Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.034
|
čitano: 8.176.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
hrka11 kaže...
ja nisam ni rekao da je zamjena za protein u prasku,niti sam rekao da je sami protein da se treba davit u njoj,ali sama cinjenica da se whey protein koji svi kupuju pravi od nje dovoljno ti govori da nije bezveze,ali mozes i sam proguglat mal duze procitat za sta je sve dobra i sta se sve u njoj nalazi.

Samo sam izložio činjenično stanje o sirutki, da se o njoj ne priča "napamet". 

hrka11 kaže...
Momak obara rekord radi tih tenisica sigurno,a ne radi toga jer vjerovatno cili zivot u tom sportu i trenira za ovakve stvari dok nas je ovde 95% rekreativaca koji ne znaju kladio bi se ni sve vjezbe radit pravilno,pocevsi od mene i da,bas cemo mi primjetit razliku u dizanju u "pro" tenisicam ili ne.Ali kupit ti tene od 100E.Znas koja je razlika odma dizes ko masina odjednom,provjereno,vidio sam na youtubeu malopren. 

Doma unutra vježbam "bos" (u tankim čarapama), a za van, kad zatopli, kupio sam si "starke" za nekih 6 eura. Za početnika brijem da će biti sasma dovoljno. 

15 godina
Ezio kaže...
KIKI3ooo kaže...

Smatram da je kofein, kao društveno prihvaljiva droga, korijen zdravstvenih problema modernog čovjeka, pored fizičkih izaziva i pshičike probleme, potpuno mjenja osobnost konzumenta i stvara polulude ljude koji zbog svog kofeinom napuhanog ega jedva mogu funkcionirat u privatnom i poslovnom životu.

Imam neke tvoje poruke iz 2017. E sad, jesi li tad pila kavu ili konzumirala neke druge droge.... Nećemo nikad saznat. Priznaj da si ju pila barem 13.9.2017. Ali moguće je i da ti je netko podmetnuo par zrnaca kave u shake od jagode.

Ne mislim da si gay, kao homoseksualac. Sve ok.

6 godina
protjeran
guls kaže...

Sirutka je bacanje novaca.

Kupi sir i vrhnje na placu. Za malo više novca puno više nutrijenata.

Hrka- ne znam za sirutku,ali bih potpisao ovo. To trošim na dnevnoj bazi, iako mislim da ne valja uzimati puno mliječnog? Kada budem htio malo na definiciju možda kompletno  izbacim mliječno?

6 godina
protjeran
Kresaux kaže...
Jel netko istraživao kako Intermittened fasting utječe na dobivanje mišićne mase? Do sada je teorija bila da treba jesti "milijun" obroka na dan i što više skraćivati period između dva obroka kako tijelo ne bi ušlo u katabolizam, tj. razgradnju mišića.

https://www.fitness.com.hr/vjezbe/savjeti-za-vjezbanje/Katabolizam.aspx

Meni se to čini odlična ideja? Pa i onako mi je smiješno to sa 5,6,7 obroka na dan i ta sranja o katabolizmu. Dr. Fung je to najbolje opisao - zamislite da je tijelo toliko glupo da pravi zalihe masti za crne dane, a kad ti dani dođu (glad) ono uzima proteine? Opisao je to  kao da (ako se ne varam i nisam zaboravio) skupljaš drva za zimu i kad zima dođe ti naložiš fotelju??? Tijelo nije tako glupo! Evo par komentara/iskustava - IF i bulk.

https://www.reddit.com/r/Fitness/comments/423vrn/intermittent_fasting_on_a_bulk/

13 godina
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Da, zato inače svi bodybuilderi, što u prošlosti, što danas, zagovaraju intermittent fasting. Nađite mi jednog profesionalca koji se drži/držao tog principa.

Za rekreativca je to ok pristup, nekome je to praktično, ali ako se želi maksimizirati rast mišićne mase onda IF tu nema mjesta.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
13 godina

Ne znam da li se samo meni čini da se iz poprilično jednostavne stvari (jedi, vježbaj, spavaj) počela raditi takva komplikacija koja svima samo ometa originalnu percepciju.

Sve što bi, kao rekreativci i/ili polu profesionalci, trebali znati za konkretan napredak u snazi i izgledu može stati u par tvrdnji:

- izračunaj kalorije i omjer nutrijenata za održavanje mase; sve više od toga je dobitak na masi, sve manje od toga je gubitak

- vježbaj koliko ti tijelu treba po tebi potrebnom programu; pazi na tehniku pokreta

- spavaj 8h dnevno; jedi raznovrsnu hranu

Rezultat neće izostati, bar kod mene nije.

Know your limits.
11 godina
guls kaže...

Ne znam da li se samo meni čini da se iz poprilično jednostavne stvari (jedi, vježbaj, spavaj) počela raditi takva komplikacija koja svima samo ometa originalnu percepciju.

Sve što bi, kao rekreativci i/ili polu profesionalci, trebali znati za konkretan napredak u snazi i izgledu može stati u par tvrdnji:

- izračunaj kalorije i omjer nutrijenata za održavanje mase; sve više od toga je dobitak na masi, sve manje od toga je gubitak

- vježbaj koliko ti tijelu treba po tebi potrebnom programu; pazi na tehniku pokreta

- spavaj 8h dnevno; jedi raznovrsnu hranu

Rezultat neće izostati, bar kod mene nije.

Pa to i govorim...od nekih osnvovnih stvari i jednostavni radi se takva znanstvena fantastika i pizdarije se izmisljaju to nije moguce,a to nije samo u ovoj temi nego skoro svagdi.Predpostavljam ko brze izgugla pa napise,onda drugi gugla tvrdnje kontra toga i tako u krug,velika vecina i ne zna sta pise(bez uvrede)...koliko puta poceo bi nesto komentirat pa odustanem od komentara jer znam da nema smisla...kao sto sam vec spomenio par puta skoro svi smo rekreativci,a prica se o nekim pizdarijam koje realno niko od nas nece primjetit jer niko nije "pro" niti na tom lvl...svi gledaju skinit "par" kila,neko malo vise,nabit misica malo itd...od jednostvarnih stvari radi se komplikacija,ne znam zasto.

Origin_Steam: hrka11
6 godina
protjeran
KiX777 kaže...

Da, zato inače svi bodybuilderi, što u prošlosti, što danas, zagovaraju intermittent fasting. Nađite mi jednog profesionalca koji se drži/držao tog principa.

Za rekreativca je to ok pristup, nekome je to praktično, ali ako se želi maksimizirati rast mišićne mase onda IF tu nema mjesta.

To je točno, ali profesionalni BB je drugi par rukava. Oni su davno prestali ličiti na ljude pa njihov unos makronutrijenata nije za nas ovdje. Naravno da oni neće postiti i slično. To njima dođe u glavu kad prestanu aktivno trenirati. Onda i najveći "stanu na loptu". I što kažu neki da se komplicira, naravno da se komplicira jer gdje su ljudi tu je i kompliciranje. Biti fit lavovski je posao ........gdje ovo lavovski znači teško, komplicirano, ne baš jednostavno. Tužno za nas (voljeli bi da je jednostavno), ali istinito.

6 godina

ljudi bas palamude oko toga, a kao sta kazes jednostavno je..

samo sta ljudi nisu iskren prema sebi : jedu previse / premalo, ne vjezbaju (kao vjezbaju, ali sa 20% snage i da se pokazu na netu/pred drugima...)

po meni ako cemo vjezbat bi trebali zbog sebe, svog samopouzdanja, zdravlja, svoje ljepote, a ne da budemo fit za ljeto, trebamo stvarati navike.. 

sada ce pocet komentari na fejsu od zena/muskaraca : " a imamo jos 5 mjeseci do ljeta", "a imamo jos 2 mjeseca", "a jos imamo 1 mjesec" i finalno "sljedece ljeto je nase"..

13 godina

Evo da bacim update, kad već nitko drugi ne stavlja ništa. 

Puno se piše i filozofira, a malo se trudi.

Lean bulk ide ok, ali malo ću pojačati kalorije ipak jer osjetim stagnaciju u snazi. 

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
15 godina
protjeran
ATJLučko kaže...

U slučaju kada se rade veće težine, ja bih kazao počevši od 50.00 kila ili težinom jednakom svojoj vlastitoj težini, znači od 100.00 kila na više, bitno je puno faktora, ne samo da koljena ne premaše nožne prste. 

Poanta je da u profi tenisicama ili sa podloškom od 1 do 2 centimetra debljine malo "prevariš" tijelo, jer "lakše/prije" uhvatiš duboki čučanj, a to znači da je gornja linija kvadricepsa "u ravnini" ali ustvari u minusu za onih centimetar dva! 

Isto tako kod deathlift vježbe, postoje tri verzije, za koje ja znam, ali je pored pravog deathlifta, ravnog deathlifta sumo deathlift ustvari prevara, u tehnologiji podizanja/uloženog napora! 

Na kraju krajeva, neka kolega hrka11 pokuša raditi "onako kako on spominje" prednji duboki čučanj, da ga vidim sa koliko kila može bosonog. 

Ja sam po navedenim pravilima na 60.00 četri serije po 8 ponavljanja trenutno! 

hrka11 kaže...

ATJLučko kaže...
Poanta je onih profi tenisica da fiksiraju stopalo u prirodnom položaju, gdje koljeno ne prelazi okomicu nožnih prsta, a to se dalje nadovezuje na pravilan rad vježbe, položaj zdjelice, kukova općenito, posebice kada gornjim "rubom kvadricepsa" idete u paralelu.

Moram priznati da ne kužim koja logika stoji iza toga. Koliko sam shvatio, to ovisi o tome koliko spustiš guzicu. Ako previše spustiš guzicu - jednostavno je drugi put ne spustiš toliko. Te "profi tenisice" imaju povišenu petu ili što? O kakvom "prirodnom položaju" je riječ?

Cista glupost sto je napisao pogotovo ovo podebljano,a po meni je to porez na budale,cuj trebaju ti profi tene da mores ispravno radit nesto.

Ko god radi zna da ako radis pravilno nece ti koljeno preci prste i meni osobno je u pocetku to najteze bilo savladat,vecinom se privalim nazat,jer pazim da ne prelaze pa se spustim previse i vidim da sam zajeba...sad kako ce ti pomoc nesto da ti koljena ne prelaze prste,a dizu ti petu,ne kontam.

Ne odnosi se to samo kod mrtvog dizanja s tegovim,dosta vjezbi pa i kod obicnog cucnja pazis da ti ne prelazi koljena prste.Sicam se prvi put kad sam otisa na trening to je bilo prije nekih 8g pojavile se girje,ruska zvona kako ocete i kad je trener vidio kako ih dizem nije mi dao radit s njima dok nisam naucio cucanj da valja radit.

Evo jedan video, gdje momak istina obara svjetski rekord, ali ne bosonog ili u nekim običnim tenisicama! 

Da si ikad radio čučnjeve imalo veće od svoje kilaže bi skužio kolika glupost na kvadrat je to neprelaženje prstiju.

Tu navodiš nekakve brojke od 50 ili 100kg, zvučiš si pametno i kul jer si rekao nekakve kul izraze tu pred mlađom ekipom a ne razmišljaš o tome kakav efekt mogu izazvati ovi tvoji postovi.

Poluinformacije, "ja mislim", to je tako, tako se to radi (dogme) i slične stvari.

Baš se vidi da nemaš pojma o čemu pričaš a želiš ispasti kao da znaš nešto i kao da si dio "kluba".

Ti sa "profi" tenisicama ništa ne varaš tijelo, niti ga možeš zavarati kad jednostavno "tweakaš" malo mehaniku izvođenja pokreta, nema ništa mistično ili voodoo u njima, ono što bi ti trebalo biti bitno kod njih je čvrsta, tvrda podloga (potplat).

Deathlift? Šta je to?

Zašto bi radio prednji čučanj uopće ako si početnik (ako si uopće i počeo sa ikakvim treningom, po ovakvim izjavama baš i ne ostavljaš dojam da jesi).

Kakva navedena pravila? Dogma neka? Zašto 4 serije sa 8 ponavljanja ako si početnik (ako uopće treniraš)?

Razmisli više puta prije nego što nešto napišeš, ovo hrpa ljudi čita i možeš napraviti ozbiljnu štetu sa svojim mens čini.

HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-N7-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-iP4S-iP5S-S5-HTC10-Note8-S5-Mix2-Mi9SE-Mi9
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.1.2020 14:33 (EZY-E).
14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
exer1234 kaže...
KIKI3ooo kaže...
exer1234 kaže...

al bacas mitove

Zašto smatraš da je to mit?

zato sto nema nikakvih znanstvenih utemeljena?

Gore sam ti već odgovorila, mislila sam da si ti. U podcastu su bili znanstvenici i to je mainstream podcast nevezan za vježbanje i prehranu

Studija ili dzabe pricas

Zaradite do 150 dolara dnevno testiranjem aplikacija http://bit.ly/2iPkkYu
14 godina
neaktivan
Kresaux kaže...
Jel netko istraživao kako Intermittened fasting utječe na dobivanje mišićne mase? Do sada je teorija bila da treba jesti "milijun" obroka na dan i što više skraćivati period između dva obroka kako tijelo ne bi ušlo u katabolizam, tj. razgradnju mišića.

IF je samo ALAT. nista drugo. Ako su isti parametri, nece uciniti nikakvu razliku.

Tijelo ne ulazi tek tako u katabolizam, pogotovo ako su parametri ISTI.. 

Nadam se da shvacas sta zelim reci s time

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
ATJLučko kaže...
Što se tiče samog mrtvog dizanja, osobno, nebih nikada, NIKADA, preporučio rad bosim nogama/stopalima !

Iznenađen tvojom porukom, jer hrpa ovih na YouTubeu koji objašnjavaju vježbe rade deadlift bosi, a i ima članaka po netu u kojima se zapravo preferira bosi deadlift. Omar Isuf je pred koji mjesec objavio video u kojem je rekao da je prešao na bosi deadlift. I meni osobno tako odgovara. A kad ću vježbati vani, planiram vježbati u "starkama". Probao sam prije dizati u patikama s povišenom petom i to mi nije odgovaralo (možda više zbog mekane nego povišene pete, ali eto...).

Evo primjer momka koji diže bos:

ATJLučko kaže...
Poanta je onih profi tenisica da fiksiraju stopalo u prirodnom položaju, gdje koljeno ne prelazi okomicu nožnih prsta, a to se dalje nadovezuje na pravilan rad vježbe, položaj zdjelice, kukova općenito, posebice kada gornjim "rubom kvadricepsa" idete u paralelu.

Moram priznati da ne kužim koja logika stoji iza toga. Koliko sam shvatio, to ovisi o tome koliko spustiš guzicu. Ako previše spustiš guzicu - jednostavno je drugi put ne spustiš toliko. Te "profi tenisice" imaju povišenu petu ili što? O kakvom "prirodnom položaju" je riječ?

na DL ces imati najvise prednosti ako radis bos.. zasto? pa biti ces sto blizi podu....

Sto se tice powerlifting tenisica, nisu za dl, nego cucanj i ostale stvari (recimo mogu pomoci na benchu, jer imas vecu stabliznost i blizi si podu)

Sto se tice koljena preko prstiju, taj mit je odavno razbijen, pogledaj sve weightliftere... To prvenstveno ovisi o osobi, kako je gradjena

14 godina
neaktivan
Entry Point kaže...
Kresaux kaže...

Evo ti par linkova (drugi pogotovo). Ovaj dečko je meni jedan od najboljih na youtube-u i redovito pratim njegov kanal. Ne propovjeda, ne prodaje suplemente (prodaje svoj weight loss program, ali ne u videima). Ukratko, fasting ne utječe na gubitak mišične mase jer je studija (on bazira na tome svoje videoe) pokazala da je to prekratko vrijeme da bi tijelo počelo rastavljati mišiće za izvor proteina.

Uglavnom, pogledaj video br.2 nećeš požaliti.

Ovo su lazne informacije

svatko tko promovira IF, znaj da barata s laznim informacijama, 

if je samo alat kao sto rekoh, ima prednosti i nedostataka:

Dakle, ove price da ces brze, bolje trositi masti su gluposti.

14 godina
neaktivan
KiX777 kaže...
Kresaux kaže...

Može se, ali nije optimalno. Za najbolje rezultate istraživanja su pokazala da treba držati muscle protein synthesis aktivnom kroz obroke svakih 4-5 sati. Ali, za običnog rekreativca to nema uopće neke velike razlike.

Tako, OPTIMALNO bi bilo kad bi kroz cijeli dan imao podjednako rasporedjen unos proteina...

ALI, da li ce u praksi uciniti razliku ako to ne radis? nece, vjerojatno zanemarivo da neces primjetiti razliku

PUNOOO bitnije su totalne kalorije na kraju dana, i dovoljan unos proteina

14 godina
neaktivan
bananaman1 kaže...
Keops kaže...

Što se tiče prehrane, nakon 5 godina paženja sam naučio jednu stvar. Naime, ja sam tip koji jako brzo jede i može pojesti ogromne količine jer sam od djetinjstva imao jako otvoren želudac i bio jako nervozan i osjetljiv na glad. S godinama je došlo do kontroliranja pa sam zato sad u optimalnoj kilaži, ali da se ja vodim svojom potrebom za hranom, koja je pak emotivna, a ne potrebita, imao bih minimalno 10kg viška. 

Uglavnom da, stvar koju sam naučio je da treba slušati svoje tijelo i voditi se onime kako vašem tijelu odgovara. Ja sam godinama doručkovao temeljito jer je to glavno pravilo stručnjaka i onda sam skužio da bez obzira koliko pojedem u 7 ujutro, najkasnije do 12 umirem od gladi. Smatram da to nije moja biološka potreba nego više emocionalno vezano. Primjetio sam da kad bih za doručak pojeo bananu i jabuku ili tako nešto laganije, jednako bi me držalo do podne, kao i kad sam mazao zobene sa jogurtom, medom i bademima.

Od tada sam doručak smanjio na komad voćke, rano ručam (između 11 i 12h) i relativno rano odradim večeru (između 16 i 18h) i to mi bude zadnji obrok. Jednostavna promjena i začudim se kad stanem na vagu jer vidim da sam smršavio, a ne osjećam se da jedem manje osim tog doručka što je naravno dovoljno kalorično da radi razliku.

Pošto sam taj period hranjenja dosta suzio, mislim da je slijedeći logičan korak da eksperimentiram sa intermittent-om.

Današnjem čovjeku se cijeli život vrti oko hrane. Doručkuje, a već raspravlja o ručku, večeri i kako će se "ubit" za vikend? Tokom jednog filma nam serviraju u propagandim pauzama barem 50 vrsta pića i slatkiša. Sugeriraju sretnu obitelj uz nutelu za doručak, a poslije tata sa ekipom makne gajbu piva pod tekmom. Za to vrijeme mama i djeca hodaju kao pingvini i deru čokoladice. Ako dodamo stres u tu priču...........kako se tome oduprijeti, tko ima snage za to?

I uvijek mi je bila čudna ta priča - slušajte svoje tijelo? Pa ljudi i imaju po 120kg jer su slušali svoje tijelo ili? Da ga ja slušam bilo bi tu bureka, peciva, mc donaldsa, piva, torti i kolača svih vrsta, cigareta, itd..... Upravo iz svih ovih razloga sam i došao do povremenog posta i to mi se nametnulo kao izuzetno pametna i dobra varijanta prehrane. Jer je sigurno da mi prije 250 000 godina nismo jeli 5,6,7 obroka na dan kako nam nutricionisti sugeriraju! Kod posta ima još jedna odlična stvar - pojednostavi ti život. Jedem jedan, dva puta na dan i ne brinem što, kako, kada ću jesti i kako to kupiti, pripremiti, počistiti. Naravno da je lakše održati i smanjeni kalorijski unos. Pogotovo kad jedeš pravu hranu, a ne procesuirano smeće. Večera u 19h i pauza do 11h sutra, to je kao neki minimum , tj 16 h posta, a odradim ga kao da je sat. Poslije dva obroka pa u krug. Milina po svim pitanjima.

Normalno da tih 16 sati odradis kao da su 1 sat .jer par sati poslije tog obroka ides SPAVATI, budis se oko 8-9, i gdje je problem ne jesti jos da 2-3-4 sata? macji kasalj, To sto ti ne radis nije nista posebno, svaka osoba moze

14 godina
neaktivan
bananaman1 kaže...

Kalorijski deficit je naravno obavezan, ali je problem kako ga ostvariti, mislim u današnje vrijeme? Imaš sto prepreka koje "vrebaju iza ugla" samo sa jednom namjerom - da ti sjebu kaloriski deficit. Kolega dobio sina, kupio stan, imaš rođendan, velika tekma na tv, dobar film, Božić, Uskrs, obiteljska proslava, položio ispit, izlazak, kino........a svugdje cuga, jelo, kokice, kolači, zajebancija? Sve su to neprijatelji kalorijskog deficita. I tu dodaš sebe, svoju psihu, slabosti, tjelesne karakteristike (inzulinska osjetljivost)........... Eh da, kalorijski deficit i gotovo??

Pa fino, jedenjem manje kalorija nego ti je potrebno....

imas 2 opcije ako zelis smrsaviti:

1. paziti koliko jedes

2. reci, jebe mi se, jest cu sta i koliko god zelim

sad biras koja si opcija, ako zelis smrsaviti, pazit ces, neces imati izlika, na svakom koraku cokolade, cipsevi ovo ono..

pa normalno, u svakom trenu mozes pojesti cokoladu ako zelis, ili pizzu, itd.. kakve to ima veze?? jednostasvno znas sta ti je cilj i drzis se plana

jedan dan prejedenja te nece ubiti, sutra nastavis po starom i to je to.. problem je ako se to prejedanje desava cesto

btw ,,,BALA TE INZULINSKA OSJETLJIVOST, DA TE ,,BALA.. 

14 godina
neaktivan
bananaman1 kaže...
hrka11 kaže...
bananaman1 kaže...

Kalorijski deficit je naravno obavezan, ali je problem kako ga ostvariti, mislim u današnje vrijeme? Imaš sto prepreka koje "vrebaju iza ugla" samo sa jednom namjerom - da ti sjebu kaloriski deficit. Kolega dobio sina, kupio stan, imaš rođendan, velika tekma na tv, dobar film, Božić, Uskrs, obiteljska proslava, položio ispit, izlazak, kino........a svugdje cuga, jelo, kokice, kolači, zajebancija? Sve su to neprijatelji kalorijskog deficita. I tu dodaš sebe, svoju psihu, slabosti, tjelesne karakteristike (inzulinska osjetljivost)........... Eh da, kalorijski deficit i gotovo??

Jesi karakter ili ne 

A brate necu na natjecanje ic,bitno mi je zdravlje,a tu i tamo prizderat se nekad popit koju pivu sumnjam da ce mi ista ugrozit,mislim da ovo vrijedi i za vecinu ovdje.

Na trening idjem da me ne bole kolina i ledja,jer kad ne radim nista pocmu me bolkat pomalo.Kile me nikad nisu zanimale,dok sam bio srednja i na fax-u tad sam najmrsaviji bio,a svaki dan je bio fast food,akohol,kave i slatkisi.Znaci 80kg nisam prelazio,tada sam sebe zivcira jer nikako se zdebljat ali eto.

Poceo radit,samo sidis u uredu 95kg u roku godinu ipo.

Ma jebeš natjecanje, nisam ni ja profi, ali riječ je o životu generalno. Vjeruj mi , vrijeme leti! Jučer izađeš iz diska sa ekipom i tap, sutra si već starac. Ja sam kao mlad - 18g bio 190/74kg, a poslije u jednom periodu došao na ponosnih 114kg!? Eto i sam kažeš, malo radio, sjedio, nisi pazio i 15 kg gore? A za kratko, jako kratko vrijeme.  I sad ti, kako god, predstoji on -KALORIJSKI DEFICIT! Jer još za par godina, bez deficita, tko zna koliko još možeš dobiti? A počet je teško---prvi dan deficita, drugi dan i opa, eto kolega dobio sina? O tome mi svi pričamo, ako ne svi bar većina. 

Sad lazes, ne vjerujem ti ni malo!!

14 godina
neaktivan
hrka11 kaže...
bananaman1 kaže... 

Ma to je primjer kako se živi danas, ali u biti ja reklame ne gledam nikada. Nije me pamet ostavila? Čak ni radio ne volim slušati jer ili su reklame ili vijesti, ali doslovno tako. Svakih pola sata vijesti, a između njih reklame? Koliko imaš godina da te već je.e žgaravica? U jutro nisi gladan jer se ubiješ hranom za večeru. Probaj to okrenuti ................nemoj večerati pa ćeš vidjeti gladi u jutro? A to ti je i bolje na duge staze.

1. 28g ma to sam naveo primjer...a moj odlazak u MC ti je veliki big mac meni + 3 cisburgera,zato me to nista ne cudi,mada sada skoro ne idjem nikako tamo.

2.Ma nije to vecera da se ubijem,pojedem oko 5-6h,a uvecer opet neko voce ili nesto...prije sam zna pojest po par cipseva i kolu,ali slabo i to sada.Kosto sam reka,ne pazim ja bas kilazu,zato variram od 90 do 98kg kad sam bio najtezi prije god ipo,sad sam na 91,cim sam smanjio cipseve i ta sranja u kasne sate,kuzim kako funkcionira pa onda se doziram .

Samo ko sto sam rekao rekreativac sam,nekad igram 3-4 puta tjedno lopte,onda jedno vrime trcim i vozim bajk,pa par mjeseci idem na trening (ne teretana) itd....

Mada u zadnje vrime idjem na ovaj kruzni trening ali razmisljao sam i o teretani,malo s jos vecim tezinam radit.

Zanima me bas ovaj 5x5 program dosta ga ljudi hvali,a mislim da mi nebi dugo trebalo da se napravi rezultat neki.

Eto opet mitovi, cipsevi imaju isto kalorija i ujutri, i popodne i navecer. 

dakle najbolje ih je izbaciti jer su jako kaloricni (puno masnoca), ili eventualno imas one over baked chipseve s ispod 10g masti na 100 g, sto je vec OK.. dosta manje kalorija, a okus nije los.

Mozes mrsaviti i bez deficita, to bi bilo neko odrzavanje kalorijama, naravno MORAS trenirati, i jacati... i kroz neko vrijeme ces naprasviti rekomp.. sto znaci salo dole, a misicna masa gore 

14 godina
neaktivan
hrka11 kaže...
guls kaže...

Nije bacanje ako je dobijem dzabe,a domaca je ne kupovna.

Dobiva se pravljenjem svjezeg kravljeg sira.

bacanje je zato sto ima jakoooo malo proteina, i puno masti i uh.. 

kupi pravi whey (protein sirutke) ako ti je problem unos proteina

14 godina
neaktivan
hrka11 kaže...
EZY-E kaže...

Negdje sam čitao da je ta sirutka doslovno otpad, pogledaš iza na pakiranju i nema ničega, možda u tragovima proteina samo.

Ne znam gdje si to citao ali to nije istina...ja znam kako je meni pomogla,a sto se tice proteina i ostali beneficija od nje mores izguglat,previse imas clanaka koliko imas koristi od nje,a mores pitat doktora ili nutricionista,necu pametkovat nista,samo sam bezveze pitao dali je netko pije.

Kod mene je domace i sir,vrhnje,sirutka...ne mislim na onu s police dm-a ili konzuma.

To da je otpad ako gledas da je ostatak pravljenja neceg onda je otpad jer se dobije pravljenjem sira,ako mislis u smislu da je otpad da nevalja nista,onda se varas.

ps.svak od vas tu kupuje ili je kupovao WHEY PROTEIN,aj prevedi samo rijec WHEY ne trebam ti dalje nista govorit.

mijesas kruske i jabuke. .whey je sirutka, ali whey u prahu je samo protein sirutke, dakle izdvojeni protein..... ovo sto ti zelis je nesto drugo, tu imas jako malo proteina a puno uh i masti. .dakle ako ces s time ciljati unos proteina, unijet ces i xxxx kalorija

kontas sad?

14 godina
neaktivan
bananaman1 kaže...
guls kaže...

Hrka- ne znam za sirutku,ali bih potpisao ovo. To trošim na dnevnoj bazi, iako mislim da ne valja uzimati puno mliječnog? Kada budem htio malo na definiciju možda kompletno  izbacim mliječno?

nema potrebe, mlijecni protein je odlican, samo pazi na to sta tocno konzumiras od toga, jer neke stvari su jako masne..

evo od mlijecnih proizvoda imas posni sir, oni skyr jogurti... i nadje se jos ponesto.. ja u zadnje vrijeme kupujem onaj jogurt iz lidla, 0.01 masti, 6g uh i 5.2proteina,, okus vrh

14 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Stoji ali zavisi sta mislis pod profesionalcem. Imas profesionalaca i od 80 kg, gdje IF nece ciniti razliku. 

dok osoba od 130 kg i 6000 kalorija, naravno da je puno LAKSE jesti cijeli dan, nego u periodu od par sati.. Ili strongmeni koji jedu po 10 000 kalorija dnevno.. To je fizicki nemoguce unijeti u IF principu

14 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Evo da bacim update, kad već nitko drugi ne stavlja ništa. 

Puno se piše i filozofira, a malo se trudi.

Lean bulk ide ok, ali malo ću pojačati kalorije ipak jer osjetim stagnaciju u snazi. 

koliko kura si do sad odradio? 

14 godina
neaktivan

a jesam naspamao temu, hebo mi p.. mater :D

jbg kad ne znam citirati sve u jednoj poruci, noob sam 

14 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
ATJLučko kaže...

U slučaju kada se rade veće težine, ja bih kazao počevši od 50.00 kila ili težinom jednakom svojoj vlastitoj težini, znači od 100.00 kila na više, bitno je puno faktora, ne samo da koljena ne premaše nožne prste. 

Poanta je da u profi tenisicama ili sa podloškom od 1 do 2 centimetra debljine malo "prevariš" tijelo, jer "lakše/prije" uhvatiš duboki čučanj, a to znači da je gornja linija kvadricepsa "u ravnini" ali ustvari u minusu za onih centimetar dva! 

Isto tako kod deathlift vježbe, postoje tri verzije, za koje ja znam, ali je pored pravog deathlifta, ravnog deathlifta sumo deathlift ustvari prevara, u tehnologiji podizanja/uloženog napora! 

Na kraju krajeva, neka kolega hrka11 pokuša raditi "onako kako on spominje" prednji duboki čučanj, da ga vidim sa koliko kila može bosonog. 

Ja sam po navedenim pravilima na 60.00 četri serije po 8 ponavljanja trenutno! 

hrka11 kaže...

ATJLučko kaže...

Cista glupost sto je napisao pogotovo ovo podebljano,a po meni je to porez na budale,cuj trebaju ti profi tene da mores ispravno radit nesto.

Ko god radi zna da ako radis pravilno nece ti koljeno preci prste i meni osobno je u pocetku to najteze bilo savladat,vecinom se privalim nazat,jer pazim da ne prelaze pa se spustim previse i vidim da sam zajeba...sad kako ce ti pomoc nesto da ti koljena ne prelaze prste,a dizu ti petu,ne kontam.

Ne odnosi se to samo kod mrtvog dizanja s tegovim,dosta vjezbi pa i kod obicnog cucnja pazis da ti ne prelazi koljena prste.Sicam se prvi put kad sam otisa na trening to je bilo prije nekih 8g pojavile se girje,ruska zvona kako ocete i kad je trener vidio kako ih dizem nije mi dao radit s njima dok nisam naucio cucanj da valja radit.

Evo jedan video, gdje momak istina obara svjetski rekord, ali ne bosonog ili u nekim običnim tenisicama! 

Da si ikad radio čučnjeve imalo veće od svoje kilaže bi skužio kolika glupost na kvadrat je to neprelaženje prstiju.

Tu navodiš nekakve brojke od 50 ili 100kg, zvučiš si pametno i kul jer si rekao nekakve kul izraze tu pred mlađom ekipom a ne razmišljaš o tome kakav efekt mogu izazvati ovi tvoji postovi.

Poluinformacije, "ja mislim", to je tako, tako se to radi (dogme) i slične stvari.

Baš se vidi da nemaš pojma o čemu pričaš a želiš ispasti kao da znaš nešto i kao da si dio "kluba".

Ti sa "profi" tenisicama ništa ne varaš tijelo, niti ga možeš zavarati kad jednostavno "tweakaš" malo mehaniku izvođenja pokreta, nema ništa mistično ili voodoo u njima, ono što bi ti trebalo biti bitno kod njih je čvrsta, tvrda podloga (potplat).

Deathlift? Šta je to?

Zašto bi radio prednji čučanj uopće ako si početnik (ako si uopće i počeo sa ikakvim treningom, po ovakvim izjavama baš i ne ostavljaš dojam da jesi).

Kakva navedena pravila? Dogma neka? Zašto 4 serije sa 8 ponavljanja ako si početnik (ako uopće treniraš)?

Razmisli više puta prije nego što nešto napišeš, ovo hrpa ljudi čita i možeš napraviti ozbiljnu štetu sa svojim mens čini.

Tako je, sve si u pravu.. Koljena smiju prelaziti prste, zasto ne? Kao sto rekoh, pogledaj dizace tegova (weightliftere) svima koljena prelaze prste.. To uopce nije nikakav problem. Svaki "trenercici" koji to tvrdi, izbjegavajte ga

15 godina
Kako dobiti kilograme?
I da li je normalno da godinama imam istu kilažu doslovno u kilu,bez obzira koliko jeo.
Bio sam bolestan 10ak dana,apetit je bio nikakav i nisam izgubio ni kile
Bio kod doktora,kaže sve pet

17 godina
moderator
ROXX kaže...
Kako dobiti kilograme?
I da li je normalno da godinama imam istu kilažu doslovno u kilu,bez obzira koliko jeo.

Bio si bolestan deset dana, nisi bio bolestan dve godine. 

I ovo "bez obzira koliko jeo" - ako konzistentno u prosjeku ne jedeš kalorijski više, nema razloga da se udebljaš, ne?

Ako se želiš udebljati, jednostavno konzistentno, iz dana u dan, jedi više kalorija, a da pritom ne povećavaš fizičku aktivnost. Ako povećavaš fizičku aktivnost, onda konzistentno jedi još više kalorija.

Nisi rekao pušiš li cigarete - ako pušiš, prestani pa ćeš se vjerojatno udebljati.

Ja sam inače do svoje negdje 28. godine konstantno bio na istoj kilaži od srednje škole. Kako je počelo debljanje? Pa... Počeo sam svaki dan grickati kekse. Ujedno, počeo sam si podebljavati obroke. Recimo, počelo je s pohanim medaljonima - složio sam si finu porciju, napapao se i to je bilo to. Onda sam jednom probao na to isto ulje ubaciti jaje, da ga ispečem na oko - vau, koje je to bilo otkriće! Tako pečeno jaje je bilo prefino, ispekao (ispržio? još uvijek ne znam razliku ) sam ga tako da je žutanjak bio tekuć pa mi je žutanjak bio kao umak za medaljone. Drugim put sam onda probao s dva jajeta i od tada si stalno slagao to s dva jajeta. Dakle, dodao sam dva jajeta, a nisam smanjio broj medaljona. I tako je to polako krenulo - u pola godine sa 65 kila otišao na 73. Pa nakon nekog vremena na 78 kila. Pa sam tu bio neko vrijeme pa sam se onda baš usvinjio i došao do 83 (barem nešto čokolade svaki dan, kroz ljeto nije moglo proći da si ne pojedem sladoled dnevno), a u jednom trekuntu čak i do 85 (a nisam vježbao pa znači da je tu bilo dosta sala, barem iz moje perspektive, na 176 cm). Ah, da, zaboravih spomenuti da sam ujedno povećavao i dozu Coca Cole kroz godine. Tekući šećer.

Meni se fakat nije bio problem udebljati - jednostavno sam kroz godine konzistentno jeo/pio slatko više nego mi treba. Ne vidim zašto bi nekome drugome bio, osim ako nema neki fantomski poremećaj. Jednostavno konzistentno jedi više. Ako se ne debljaš, to znači da nekad jedeš više, nekad manje, ali zapamtiš ovo kad si pojeo više pa onda misliš da konzistentno, u prosjeku jedeš više, a vjerojatno nije tako.

11 godina
ROXX kaže...
Kako dobiti kilograme?

Jednostavno,treniraj,automatski ce ti se otvorit apetit i jedi...obavezno jedi posle...ovo ti govorim iz iskustva,a i znam 10 primjera koju su tako nabili kilazu,bez ikakvog filozofiranja sada,vjerivatno cr ti neko pisat ovde filozofije ali nebitno,pojacaj trening i pocmi zderat vidit ces rezultate 100%.

Origin_Steam: hrka11
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice