Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.990
|
čitano: 8.114.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
lithiumion kaže...
Ceranac3 kaže...

Jel iko ikad narucivo sta s Proteinisava stranice vidim da imaju 5kg proteina za 400kn ima ko kaka iskustva snjima.

Nisam kupovao, gledam njihovu ponudu trenutno, da nije možda neka greška u web shopu? 
Pošto bez okusa košta 399kn, a s okusom isto 399kn.. što je u biti nemoguće jer myprotein prodaje s različitom cijenom okus i bez okusa.

Naručio s proteinsava 10.05. whey, došlo danas. Sve u redu, mj proizvodnje 03/2017. Tako da je super isplatljivo uzeti, za 429 kn s dostavom, 5kg wheya s okusom 

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.5.2017 16:21 (lithiumion).
8 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sto mislite o stronglifts 5x5 ? Mislio sam pocet radit po tom programu , idem nekih 8+ mjeseci u teretanu ali nisam radio po nekom programu nego vise slobodno izabrane vjezbe (niti sam dizo kilazu konstantno , nego kolko stavim taj dan radim) . Cilj mi je dobit na snazi , odradit taj program kolko ide ( kolko sam vidio ~6 mjeseci ) , a onda se prebacit na drugi ali o tome razmisljat kasnije. 

17 godina
Rast mišića i visina

Ekipa da li ima tko ovdje iskustva sa kupovinom iz Blue Gyma? Naručio bi nešto opreme za doma, ali se hoću prvo raspitat kad već ulažem lovu. 

LP

17 godina

sta te zanima ja sam kod njih ostavio dosta para...

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
17 godina
R4zOR229 kaže...

sta te zanima ja sam kod njih ostavio dosta para...

Jesu li pouzdani, da ih ne bi čekao mjesec-dva ili da nešto fali ili je oštećeno recimo i tako, da li je čitav proces protekao glatko?

17 godina

Da, narucis jedan dan ujutro drugi dan popdne dobis stvari, nista mi nikad nije falilo ali je znalo doc sa manjim ostecenjima tipa malo zgrebana olimpijska sipka, na stalcima nabubrila boja na jednom malom djelu od vlaga itd. mene osobno nije smetalo pa se nisam ni zalio. Sta bi kupovo uopce? Ja sam se dosta opreme nakupovo sto kod nasih sto izvana pa znam vec i di je sta jeftinije.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 23:57 (R4zOR229).
13 godina
neaktivan
lemon_juice kaže...

https://s1.postimg.org/fxo6i058v/kolazolol.jpg

i ja bildam decki

samo visoke kolicine vitamina c / rasol i whej.

Imam problema s visokim tlakom tako da rasol otpada za mene 
Uglavnom, za mene je alternativa askorbinska kiselina. 

13 godina
CAWb kaže...

Sto mislite o stronglifts 5x5 ? Mislio sam pocet radit po tom programu , idem nekih 8+ mjeseci u teretanu ali nisam radio po nekom programu nego vise slobodno izabrane vjezbe (niti sam dizo kilazu konstantno , nego kolko stavim taj dan radim) . Cilj mi je dobit na snazi , odradit taj program kolko ide ( kolko sam vidio ~6 mjeseci ) , a onda se prebacit na drugi ali o tome razmisljat kasnije. 

Samo rokaj 5x5. Napravi realne maxeve, znaci cucanj pod 90, bench do prsa itd. Ja sam stim jako zadovoljan i mozes ocekivat brzi progres u maxevima i u tjelesnoj masi.

Mozes koristiti modificirani 5x5 po calculatoru. Ako su ti mali maxevi, onda preporucam staviti ramping sto manju vrijednost, jer ce ti onda serije biti puno teze i brze ces napredovat. Ako su ti maxevi preko 150-200kg onda ostavis ramping normalan.

http://williamge.github.io/Intermediate5x5/

https://www.madcow5x5.com/

8 godina
neaktivan
antimon95 kaže...
CAWb kaže...

Samo rokaj 5x5. Napravi realne maxeve, znaci cucanj pod 90, bench do prsa itd. Ja sam stim jako zadovoljan i mozes ocekivat brzi progres u maxevima i u tjelesnoj masi.

Mozes koristiti modificirani 5x5 po calculatoru. Ako su ti mali maxevi, onda preporucam staviti ramping sto manju vrijednost, jer ce ti onda serije biti puno teze i brze ces napredovat. Ako su ti maxevi preko 150-200kg onda ostavis ramping normalan.

Hvala , jesi dodao jos neku vjezbu , vidim da su na prvom linku u program stavljeni dipovi , hiperekstenzije itd. 

Edit: Sramotno mali su mi liftovi , bench 50 squat 70 dl sam tek poceo , da radim po stronglifts istu kilazu ili da rampam od pocetka?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.5.2017 19:55 (CAWb).
14 godina
Rast mišića i visina

Ti bar radis osnovne vjezbe. 80% ljudi u teretani ni ne zna sto je mrtvo ili cucanj, a ne da ih jos i rade. 

13 godina

Postoje razne varijacije treninga, bitno je krenes s necim i da se toga drzis ako imas volju. 5x5 je univerzalan i dobar je sve, Dobit ces masivniji izgled, jer ce ti u kratkom vremenu sve vece misicne skupine ojacat. Te neke vjezbe su asistencijske, i samo ti dodatno pojacaju te misicne skupine koje ti malo manje rade. Nemoj se ustrucavat cucnut do poda i bacit uteg ako zapne. Mnogi rade puno manje nego sto misle da mogu. Samo se drzi plana i prvih par dana ce te od takvog treninga bolit sve zivo.

11 godina
Rast mišića i visina

Neka preporuka za -gym-rukavice prilikom podizanja, teških tereta, koje ne ostavljaju trakove nakon znojenja??

Neka marka, neki brend??

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
13 godina
neaktivan

Idem 4 godine u gym, prve dvije godine sam kupovao rukavice od 80-230kn, ni jedne nisu valjale. 
Poslije toga sam počeo koristiti spužvice, debljine 20mm, kvalitete HR45. Traju mi po 2mj, pa napravim druge.  

17 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

Neka preporuka za -gym-rukavice prilikom podizanja, teških tereta, koje ne ostavljaju trakove nakon znojenja??

Neka marka, neki brend??

Promjenio jedno 3-4 para kad sam tek krenuo prije nego sam skužio da je to bacanje para.

Koliko god da su kvalitetne ni jedne nisu trajale više od par mjeseci.

Kreda/magnezij najbolja i najjeftinija solucija, ako u tvom gymu to toleriraju.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pošto nemam vremena za teretanu a kamoli bilo kaj drugo, zanima me dal je netko probal ovo i dal stvarno postoji tak nekaj ili je samo jeftina reklama.

14 godina
Rast mišića i visina

Ma sigurno djeluje 100%. 

17 godina
imaiden322 kaže...

Pošto nemam vremena za teretanu a kamoli bilo kaj drugo, zanima me dal je netko probal ovo i dal stvarno postoji tak nekaj ili je samo jeftina reklama.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma moš i steroide brizgat direkt u srce, ali bez konstantnog vježbanja doviđenja 

11 godina
imaiden322 kaže...

Pazi ovo citiram: " 10 kg MIŠIĆA u mjesec dana" doslovno sa stereoidima to ne bi bilo moguće 

If you have nothing to lose, try.
14 godina
neaktivan
CAWb kaže...
antimon95 kaže...
CAWb kaže...

Hvala , jesi dodao jos neku vjezbu , vidim da su na prvom linku u program stavljeni dipovi , hiperekstenzije itd. 

Edit: Sramotno mali su mi liftovi , bench 50 squat 70 dl sam tek poceo , da radim po stronglifts istu kilazu ili da rampam od pocetka?

Ma ispocetka,5 po 5 kila stici ces ove svoje liftove u 5 treninga..glavno da ulovis formu i filing za vijezbe i u pola godine bi ti se trebali poduplat maxevi. Samo kaloricni suficit,prati program i to je to.

l<l<l<l<l<l
10 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav,

poceo sam ici u teretanu prije par mjeseci, dobio sam 6 kila u 3 mjeseca, zatim je sve stalo, oblikuju mi se misici ali mislim da se ne hranim dobro. Sta bi mogao uzet za prehranu na dan? Da uzimam odreden tj pravilan broj kalorija i proteina. Imam 17, skoro 18 godina, 184-5 visok, i 73 kila. Kupio sam whey proteine koje uzimam poslije treninga te takoder napravim omlet ili sparoge sa jajem poslije vjezbanja. Takoder mislim se da pocnem vjezbati na otvorenom na sipkama (1 dan teretana a drugi sipke, dal da to pokusam?). Zanima me pravilan nacin prehrane (neke preporuke jela neki recepti bogati proteinima i s dobrim brojem kalorija) i jeli je potrebno da vjezbam na otvorenom ako zelim pospjesiti rast misica? 

17 godina
Stosk0 kaže...

Pozdrav,

poceo sam ici u teretanu prije par mjeseci, dobio sam 6 kila u 3 mjeseca, zatim je sve stalo, oblikuju mi se misici ali mislim da se ne hranim dobro. Sta bi mogao uzet za prehranu na dan? Da uzimam odreden tj pravilan broj kalorija i proteina. Imam 17, skoro 18 godina, 184-5 visok, i 73 kila. Kupio sam whey proteine koje uzimam poslije treninga te takoder napravim omlet ili sparoge sa jajem poslije vjezbanja. Takoder mislim se da pocnem vjezbati na otvorenom na sipkama (1 dan teretana a drugi sipke, dal da to pokusam?). Zanima me pravilan nacin prehrane (neke preporuke jela neki recepti bogati proteinima i s dobrim brojem kalorija) i jeli je potrebno da vjezbam na otvorenom ako zelim pospjesiti rast misica? 

Whey poslije treninga, a omlet sa šparogama/šunkom ili čim već za jedno sat i pol do dva sata, ja nekad ogladnim brže, a nekad kasnije, ali odmah nakon wheya ipak ne treba jesti nego pričekati da se iskoristi... Nema smisla piti whey ako odmah jedeš nešto konkretno nakon njega.

Bazu prehrane nek ti čine nemasno meso, povrće, jaja, svježi/posni sir, barem 1-2x tjedno riba (imaš i jeftine ribe tipa srdele koje su jako zdrave). Proteini 1.5 - 2.5 grama po kilogramu, ovisno što želiš postići.

Osobno uzimam 1.5-2 grama, ovisno o danu i treningu taj dan. Ali ne bavim se isključivo teretanom nego i MTB biciklizmom i nije mi cilj izgledati nabildano nego sportski i biti u dobroj kondiciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.5.2017 13:32 (lllnuclearlll).
8 godina
Da, ali ono što funkcionira za tebe neće nužno funkcionirati za druge.
17 godina
robogo kaže...
Da, ali ono što funkcionira za tebe neće nužno funkcionirati za druge.

znam, ali ovo što sam mu napisao su neke opće fitness preporuke 

nek krene okvirno po tome pa nek si mijenja kak mu odgovara.

10 godina

Dakle da pricekam nakon sta popijem whey sat vremena dva? Okej. Dal mi je dobro da idem jedan dan u gym a drugi vani na sipke vjezbat?

posni sir ne mogu jest pokusao sam al ne ide. Sta se tice ruckova, da mi se ne zgadi sve, sta preporucujete? I dorucak prije skole koji bi mi bio dobar? Sta da uz ribu pojedem posto mi ona nije zasitna? Zelim promjenit prehranu skroz da dobijem na masi. I da cilj mi je da izgleda  ubildano, msm zelim dobit na masi i pospjesit rast misica kroz ovo ljeto i na dalje. 

Jel mogu jednom tjedno imat "cheat day" kad pojedem nesto nezdravo ili da samo pokusam sa proteinsk i ugljikohidratnim namirnicama i hranom? Neki prijedlozi za rucak veceru ili dorucak sta mi je najbitnije posto sam do sad jeo tost obican sa pastetom/nutelom. 

14 godina

tost sa pastetom i nutelom 
ujutro ispeces kajganu, ili ako ti se neda peci jogurt zobene malo badema, ljesnjaka, brusnice ubacis malo meda i zlicu protejina i toe to.. dorucak spreman za 2 i pol min..
za rucak pileca prsa 5 kg na placu 250 kn dosta ti je za 3 tjedna odprilike ovisi kako i koliko jedes, ja vecinom samo na naglo ispecem i neka salata uz to.. 

14 godina
Rast mišića i visina

I ovaj fitness otišao u Ku*ac, više nitko ne pita za programe treninga i kako i što  vježbati, već svi samo ispituju kad što koliko jesti. U koliko sati pojest prvi obrok, u koliko sati jest prije, u koliko poslije treninga. Kad shake popiti. Koliko sekundi imamo da ne uđemo u anabolic window i ina sranja. 

Prije svega, treba vam neki dobro organiziran trening. Trebate naučiti služiti se šipkama u teretani i naučiti najvažnije pokrete. Lako ćete kasnije prilagoditi prehranu svojim potrebama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.5.2017 20:43 (Cordas).
8 godina
neaktivan

Okej budem to probao

Pitam prehranu posto me covjek sto vodi teretanu i koji se bavi bodybuildingom vodio kroz sve vjezbe prvih mjesec dana i rekao mi da drillam po njima pa da cu na jaci tj intenzivniji trening prijeci. :)

11 godina
Cordas kaže...

I ovaj fitness otišao u Ku*ac, više nitko ne pita za programe treninga i kako i što  vježbati, već svi samo ispituju kad što koliko jesti. U koliko sati pojest prvi obrok, u koliko sati jest prije, u koliko poslije treninga. Kad shake popiti. Koliko sekundi imamo da ne uđemo u katabolic windows i ina sranja. 

Prije svega, treba vam neki dobro organiziran trening. Trebate naučiti služiti se šipkama u teretani i naučiti najvažnije pokrete. Lako ćete kasnije prilagoditi prehranu svojim potrebama.

Pa realno prehrana i je važnija nego program treninga, naravno valjda se podrazumijeva da znaju neke početne vjezbe i formu kad vec pitaju za prehranu. lp 

If you have nothing to lose, try.
14 godina
Filip720 kaže...

Pa realno prehrana i je važnija nego program treninga, naravno valjda se podrazumijeva da znaju neke početne vjezbe i formu kad vec pitaju za prehranu. lp 

Absolutely. Fucking. Not.

Osim ako uopće ne jedeš, onda je prehrana najvažnija i to najviše zbog toga što ćeš umrijeti. 

Suficit/deficit (ovisno o potrebama) je jedino što treba zanimati nekog tu rekreativca ili početnika. Ako se hrani koliko toliko normalno (hrana doma) svakako će biti tu negdje sa makrosima gdje i treba biti.  

Valjda se svatko treba hraniti onako kako se najbolje osjeća, a ne svaki dan piletina, riža i brokula. 

A što se važnosti treninga tiče; pitaj ove što cijeli trening provode na sajlama i godinama isto izgledaju koliko je (ne)važan program treninga 

LP i tebi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.5.2017 20:42 (Cordas).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice