Najbolja 2 racing filma su: Grand Prix (1966) i Le Mans (Steve Mcqueen)
yup
Pogotovo Grand Prix
Najbolja 2 racing filma su: Grand Prix (1966) i Le Mans (Steve Mcqueen)
yup
Pogotovo Grand Prix
Očigledno ih nisi pogledao. To su vrhunski filmovi.
Naravno da jesam.
... da ne morate vi...
Da sumiram ono što je Sainz rekao nakon što su morali jadni po drugi put gledati na premijerama:
"There's something for everyone for sure," he remarked, adding, "I'll just say for the pure F1 fans, be open-minded to Hollywood films. For all the new fans, that's our sport."
Race week na sreću završava s Austrijom i nadam se spektaklu da mi obriše ovo što sam upravo pogledao
Odgledao film, također razočaran.
Dojam je da je ovo uz Drive to survive samo čista promocija i pozivnica Gen Z i sponzorima za ulazak u F1 svijet.
Tehnički gledano, čista drama bez (imalo) trkačkog (sportskog) smisla.
... da ne morate vi...
Da sumiram ono što je Sainz rekao nakon što su morali jadni po drugi put gledati na premijerama:
"There's something for everyone for sure," he remarked, adding, "I'll just say for the pure F1 fans, be open-minded to Hollywood films. For all the new fans, that's our sport."
Race week na sreću završava s Austrijom i nadam se spektaklu da mi obriše ovo što sam upravo pogledao
Odgledao film, također razočaran.
Dojam je da je ovo uz Drive to survive samo čista promocija i pozivnica Gen Z i sponzorima za ulazak u F1 svijet.
Tehnički gledano, čista drama bez (imalo) trkačkog (sportskog) smisla.
Znači da su pogodili, jer to i jeste smisao takvih filmova. Da bude zanmljiv široj publici koja nema veze sa F1 i onda mozda nekada jedan dio njih odluče pogledati šta se to tu dešava u toj F1...
E zato se gleda Le Mans film. Film koji je od jedne utrke napravio umjetnost. I bez obzira koliko vremena prošlo uvijek ga pogledam s oduševljenjem. Nikad nisam imao osjećaj da mi Steve Mcqueen želi nešto prodati.
Znači da su pogodili, jer to i jeste smisao takvih filmova. Da bude zanmljiv široj publici koja nema veze sa F1 i onda mozda nekada jedan dio njih odluče pogledati šta se to tu dešava u toj F1...
Kad Steve1989 recenzira neki MRE, često napomene nešto u stilu "za moj ukus bi moglo biti malo slanije/začinjenije/štagod, ali tako i treba, jer ovo treba da može da pojede bilo ko". Tako je nekako i sa mnogim savremenim filmovima - malo drame, "spoljne" i lične (ali bez prevelike težine), malo romanse (ali ništa posebno eksplicitno), malo humora (ali ništa što bi nekog uvredilo), malo akcije (ali bez preteranog nasilja), a ono što bi trebalo biti glavna tema je neretko samo pozadina pred kojom se odvija ova industrijska formula, i dobije se jedna pomalo bljutava smeša koju svako može progutati, ali koja nikog neće oduševiti (za razliku od MRE-ja, ovde ne postoji accessories pack koji možete umešati u svoju porciju). S obzirom na to, nisam siguran koliko će biti uspešan u usmeravanju širokih masa na Formulu 1. Hype oko filma i ogroman marketinški napor koji se ulaže to svakako čine, ali sam sadržaj?
Uzgred, otvorih Rotten Tomatoes i uočih interesantnu stvar. Barem na ovom malom uzorku kritičara, postoji jasna podela među onima kod kojih je film dobio ocenu fresh, i onih kod kojih je rotten:
di su slike od ekipe sa staze ? Malo snimite nekaj i za nas tu s foruma , hf.
Gasly malo zeznio drugi pokušaj, ali sumnjam da bi itko ugrozio Norrisa. Mislim da bi Piastri bio drugi, a Verstappen par mjesta više.
I sad stani pred ogledalo i suoči se sa činjenicom da je takav lik beskonačno uspješniji od tebe...
Lik je pol sekunde brzi od 2. mjesta, i sekundu od tvog Verstappena.
To su svjetlosne godine na tako kratkoj stazi frende.
Ne znam o cemu ti pricas
A moj Kimi... jedno uzbuđenje manje jer bilo bi zanimljivo vidit što bi Verstappen napravio danas.
se osjecas pametnijim od nas?
Uglavnom dosadno... osim par momenata s vodećim macovima koji su danas bili liga za sebe. Ni Verstappen tu ne bi mogao ništa učiniti. Vidit ćemo da li nova podnica zaista znači nekakav pomak kod Ferrarija.
Istina.
Njemu inzenjer daje savjet gdje da dobije par stotinki kao i svaki drugi inzenjer svakom drugom vozacu svaki drugi krug u svakoj utrci od pocetka radiokomunikacije izmedju timova i vozaca pa do danas, a tebi ce sutra ujutro u 8 sef reci sta moras taj dan odradit, samo za nesto manju dnevnicu.
Zivot nije fer
koji si ti odron od covjeka...
proslu utrku cestitke mercedesu sada cestitke mclarenu...cak i lawsonu i bortoletu :D
Apsolutno SVAKOM vozaču govore na kojim dijelovima staze gube vrijeme i gdje se mogu poboljšati. To što ti čuješ samo ono Team radija što daju na kapaljku u live prijenosu nije ni 0,01% onog što bude rečeno tokom utrke.
Koliki si poznavalac govori to što se hvališ tim kako si prošle godine govorio kako je Piastri prvi vozač, što ne može biti dalje od istine:
Bodovi: 374-292
Bolje plasiran u utrci: 16-8
Kvalifikacije: 20-4
Najbrži krug u utrci: 19-4
Krugova u top 10: 1419-1340
Pobjede: 4-2
itd, itd, sve u korist Landa i to uz prepuštanje one prve pobjede Piastriju i krševa sa Maxom...
Ove godine su za sada 51%-49% u korist Piastrija, ali to su sve nijanse.
Kad neko iz svog trosjeda naziva bilo kojeg od vozača F1, pa makar to bio i Logan Sargeant, nesposobnim i lošim to mi dovoljno govori koliko poznaje ovaj sport.
Nevjerovantno je teško voziti ove ogromne bolide pritom sjedeći, u stvari skoro ležeći, na nekoliko cm od staze uz minimalnu vidljivost gdje kroz kacigu vidiš samo vrhove točkova, dostižući brzine i preko 350 km/h uz ogromne G sile, vrućinu i hiljede promjena brzina i desetina postavki na volanu. To bi sve bilo dovoljno teško i da si sam na stazi, a na to još dodaj i borbe sa drugim vozačima, menadžment guma, stalnu radio komunikaciju i sve ostalo što čini jedan F1 vikend shvatiš da su ti ljudi supermeni.
Za one koji ne znaju kako to izgleda evo samo jedan mali video koji daje približnu sliku kako to izgleda iz tačke gledišta F1 vozača:
Ovaj vikend Norris je bio nepogriješiv, mora se priznati. Nije problem s ovakvim bolidom, ali činjenica je da mu ni Piastri nije mogao apsolutno ništa.
Bio je on u DRS-u neko vrijeme pa ništa.
Pa timski su kolege, ne može njega napadati kao što bi nekog drugog. Piastri je imao danas tempo za vrh ali previše su blizu njih dva u istom autu da bi se full borio. Lando da je imao bolji tempo, ne bi se se Oscar držao tako i onda opet na kraju stigao.
Kao i prošle godine kad je Max rekao - "Weekend to forget", meni bez obzira na ishod ovoga, opet je "Weekend to remember"
Stigli smo u četvrtak pokupiti merch, ugodnih 2.5 sata vožnje iz Zagreba s jednim stajanjem.
Vrlo organizirano i jednostavno i hype se već odmah mogao osjetiti iako je valjda 25% ljudi tek stiglo na i oko staze.
Super je doći ranije jer imaš više vremena za merch, obići sve, vidjeti, fotkati. Među slikama je fotka s brojem 33 (ne slavim i ne veselim se povratku MV33, nego mi je rođendan bio 26.6.)
Jako puno kampera je već u četvrtak bilo jer prema pričama, Austrija nudi jedan od najboljih iskustava za ekipu kampere (ukupno je 10 kampova).
Dan je bio užasno sparan i vruć i baš je mirisalo na sranje. Mi smo imali generalno sreće jer je padao sitan led, veličine lješnjaka recimo.
Dok je frendove koji su putovali kasnije uhvatilo nevrijeme oko Graza pa su se dva puta morali sakrivati. Oko 12:45 svima na mobitele su stigle obavijesti o nevremenu i baš je bilo čudno vidjeti toliko ljudi istovremeno da gledaju u mobitel.
Na sreću prošlo je relativno mirno uz kišu i kao što rekoh, ositni led.
Smještaj nam je bio u Hohentauernu, u brdima na 1260 mnv, udaljen oko 35 minuta od Ringa. Smještaj predobar, s natkrivenim parkingom i ugodnih 20ak stupnjeva, noći 13-15°C tako da je baš bilo osvježenje vratiti se u smještaj nakon cijelog dana na suncu.
Toliko osvježenje da su nam se navečer uključili radijatori! Šok!
Organizacijski se nema što prigovoriti. Austrijanci pokazali zašto su desetljećima bili vladajuća sila Europe. Sve je ko po špagi. Ideš gdje te navode, parkinga na pretek i sve se vrlo lako i brzo odrađuje.
Gotovo nigdje nismo zapeli u gužvi, da smo sad ekstremno stajali u koloni (kao što je bio svaki izlazak s Hungaroringa npr). U nedjelju nismo žurili sa staze, pustili smo da se malo raziđe i zapeli smo u koloni u pokretu nekih 30ak minuta na brzoj cesti S36 koja vodi prema Sankt Michael in Obersteiermark dok se nismo odvojili prema tunelu Gleninalm na A9.
Sam izlazak s Ringa je prilično bezbolan i sve je koordinirano predivno.
Cijene su pristupačnije nego na našim festivalima i nisam ni u jednom trenu bio "jebote, ovo je preskupo".
Bili smo na centralnoj Mitte tribini među Orange Army ekipom i mogu samo reći da sam se cijeli vikend osjećao kao da sam u centru Amsterdama.
Ekipa si je povela svog DJ-a, svog zabavljaća na mikrofonu koji je vodio program.
Atmosfera, ekipa, sve je bilo odlično.
Atmosfera bez obzira na Maxov rezultat, odnosno nerezultat je bila dobra i ne mogu uopće zamisliti kako je bilo prethodnih godina kada je pobjeđivao.
Šteta za loše kvalifikacije, ne mislim da bi ugrozio Landa, ali 2. red bi vjerojatno bio, što bi dalje promijenilo tijek utrke vjerojatno, opet ne mislim da bi imao pace za ugrozu Mclarena jer su jednostavno bili jedno koplje ispred na ovim visokim temperaturama.
Kako smo bili na dobroj poziciji i imali smo dvoglede, vidio sam dive-bomb Antonellija i kako skuplja Maxa. Tih deset minuta dok se nije raščistilo se ničega ne sjećam radi atmosfere na tribinama.
Al zbog toga smo mogli onda valjda lakše pratiti ostatak utrke i nadati se da će Mclarenov dvojac sjebati sami sebe da se bodovi ne preliju previše na njihov mlin, što i je na kraju.
Od ostalih događaja na stazi, F3 zvuk daleko najbolji, F2 utrka pružila pravi kaos i baš je bilo gušt gledati ta sva događanja, odustajanja, SC-ove i traktore kako miču te igračke.
Ne znam koliko se vidjelo na prijenosu, ali kamion koji je vozio jednog od F2 bolida je uzeo nešto ne baš uobičajenu rutu i zapeo je za Qatar Airways reklamu, to je odgodilo početak svih feature utrka nakon toga jer je popravak trajao dobrih 40ak minuta.
Sve u svemu, apsolutna preporuka, nećete požaliti sigurno odlaskom na Red Bull Ring, pogotovo sad kad znamo da je ugovor produžen do 2041.
Svaka cast za review.
Natjerao si me da razmislim o iducoj godini.
---
Usput, zar ni jedna landscape slika?