Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.769
|
čitano: 2.197.873
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji tablet da uzmem?

Ekipa bok.

Razmišljam si kupiti neki tablet, cijenom do 2500kn, no za neki best buy mogu i nešto više.

Glavna svrha korištenja bi bila multimedia (filmovi, serije), čitanje knjiga, surfanje i sl, prvenstveno kao zamjena za laptop na putovanjima koji može biti dosta nezgrapan. Obično putujem s curom pa imajte i to u vidu, htio bi nešto na čemu možemo oboje gledati filmove, a da ne oslijepimo od premalih titlova :)

Ne pratim uopće što se nudi, vidim da je na prošloj stranici netko predložio PiPO P1 9.7", a gledao sam i Lenovo Yoga 2 od 10" koji se čini zgodan i baterija izgleda brutalno. Pa eto, otvoren sam za sve preporuke :)

Hvala

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
Luuka kaže...

Ekipa bok.

Razmišljam si kupiti neki tablet, cijenom do 2500kn, no za neki best buy mogu i nešto više.

Glavna svrha korištenja bi bila multimedia (filmovi, serije), čitanje knjiga, surfanje i sl, prvenstveno kao zamjena za laptop na putovanjima koji može biti dosta nezgrapan. Obično putujem s curom pa imajte i to u vidu, htio bi nešto na čemu možemo oboje gledati filmove, a da ne oslijepimo od premalih titlova :)

Ne pratim uopće što se nudi, vidim da je na prošloj stranici netko predložio PiPO P1 9.7", a gledao sam i Lenovo Yoga 2 od 10" koji se čini zgodan i baterija izgleda brutalno. Pa eto, otvoren sam za sve preporuke :)

Hvala

Evo...LINK

Ovaj je još i jeftiniji od onoga što si mislio platiti 

Some people are so poor... all they have is money!
10 godina
neaktivan
Lu Zwei kaže...

Kupio sam PIPO M6 Pro koji se ispostavio neispravan do kraja i kojeg sam reklamirao. Dobio sam opciju povrata novaca ili uzimanja novog uredjaja. Dvoumim se oko uzimanja novog M6 ili nadodavanja nesto malo sredstava i uzimanja Acer Iconia Tab 8 koji je nesto snizen u Se Marku (150kn). Gledam da ima prvo Intel procesor i dva da je proces bolji a isto ima RAMa. Jedino sto me brine jest baterija, koja je osjetno manja (duplo manji kapacitet) od M6. Da li je potrosnja nesto manja zbog manjeg ekrana, koliko je baterija potencijalni problem i mislite li da je to opravdano pitanje? Hvala unaprijed! j

stvarno bi cijenio ako bi tko pomogao. nije da znadem previse o tabletima, svaka rijec bi blao dobrodosla. da li da uzmem i nesto jeftinije pa uzmem razliku, ili da nadoplatim za nesto malo bolje. koristenje je standardno, net, surfanje, filmovi, mozda strimanje sporta s neta, igre za kcerku malu... hvala.

17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav ekipa, potreban mi je savjet koji od ova dva tableta bi mi preporucili... (klasicna namjena surfanje, mozda koji film, stripovi...)

PiPo W4S - 8inc ili LENOVO A7600 - 10inc

Cjenovno su identicni, Lenovo veci ekran, dok kod PiPo mi je zanimljiva ta mogucnost androida i Win... Jedino posto nisam tolko u ovim vodama neznam kolko je PiPo pouzdana marka ?... Uglavno, svaki savjet je dobrodosao, zahvaljujem.

5 Pipo W4S - 8inc
5 Lenovo A7600 - 10inc

0 0 hvala 0
12 godina
Lord Angel kaže...

Pozdrav ekipa, potreban mi je savjet koji od ova dva tableta bi mi preporucili... (klasicna namjena surfanje, mozda koji film, stripovi...)

Cjenovno su identicni, Lenovo veci ekran, dok kod PiPo mi je zanimljiva ta mogucnost androida i Win... Jedino posto nisam tolko u ovim vodama neznam kolko je PiPo pouzdana marka ?... Uglavno, svaki savjet je dobrodosao, zahvaljujem.

Ja bih uvijek išao na veći tablet za istu cijenu. Koliki ti je buđet?

17 godina
neaktivan
Azmo kaže...
Lord Angel kaže...

Ja bih uvijek išao na veći tablet za istu cijenu. Koliki ti je buđet?

Max je njihova cijena znaci do 1300kn

17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Nakon 10tak dana od kupovine, evo mali osvrt na Pipo W2F... 

Tablet je kupljen za 1200kn ciljano zbog Win8.1 sustava i 1280x800 rezolucije. Sto se tice samog izgleda, klasika, 8" IPS ekran, botuni za standby, vol+-, kapacitivna win "tipka". Od prikljucaka microUSB za punjenje/OTG, slusalice i ono sto mi je bilo bitno, microHDMI odnosno mogucnost spajanja na projektor. Nakon instalacije Office365 i nesto sitnih programcica, na raspolaganju je od 32(25) ostalo nekih 12GB, tako da je unutra uletila jedna microSD kartica od 16GB na koju idu portable programi. 

Prva stvar koja me zasmetala je touchscreen koji je relativno neosjetljiv, i prakticki radi samo s prstima (skinuta je "prva" folija)... Ebay "olovcica" koja uredno radi na Galaxy Tab 2, i hrpi ostalih mobitela ovdje je neucinkovita, i triba je dobro stisnit, valjda da se povrsina dovoljno rasiri, tako da je to otpalo. Isto tako, rad prstima zahtjeva malo vjezbe, ali nakon nekog vrimena se uspjesno pogadjaju ikone. Pokusa sam i sa 150 i 125% postavkama, ali to nije to, tako da je vrlo brzo sve islo natrag na 100%. 

Jedna "cudna" stvar je, posto sam pored IE instalira i Chrome, da ukoliko je neki drugi browser osim IE postavljen kao defaultni, pokretanje IE iz metro sucelja automatski ga pokrece u Desktop modu. Naravno, vracanjem IE kao defaultnog, IE se otvara u Metro sucelju ukoliko je pokrenut iz Start izbornika. Isto malo iritantno, ukoliko IE pokrenem u Desktop modu, on screen tipkovnica se ne pokrece automatski s unosom teksta, vec je potrebno rucno otvoriti. To u Chrome-u radi potpuno automatski. 

Kako se s tabletom dobije OTG usb, to sam isproba, radi uredno, prepoznaje sve sto i normalni 8.1 sustav. Posto jos nisam dobia microHDMI adapter, ne mogu govoriti o prikazu preko veceg ekrana ili projektora, ali kad stigne napisat cu dvi crte. 

Baterija u srednje intenzivnom radu izdura radni dan, a ako stoji u standby, moze i dva. 

S obzirom na procesor, ocito da se ne njemu nece nesto intenzivno radit, ali ce svakako posluzit svrsi kao prezentacijski uređaj. Zapravo mu je jedina prava zamjerka taj touchscreen, pa ce uz njega vrlo skoro ic bt mis. Steta sto nema aktivni digitizer i olovku... 

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
wifi kaže...

Nakon 10tak dana od kupovine, evo mali osvrt na Pipo W2F... 

Tablet je kupljen za 1200kn ciljano zbog Win8.1 sustava i 1280x800 rezolucije. Sto se tice samog izgleda, klasika, 8" IPS ekran, botuni za standby, vol+-, kapacitivna win "tipka". Od prikljucaka microUSB za punjenje/OTG, slusalice i ono sto mi je bilo bitno, microHDMI odnosno mogucnost spajanja na projektor. Nakon instalacije Office365 i nesto sitnih programcica, na raspolaganju je od 32(25) ostalo nekih 12GB, tako da je unutra uletila jedna microSD kartica od 16GB na koju idu portable programi. 

Prva stvar koja me zasmetala je touchscreen koji je relativno neosjetljiv, i prakticki radi samo s prstima (skinuta je "prva" folija)... Ebay "olovcica" koja uredno radi na Galaxy Tab 2, i hrpi ostalih mobitela ovdje je neucinkovita, i triba je dobro stisnit, valjda da se povrsina dovoljno rasiri, tako da je to otpalo. Isto tako, rad prstima zahtjeva malo vjezbe, ali nakon nekog vrimena se uspjesno pogadjaju ikone. Pokusa sam i sa 150 i 125% postavkama, ali to nije to, tako da je vrlo brzo sve islo natrag na 100%. 

Jedna "cudna" stvar je, posto sam pored IE instalira i Chrome, da ukoliko je neki drugi browser osim IE postavljen kao defaultni, pokretanje IE iz metro sucelja automatski ga pokrece u Desktop modu. Naravno, vracanjem IE kao defaultnog, IE se otvara u Metro sucelju ukoliko je pokrenut iz Start izbornika. Isto malo iritantno, ukoliko IE pokrenem u Desktop modu, on screen tipkovnica se ne pokrece automatski s unosom teksta, vec je potrebno rucno otvoriti. To u Chrome-u radi potpuno automatski. 

Kako se s tabletom dobije OTG usb, to sam isproba, radi uredno, prepoznaje sve sto i normalni 8.1 sustav. Posto jos nisam dobia microHDMI adapter, ne mogu govoriti o prikazu preko veceg ekrana ili projektora, ali kad stigne napisat cu dvi crte. 

Baterija u srednje intenzivnom radu izdura radni dan, a ako stoji u standby, moze i dva. 

S obzirom na procesor, ocito da se ne njemu nece nesto intenzivno radit, ali ce svakako posluzit svrsi kao prezentacijski uređaj. Zapravo mu je jedina prava zamjerka taj touchscreen, pa ce uz njega vrlo skoro ic bt mis. Steta sto nema aktivni digitizer i olovku... 

budimo realni, za cijenu koliko košta, fakat se previše dobije, tablet je prva liga, odličan za surfanje, prezentacije, istina bolji touch ne bi bio naodmet (ali to bi i cijenu podignulo) tako da ga se komotno svakome može preporučiti za osnovnu upotrebu

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

moze preporuka nejkog tableta do 2k. pretezno za igranje hearthstone-a, i glednje serija- hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Koji tablet da uzmem?

Pozz, trebao bi preoporuku tableta sa tipkovnicom ( nesto tipa Lenovo Yoga) što tanji i lakši.Pomogućnosti da je veći od 10.1". Cijena do 4k. 

Hvala 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 12:58 (artyom).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
artyom kaže...

Pozz, trebao bi preoporuku tableta sa tipkovnicom ( nesto tipa Lenovo Yoga) što tanji i lakši.Pomogućnosti da je veći od 10.1". Cijena do 4k. 

Hvala 

Ja imam kombinaciju Xperia Z2 + http://www.amazon.de/gp/product/B00JVIQOC0?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

Mogu ti reć da je jako fora za korištenje. A nećeš nać tanje i lakše od Xperie :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
12 godina

Hvala na preporuci ali Z2 je 10.1 ako se ne varam.Uzeo bi nesto malo vece od toga tipa 11",13". Naravno da ce biti teze od Xperie ali ne igra toliku ulogu. :)

12 godina

kako god bilo mislim da vise nema smisla gledati android tablete, tim vise sto uskoro stize win10...jesam u pravu? 

15 godina
neaktivan

ovaj što si zadnji naveo je daleko iznad svih, isplati se pričekati ako možeš ako ne niti sa ovim asusom smatram da nećeš fulati

10 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav ljudi,dosad nisam posjedovao nijedan tablet ali sam se odlucio za kupnju jednog,imao sam u rukama par njih a najvise mi se svidio Samsung galaxy tab 3,svida mi se dizajn iako je, po spec, slab za moje potrebe. Zna li netko neki samsung-ov tablet s dobrom kamerom, nekim mid range specifikacijama i da moze sim karticu koristiti odnosno 3G/4G? Koristio bih ga uglavnom kad idem negdje,vecinom ljeti kad idem do vikendice na more i to pa zelim da je dobra kamera,da imam mogucnosti 3G/4G interneta i volim zaigrati par igrica pa bih volio da nije spor i da ne "bloka"..Znaci neki mid range tablet..Cijenu sam predvidio oko 2000kn iako sam spreman dati do 3500kn,ali samo ako se isplati,hvala.

Sent from Potato v2.0
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Axzero kaže...

Pozdrav ljudi,dosad nisam posjedovao nijedan tablet ali sam se odlucio za kupnju jednog,imao sam u rukama par njih a najvise mi se svidio Samsung galaxy tab 3,svida mi se dizajn iako je, po spec, slab za moje potrebe. Zna li netko neki samsung-ov tablet s dobrom kamerom, nekim mid range specifikacijama i da moze sim karticu koristiti odnosno 3G/4G? Koristio bih ga uglavnom kad idem negdje,vecinom ljeti kad idem do vikendice na more i to pa zelim da je dobra kamera,da imam mogucnosti 3G/4G interneta i volim zaigrati par igrica pa bih volio da nije spor i da ne "bloka"..Znaci neki mid range tablet..Cijenu sam predvidio oko 2000kn iako sam spreman dati do 3500kn,ali samo ako se isplati,hvala.

ako imaš keš sad su se na njušci pojavili Samsung Tab S za 2000-2500 kn, valjda ih u T-comu dijele za neke korisnike inače im je cijena iznad 3 za 4G modele s tipkovnicom, mislim da nema tableta s boljim ekranom.

Ja sam ga isto upikao za 2000 kn i nemogu biti zadovoljniji, jedino me vuče da ga prodam stricu za 2700 hahaha.

Npr ovaj oglas.

17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

ovaj

paše na flat monitor :) paše na flat monitor :)
I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kolika je puna cijena kod nas? Npr u t-coma ali bez ugovora?

Ne vjerujem bas njuskalu,a pogotovo oglasima bez slike

Sent from Potato v2.0
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Koji je trenutno najbolji desetincni tablet?

Ipad air 2?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Axzero kaže...

Ja sam ubo Xperiu Z2 za 1700 na njuškalu, inače je oko 3000... ljudi ju uzimaju u vipu na produljenje ugovora pa prodaju na njuškalu kad im ne treba. Može se ubaciti SIM, vodooptopran, jako lagan i tanak, a brzina ludnica. 3gb rama, 16gb interne memorije, mjesto za micro SD karticu od 128gb... Proškicaj malo reviewove po Youtubeu, to da dosta dobru sliku o tabletu. Gledo sam dosta usporedbe sa Samsungovim modelima i dosta ih dere u skoro svemu.

12 godina
Koji tablet da uzmem?

nema ni jedne sve su 3-4 tisuce kuna. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Evo stigao Chuwi Vi8 prije par dana pa da javim dojmove. Osobno sam prezadovoljan, jedine zamjerke bi mi bile možda veličina ekrana, ne bi škodili da je malo veći, zvučnike da i ne spominjem stvarno su očajni , i trajanje baterije koja iako izdrži cijeli dan surfanja ne bi škodilo da je malo veći kapacitet. Android skoro da i ne palim, već sam 90% vremena na Windowsima, a ležanje na krevetu i surfanje je neprocjenjivo. Nisam se još susreo ni sa čim što bi predstavljalo prezahtjevan zadatak za Intelov procesor. Otvaranje worda, igara, surfanje, gledanje filmova, youtube totalno besprijekorno skoro da i ne koristim više komp za svakodnevne gluposti. Nisam još probao spojiti tablet na televeziju pošto čekam miniHDMi na HDMI adapter sa ebaya tako da tu ne mogu ništa reći. Sve u svemu ja prezadovoljan i za malo manje od 800kn mislim da se ne može naći bolji tablet. Naravno u međuvremu je izašao Hi8, međutim dotični nema hdmi izlaz, ali je zato zvučnik puno, puno bolji, te malo bolji procesor čije se performanse ipak lošije nego na prethodniku zbog full hd rezolucije.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Nije mi namjera reklamirati nikoga, pogotov ne navedenu fitmu, ali moram ovo podijeliti s vama.

Dakle, već neko vrijeme tražim tablet. Note 10.1 (2014) mi je prvi izbor, Tab S drugi, Ipad Air mi je preskup. I tako guglam i naletim na sljedeći link

Ipad Air 2

I reko nije loša ponuda, taman ću otkazati fiksni net, mlađi sam od 28. 

I onda sam promislio još jednom.

Šta bih trebao s karticom i 25GB mjesečno?? Gurnut si ih u dupe??

Koja je logika iza ove ponuda stvarno mi nije jasno...

“Knowledge is knowing that a tomato is a fruit, wisdom is not putting it in a fruit salad.”

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Molim vas, trebam tablet i preporuku,

bitne stvari su; 7", jeftikaner do plafon 1000 kn, što jeftiniji to bolje, da prima standardnu sim karticu dakle može poslužiti i kao mobitel, GPS obavezan. Kvalitet izrade.

Manje bitno, ali poželjno je solidna kamera i screen, dobra baterija.

Brzina i jednostavnost se traži, ne mislim ga tovariti igrama i raznim aplikacijama. Treba mi mogućnost instalacije gps navigacija i karata, te spajanja na društvene mreže i slanje, čitanje e-maila preko wifi i/ili 3g.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 12:08 (marinković).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
marinković kaže...

Molim vas, trebam tablet i preporuku,

bitne stvari su; 7", jeftikaner do plafon 1000 kn, što jeftiniji to bolje, da prima standardnu sim karticu dakle može poslužiti i kao mobitel, GPS obavezan. Kvalitet izrade.

Manje bitno, ali poželjno je solidna kamera i screen, dobra baterija.

Brzina i jednostavnost se traži, ne mislim ga tovariti igrama i raznim aplikacijama. Treba mi mogućnost instalacije gps navigacija i karata, te spajanja na društvene mreže i slanje, čitanje e-maila preko wifi i/ili 3g.

Hvala

vako nešto http://www.chipoteka.hr/artikl/121671/tablet-pipo-t6-3g-gps-7-ips-quadcore-15ghz 

http://www.chipoteka.hr/artikl/114929/tablet-pipo-u7-3g-gps-79-ahva-ips-a7-quadcore-13ghz#tab-specs-tab

http://www.chipoteka.hr/artikl/108820/tablet-pipo-m5-3g-8-ips-43-a9-dualcore-16-ghz

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 12:50 (kale_fotograf).
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Jel vrijedi te pare? Treba mi za vodit bilješke i za surfanje tablet, šta kažete na ovo(mora biti također multitasking ready) ?

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 17:06 (ramzocro-HCR).

1 0 hvala 0
16 godina
Koji tablet da uzmem?

Baš ja gledam ovih dana ovaj chuwi vi8 i hi8 koji je malo skuplji od vi8. Hi8 dode 100$ a ima full hd ekran, ali nema hdmi izlaz ako se ne varam. Dosta ih hvale po recenzijama, specke da imaju kao neki tableti za >200$. Ako ne bude nesto novo/slicno doslo, vrlo vjerojatno cu uzeti jedan od ova dva tableta.

Najbolji program za zaradu na internetu -> https://outloud.us/landingpage/8192
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji tablet da uzmem?

Moze neka preporuka tableta?

Bitno mi je da je 10'' i da ima nesto visi dpi (bar da je FHD). Koristit cu ga prvenstveno za citanje PDF-ova. Sto mislite o Xiaomi miPadu?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice