MMA (Mixed Martial Arts) izdvojena tema

poruka: 10.571
|
čitano: 1.708.504
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: MMA (mixed martial arts)
FlyBoy kaže...

vaganje highlightsi, sonnen - bisping

edit:

Evo baš malo gledam po wikiju i pregledavam snimke sonnena. 8 od 11 poraza koje je pretrpio je bilo zbog submissiona, uzevši u obzir da Bisping ipak nije submission artist, ako borba ode na pod Chael je u velikoj prednosti. Tu opet dolazi pitanje Bispingov TDD, koji je odličan, tako da svašta može biti.

Vjerujem da nas čeka fight of the night zasigurno.

Ja očekujem Sonnenovu pobjedu :D Ipak on je najveći komičar ovog posla, a ako izgubi, neće više bit zabavno ovo gledat :D
Ako pobjedi Bispinga, to će bit takvo ruganje za meč pojasa... Imat ćemo dosta predstava :D

17 godina
Pa,normalno da će pobijediti! Čovijek ima pojas,pobogu :-D
18 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

vaganje highlightsi, sonnen - bisping

edit:

Evo baš malo gledam po wikiju i pregledavam snimke sonnena. 8 od 11 poraza koje je pretrpio je bilo zbog submissiona, uzevši u obzir da Bisping ipak nije submission artist, ako borba ode na pod Chael je u velikoj prednosti. Tu opet dolazi pitanje Bispingov TDD, koji je odličan, tako da svašta može biti.

Vjerujem da nas čeka fight of the night zasigurno.

Uzmi si i pogledaj sve mečeve u kojima je gubio, teško ćeš naći jedan u kojem nije dominirao prije poraza.

Kvaka je što se previše opusti kad uđe u gard, a tamo je borac poput njega najranjiviji. Ali vidi se napredak, odlazak u side mount koji je njemu najpametnija pozicija mu je bio prioritet protiv Stanna.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 12:30 (Danny_HR).
17 godina
Zbog čega mu je bolji side mount?
18 godina
neaktivan

Teže ga je iz side mounta uhvatit u submission. A obzirom da je jako aktivan kad je u gardu veće su šanse da pogriješi. A onda se dešavaju trokuti. :) Pogledaj kako je Fedor završio prvi put kad je bio neoprezan u protivničkom gardu.
Iz side controla on zapravo diktira kako će nastaviti borba, taj mu položaj daje možda najviše opcija za napad. Jer svojim hrvanjem može neutralizirati skoro sve šta borac na leđima može ponuditi. A osim toga ima mogućnost za svoj submission ili full mount.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 12:57 (Danny_HR).
18 godina
MMA (mixed martial arts)

Jednostavno, u side mountu su mu noge slobodne i ne ostavlja mogućnosti protivniku da mu locka ruku na bilo koji način.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
18 godina

Googlaj Mir vs Minotaur pa ćeš vidjeti kako se ne može iz sidea uhvatiti ruku {#}

Side mount je za ruku dušu dao, da ne govorim kako fino lakat može sjesti na nečiju facu.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
18 godina
neaktivan
Side mount, ali ne s leđa. Side mount je puno dominantnija pozicija nego stajanje u nečijem gardu. O tome pričamo.
18 godina

Ne kužim. Rekao je da je u sideu teže nekome lockati ruku. Sad ni tebe ne kužim, šta ne s leđa?

Full je kad si na njemu, side sa strane.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
18 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Ne kužim. Rekao je da je u sideu teže nekome lockati ruku. Sad ni tebe ne kužim, šta ne s leđa?

Full je kad si na njemu, side sa strane.

Mi pričamo o tome da je Sonnenu bolje biti u sajd kontrolu jer je siguran od submissiona. Dakle kad je on u sajdu teško mu netko može dohvatiti ruku i zato je to za njega bolja pozicija od poozicije u gardu iz koje je podložan trokutima, armbarima i sl.

Došlo je do greške u komunikaciji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 16:09 (Danny_HR).
18 godina

A ja misla {#}

Naravno da je bolje u sideu, kod ga možeš lakše laktovima derati, tako možeš i ruku lockati. Ali ne može ti on iz full mounta napraviti trokut, ti mu sjetiš na trbuhu, jedino te može izbaciti iz ravnoteže ako ne znaš šta radiš.

18 godina
Pero Dinamit kaže...

Naravno da je bolje u sideu, kod ga možeš lakše laktovima derati, tako možeš i ruku lockati. Ali ne može ti on iz full mounta napraviti trokut, ti mu sjetiš na trbuhu, jedino te može izbaciti iz ravnoteže ako ne znaš  šta radiš.

Iz full mounta ne, ali iz full guarda je već druga priča.

BTW ako sam dobro razumio (jer sam radio još 3 stvari istovremeno dok sam slušao), s presice uoči večerašnjeg eventa,   WW kategorija će imati privremenog prvaka (interim) dok se GSP ne oporavi. I to bi trebao biti pobjednik Diaz - Condit na UFC-u 143.

Valjda Dana time želi dodatno motivirati GSP-a na što raniju borbu.

"Yesterday is a history, tommorow a mistery, but today is a gift. Thats why it's called present"
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 16:45 (FlyBoy).
18 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
Pero Dinamit kaže...

Naravno da je bolje u sideu, kod ga možeš lakše laktovima derati, tako možeš i ruku lockati. Ali ne može ti on iz full mounta napraviti trokut, ti mu sjetiš na trbuhu, jedino te može izbaciti iz ravnoteže ako ne znaš šta radiš.

Iz full mounta ne, ali iz full guarda je već druga priča.

BTW ako sam dobro razumio (jer sam radio još 3 stvari istovremeno dok sam slušao), s presice uoči večerašnjeg eventa,   WW kategorija će imati privremenog prvaka (interim) dok se GSP ne oporavi. I to bi trebao biti pobjednik Diaz - Condit na UFC-u 143.

Valjda Dana time želi dodatno motivirati GSP-a na što raniju borbu.

Uvijek kad prvak ne može braniti titulu 12 i više mjeseci UFC organizira borbu za interim prvaka. Interim prvak je službeni prvak, ali taj "interim" dodatak znači da nije neosporan i da bivši prvak ima pravo na izravnu borbu za pojas čim se vrati.

18 godina
Danny_HR kaže...

Uvijek kad prvak ne može braniti titulu 12 i više mjeseci UFC organizira borbu za interim prvaka. Interim prvak je službeni prvak, ali taj "interim" dodatak znači da nije neosporan i da bivši prvak ima pravo na izravnu borbu za pojas čim se vrati.

Ma znam, samo velim.

Ista stvar je bila i s Lesnarom, kada je Carwin držao interim pojas, a zaradio ga protiv Mira.

Btw što velite na Davis - Evans?

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 19:12 (FlyBoy).
18 godina

Evans zbog brzine i iskustva. Davis ima bolje hrvanje i to je to. Evans je iskusniji, istina da se nije dugo borio, ali uvijek se borio protiv top level boraca tako da mislim da bi trebao dobiti.

60-40 Evans.

It's showtime Hari vs Saki stream ako nekoga zanima. Glavne borbe počinju u 21h. {#}

18 godina
MMA (mixed martial arts)

TKO u 1. rundi. Hvala gospodine Hari!

18 godina
MMA (mixed martial arts)

Iskreno ovo je bullshit.

Mislim na borbu Sonnena i Bispinga.

Unonimous decision? I to je jedan sudac dao ocjene 30-27, a dvojica 29-28?

Pa Bispng je bio bolji u prve dvije runde i to znatno...

Recite da sam lud, ali očito je da su Dani Whiteu samo novci na pameti, a kako što više izvući nego rematchom Sonnena i Silve. Ova odluka nema nikakve veze sa razumom niti objektivnošću, i još na sve to Sonnenova izjava da je najbolji, a dobio batina u prethodnih 15 minuta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 3:19 (FlyBoy).
16 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Pobjedi Sonnen ali ne zasluzeno definitivno, 2:1 za Bispinga koji me je odusevio veceras iako mu nisam davao neke sanse.

Sonnen vs. Anderson Silva......zbog toga je dobio ovu borbu Sonnen{#}

18 godina
Quilombo23 kaže...

Pobjedi Sonnen ali ne zasluzeno definitivno, 2:1 za Bispinga koji me je odusevio veceras iako mu nisam davao neke sanse.

Mah, ja to već neko vrijeme mislim, a i Joe je rekao, Bisping je valjda najpodcjenjeniji borac u UFC-u.

18 godina
moderator
FlyBoy kaže...
Quilombo23 kaže...

Mah, ja to već neko vrijeme mislim, a i Joe je rekao, Bisping je valjda najpodcjenjeniji borac u UFC-u.

Joe je isto tako rekao da je Dana poručio borcima da ne ostavljaju odluku sucima. {#} Meni je pak Sonnen bio malčice bolji i slažem se sa sucima.

18 godina
mbaksa kaže...

Joe je isto tako rekao da je Dana poručio borcima da ne ostavljaju odluku sucima. {#} Meni je pak Sonnen bio malčice bolji i slažem se sa sucima.

Ne bih se baš složio da je bio bolji, koliko sam vidio i po twitteru ljudi se slažu samnom.

Evo i jednog Daninog tweeta:  

30-27 is soooooooo bad it's insane. That judge should never be allowed to watch a fight again!!!!! 

Uglavnom, šta je bilo, bilo je, a što se tiče Evansa, zasluženo je pobjedio, 21.4. je borba za naslov s Jonesom, bit će zanimljivo.

16 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Sonnen je bio dobar, standardno, ništa manje nego inače, ništa više. Bisping je odradio odličan posao braneći Chaelove takedowne, ali ne sve, dovoljna su bila 2 da borba prevagne na Sonennovu stranu i odvede ga u pobjedu. Dobro ga je Bisping stiskao na početku, mogao bi reći da je Sonnen u jednom trenutku izgledao malo uzdrman. Ali i Bisping je dobio po njonji kasnije.

Jedina stvar je iako sam bio za Bispinga, dao bi mu nula šanse za pobjediti Andersona Silvu. Dok s druge strane Chael ima itekakve šanse, ima oružje protiv Silve i ako bude pametan sljedeći put, mogao bi to biti veliki spektal, samo što ljudi toga još nisu svjesni.

Rashad i Davis, OK borba, problem kod borbi sa 5 rundi je što nitko ne želi srljati u početku i svi nešto kalkuliraju da rasporede snagu, a na kraju opet ispadne isto, nakon 3. runde su gotovi. Rashad je pritiskao naprijed, postavljao ritam, uspješno zatvarao distancu da izbjegne Davisove noge i zaradio par dobrih takedownova što ga je dovelo do pobjede. Da li će on moći nešto napraviti protiv Jonesa? Ima šanse, ali ne velike. Ako bude rušio Jonesa možda, ali i Jones ima odličan wrestling tako da neznam šta će biti od toga.

Badr Hari vs. Gokhan Saki

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/ ----- http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/Pr0d1gyyy/
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 9:46 (thesekiman).
18 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Mislim da odluka sudaca o krajnjem ishodu u borbi Sonnena i Bispinga nije pogrešna, međutim onaj sudac koji je Sonnenu dao 30-27 definitivno nije gledao isti meč kao mi ostali. Osobno sam prvu i treću rundu dao Sonnenu a drugu Bispingu. S tim da se nitko ne bi mogao žaliti ni da je Bisping pobijedio jer je zbilja bilo gusto.

Ono što me iznenadilo je Bispingova snaga. Nitko Sonnena u cijeloj karijeri nije uspio kontrolirati ni obraniti toliko pokušaja rušenja. Bispingu kapa dolje i ovom je borbom zaradio moj veliki respekt, a vjerujem i respekt mnogih ljudi a ponajprije boraca. Bravo!

---

Evans daleko dominantniji i zapravo je tijekom meča pokazao da ona spika o rasturanju Davisa u čistom hrvačkom meču drži vodu. Kontrolirao ga je kako je i gdje htio. Iako je Rogan rekao da su meč presudile Evansove stand-up mogućnosti, mislim da je ipak zaslužno bilo sve od a do ž. Kontrola, distanca, brzina, cardio i udaračke tehnike...

Jones će imati pune ruke posla i mislim da je Evans trenutno jedini koji mu može stvarati probleme. Ako ga Evans ne pobijedi mislim da ćemo vidjeti dugu vladavinu Bonesa u LHW diviziji.

Od ostalih borbi dobra mi je bila Russow vs Einemo. Russowu svaka čast. Činjenica da ima full-time posao i sve to vrijeme trenira zbilja je impresivna. Nadam se da će se sada izboriti za bolji ugovor i moći zaraditi za život borbama i maksimalno se posvetiti tome. Isto kao i za Beltrana, mislim da bi trebao u LHW pod hitno.

Za mene jako zanimljiv event, dosta grapplinga i to tehničkog grapplinga. Zadovoljan sam.

P.S. Moram priznati da me u drugoj rundi Sonnena i Bispinga fino stislo jer sam na trenutak mislio da je Sonnen gotov. A i nekako sam imao filing da je potrošen skroz. Na sreću nije bio.

P.P.S. Ubio sam predviđanja za ovaj event. Prvi sam sa 67 bodova, drugi je Pero s 38 i treći Seki s 22. :)

http://www.mmaplayground.com/camp.aspx?Display=Stats&EventID=124&Report=Points&Season=13

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 15:37 (Danny_HR).
18 godina
MMA (mixed martial arts)

@ Danny

Sad kada tako gledam, mogla je borba čak i otići u draw. Recimo da su prve dvije runde bile 10-9 za Bispinga, a treća 10-8 za Sonnena. Samo onda, tko bi išao na Spidera?

Za Evansa se slažem, odradio je vraški dobar posao, pokazao je Davisu da nisu ista klasa uopće, u hrvanju je bio bolji, u stand upu pogotovo. Čak onaj side mount s crucifixom je bio strašan. A Davis pokazao da ne zna naći svoj range i timing za kickove. Stvarno su loše djelovali.

Što se tiče Jonesa, njemu je vrijeme da nabije koju kilu i ode u HW diviziju, ovdje je fizički daleko predispoziciraniji od svih.

16 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Onaj leglock od Oliveire je bio brutalan, ako je netko gledao prelimse.

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/theSEKIman/ ----- http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/Pr0d1gyyy/
16 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

@ Danny

Sad kada tako gledam, mogla je borba čak i otići u draw. Recimo da su prve dvije runde bile 10-9 za Bispinga, a treća 10-8 za Sonnena. Samo onda, tko bi išao na Spidera?

Za Evansa se slažem, odradio je vraški dobar posao, pokazao je Davisu da nisu ista klasa uopće, u hrvanju je bio bolji, u stand upu pogotovo. Čak onaj side mount s crucifixom je bio strašan. A Davis pokazao da ne zna naći svoj range i timing za kickove. Stvarno su loše djelovali.

Što se tiče Jonesa, njemu je vrijeme da nabije koju kilu i ode u HW diviziju, ovdje je fizički daleko predispoziciraniji od svih.

Moram skinit ovaj event i pogledat...
Šta se Jonesa tiče, on sigurno neće otić u HW u skorije vrijeme, ovdje mu je super, sve razvaljuje, a u HW bi sigurno dobio batina i to dobrih batina od pola likova...

18 godina
neaktivan
MMA (mixed martial arts)

Evo malo UFC-a u brojevima, kao uvijek:

http://www.sherdog.com/news/articles/By-the-Numbers-UFC-on-Fox-2-39653

Nekoliko zanimljivih podataka:

33: Total strikes by which Sonnen outlanded Bisping in their middleweight No. 1 contender bout. The Team Quest representative connected on more total strikes than Bisping in every round. He also successfully landed more significant strikes than “The Count” in rounds one (24 to 13) and three (5 to 2).

0: Number of times that an opponent has landed more strikes than Sonnen in his UFC and WEC career. Even in his five submission defeats, Sonnen has outlanded opponents a combined 152 to 54.

1.01: Strikes absorbed per minute in the UFC career of Sonnen, the third lowest figure in the promotion, behind Pete Spratt (1.04) and Davis (1.01).

To je ono o čemu pričam. Sonnena nikad nitko nije dominirao, čak ni kad je gubio. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 18:45 (Danny_HR).
18 godina
moderator
Danny_HR kaže...
To je ono o čemu pričam. Sonnena nikad nitko nije dominirao, čak ni kad je gubio. :)

Zato je on najveći borac svih vremena na svijetu od svih boraca u svim borilačnim vještinama. {#}

18 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Zato je on najveći borac svih vremena na svijetu od svih boraca u svim borilačnim vještinama. {#}

Apsolutno!

15 godina
neaktivan

Možda najbolji borac ikad po meni bi bio Benny Urquidez. Omjer: 63-0-1.

However, sources vary with Ratings listing Urquidez as 63-0-1, (57 knockouts) and on his own official webpage, Urquidez lists his fight record as 200-0, and says he was 63-0, with 57 knockouts in title defenses. Also, he claims to have been undefeated in the "Adult Black Belt Division" prior to entering full-contact karate.

Osobno ga je jedno vrijeme na meč izazivao i Royce Gracie ali se predomislio {#}. Snimio je i dosta filmova, od toga neke i sa Jackie Chanom:

Čak ga je i Jacki Chan na snimanju u šali izazvao na meč na što je ovaj pristao. No naravno, i Jackie se odmah predomislio {#}.

Pitanje je samo kako bi se nosio s današnjim borcima, no svejedno, borac njegovog dara i kvaliteta mislim da se više nije ikada poslije pojavio. Fedor je možda blizu, no ovaj je definitivno legenda svog vremena.

A evo ga danas:

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 23:14 (TracerCPP).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice