Ali glavno da se tu napadalo ako bi se slučajno uputilo kritiku prema Čačiću. Sad sve dolazi na svoje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Potjerati ljude koji su dali čovjeku od 69 godina da vodi dvije najvažnije funkcije: trenersku i sportskog direktora (za što niti nema kompetencija) i basnosolvnu lovu za odštetu u slučaju otkaza
Čačiću se zahvaliti za sve lijepo šta je napravio unazad godinu dana
Koja je službena uloga Šimića? Da li je on i službeno sportski direktor? Nekako mi se čini da nije. Nakako je sve to neodređeno
Ako nije, prvo odredti tko će biti sportski direktor, naći vrhunskog trenera i što prije pripremati uvjete za ljetni prijelazni rok i slaganje momčadi
Problemi već traju od početka sezone. Prvi dio sezone dobar koliko je bila dobra i konkurencija u tom trenutku, nemojte biti u zabludi da je Dinamo dobro igrao. Plus kreće niz događaja koje su pridonijele najlošijoj atmosferi u momčadi još od dolaska Nenada Bjelice: odlazak Oršića, nedorećenost u zimskom prijelaznom roku, famozni novi ugovor Čačića, borba za fotelje gdje nitko od tih osoba nije zaslužan za Dinamove rezutate u posljednjih par godina. I kao šlag na tortu odlazak kapetana Ademija.
Bojim se da smo izgubili karaktere u momčadi, nekoga tko ima muda dići glas u momčadi. To je pogotovo problem ako trener nije jedan od tih karaktera. Pogledajte Čačićeve izjave u zadnjih par utakmica - problem mu je travnjak, zatim ozljede i ndeostanak igrača, pa ritam utakmice, da ne nabrajamo dalje, izgovori nad izgovorima (dodatno pojačavanje loše atmosfere u momčadi, tu treba biti iskren, direktan i priznati da se loše igra). Svaka mu čast na dosadašnjim rezultatima (tu treba naglastiti i lošije predstave konkurenata), ali trenutno nam treba šok terapija kao i prošle sezone. Sam očito ne bude ponudio ostavku, ipak su veliki novci u pitanju. Rezultati u gostima su posebno zabrinjavajući, ne znam kada se igralo ovako loše u gostima.
Možemo se samo nadati da će ovaj kiks u kupu i niz loših rezultata potaknuti momčad na bolju igru. Jer kako stvari stoje, jedino igrači mogu ovo izvući, struka trenutno luta hodnicima Maksimira. Pravo pitanje je tko ima taj karakter u momčadi da skupi ekipu. Ako takvoga karaktera više nema, ne vidim drugu opciju osim novoga trenera.
Ma nek je odjebao više, već bi i prije ali držala ga je ona pobjeda protiv Chelsea u 9.mj. Dok se sve pogleda u zadnjim mjesecima što se događa ne vidim neku presvjetlu budućnost, prodaju se ključni igrači.... ah, u sljedećim mjesecima će se sve vidjeti
Igor Bišćan novi trener. Ajmo vidjeti kako će ovo funkcionirati i nadajmo se da će uspijeti trgnuti momčad.
Igor Bišćan novi trener. Ajmo vidjeti kako će ovo funkcionirati i nadajmo se da će uspijeti trgnuti momčad.
Nek mu je sa srećom, ali nemam baš velika očekivanja.
Bit će sutra Kranjčevićeva krcata!
Treba podržati novog trenera: https://www.gnkdinamo.hr/hr/Novosti/Clanak/trener-biscan-ovo-mi-je-najveci-posao-u-karijeri-jedva-cekam-da-krenemo

Još bi se izgubljena utakmica protiv Šibenika mogla pokazati zlata vrijednom, jer je očito ekipi trebao reset. Čačić je imao odlične rezultate, plasman u LP i ova zadnja maestralna pobjeda nad Hajdukom, ali kao SD se nije snašao (šira priča, sada više i nebitna) i još kao da je upao u crnu rupu - niz nevjerojatno izgubljenih bodova u zadnja dva mjeseca. Rastanak je bio neminovan.
Počinje nova era, a to je uvijek zanimljivo za pratiti.
Trenutno se situacija u Dinamu zadnjih mjeseci može nazvati veoma kaotična, puno previranja, tenzija i treba imati jaki želudac raditi u takvom okruženju. Mamićeva kriminalna hobotnica neće samo tako maknuti svoje papke, novoj garnituri, koja god da bude, trebati će puno vremena da dovede stanje u normalu. I čini mi se da je i Čačiću bio interes što prije se maknuti iz kluba sa otpremninom.
Razlika između Bišćana i Čačića, što Bišćan radi zamjene, koje su mu i donjele pobjedu: Bulat, Menalo
Najbitnija su tri boda, igru nema smisla komentirati.
Treba što prije odrediti jasnu hijarhiju unutar kluba i konačno imenovati sportskog direktora koji će raditi pripreme za ljetni prijelazni rok.
Sa ovakvim kadrom, teško ćemo se kvalificirati u konferencijsku ligu.
Počinje nova era, a to je uvijek zanimljivo za pratiti.
Slažem se...
Nisam Dinamovac no zadovoljan sam što je otišla/odlazi Mamićeva mafijaška organizacija..
Rad, red, pošteno suđenje (moderiranje)
, novi mlađi trener Bišćan, uprava sa Šimićem itd....
btw;
Gledao jučer utakmicu dvije jednakokvalitetne momčadi, ocjena utakmice 6/10.
Bit će Bišćanu grdo...
Zanimljivo kako je vrhunac krize u Dinamu označio gol - Duje Čopa! U zadnjim sekundama polufinalne kup utakmice, igrač Dinama, na posudbi, zabija gol glavom za pobjedu Šibenika.
To je bio okidač za (ranije nego li se očekivalo) smjenu trenera.
Dovodi se Bišćana (iako su mnogi tvrdili da je to nemoguće, jer ga je čekao U-21 Euro), koji dobiva odmah prvu utakmicu protiv Lokomotive (na jedvite jade, drhtalo se u zadnjim sekundama), a potom maestralno pregažen Slaven (4:0).
I sada je Dinamo prvi, s +12 bodova ispred Hajduka, s prilikom da za tri kola, u utakmici s Hajdukom na Poljudu i matematički osvoji prvenstvo, četiri kola prije kraja.
Nevjerojatno, odjednom djeluje kao da teku samo med i mlijeko, priča se isključivo o pojačanjima za LP, a još prije samo dva tjedna vladala je teška kriza i depresija, na svim klupskim razinama... Ali, eto, odužio se Duje Čop svom klubu na svemu što mu je dao i prerezao to jednim trzajem glavom i zabijanjem gola Livakoviću u ključnom trenutku! 
Nažalost za sad je to kako sam i očekivao. Igra pod Bišćanom znatno slabija nego pod Čačićem. Nadam se da se da se sve još uhodava. Ovakvom igrom se ispada od Gzire ili Tobola.
Nažalost za sad je to kako sam i očekivao. Igra pod Bišćanom znatno slabija nego pod Čačićem. Nadam se da se da se sve još uhodava. Ovakvom igrom se ispada od Gzire ili Tobola.
Ne bih se složio.
Prije mjesec dana je Dinamo izgubio 1:0 od Istre
Dinamo je tada bio lagano bolji kao što je i jućer bio.
Čačić je tada napravio samo jednu zamjenu (Menalo za Ivanušeca). Čaćić je počeo raditi greške kao kada je bio izbornik Hrvatske, kada je vrlo rijetko radio izmjene.
Biščan je jućer napravio tri izmjene. Mali Tolić je igrao zadnjih pola sata i imao je 100% priluku, ali na žalost lopta je za malo prošla pored stative.
Ništa spektakularno, ali vidi se lagani napredak u odnosu na Čačića. Za tako kratko vrijeme, ne može se više ni očekivati.
Bišćan je dobar izbor.
Opet ponavljam, što prije odrediti tko će biti sportski direktor i krenuti pripreme za ljetnja pojačanja. Sa ovim kadrom ne možemo očekivati kvalitetne evropske rezultate.
Ne bih se složio.
Čačić je tada napravio samo jednu zamjenu (Menalo za Ivanušeca). Čaćić je počeo raditi greške kao kada je bio izbornik Hrvatske, kada je vrlo rijetko radio izmjene.
Biščan je jućer napravio tri izmjene. Mali Tolić je igrao zadnjih pola sata i imao je 100% priluku, ali na žalost lopta je za malo prošla pored stative.
Ništa spektakularno, ali vidi se lagani napredak u odnosu na Čačića. Za tako kratko vrijeme, ne može se više ni očekivati.
Bišćan je dobar izbor.
Opet ponavljam, što prije odrediti tko će biti sportski direktor i krenuti pripreme za ljetnja pojačanja. Sa ovim kadrom ne možemo očekivati kvalitetne evropske rezultate.
To za zamjene je točno Čačić je zaboravljao mijenjati igrače i uvijek jako dugo čekao.
šut na gol:
15.3. Istra-Dinamo šut na gol 6:11
22.4. Istra-Dinamo šut na gol 7:8
Prije mjesec dana sam imao dojam da igrači namjerno promašuju gol i da bi trebali pobjeđivati bez problema, a onda još i prime nekakav blesav gol. Sad je dojam da ne bi dali gol ni da se igra 180 minuta, a i onda bi to bilo samo slučajno. Istra je imala bolje prilike.
Pozlatile ti se riječi da je Bišćan dobar izbor, po onome što sam vidio od mlade reprezentacije i ove tri utakmice u Dinamu mene nije uvjerio. Iskreno se nadam da griješim. Jedino mi je drago što uvodi mlade igrače.
Ne bih se složio.
Bišćan je dobar izbor.
To za zamjene je točno Čačić je zaboravljao mijenjati igrače i uvijek jako dugo čekao.
šut na gol:
15.3. Istra-Dinamo šut na gol 6:11
22.4. Istra-Dinamo šut na gol 7:8
Prije mjesec dana sam imao dojam da igrači namjerno promašuju gol i da bi trebali pobjeđivati bez problema, a onda još i prime nekakav blesav gol. Sad je dojam da ne bi dali gol ni da se igra 180 minuta, a i onda bi to bilo samo slučajno. Istra je imala bolje prilike.
Pozlatile ti se riječi da je Bišćan dobar izbor, po onome što sam vidio od mlade reprezentacije i ove tri utakmice u Dinamu mene nije uvjerio. Iskreno se nadam da griješim. Jedino mi je drago što uvodi mlade igrače.
Bišćan, za sada, ne radi nikakve dramatične promjene. Što je odraz zrelosti - u osnovi nije ni Čačić bio loš trener, dapače, ali ima nekih drugih problema koji ga vremenom odvedu u slijepu ulicu.
Dinamo ima već dulje vrijeme problem s nedostatkom pravog napadača (baš isto kao i reprezentacija), to se pokušalo riješiti s Drmićem i nije dalo rezultate kakvi su se očekivali. Posebno se taj problem osjeti kada ne igraju Petković i Oršić (koje na žalost neće biti trajno, ako se ne dogodi neko čudo pa se doista vrati nazad).
Volio bih vidjeti više mladih igrača u igri, nadam se da će se to dogoditi kada napokon i matematički potvrde naslov prvaka.
Ne bih se složio.
Bišćan je dobar izbor.
U praksi promjena trenera, pogotovo kod momčadi koja nema motiv (a Dinamo ispadanjem iz Europe i osiguranjem domaćeg naslova definitivno nema motiv), donosi rezultat odmah. Igrači se žele pokazati pred novim trenerom kako bi u budućnosti imali mjesto u ekipi.
Dinamo je takva momčad da bi Istru, a i sve ostale u HNL-u, trebao rješavati i bez trenera. Ko kad je Guardiola s Barcom osvajao sve a većina je komentirala kako bi s takvom ekipom i njegova baba uzimala titule. I to nije daleko od istine.
Pogledajte kako stoje koeficijenti na kladionicama bilo gdje u svijetu kad igra ekipa koja je osigurala titulu i ekipa koja se bori za opstanak ili plasman u kakvo internacionalno natjecanje. Često je na zadnjeg na tablici manji koeficijent nego na sigurnog prvaka. Igrači se ne trude jer trud može dovesti do ozljede. Bodovi se puštaju jer se kalkulira. U svakoj ligi postoje prijateljski klubovi i oni manje prijateljski pa će tako Milan pustiti bodove Sassuolu ako će to naštetiti Fiorentiniu pohodu na Europu ili gurnuti Sampdoriu u drugu ligu.
Osim nezalaganja igrača koje je klasičan problem u ovakvim situacijama Dinamo ima i jedan netipičan problem a to su sva ova previranja koja se događaju van travnjaka. Zna se kako se postavio Čačić u ovom ratu a zna se i da je dobar dio igrača u vlasništvu druge zaraćene strane, tako da ne bi isključio ni namjernu opstrukciju trenera. No ni Bišćanu u tom pogledu neće biti nimalo lakše. Samo Čačić je gospodin s dignitetom i strpljenjem dok je Biščan jedna egoistična budala i ako se pod hitno ne počisti svlačionica očekujem vijest kako je pobjegao s treninga ili iz kluba.
Biščan je jućer napravio tri izmjene.Mali Tolić je igrao zadnjih pola sata i imao je 100% priluku, ali na žalost lopta je za malo prošla pored stative.
Bišćan je dobar izbor.
Tek treba na početku slijedeće sezone vidjeti koliko je Bišćan "hrabriji" sa zamjenama.
Sad pri kraju sezone je to lako jer Dinamo ne može nitko dostići na tablici pa Biško može lakše eksperimentirati.
Dinamo mi ne djeluje povezano kao nekada u srednjem redu, krilni napadači su malo zbunjeni, ne znam, možda zbog ovoga gore što napisah, Biško nešto traži u igri, no ne znam što.
Vjerojatno to samo on zna.
No, s ovim kadrom mu neće biti lako kao prijašnjih godina npr Bjelici s Olmom, Gvardiolom, Ademijem, Oršićem u formi pa veznjacima koji su imali veće samopouzdanje, a srednji veznjaci imaju samopouzdanje ako imaju dobre napadače.
Cestitke na jos jednom osvojenom naslovu. Ovih zadnjih nekoliko utakmica, nadam se vidjet par dobrih poteza mladih.
AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Čestitke šampionima!!!
Čestitke Dinamu na prvenstvu , novom treneru Bišćanu , Šimiću i svim plavim navijačima. Naziru se bolja vremena za Dinamo.
Odlična proslava naslova jučer protiv Gorice. Lijepa atmosfera i ambijent. Čestitke igračima, stručnim stožerima u ovoj sezoni, navijačima Dinama. Drugi Dinamov gol na utakmici po meni najljepši Dinamov gol ove sezone.
Što će biti sa nekim igračima još ne znamo. Volio bih da svi ovi ključni igrači ostanu, ali bojim se da to bude teško moguće.
Vezna linija/krilni napadači: Veliki udarac bi bio odlazak ili Ivanušeca ili Baturine jer ne znam da imamo i da možemo naći kvalitetnu zamjenu za njih. A taman su kliknuli njih dvojica i vidi se da dobro nadopunjuju, kako sa loptom, tako i bez nje. Nekako je moja teorija da ako se vrati Oršić, to znači odlazak Ivanušeca. Oba igrača su mi draga, ali u ovom trenutku Ivanušec u boljoj formi i povratkom na lijevo krilo je proigrao. Prekvalitetan da bi igrao na nekoj drugoj poziciji + promjena pozciije sa Baturinom, užitak za gledanje.
Golmani: Odlazak Livakovića u Tursku (ako tu ima ikakve istine) mi se ne čini kao neko poboljšanje u odnosu na Dinamo. Ako već mora otići, više bih ga volio vidjeti u ligama petice.
Napadači: Ukoliko dođe novi napadač, to sigurno znači da odlazi Petković? Drmić bi mogao isto otići, tako da će nam tu trebati pojačanja u svakom slučaju.
Bekovi: Pojačanja na bekovima. Na desnom beku, mislim da smo ok. Ristovski i Moharrami su super ukoliko zadrže trenutnu formu. Lijevi bek je puno veći problem i mislim da tu moramo početi tražiti ozbiljno riješenje.
Zadnji obrambeni: Theophile se oprostio od plavoga dresa. Hvala mu na svim odigranim minutama, sa njime su ipak stasali neki važni igrači u obrani. Tu se možda bude isto tražilo pojačanje, pogotovo ako ode J. Šutalo.
Malo kasnim (da malo!
), ali nisam odmah kada je trebalo, onda je bilo "sutra ću" i tako skoro već i zaboravio, pa evo s tim "malim" zakašnjenjem, par fotki s utakmice s Goricom i dodjele medalja i pehara prvacima!
Oršić potpisuje za Trabzonspor!
Nakon što je bio najbolji igrač HNL-a, u Southamptonu nije dobio nikakvu priliku da se pokaže!
Očekujem njegovu ekspolziju u Turskoj, i da se vrati u reprezentaciju sa stilom! Sretno Orša kralju!
Nadam se da će Oršić završiti karijeru u Dinamu !
Nadam se da će tako biti i za 10 godina
https://www.index.hr/sport/clanak/dinamova-akademija-18-je-na-listi-najboljih-na-svijetu/2479364.aspx
Nadam se da će tako biti i za 10 godina
realno je stanje i bolje. Recimo Chelsea je izbacila Ricea i Mounta, a ovo ostalo je sve tako-tako. Pošto igrači iz njihove škole igraju u Premiershipu automatski im je vrijednost puno veća.
Zanimljivost: mislim da se broji i Livaja jer je mjesec dana kao junior proveo u Dinamu. :-)
U Dinamu je za sada bilo puno više odlazaka (trajnih ili na posudbe) viškova, a vrlo malo dolazaka. Došao je samo stoper Francuz, a s puno strana se tvrdi kako idućeg tjedna dolazi Japanac o kojem malo tko zna nešto više, pa iz tog razloga evo nekih podatak koje su do sada objavili domaći specijalizirani sportski portali:
Takuro Kaneko je vrlo brz i motoričan igrač, voli igru 1 na 1, iznimno je dobar dribler, u Japanu je imao 2,1 uspješan dribling po utakmici, odnosno čak 62 posto. Čvrst je i u duelu, po utakmici ih je imao šest - uspješnih.
Iako je u Sapporu igrao na poziciji desnog wing backa u 3-4-2-1 formaciji, u Bišćanovom 4-2-3-1 ili 4-1-4-1 moći će pokriti nekoliko pozicija. Prije svega deficitarnu poziciju desnog krila, ali i deficitarnu poziciju lijevog beka na kojoj trtenutno igraju 'priučeni' lijevi bekovi Ljubičić, Bočkaj i Perković.
Kaneka Bišćan može iskoristiti i na poziciji desnog beka, kako bi odmorio Ristovskog i Moharramija, a s Japancem bi Dinamov strateg dobio mogućnost povremenog mijenjanja formacije u 3-5-2 ili 3-4-2-1 s dva ubojita wing-backa - Kanekom na desnoj, odnosno Ljubičićem ili Bočkajen na lijevoj strani.
A ovo su moguće formacije i pozicije na kojima bi Kaneko (btw nadimak mu je Neko) mogao igrati:
Kaneko desno krilo (4-2-3-1)
Kaneko lijevi bek (4-2-3-1)
Kaneko desni wing-back (3-4-2-1)