Studij je besmislen za slučaj o kojem raspravljamo. Ono što studij nije pokazao je što se događa s tim povećanjem nakon prestanka uzimanja, a ja bih rekao da se vrlo brzo izgubi. Također, pitanje je u kakvom okruženju su točnije rađena testiranja ljudi koji nisu "trenirali". Možda su imali neku aktivnost sa strane, bilo šta što uključuje podražaje mišića. Opće poznato je da uzimanje testosterona (odnosno viša razina) znatno mijenja i druge karakteristike osobe, čime uz sve uz to, unatoč tom istraživanju - i dalje stojim da nema nikakvog smisla priča da netko tko ne zna ni osnovne vježbe postigao je izgled kao netko tko jako jako dugo godina vježba i radi na tom.
Utjecaj steroida, uz odgovarajuću vježbu je neosporan, ali sve i da uzimanje prilično velikih doza za prosječnog čovjeka (pogotovo onog tko sjedi, gleda meksičke serije i "bilda" se) dovodi do veće mišićne mase, to apsolutno pada u vodu jednom kada prestane. Kakve će posljedice ostaviti na tijelo u ovom slučaju ne znamo, ali ja mislim da sigurno neće biti dobre, s toga ne vidim koristi od 10 godina jedenja kemije i ležanja u krevetu, mislim da će to puno manje trajati.
Dakle, uzimanje steroida + redovito treniranje gotovo sigurno dovodi do znatno boljih rezultata, ali uzimanje steroida, jedenje čipsa u krevetu i pojavljivanje u teretani gdje ti se svi dive je za mene obična izmišljotina. Ako je i istina, to ne može trajati dugo, u što sam siguran da ni jedan studij neće dokazati suprotno.