Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.990
|
čitano: 8.121.265
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rast mišića i visina
JeggerMaster kaže...
Ma ignoriram ih...
Neki ovdje misle da je prerano za bilokakve vjezbe neki mi predlazu da pocnem...hmm
Mislio sam svaki vikend vozit bike i na plivanje...za tijekom tjedna ne znam sta bih
Ionako ce sad ljeto pa ce bit posla vani pun k...drva pospremat na polje ima se sta za radit

Ma nije prerano, pa valjda vježbaš. Kad sam spomenuo "aktivan život" mislio sam da se podrazumijeva da se baviš aktivnim sportovima, 
ne da se aktivno logiraš na fejsbuk ili vodiš aktivno instagram status :) Ja sam trenirao gimnastiku u tvojim godinama, dapače, trenirao sam 
aktivno od 10. do 15. godine. Za to bi danas bilo najbolje opisati nešto kao street workout, sa dodatkom vježbi na tlu, tipa stoj-hodanje na rukama, 
skokovi, sprintanje i da, naravno plivanje i bicikliranje... Ono što ti je možda prerano je da se kreneš natjecati po teretani sa iskusnjarama u deadliftu ili curlanju.
Iako i tamo možeš lijepo napredovati ako imaš dobre kolege ili nekog voditelja. 
"bodibilder proteini" ne postoje :) To je kao da u dućanu tražiš bodybuilder pileća prsa. To što sad marketinška industrija daje mliječnom, jajčanom, sojinom i prije svega bjelančevini sirutke (wheyu) bombastične 
nazive na šarenim kutijama i pakiranjima i dalje ne mijenja na stvari da je to i dalje samo protein. Treba ti ako ne unosiš dovoljno prirodno. Slično kao vitamini, minerali, vlakna, masti...

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
8 godina
neaktivan
Blagoo tebi
8 godina
neaktivan
Blagoo tebi
8 godina
neaktivan
Blagoo tebi
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

https://s1.postimg.org/fxo6i058v/kolazolol.jpg

i ja bildam decki

samo visoke kolicine vitamina c / rasol i whej.

15 godina
Rast mišića i visina

Ekipa, gdje ima jeftino kupiti dobre hand straps (one trake za zglobove)

17 godina

strenghtshop, al koga ce ti to boga vjezbaj grip

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
17 godina
R4zOR229 kaže...

strenghtshop, al koga ce ti to boga vjezbaj grip

Na nekim vježbama prije dolazi do zamora zapešća nego mišića koje se cilja vježbati jer su to jednostavno prirodno manji mišići (podlaktica). 
Tako da nekad ljudi jednostavno ne žele trošiti ekstra energiju na njih, ako ciljaju u npr. deadliftu kvadricepse ili žele ugrijati leđne na Inverted Rows.
https://www.bodybuilding.com/exercises/main/popup/name/inverted-row

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
Rast mišića i visina

Dečki koje suplemente preporučate uz whey i kreatin. Idem na defku za 2 tjedna pa me zanima vaše mišljenje što uzeti, planiram CLA  sigurno.

Inače, popust na myprotein 

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
12 godina
neaktivan

posni, brokulu,piletinu,bademe i zobene - brutalni suplementi

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

aj moze i omega

13 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Dečki koje suplemente preporučate uz whey i kreatin. Idem na defku za 2 tjedna pa me zanima vaše mišljenje što uzeti, planiram CLA  sigurno.

Kreatin na defki? Kek 

Ja sam krenio na defku 17.04., pijem CLA, ALPHA MAN, D3, KALCIJ I MAGNEZIJ, JOINT PLUS, BCAA 4:1:1 i L-GLUTAMIN. Sa 106 kg sam došao na 99kg, planiram do 88kg ići. Pao sam malo na težinama u čučnju i DL, dok je bench na istoj kilaži. 
Vjerojatno ne bi sve ovo kupovao da nije bio 50% popust na aminokiseline i pilule na myprotein.hr, ali sve u svemu sam zadovoljan. 

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ima li tko da je pio MACA extrakt na defki? 
U posljednje vrijeme tu i tamo otreniram, s jednim dečkom kojeg znam iz gyma, trening.. pošto mi je dugogodišnji gym partner otišao u Njemačku na sezonu. 
I tako mi priča da mu nema bolje stvari za energiju na defki od MACE, nikad ju nisam pio, ima li tko kakvih iskustava ?

14 godina
lithiumion kaže...
KiX777 kaže...

Kreatin na defki? Kek 

Ja sam krenio na defku 17.04., pijem CLA, ALPHA MAN, D3, KALCIJ I MAGNEZIJ, JOINT PLUS, BCAA 4:1:1 i L-GLUTAMIN. 

Sta ce ti toliko svega majko moja (no hate moje misljenje). Rekreativac si, bezvezno bacanje para. Whey i eventualno bcaa i najvaznije hrana.

Nego, probat cu kroz narednih mjesec dana bazirat trening na principu high intensity trening. Danas odradio prvi trening i mogu rec da se nisam dugo vremena toliko oznojio (). Inace sam radio neki mix volumena i ovoga. Vasa iskustva?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Osim wheya i kreatina, za jednog rekreativca, sve ostalo je bacanje para. Whey također nepotreban ukoliko je iz hrane unos proteina dovoljan. BCAA preskup i od koristi jedino ako se trenira fasted. Zaključak, kreatin bog i batina za te sitne pare za koje se uzme. 5 grama svaki dan bez ikakvih glupih ciklusa punjenja pražnjenja i pauziranja, bio cut il bulk. 

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@lithiumion nema potrebe... sredi prehranu cak nemoras ni brojati macrose nego samo jedi clean, sto se tice suplemenata creatin + whey i neki multivitamin, ja bi ti preporucio ABC plust natural welth izvrsni su + mozes si neki fatburner uzet tipa yohimbine koji stackas sa kofeinom i deri peri :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 22:10 (lemon_juice).
10 godina
Rast mišića i visina

imam bedasto pitanje ,iako kazu samo postoji bedasti odgovor...zanima me sto se desava ako bi se vjezbalo sa istim utegom cca 2mjeseca recimo 3x tjedno...biceps triceps podlaktica....znaci ista kilaza ali jel puno ponavljanja ....pricamo o tome da se po ruci radi tipa 10 serija po nznm 15 ponavljanja ..dal bi se tijelo naviknulo na tu kilazu i ne bi se više ništa dešavalo  usprkos npr i podizanju ponavljanja ili se mora preć na veću kilažu kroz određeno vrijeme 

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
13 godina
neaktivan
monsieur kaže...
lithiumion kaže...
KiX777 kaže...

Kreatin na defki? Kek 

Ja sam krenio na defku 17.04., pijem CLA, ALPHA MAN, D3, KALCIJ I MAGNEZIJ, JOINT PLUS, BCAA 4:1:1 i L-GLUTAMIN. 

Sta ce ti toliko svega majko moja (no hate moje misljenje). Rekreativac si, bezvezno bacanje para. Whey i eventualno bcaa i najvaznije hrana.

Nego, probat cu kroz narednih mjesec dana bazirat trening na principu high intensity trening. Danas odradio prvi trening i mogu rec da se nisam dugo vremena toliko oznojio (). Inace sam radio neki mix volumena i ovoga. Vasa iskustva?

A u biti, 5 godina će mi biti u 10mj kako idem u gym, nisam ništa od suplemenata pio osim wheya i creatina, a ne bi ni ovo kupio da nije bila 50% akcija, sve to je bilo oko 650kn, s time da je BCAA 1kg pakovanje koje je bilo 250kn. Ostalo je kupljeno za 400kn znači. Iskreno, iznenadio sam se koliko JOINT PLUS pomaže, nakon 2 tjedna korištenja nema boli u koljenu prilikom čučnja. 

Kiky877 kaže...

Osim wheya i kreatina, za jednog rekreativca, sve ostalo je bacanje para. Whey također nepotreban ukoliko je iz hrane unos proteina dovoljan. BCAA preskup i od koristi jedino ako se trenira fasted. Zaključak, kreatin bog i batina za te sitne pare za koje se uzme. 5 grama svaki dan bez ikakvih glupih ciklusa punjenja pražnjenja i pauziranja, bio cut il bulk. 

Teško je bez wheya postići 250gr dnevnog unosa proteina, popijem 50gr wheya poslije treninga, a to je oko 41gr proteina. Ostalih 200 unesem preko hrane. 

lemon_juice kaže...

@lithiumion nema potrebe... sredi prehranu cak nemoras ni brojati macrose nego samo jedi clean, sto se tice suplemenata creatin + whey i neki multivitamin, ja bi ti preporucio ABC plust natural welth izvrsni su + mozes si neki fatburner uzet tipa yohimbine koji stackas sa kofeinom i deri peri :)

Moram brojati kalorije, 6mj sam bio na 4200kcal i sada koliko god jedem čini mi se malo  
Kad sam i na masi jedem relativno clean hranu, bf mi je 13% bio dok sam imao 106kg, pokušat ću doći do 8% eventualno 7% na defki. Prvi puta čujem da netko uzima yohimbine kao fatburner.. jedan kolega koji je imao problema s kroničnom tenzijskom glavoboljom, liječili su ga trickličkim antidepresivima pa je stackao yohimbine i l-arginine da bi poboljšao erekcije jer su mu je antidepresivi ubijali. Kaže da i nije pomagalo baš. Sildenafil mu je jedino pomagao. 

14 godina
Rast mišića i visina

Jeste radili fazu punjena kad ste prvi put uzimali kreatin ili jednostavno pijete 5 grama dnevno? I kada ga je najbolje pit i sa cime? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 10:41 (monsieur).
17 godina
monsieur kaže...

Jeste radili fazu punjena kad ste prvi put uzimali kreatin ili jednostavno pijete 5 grama dnevno? I kada ga je najbolje pit i sa cime? 

mjericu dnevno kroz 3 mjeseca, onda 2-4 tjedna pauze, ovisi o godišnjem dobu koliko dugo (prek ljeta duža pauza, prek zime kraća)... tad mi taman bude i pauza između ciklusa treninga.

stavim u whey svaki dan poslije treninga, nebitno je inače kad ga piješ, bitno je samo da piješ dovoljno vode...

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

@lithiumion

ma gluposti kao je nesto za erekciju ali ja nisam vidio nikakvih nuspojava dolje, lol... ima dobra fatburning svojstva malo gluglaj

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Legalni fatburneri su imho također bacanje para. Odgovarajući kcal deficit je jedini fatburner koji ti treba.

Kreatin na defki - netko je spomenuo iznad u postovima da ne valja (ili sam ja tako skužio) - ne slažem se.

Ako kreatin ikako i utječe na tjelesnu kompoziciju, onda je utjecaj kroz retenciju vode, a ne masnih naslaga, a to je iznimno lako rješiv problem.

Ako netko i planira raditi takvu defku gdje mu je bitno da je dehidriran, tipa da se sprema za binu, onda se doslovce u tjedan dana može riješiti te vode od kreatina, a s druge strane benefiti kreatina na defki možda čak i krucijalniji nego na masi.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ha ok...

trenutno stanje, nemam pojma koliko bf ali 182cm i 87 kg :)

https://s13.postimg.org/pjvl8zaqf/sss.jpg

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel iko ikad narucivo sta s Proteinisava stranice vidim da imaju 5kg proteina za 400kn ima ko kaka iskustva snjima.

13 godina
neaktivan
Ceranac3 kaže...

Jel iko ikad narucivo sta s Proteinisava stranice vidim da imaju 5kg proteina za 400kn ima ko kaka iskustva snjima.

Nisam kupovao, gledam njihovu ponudu trenutno, da nije možda neka greška u web shopu? 
Pošto bez okusa košta 399kn, a s okusom isto 399kn.. što je u biti nemoguće jer myprotein prodaje s različitom cijenom okus i bez okusa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.5.2017 10:42 (lithiumion).
17 godina
lemon_juice kaže...

ha ok...

Svaka čast... Ja sam na 183cm 87kg i imam još nešto sala oko struka... Praktički smo iste kilaže, a drugačijeg odnosa mišići/salo. Ali na putu je i to prema dolje 

15 godina
Rast mišića i visina

Ja isto pijem jednu mjericu dnevno a ne mjericu i pol koliko je 5g kreatina (myprotein), svaki dan bez subote i nedjelje. Pijem ga zimi dok malo bulkam, dok ne popijem 500-750g. U tom periodu pijem i jednu omega3 ampulu dnevno (super omega 3 myprotein) dok ne popijem taj veliki pak od 250 kapsula. Znači par mjeseci samo, stvano me više od toga ne interesira a i to samo iz đira/hira nekog. Whey svaki dan 2 mjerice jer mi je praktično. Tjt što se tiče suplemenata...

15 godina
neaktivan
lithiumion kaže...
Ceranac3 kaže...

Nisam kupovao, gledam njihovu ponudu trenutno, da nije možda neka greška u web shopu? 
Pošto bez okusa košta 399kn, a s okusom isto 399kn.. što je u biti nemoguće jer myprotein prodaje s različitom cijenom okus i bez okusa.

Kaze mi kolega iz teretane da je jednom narucivo kod njih i nikad nije stiglo i da im je slao 2-3x mail i stalno su govorili sljedeci tjedan i nikad nije ni doslo.

14 godina
Rast mišića i visina

Ja sam narucio 300g kreatina sa Proteke jer je na akciji cisto da vidim prvi put kak ce djelovat. Pit cu svaki dan jednu mjericu od 5 grama, znaci imat cu za mjesec i pol cca (7 dana tjedno).

12 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
lemon_juice kaže...

ha ok...

Svaka čast... Ja sam na 183cm 87kg i imam još nešto sala oko struka... Praktički smo iste kilaže, a drugačijeg odnosa mišići/salo. Ali na putu je i to prema dolje 

hvala stari i sretno  

btw, sto se tice kreatina ja ga uzimam cijele godine bio to 'cut' ili 'bulk' preskacem 1 dan u tjednu kada đankam, ako se pazite sto jedete ne morate se bojati da cete navuci ogromne kolicine vode

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice