Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.161.106
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Koji tablet da uzmem?

Iskreno ja bih išao sa Acer-om i ne bih se puno dvoumio (troumio hehe) iz više razloga: prepoznatljiv brand i kvalitet, kamera, memorija...PiPO je još uviejk svijež Kinez, odnosno moguće su dječije bolesti pa ja ipak ne bih rizikovao...opet koliko novca toliko i muzike. Sretno što god izabrao :)

13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Može preporuka nečeg do 1000 kn? Jača baterija, samo za čitanje knjiga s njega i gledanje filmova, može biti neki kineski isto...

EUNE: h3lhunter v2
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 1:19 (roby27).
17 godina
glikoprotein kaže...

Može preporuka nečeg do 1000 kn? Jača baterija, samo za čitanje knjiga s njega i gledanje filmova, može biti neki kineski isto...

Izaberi - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
16 godina
Koji tablet da uzmem?

.. moze kakva preporuka do 1200kn, kvaliteta ekrana mi je jako bitna ..

pozz i hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav ekipa!

Uzeo bi neki tablet a neznam ni sam kakav.Ne razumijem se u cijene i to ali bi htio neki koji nije loš a niti previše jak.Prosječan otprilike.Možete li mi preporučiti nekoliko njih pa da razmislim?

Hvala!

O le le, O la la, Ser del Barca es, el millor que hi ha
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bruno_K!ng kaže...

Pozdrav ekipa!

Uzeo bi neki tablet a neznam ni sam kakav. 

Ne razumijem se u cijene i to ali bi htio neki koji nije loš a niti previše jak.

Prosječan otprilike.

Možete li mi preporučiti nekoliko njih pa da razmislim?

Hvala!

Ako možeš, prvo specificiraj nekoliko stvari, pa ćemo onda lakše dalje;

1 koji OS, iOS. Android, W 8.1, ...

2 koju cijenu podržavaš, do 500.00 kuna, do 1000.00 kuna, do 2000.00 kuna, ...

3 možda prxeferiraš neku marku, Samsung, Nokia, Acer, ASUS, Lenovo, Apple, Prestigio, No Name, ...

4 koja te rezolucija zadovoljava, manja od 1280x800, oko 1280x800, veća od 1280x800, ...

5 makar ja za sebe znam, što bi ti Najviše delao šnjim, net, igrice, uredski posal, ...

6 veličina dijagonale, 7 incha, veći od 7 incha, 8 incha, veći od 8 incha, oko 10 incha +-, ...

ATJ Lučko
13 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

3 možda prxeferiraš neku marku, Samsung, Nokia, Acer, ASUS, Lenovo, Apple, Prestigio, No Name, ...

4 koja te rezolucija zadovoljava, manja od 1280x800, oko 1280x800, veća od 1280x800, ...

5 makar ja za sebe znam, što bi ti Najviše delao šnjim, net, igrice, uredski posal, ...

6 veličina dijagonale, 7 incha, veći od 7 incha, 8 incha, veći od 8 incha, oko 10 incha +-, ...

1.Svejedno.

2.Pa cijenu neznam kako sam i napisao jer se baš i ne razumijem u to pa ne mogu ništa reći.

3.Marka mi nije bitna.

4.Neku prosječnu rezoluciju

5.Pa igre, gledanje filmova, net, sve pomalo :P

6.Svejedno

Neznam jesam li što pomogao, ali pošto se baš ne razumijem u to ne mogu ni ništa previše reći.  

O le le, O la la, Ser del Barca es, el millor que hi ha
14 godina
Bruno_K!ng kaže...
ATJLučko kaže...

1.Svejedno.

2.Pa cijenu neznam kako sam i napisao jer se baš i ne razumijem u to pa ne mogu ništa reći.

3.Marka mi nije bitna.

4.Neku prosječnu rezoluciju

5.Pa igre, gledanje filmova, net, sve pomalo :P

6.Svejedno

Neznam jesam li što pomogao, ali pošto se baš ne razumijem u to ne mogu ni ništa previše reći.  

Kako bi jedan moj prijatelj rekao; AJD SE SKONCENTRIRAJ MALO {#} !!!!

Za početak, nisi mi pomogao niti 0.0000000001 čega god već, ali neka, ajdmo polako, red po red!

Ad1; nikako nije sve jedno, makar reci koji mobitel imaš, jer ako imaš neki konkretan OS mobitel, ja bih ganjao i takav tablet,

Ad2; po mojem, dati 1500.00 kuna za nekakav tablet je bacanje novca, čisto iz razloga, kada se naučiš na njega i raditi na njemu, shvatiti ćeš da uvije postoji neki jači i bolji, da ne govorimo u istom vremenu i prostoru kada si ti kupio svojeg. Protegnut se sa cijenom, kupiti na VISA ili Maestro neke banke, na 6 ili 12 rata, relativno kratkoročno veće opterećenje računa, relativno dugoročno zadovoljstvo u druženju sa svojim must have gadgetom!

Ad3; skužaj, ali do not kakati, to ne možeš reći pa da kupuješ trimer za dlake u nosu, po mojem, imaš tri opcije;

A, Apple iOS/iPad Air ili iPad Mini s retina zaslonom,

B, Android/Samsung Galaxy Note/Note od 7, preko 8 do 10.1 incha,

C, W8.1/Nokia Lumia 2520, a postoji i

D opcija Microsoft/Surface 2, koji baš i ne bih ptreporučio.

Ad4; prosječna je reza 1280x800, ako si za, sada je samo pitanje veličina dijagonale, i ostalih 2486 drugih stvari.

Ad5; kažeš sve pomalo, net još kako tako, igre i filmovi, ipak preporučujem nešto jače, čitaj skuplje, bilo koje dijagonale i rezolucije.

Ad6; ovo neću preskočiti, jer ako kažem manja i ti kupiš manju, pa budeš za nekoliko dana nezadovoljan, ili obrnuto, sutra ti uhvati koj cajt vremena i pogledaj neke tablete i radi nešto na njima. Ako si možda iz Zagreba, odi u Svijet medija, VIP, T Com, TELE2, Smartson, Lenovo, već češ naći preko nekoliko tableta preko nekoliko dijagonala i rezolucija, nakon toga možemo finalizirati tvoju molbu, ako skužiš 1200% da ti je 7 incha dosta, neka bude riječ tvoja.

Moj izbor, iz razloga što mogu uzeti na PBZ VISA potrošački kredit na nekoliko rata su;

A, od 7 do 8 incha, prvi izbor, Apple iPad Mini sa retina zaslonom, drugi izbor Samsung Galaxy Note 8.0 N5100 ( rezolucija 1280x800 )

B, od 8.1 do 10.1 incha, prvi izbor Apple iPad Air, drugi izbor Samsung Note 10.1, treći izbor podjednako, SONY XPERIA Z ili NOKIA LUMIA 2520  

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan

Hvala ti prestigio narucen iz edugitala.

14 godina
Koji tablet da uzmem?

Dok čekamo tko će i kada koji tabljet uzeti, društvo na GSM Arena-i su bili vrijedni i učinili su Guide za Božićni shopping, tko će koji tabljet kupiti, ushort!

E, pa Veliko HVALA im za to {#} !!!!

LINK; http://www.gsmarena.com/tablet_shopping_guide_december_2013-review-1019.php

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.12.2013 23:45 (ATJLučko).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Koji tablet da uzmem?

Može preporuka tableta oko 10 inča recimo do 2000 kn? Jel to premalo love za dobar tablet? Ne bih htio kupit šrot jer sam se već jednom opekao na to i jedva se riješio smeća. Služio bi mi za internet, čitanje te mi je važno da fluidno filmove vrti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji tablet da uzmem?

Totalni sam laik pa ne kužim skoro pa ništa oko tableta,al mi žena visi non stop na kompu, pa ja nestignem na njega,pa bi si uzeo neki tablet. Inače sam penzić.

1. Svrha: čitanje knjiga i surfanje po forumima

2.Dijagonala 10" minimalno(nosim naočale)

3: Buđet do 1000 kn,bolje manje nego više.

4: Po mogučnosti novi, nabavljiv kod nas

5: omjer 4:3

Još pitanje,imam ruter T-Com neograničeno surfanje, dali svaki tablet može raditi na internetu?

Znam da sam nabalego dosta gluposti,ali oprostite u tablete se razumijem kao Marica u krivi q.

Molim pomoć.

Samo Canon priznam
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 20:43 (mucamica).

0 0 hvala 0
17 godina
mucamica kaže...

Inače sam penzić.

A danas?

Dijagonala nije toliko bitna za loš vid, koliko rezolucija. Ali ako je čitanje primarno, ipak preporuka e-ink čitač (surfanje nije čitanje), pogotovo jer je puno lakši za oči. Tablet novi, 10", 4:3, nabavljiv kod nas? Teško. Ne znam za tablet koji ne dolazi s bežičnom mrežom, tako da bi rekao - da, svi tableti mogu raditi na internetu...

Ako baš mora biti tablet sličnih karakteristika, možda PIPO S2 (8", 1024x768, 900 kn)?

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2013 21:06 (Veliki Brat).
14 godina
mucamica kaže...

Totalni sam laik pa ne kužim skoro pa ništa oko tableta, al mi žena visi non stop na kompu, a ja ne stignem na njega, pa bi si uzeo neki tablet. Inače sam penzić.

3. Budget do 1000 kn, bolje manje nego više.

4. Po mogučnosti novi, nabavljiv kod nas

5. omjer 4:3

Još pitanje, imam ruter T-Com neograničeno surfanje, da li svaki tablet može raditi na internetu?

Znam da sam nabalego dosta gluposti, ali oprostite u tablete se razumijem kao Marica u krivi q.

Molim pomoć.

Što se tiče tablete, trenutno nisam pronašao ništa adekvatno, ako nije urgent, dolaze najljepši praznici, sačekaj koji dan, sigurno će se nešto pronaći!

Makar, ako si u mogućnosti kupiti na kakve rate, preporučam ovo na linku, svjedočio sam gdje ga je prijatelj kupio za oko 2.600.00 kuna, a obzirom na tipkovnicu, specifikacije, rezoluciju, memoriju, ... , čini mi se za tebe vrhunska stvar, samo ako si ga možeš priuštiti na recimo 6 rata i to je to {#} !!!!

LINK; http://www.gsmarena.com/asus_transformer_pad_tf701t-5493.php

Apropos boldanog; tebe vjerojatno pere briga oko "tulifoniranja", znači 3G/4G veza i to, obzirom svaki, ALI SVAKI tablet radi na wireless mrežama, još pogotovu ako su tuđe {#}, eventualno, nisam sigurica kako je sa e čitačima, obzirom posjeduju WiFi konekciju!!!!

ATJ Lučko
12 godina
mucamica kaže...

Totalni sam laik pa ne kužim skoro pa ništa oko tableta,al mi žena visi non stop na kompu, pa ja nestignem na njega,pa bi si uzeo neki tablet. Inače sam penzić.

Još pitanje,imam ruter T-Com neograničeno surfanje, dali svaki tablet može raditi na internetu?

Znam da sam nabalego dosta gluposti,ali oprostite u tablete se razumijem kao Marica u krivi q.

Molim pomoć.

Ovo bi ti taman bilo za tebe, 8" je taman dijagonala za lako držanje i prenosivost a opet je sve čitljivo i pregledno

http://www.links.hr/?naziv=tablet-racunalo-prestigio-multipad-pmp5780d-duo-8-multitouch-16gb-flash-microsd-sdhc-microusb-g-senzor-kamera-android-4-1&option=artikl&id_artikl=010.122.024

17 godina
neaktivan
mucamica kaže...

http://www.hangar18.hr/hr/proizvodi/20070/3386/tablet-h18-power-tab-p97-96r1 ali je 1800 kn. Kod Kineza (aliexpress, banggood, dx...) su praktično identični modeli oko 1200 kn, zna se naći i sniženja na oko 1000.

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

molim brzu pomoć za preporuku tableta

naime želio bih ocu za božić pokloniti tablet računalo, on dosta koristi laptop ali nije mu ga zgodno nositi svugdje s sobom.

naveo bih vam neke stvari koju su mu bitne:

* windowsi mislim obavezno, on koristi laptop i dosta ga koristi, ne želi android već bi ako je ikako moguće koristio i windowse na tabletu (tu mislim na čiste win a ne ono smeće od win RT modela)

* veličina 11-12 inča  ?  (ima li takvih ili se mora ići na 10 inča)

* usb port ako je moguće

* mogućnost ubacivanja sim kartice radi mobilnog interneta

* zadnja kamera a ne samo prednja (to sam primjetio kod par modela)

također ako je moguće korištenje nekakve tipkovnice po potrebi, one "dock" tipkovnice u koji se tablet pričvrsti ili nekakve mobilne koja služi kao prekrivač oko tableta (isprika na neznanju)

cijena nije određena ali ne mislim ni pretjerivati ali ni uzimati bilo što...spreman sam ići do 3500 kn.

bio bih zahvalan ako bi mo mogao netko pomoći, da se radi o androidu uzeo bih novi nexus 10, međutim trebao bi biti na windowsima a tu sam već nigdje

svaka pomoć bi mi bila dobrodošla

ps..nije bitno gdje se može kupiti, ovdje kod nas ili na amazonu, bitno je da se kupi nešto što mu odgovara

hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 15:14 (Bichar).

0 0 hvala 0
15 godina
mucamica kaže...

Molim pomoć.

Što mislite o Vivax tpc-97150?

Samo Canon priznam
17 godina
mucamica kaže...

Što mislite o Vivax tpc-97150?

Ako su podaci koje sam izguglao (jedva - baterija i masa) točni:

9,7" ekran, ali i masa 630 g, baterija 4000 mah, 8GB memorije (Vivax) nasuprot

cca. 500-tinjak grama, baterija 5000 mah, 16 GB i 8" ekrana (u slučaju onog pipa smart s2, koji je i jeftiniji parsto kuna).

Morat ćeš si izabrati prioritete.

Gledam te!
14 godina
neaktivan

Hvala ti evo kupljen u edigitalu ua 590kn svakke pare vrijedi.

15 godina
ivo0 kaže...

Hvala ti evo kupljen u edigitalu ua 590kn svakke pare vrijedi.

A koji si kupio?

Samo Canon priznam
17 godina

Ako kupujete do 600kn razmislite i o Colorflyu iz Kine. Ja ga imam već mjesec dana i jako sam zadovoljan. U našim dućanima ćete teško dobiti četverojezgreni procesor, 1Gb rama i 1280x800 IPS ekran za 65 eura/84$.

Kod nas nisam našao ništa slično a ako i sliči ima ekran s lošim kutom vidljivosti

Ako se kome da čitati... http://anton008.com/colorfly-e708-q1-recenzija/

Moja recenzija Cubota GT99 na anton008.com Ako tko želi 10$ ili 10% kupone za Banggood nek se javi na pp.
17 godina
Koji tablet da uzmem?

izmedu ova dva recimo tableta 
http://www.links.hr/?naziv=tablet-racunalo-prestigio-multipad-pmp5780d-duo-8-multitouch-16gb-flash-microsd-sdhc-microusb-g-senzor-kamera-android-4-1&option=artikl&id_artikl=010.122.024

http://www.edigital.hr/Tablet_racunala/Nexus_7_(NEXUS7-1B001A)_tablet__+_Android_4.1_JB-p33990.html?bid=&partner=10001

nexus je ipak bolji ako sam dobro skuzio?

ne bi za nista posebno sluzio osim standard - igrice, crtani filmovi, internet, citanje-knjige stripovi  - sto vec klilnci mogu sa njim.narvno do tih nekih 1000 kn max.

ili eventualno prestigio zbog veceg ekrana

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 23:47 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

bok

evo nedavno sam kupi novi pc, pa sam se dogovrio s bratom da ja njemu dam laptop a on meni novce, dao sam mu laptop zato jer ga on stvarno stalno koristi a je samo kad-kad, uglavnom sad razmišljam da si kupim neki tablet ne preskup. najviše mi treba za eknjige, internet, gledanje filmova i to je to. Znači najvažnije mi je da tablet ne šteka i da ima što bolji ekran. Problem mi je samo da sam ograničeni da si kupim to u linksu pa ako mi možete preporučit neki tablet kod njih 

za sad sam našao ova 2 koji mi dobro izgledaju

1

2

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?
Ja bih se odlucio za Samsunga.Cisto iz nekih meni opravdanih razloga sto ce sigurno imati bolju podrsku kako od samoga proizvodjaca sa nadogradnjama softvera ili od strane drugih developera kao sto su na stranici xda koja je meni odlicna za sve po pitanju podrske android uredjaja.Eto to je samo moje misljenje. Pozdrav,
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Jese isplati uzet ovaj nexus 7 za 1100kn ili ima nesto bolje za te novce trenutno

Nemislim samo na nase trgovine nego i na kineze

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji tablet da uzmem?

Razmisljam uzeti nekakav tablet do Bozica. Trenutno sam se zagledao u LG G Pad 8.3 Ne pratim bas tablet scenu pa se dvoumim sto uzeti. U nastavku su zahtjevi...

1) Android OS

2) cijenovno cca 300€

3) marka mi je trenutno manje vazna jer se trazi "best buy"

4) rezolucija bar 1280x800 ili veca

5) sluzio bi primarno za internet pa onda za citanje PDF-ova, igrice i mozda poneki film

6) dijagonala 8" ili vise

7) kupnja moze: online, Hr ili iz EU, mozda njuskalo ako je provjeren prodavac

Sto da uzmem na razmatranje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

LG G Pad bi bio preporuka pogotovo radi 4:3 omjera sto je super za surfanje i čitanje pdf-a a opet je lagan i praktičan za korištenje. Trenutno je stigla i Lenovo Yoga 8" kod nas ali je cijena u rangu sa G Padom a ima lošiju rezoluciju.

14 godina
Lg G Pad nema 4:3 omjer, vec 16:10.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice