Dragi ljudi,
zanimaju me troskovi dopreme jednog Alienware stolnog racunala. Koji troskovi idu (carina, porez...)?
I jos jedno pitanje - zasto ne? (vasi komentari tipa - da se bolje sloziti u kucnoj radinosti i sl)
Hvala unaprijed.
Dragi ljudi,
zanimaju me troskovi dopreme jednog Alienware stolnog racunala. Koji troskovi idu (carina, porez...)?
I jos jedno pitanje - zasto ne? (vasi komentari tipa - da se bolje sloziti u kucnoj radinosti i sl)
Hvala unaprijed.
Da se složit jeftinija ista, pa i bolja konfa...
Sama carina je dosta visoka, a i nema shiping u hrvatsku, to jest ima shiping samo u južnu i sjevernu ameriku.
Notebook je druga priča( može se složiti x puta bolja konfiguracija nego su u nas ), ali opet SKUPO
Alienware je skup, ali je i definicija kvalitetnog hardvera, podrske. Imaju cak i neke svoje hardverske cake, koje ugraduju u sisteme.
Da imam lovu, definitivno bih uzeo alienware masinu, jer onda nema razmisljanja kad se nesto desi. Dell dodje po mashinu, popravi je, i vrati je na adresu.
Ako si na budzetu, kao vecina nas, onda sastavis pc, ili das nekom klincu iz komsiluka par stotina da to uradi za tebe. Mozes srediti super gamerski pc za ispod 10000kn.
Čak i kada bi ti dostavljali u Hr njihove konfe to ti uopće nebi bilo isplativo.
Recimo kod njih je konfa nekih 15000kn (u dolarima naravno), e sad na to će ti naši nabiti prvo carinu (koja je na tu svotu oko 15% brijem) i još na sveukupnu uvećanu svotu 22% PDV-a, pa si ti kupuj onda tak nešto
(na kraju umjesto 15000kn platio bi nekih 21000kn - naravno za veće iznose bi ti rasli i nameti tak da toliko o tome)
Ono što mi se ne sviđa kod Alienwarea je da u ponudi nemaju ni jednu konfiguraciju sa intelovim čipsetom nego za Core CPU daju nvidijine čipsete, vau EVGA ploče uber cool. Ako je SLI razlog, u redu, ali ipak postoji i crossfire.
Alienware je skup, ali je i definicija kvalitetnog hardvera, podrske. Imaju cak i neke svoje hardverske cake, koje ugraduju u sisteme.
Da imam lovu, definitivno bih uzeo alienware masinu, jer onda nema razmisljanja kad se nesto desi. Dell dodje po mashinu, popravi je, i vrati je na adresu.
Ja sam složio alienware konfu i 10000kn je skuplje došla(naravno nisam je kupio)
Ona lijepo izgledaju, i imaju ok komponente. Ali zašto naručiti Alienware kad za te novce možeš imati duplu jaću konfu i počastiti frendove sa pizzom.
Iskreno ja nebih uzimao jer će za god-god i pol izaći nešta novije i više nečeš biti u štosu...
Plus carina je ogromna...
Ona lijepo izgledaju, i imaju ok komponente. Ali zašto naručiti Alienware kad za te novce možeš imati duplu jaću konfu i počastiti frendove sa pizzom.
Iskreno ja nebih uzimao jer će za god-god i pol izaći nešta novije i više nečeš biti u štosu...
Plus carina je ogromna...
Pa onda uzmeš samo kučište.