Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.152
|
čitano: 8.791.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
16 godina
Rast mišića i visina

Probao sam ovo ljeto onaj myprotein sirup sa skoro 0 kalorija... i ne isplati se, mislim 60kn za ono malo sirupa...

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imaju još genijalnih izuma. Voda s proteinima za 50kn i kruh za 700kn.

Tko to uopće kupuje?

Can't find a better Jam!
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
donator_bubrega kaže...
intexuz kaže...

Koliki su ti maxevi s tim volumenom?

Bench 85kg mrtvo 135kg i čučanj 105kg, sve to sa 67kg BW. Od te dvije godine treninga tek zadnjih godinu treniram kako treba i progresiram ali svejedno nisam baš zadovoljan dok ne doguram to do 100/150/120@70-73 kg.

Ali evo peti šesti tjedan programa sustiže me volumen toliki mislim se između deloada ili da se prebacim na malo modificirani Wendlerov 5/3/1. Sviđa mi se program, također ima volumena dosta ali prikladniji je početniku od onoga gore. Kasnije kad mi škola počne i sezona oko 11. mj definitivno šaltam na Blahin ICF 5x5 što je 3 dana full body, zasad maksimalno koristim to što imam slobodnog vremena

I za tih godinu dana pravilnog treninga,slabo je to.

Prvo,imas 67 kg,osim ako si neki geneticki bog koji ce sa 67kg dizat x4 BW na mrtvom,nema se smisla drzat na toj kilazi,bulkaj dok ne dodes na 80.

Nadji ono sta funkcionira za tebe,kako god frekvencija manje vise funkcionira za sve naturalce,blahin ICF je dobar za pocetak,ili od Izzya(njegov smatram jos boljim)

l<l<l<l<l<l
18 godina
Rast mišića i visina

Imao sam stanku od 2 tjedna nakon kakvih 15 mjeseci u teretani...

I tak ja prekjucer krenem ponovno, odradim klasican trening kao i prije bez problema, snage ne fali... Ali, ali...

Jucer sam osjetil upalu, al tek danas patim... Kad me zasvrbi nesto na ramenima, pomozi mi Apolon...

Truth in engineering.
15 godina
Batista kaže...

Imao sam stanku od 2 tjedna nakon kakvih 15 mjeseci u teretani...

I tak ja prekjucer krenem ponovno, odradim klasican trening kao i prije bez problema, snage ne fali... Ali, ali...

Jucer sam osjetil upalu, al tek danas patim... Kad me zasvrbi nesto na ramenima, pomozi mi Apolon...

Stanku bi trebalo uzeti svakih 2mj bar 1 tjedan, i pošteno se odmoriti.

A za upale, to ej sastavni dio, priglriš tu bol i voliš kad te boli i kad se mučiš hodati, prati zube ili tuširati :)

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
14 godina
neaktivan
Većinu od tih godinu dana sam bio u deficitu/održavanju al da definitivno moze to puno bolje. Zasad u suficitu raste snaga ove brojke rusim brzo. A sto se tezine tice problem je u tome sto se bavim sportom u kojem postoje tezinske kategorije pa uvijek to moram uzimati u obzir, tako da mi je sad u interesu ojacati na liftovima a da ne dodajem tolikomisica/mase da me digne kategoriju gore. I hvala na sugestijama, provjerit cu i taj program definitivno.
When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
Rast mišića i visina

evo malo da se pohvalim, početkom mjeseca napravio sam u voćnjaku mali workout park 

zadnja 2 tjedna pokušavam vježbati, našao sam vježbe za početnike - a i te jedva odradim... ali dobro, sa obzirom da sam zadnji put trenirao pred 6 godina, moglo je i gore bit...

uglavnom kad sam počeo imao sam 182 cm i 69 kg, zadanja 2 dana odradio trening i puno mi teže ide nego prijašnjih dana, zateže me doslovno cijelo tijelo (čak i faking stopala) pa ću uzeti 2 dana odmora da se to malo smiri.

izbacio sam kekse, gazirane sokove, čokolade i takve stvari, dok pojačano jedem za dnevne obroke i ubacio sam 2 međuobroka - obično popijem pola litre jogurta ili 200-300g svježeg sira + još pojedem bananu ili jabuku, kupine, aronije, kruške itd.

jutros na vagu - 67.5 kg  

imate kakav savjet? znam da neću  odmah nabiti  kilažu i mišiće, ali barem da zadržim sadašnju.

What could possibly go wrong?
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2017 10:28 (Hornet_93).
15 godina
Rast mišića i visina

fino izgleda, također planiram cijelo ljeto slično nešto napraviti iza kuće ali nikako da dođe na red...

koliko su cijevi od poda visoke?

za prehranu nisam ekspert definitivno, ali ako gubiš kile vježbajući - klopaj još više.

yippee ki-yay
14 godina
Rast mišića i visina

od cijevi do poda:

pull-up bar - 230cm

dip-bar (preča) - 165cm

mali pull-up - 110cm

ali to prilagodiš svojoj visini. preča bi trebala dolaziti do razine ramena, mali pull-up do razine kuka, veliki pull-up 5-10 cm iznad gornje točke vertikalno ispruženih ruku. 

razmak cijevi u preči je 65 cm, al opet prilagodiš sebi.

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Poz ekipa jedno pitanje, omega 3 ili 3-6-9 znaci riblje i biljne masne kiseline? Što je isplatljivije, tj. korisnije?

Edit: Jel ima još netko iskustva sa tim proteinima sava? prvi put čujem za njih, a cijene su interesantne.

If you have nothing to lose, try.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2017 12:39 (Filip720).
15 godina
Hornet_93 kaže...

evo malo da se pohvalim, početkom mjeseca napravio sam u voćnjaku mali workout park 

zadnja 2 tjedna pokušavam vježbati, našao sam vježbe za početnike - a i te jedva odradim... ali dobro, sa obzirom da sam zadnji put trenirao pred 6 godina, moglo je i gore bit...

uglavnom kad sam počeo imao sam 182 cm i 69 kg, zadanja 2 dana odradio trening i puno mi teže ide nego prijašnjih dana, zateže me doslovno cijelo tijelo (čak i faking stopala) pa ću uzeti 2 dana odmora da se to malo smiri.

izbacio sam kekse, gazirane sokove, čokolade i takve stvari, dok pojačano jedem za dnevne obroke i ubacio sam 2 međuobroka - obično popijem pola litre jogurta ili 200-300g svježeg sira + još pojedem bananu ili jabuku, kupine, aronije, kruške itd.

jutros na vagu - 67.5 kg  

imate kakav savjet? znam da neću  odmah nabiti  kilažu i mišiće, ali barem da zadržim sadašnju.

Dva tjedna si to radio i očekuješ čuda?

Zašto uopće staješ na vagu? Otkad je ona bitno mjerilo? Mjerilo je ogledalo i kako se osjećaš a ne faking vaga.

Počni jest meso i kvalitetne obroke pune proteina, idi 4-5x tjedno na te šipkice i divljaj po njima, uzmi whey i dodaj ga u to sve.

Kroz 2-3 mj ćeš moć vidjeti neke rezultatiće i promjene. Slikaj se sad pa se slikaj svaki mjesec da lakše vidiš promjene.

14 godina
fila2208 kaže...

Dva tjedna si to radio i očekuješ čuda?

Zašto uopće staješ na vagu? Otkad je ona bitno mjerilo? Mjerilo je ogledalo i kako se osjećaš a ne faking vaga.

Počni jest meso i kvalitetne obroke pune proteina, idi 4-5x tjedno na te šipkice i divljaj po njima, uzmi whey i dodaj ga u to sve.

Kroz 2-3 mj ćeš moć vidjeti neke rezultatiće i promjene. Slikaj se sad pa se slikaj svaki mjesec da lakše vidiš promjene.

ne očekujem čuda, znam da je bilo kakva promjena tjelesne mase dugotrajan proces. trebalo mi je skoro 2 godine da skinem 24 kile.

vaga nije bito mjerilo, ali kad ti ukućani vele da imaš ispijeno lice zadnjih par dana, nije mi baš za zajebanciju.

kaj se tiće prehrane - u tri glavna obroka jedem meso. i to ne one kupovne pizdarije tipa paštete, hrenovke ili golubove koje prodaju pod piliće u centrima. ali ajde, povećat ću još prehranu, ako nastavim mršavit, lako odustanem.

osjetim neku odbojnost, ne kužim zašto al ok. u ogulinu kvalitetne teretane nema već skoro 10 godina, a davat 350 kn za 3 odlaska tjedno u teretanu sa oronulim spravama i sa trenerom koji to nije - jednostavno ne dam.  nemam iluzije da ću postat apolon, ali održavat neku tjelesnu aktivnost, mislim da je dovoljno.

15 godina
Hornet_93 kaže...

ne očekujem čuda, znam da je bilo kakva promjena tjelesne mase dugotrajan proces. trebalo mi je skoro 2 godine da skinem 24 kile.

vaga nije bito mjerilo, ali kad ti ukućani vele da imaš ispijeno lice zadnjih par dana, nije mi baš za zajebanciju.

kaj se tiće prehrane - u tri glavna obroka jedem meso. i to ne one kupovne pizdarije tipa paštete, hrenovke ili golubove koje prodaju pod piliće u centrima. ali ajde, povećat ću još prehranu, ako nastavim mršavit, lako odustanem.

osjetim neku odbojnost, ne kužim zašto al ok. u ogulinu kvalitetne teretane nema već skoro 10 godina, a davat 350 kn za 3 odlaska tjedno u teretanu sa oronulim spravama i sa trenerom koji to nije - jednostavno ne dam.  nemam iluzije da ću postat apolon, ali održavat neku tjelesnu aktivnost, mislim da je dovoljno.

Ne jedeš dečko, zato si ispijen. Ne spavaš, nešto ne radiš kako treba.

DA bi bio zdrav moraš jesti, spavati i piti puno vode, to svatko zna.

To je dobro, tako nastavi i povećavaj porcije. Energiju dobijaš iz ugljikohidrata (riža, krumpir itd, dakle prilozi) uvijek si odmjeri da je obrok po svemu otprilike uravnotežen.

I puno vode pij, voda je jako bitna.

Nema ni kod mene, jer sam u selu daleko iza 9 sela, ali imam nešto što smo sami sklepali i  na tome se može čudo.

Teretana od 350kn, ne pretjeruj, tako su po zagrebu, da će bit tako i u ogulinu. Trener u gym je nebitan, dolaziš radi sebe i rokaš svoje, od njega ne očekuj ništa jer samo sjedi tamo i tipka po mobu.

Moj savjet: skači po tim šipkama do zime i onda na zimu u gym.

Tako ćeš izgrdaiti lagani temelj a u gymu sve ostalo, uz naravno kalorijski suficit ali ne smećem već kvalitetnom hranom.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nema potrebe za takvim tonom i omalovažavanjem.

kod nabacivanja mišića potreban je u prvom redu odmor, onda prehrana i na kraju samo vježbanje. izbaci smećastu hranu tipa čips, gazirane cukrene sokove, fast food, bombone, čokoladice itd. super je stvar ako imaš pristup doma uzgojenom mesu, tu si rješio već pola prehrane. nemoj odma uzimat whey. čemu to na početku? uzimaj rižu, grah, mahune, grašak, jogurt, posni sir, jaja... ima toliko alternativa.

i da, prošlo ljeto sam 3 mjeseca radio u ogulinu, čovjek pravo govori, jedina teretana koja radi preko ljeta je čisti plač, a vlasnik dere kožu članarinom.  nas par sa posla samo se okrenulo i izašlo kad je rekao cijenu. ona druga preko puta mosta (maestro čini mi se) je zatvorena od 5-11 mjeseca, a tamo bi se dalo ići.

u prirodi si, zajebavaj se. radi koliko možeš i kroz tjedne si povećavaj zahtjevnost vježbi. kad vidiš da ne možeš, slušaj tijelo i ne forsaj. bolje je uzeti dan-dva odmora nego se ubijati i na kraju ništa ne napraviti. preko zime lagano kreni u teretanu i bit će ti puno lakše nego da krećeš od nule.

Ke?!
15 godina
chewbacca kaže...

nema potrebe za takvim tonom i omalovažavanjem.

kod nabacivanja mišića potreban je u prvom redu odmor, onda prehrana i na kraju samo vježbanje. izbaci smećastu hranu tipa čips, gazirane cukrene sokove, fast food, bombone, čokoladice itd. super je stvar ako imaš pristup doma uzgojenom mesu, tu si rješio već pola prehrane. nemoj odma uzimat whey. čemu to na početku? uzimaj rižu, grah, mahune, grašak, jogurt, posni sir, jaja... ima toliko alternativa.

i da, prošlo ljeto sam 3 mjeseca radio u ogulinu, čovjek pravo govori, jedina teretana koja radi preko ljeta je čisti plač, a vlasnik dere kožu članarinom.  nas par sa posla samo se okrenulo i izašlo kad je rekao cijenu. ona druga preko puta mosta (maestro čini mi se) je zatvorena od 5-11 mjeseca, a tamo bi se dalo ići.

u prirodi si, zajebavaj se. radi koliko možeš i kroz tjedne si povećavaj zahtjevnost vježbi. kad vidiš da ne možeš, slušaj tijelo i ne forsaj. bolje je uzeti dan-dva odmora nego se ubijati i na kraju ništa ne napraviti. preko zime lagano kreni u teretanu i bit će ti puno lakše nego da krećeš od nule.

Gdje sam točno omalovažao, samo sam realno rekao.

Ovo drugo sam sve već napisao, a smeće je rekao da je izbacio.

zašto ne whey, dodatnih 30grama će mu dobro doći, kao da je whey steroid pa ono, nemoj odmah na početku. Svako živo biće bi moglo pit whey kao dodatak prehrani kao i multivitamine i ništa mu neće loše bit.

Članaraina je 350kn? Baš ću pitati kolege iz ogulina za tu teretanu, zanima me kako i tšo.

zadnje sam i ja napisao ti ponovio, valjda se igramo pokvarenog telefona lol.

Ugl. imaš odlične aplikacije na mobu, imaju za početnike dobre vjžebe i prikaz treninga. Treninzi su pola sata 45min i tamo su sve vježbe koje možeš izvesti verojatno

tako da gledaj bar stars i ostale te aplikacije i po tome radi tako da imaš neki kompas

pojačaj hranu, idi na masu, na suficit, ali ne smećem, spavaj, pij vode i na zimu pravac teretana.

vagu zanemari.

16 godina
Rast mišića i visina

Možda nisi omalovažavao ali isto si mu se svisoka obraća. Mene recimo bk ali nekom momku koji tek dođe u ovu temu je odbojno. Ne treba se puhat. Možemo pričat ka ljudi i zajebavat se. 

Koje je to forsiranje sa wheyom, šta je ovo neki promo? Zašto mora ić u teretanu odmah isti tren, ono mora?

17 godina

Kad se vec fali ko kaj ima evo i mojega, ak vas zanima poslikam iz boljeg kuta i ostatak stvari kad uvatim vremena.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Pozdrav ekipa!

Treba mi preporuka dobrog preworkout poizvoda. Ako je neko koristio nesto sto mu je pomoglo sa izdrzljivosti i pumpom u teretani, bio bi zahvalan!

If you're going through hell, keep going!
13 godina

Instant kava.

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Turska kava.

Trava raste tamo gdje je posadiš.
16 godina
Hornet_93 kaže....

...uglavnom kad sam počeo imao sam 182 cm i 69 kg, zadanja 2 dana odradio trening i puno mi teže ide nego prijašnjih dana, zateže me doslovno cijelo tijelo (čak i faking stopala) pa ću uzeti 2 dana odmora da se to malo smiri.

jutros na vagu - 67.5 kg  

Jednostavno si u kalorijskom deficitu kad si sve to izbacio pa mršaviš. A u tom međuobroku kojeg si dodao nema složenih UH. Zobene pahuljice, koje su jeftine i lagane za pripremu, ti mogu bit odličan izvor složenih UH, a u njima osim UH ima i proteina, mikronutrijenata i vlakana.

A kad nađeš neki broj kalorija da održiš kilažu uz tjelovježbu, jednostavno dodaj 100g kikirikija kojeg pojedeš s guštom uz tv i eto ti plus 500 kalorija dnevno, bit ćeš u kalorijskom suficitu i težina mora rast.

Filip720 kaže...

Poz ekipa jedno pitanje, omega 3 ili 3-6-9 znaci riblje i biljne masne kiseline? Što je isplatljivije, tj. korisnije?

Edit: Jel ima još netko iskustva sa tim proteinima sava? prvi put čujem za njih, a cijene su interesantne.

Pogledaj malo na YT o tome. Mislim da se ne isplati uzimat 3-6-9 nego samo 3 kad sam gledao. Omega 3, kreatin i whey su jedini suplementi na koje se isplati trošit kune.

16 godina
Rast mišića i visina

E, da, ako netko ne želi kavu (jer je već popio jednu šalicu, ili je ne pije, kao ja) može probati neki izotonični napitak. Mene uvijek digne.

15 godina
KIKI3ooo kaže...

Možda nisi omalovažavao ali isto si mu se svisoka obraća. Mene recimo bk ali nekom momku koji tek dođe u ovu temu je odbojno. Ne treba se puhat. Možemo pričat ka ljudi i zajebavat se. 

Koje je to forsiranje sa wheyom, šta je ovo neki promo? Zašto mora ić u teretanu odmah isti tren, ono mora?

Ne vidim di je to tako, ali isto tako doći ovdje i čudit se jer nema ezultata nakon 4 zgiba je smiješno.

Kakvo forsiranje ljudi moji šta vama je? Ponašate se kao da je whey zabranjena supstanca...očito dečko ne jede dosta, ništa mu neće bit od 30gr dodatnog wheya. Nije whey steroid niti čarobni prah, jebeni dodatak prehrani.

U teretanu ne mora, ali kad dođe zima vidjet ću koliko će imat volje strugat led sa šipki da rai zgibove na minusima.

16 godina
fila2208 kaže...
KIKI3ooo kaže...

Ne vidim di je to tako, ali isto tako doći ovdje i čudit se jer nema ezultata nakon 4 zgiba je smiješno.

Kakvo forsiranje ljudi moji šta vama je? Ponašate se kao da je whey zabranjena supstanca...očito dečko ne jede dosta, ništa mu neće bit od 30gr dodatnog wheya. Nije whey steroid niti čarobni prah, jebeni dodatak prehrani.

U teretanu ne mora, ali kad dođe zima vidjet ću koliko će imat volje strugat led sa šipki da rai zgibove na minusima.

Broj jedan, tko se to čudi da nema rezultate nakon 4 zgiba, pejstaj citat? On ni nitko drugi to nije rekao, umišljaš. Rekao je da nije napredovao u težini, za što mu je potrebna hrana.

Broj dva, i da je napisao takvo nešto (a nije)... a šta je to ovo ovdje? Jeli ovo BB/PL centar, steroidaška rupa? Već je rečeno jedno da ovo nije BB/PL forum. 

Tri... ne znam čemu ove šprehe sa wheyom, tko ulazi uopće u raspravu i tko ne zna više što je to. Danas ono žene znaju što su proteini i kupuje "fatburnere" u Pollea.

I četri, ovo sa šipkom... ne znam, ali ima ekipe cijelu zimu radi street i izgledaju ok. A ako misliš da ja sugeriram da je street bolji od BB, ja ti odmah mogu reć da nisam odradio niti jedan street trening ali nemam ništa protiv, dapaće.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.8.2017 22:18 (KIKI3ooo).
15 godina
odjavljen
Vuk15 kaže...

Instant kava.

Medikus kaže...

Turska kava.

Nemogu jer me tjera na WC

12 godina
protjeran

@Hornet_93

Frende, baš mi je drago kada vidim da se netko trudi baviti sportom, te je toliko agilan u tome da si doma u svom dvorištu složi šipke. Prava mala teretana.

Motivacija mora da je velika. To lajkam, te mi se i to sviđa.

Ak' to znaš napraviti možeš si i benč složiti, te neke improvizirane utege. I to bi bilo to, možeš rokati i raditi na svojem tijelu.

Što se tiče prehrane, brijem da ti ne trebaju dodaci. Bilo je ekipe, pa i tu na forumu kaj se nije rokala dodacima, pa je izgradila svoje tijelo.

Osobno, sam kontra toga dosta, jerbo je sve to kemija, al' ekipa ne kuži.

To kaj si maknuo đankaru(kekse, gaziraniano, čokse...) je tek početak, te će tijelu trebati neko vrijeme da se privikne na novi način prehrane.

Nedaj se smesti sa demotivirajućim komentarima, ovdje i inače, jerbo je najbitnije u životu da radiš ono kaj voliš. Počesto, ekipa koja je godinama u tome, voli dijeliti savjete, čak i kada ih ne pitaš, te sam osobno svašta doživio od takve ekipe. Međutim, nisam ostao impresioniran, jer njihovo vježbanje je obično pokrićenje za neke njihove nedostatke, pa mi nisu baš vjerodostajni. 

Uzmi si, te si daj vremena, godinu, dvije, tri, vidjet' će napredak. Dodatne supstance, su samo prečac, al' ako polagano dođeš do svoje zadovoljavajuće mišićne mase, bit' ćeš zdrav. Mnogi u svojoj želji da budu "veliki" idu u extreme, te si rade veliku štetu svojem tijelu, zdravlju....pa, se zna dogoditi da nakon nekog vremena počinju nekotrolirano mokriti, zeznu si štitnjaču, pa ne mogu više nikada smršaviti.....

Al' imaš i one ekipe, kaj vježba cijeli život, te si je čak i u ratu na bojištu slagala improviziranu teretanu samo kako bi mogla vježbati, te je vježbala i u mraku dok su bile uzbune....itd....

Meso, jaja, sir....to su proteini, te si ugljiiće zrokaj u tijelu do 12,13h da ih stigneš potrošiti do kraja dana. Neka svaki tvoj obrok kroz dan ima nešto proteina....

Vježbanjem ubi mišić, ono da osjetiš vatru u njemu, te se pravilno hrani i rezultat nemre izostati, samo si daj vremena...

Nedaj da ti itko sa strane suflira kaj je dobro za tebe, pa čak ni ovaj post, nego ti odluči kaj želiš.

Umeš whey, ubrzo si može pojaviti netko kaj će ti nuditi nešto "bolje" od čega će ti mišići brže rasti....

Ekipa ovdje zna što priča, te slobodno poslušaj njihove savjete(vježbe, prehrana, kako vježbati, odmarati...), al' nemoj uzimati dodatke, jer ono što ti želiš postići nije vrijedno da si zezneš zdravlje. Nisi vrhunski sportaš koji namjerno šteti svojem tijelu da bi zaradio lovu.....Ovdje, ekipa nema svijest o štetnosti dodataka....I, općenito ekipa iz teretane radi svojeg profita želite uvjeriti da "imaš problem", kako bi zaradili na tebi....

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
16 godina
PzKpfw kaže...

Umeš whey, ubrzo si može pojaviti netko kaj će ti nuditi nešto "bolje" od čega će ti mišići brže rasti....

One ring to bring them all and in the darkness bind them
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ja ne kuzim kako ovdje dosta ljudi gleda na dodatke kao da su neki prah od kojih ces buknuti u Arnolda. Ja treniram on off (nisam bas pretjerano konstantan), ali kad si slozite prehranu, isti vam je ku*ac sa dodacima i bez njih. Sto vama tijelo zna jeste unijeli 30g proteina iz praha ili mesa?

Kad imam novca za dodatke prehrani, super. Kada nemam, samo pojacam prehranu i nadoknadim iz neceg drugoga i tjt.

I da imate neznam kakvu genetiku, ako trenirate i jedete, napredovat cete! Trening (uz dizanje opterecenja svakih tjedan dana do dva tjedna), kalorijski suficit, dovoljan unos proteina i to je to. Ako treba nekom pocetniku slagati nekakav plan prehrane neka se javi u inbox. Ja sam sa 60kg na 195cm (skinny as fuck), dosao na 115kg. Sebi izgledam odlicno i jak sam ko bik, sad odrzavam to i pokusavam malo skinuti sala (BF oko 12/13posto je trenutan). 

15 godina
KIKI3ooo kaže...

Broj jedan, tko se to čudi da nema rezultate nakon 4 zgiba, pejstaj citat? On ni nitko drugi to nije rekao, umišljaš. Rekao je da nije napredovao u težini, za što mu je potrebna hrana.

Broj dva, i da je napisao takvo nešto (a nije)... a šta je to ovo ovdje? Jeli ovo BB/PL centar, steroidaška rupa? Već je rečeno jedno da ovo nije BB/PL forum. 

Tri... ne znam čemu ove šprehe sa wheyom, tko ulazi uopće u raspravu i tko ne zna više što je to. Danas ono žene znaju što su proteini i kupuje "fatburnere" u Pollea.

I četri, ovo sa šipkom... ne znam, ali ima ekipe cijelu zimu radi street i izgledaju ok. A ako misliš da ja sugeriram da je street bolji od BB, ja ti odmah mogu reć da nisam odradio niti jedan street trening ali nemam ništa protiv, dapaće.

1. Iz konteskta se vidi, da je mislio sa dva treninga valjda osjetiti napredak u smislu i kila i snage, što je osjetio da ne ide to tako.

2. Ovo je random grupa o rastu mišića i vježbanju, a whey kao i ostali dodaci su obični dodaci vježbačima i nije zabranjeno razgovarti o njima. 

3. I neka kupuju, fitness industrija je tu da proizvodi, vježbači da kupuju. AKo napišem na tabletu muscle gainer i prodam je tebi, a čisti je asipirn, a ti motiviran tom tabletom i placebom pojačaš trening i svoju kondiciju, di je problem? Ljudima nekad treba i takve motiviacije, stime da ne pišem ovo jer ta ''kemija'' kako je neki neuki ljudi ovdje nazivaju, nije štetna, a dobar dio nje radi ono za što je namijenjen. Ne razumiješ se očigledno kao i tvoj kolega s dinamovim znakom pa pišete nebuloze.

4.Nisam rekao ništa protiv streeta, i sam ukomponiram djelove streeta u svoj trening u gymu. Izgledat ok, nije isto što izgledat dobro, vrhunski, odlično, izrezano, napucano. Izgledat ok može svatko tko pazi da ne ždere smeće, i tu i tamo se digne sa stolice od računala.

Ovisno što je kome cilj u vjžebanju. Meni je imati što više kg i snage, a pritom izgledati mišićavo i izrezano. Imati dovoljno kondicije, uz snagu te izgled. Sve mi je to bitno.

netko vuče trbušinu, ali je jak ko bik.

Netko je građen ko afkrički vodovod, ali skače po šipkama ko lud, i to mu je cilj i shema i za to svakom od njih svaka čast.

Moje sugeriranje dečku gore nema greške: jedi, pij vodu, riješ se smeća, vježbaj bar 3-4 tjedno, odmaraj, i uzmi whey ako si u prilici, ako nisi nemoj i ok, a kad imaš priliku kreni u gym jer tamo možeš još jače i brze razviti tijelo jer PROGRESIVNO MOŽEŠ MJENJATI OPTEREĆENJA, RIKTATI SI KUTOVE I RAZNE VJEŽE što u streetu baš i ne možeš, o tome se radilo.

Sad napuštam ovu raspravu, jer po 5. put pišem jedno te isto.

MARKOZD15 kaže...

sto vama tijelo zna jeste unijeli 30g proteina iz praha ili mesa?

naravno momak, baš si ti dobro skužio. Nije bitno dal tijelo kuži nego brzina apsorpcije istoga koji je potreban za što prije oporavak i rast. O tome se radi.

offtopic: jesi ti kad meni slao privatne poruke?

Jesi sad sam našao, što sam ti slagao, drago mi je da si toliko puno napredovao i da si ustrajan. Samo nastavi.

PzKpfw kaže...

Ekipa ovdje zna što priča, te slobodno poslušaj njihove savjete(vježbe, prehrana, kako vježbati, odmarati...), al' nemoj uzimati dodatke, jer ono što ti želiš postići nije vrijedno da si zezneš zdravlje. Nisi vrhunski sportaš koji namjerno šteti svojem tijelu da bi zaradio lovu.....Ovdje, ekipa nema svijest o štetnosti dodataka....I, općenito ekipa iz teretane radi svojeg profita želite uvjeriti da "imaš problem", kako bi zaradili na tebi....

Ekipa zna, ali ne zna i želi zaraditi na tebi.

Stručan jedan tekst, nema greške.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.8.2017 11:59 (fila2208).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice