenem  ili nesto drugo ;).Neznam zasto su mu dali Satelitski prijamnik.Pc-stručnjak -molim te da mi objasnis razliku između satelitskog i ovog drugog(mislim da je zemaljski).Selo se nalazi u rupi pa mozda nema siganala za max tv.Ja imam obicni max tv i uvijek sam mislio da signal dolazi žično-iz rutera

Vjerojatno su bili oni što navlače ljude oni partneri... kad sam ja bio na montažama puno ljudi odustane kad im objansimo o čemu se radi.

Ali i ako nisu, ako je t-com utvrdio da neče radit DSL i IPTV zajedno poslali to, računajuči da imaš svoju satelitsku ( iako ne radi ispravno ako nije triax antena) pa moraš kupit od njih.

Nazovi t-com i reci da bi uzeli antenski sustav za maxtv putem satelita na 2 godine, doče ti ljudi namontirat i to sve 25 kn mjesečno dodatno na račun i antena tvoja.

E sad razlika:

1. sučelje na IPTV-u i na putem satelita je potpuno drugačije.

2. skoro svi kanali s IPTV-a imaju. iako imaš prednost ima nekih besplatnih, i sportski programi Arena sport idu u HD-u stalno ne treba ti hd paket ko na IPTV-u

3. nema snimalice i videoteke, to ne radi.

U ruter ne moraš spajat LAN nema nikakve potrebe.

Dekoderska kartica u stb, i sat antena i udri.

Usluga super. 

Sam riješi s t-comom da dobiš antenu i montaži i to ti to.

Ja osobno imam 2 maxtva (iptv), i dsl 10 megabita, i voip, al to je duga priča, ja ima propusnost od 22 megabita na kući. (promjenjeni mi kablovi od izvoda, do mene, na centrali ponovo ranžirano, mjenjan položaj na dslam-u i tako neke sitnice a od centrale sam oko 1 km :D

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice