Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.729.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina

ja, moja slika

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
11 godina
neaktivan
Svaka čast ,nego pitanje jedno za tebe ,kad si radio fazu definicije (sad vjerovatno imas max nekih 6-7 % bf ) jesi istovremeno s kardijom radio i vježbe snage ?te opcenito kako si zadržao ostale misice ?
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

CreaToR 

Kad već postavljaš slike možeš slobodno napisati visinu, težinu itd... Moj buraz ima 175 i 55 kila i pod kutem kao što je tvoja slika izgleda isto a poklopi ga prazna šipka olimpijska.

#wot#vk.0h

definicija - kalorijski deficit 500-1000, trening se ne mijenja. Želiš svojim teško stečenim mišićima dati razlog da ostanu, a to je i dalje jednako intenzivan trening kao i prije.

12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Koliko je dovoljno kardia poslije treniga?

Uvijek isti odgovor 15 minuta.

Budući da stvarno mogu dosta trčati i neda mi se 15 minuta laganog ritma jer mi nema smisla,ima li u klaoijskoj vrijednosti granica koju bu trebalo prebaciti...

Zadnji put sam nešto bezveze za test radio i skinio 250 kalorija.Je to dovoljno ili ?

Inače 185 80 kg,cijeli život u sportu.

This time next year we'll be millionaires
16 godina
neaktivan
#wot#vk.0h kaže...
Svaka čast ,nego pitanje jedno za tebe ,kad si radio fazu definicije (sad vjerovatno imas max nekih 6-7 % bf ) jesi istovremeno s kardijom radio i vježbe snage ?te opcenito kako si zadržao ostale misice ?

prve dvije godine samo kardio, zadnjih 5 godina samo calisthenics (često ubacujem vijaču i šprinteve) , 7 godina konstantno 6 treninga tjedno , samo zdrava prehrana i voda :)
187cm 78kg,
nekako ih uspijevam zadržavat unosom bjelančevina, al često sam u deficitu :/ nemogu toliko jesti koliko potrošim

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
15 godina
neaktivan

Kila tjestenine je po 7 kn, a u jednom obroku si bez problema možeš natrpat 200 grama u tanjur što je 730-ak kalorija. Praktički free...

16 godina
CreaToR kaže...

:P

Jel' ovo nekom stvarno lijepo? Nije da osuđujem (nemam bogami ni prava, pošto imam viška kg i živim otprilike zdravo ko Grdović), samo pitam.

One ring to bring them all and in the darkness bind them
16 godina
Ma cudno je stisnio stomak ,tak sam i ja mogao dok sam bio mrsaviji ,mislim da je do toga
16 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...
CreaToR kaže...

Jel' ovo nekom stvarno lijepo? Nije da osuđujem (nemam bogami ni prava, pošto imam viška kg i živim otprilike zdravo ko Grdović), samo pitam.

a onda evo jedna iz normalnijeg kuta 

11 godina
neaktivan
Svaka čast !!
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Visok sam nekih 175cm (kad se skroz izravnam, a to je rijetko jer imam skoliozu pa se zgrbim često), imam nekih 68kg, kostur mi je ajmo reći pomalo čudan i kilogrami nisu baš pravilno raspoređeni, najviše je naravno otišlo u trubuh te su mi i prsa dosta pojačana pa sveukupno gledajuć ne osjećam se baš najbolje, pogotovo kad se na bazene ide :D
E sad zanima me šta je najbolje ovdje napraviti, da li da nastavim u teretanu i jačam mišiće ili nešto drugo?Čak mi toliko mišići nisu bitni koliko da se riješim tog viška na trbuhu i prsima pogotovo...

Također što se visine tiče, ima li nešto čime bi se mogao isteć makar na 178cm hah imam 18 godina

Siky1234
16 godina
CreaToR kaže...
The Unforgiven kaže...
CreaToR kaže...

Ono prije je fakat čudno izgledalo, svaka čast.

Siky1234 kaže...

Visok sam nekih 175cm (kad se skroz izravnam, a to je rijetko jer imam skoliozu pa se zgrbim često), imam nekih 68kg, kostur mi je ajmo reći pomalo čudan i kilogrami nisu baš pravilno raspoređeni, najviše je naravno otišlo u trubuh te su mi i prsa dosta pojačana pa sveukupno gledajuć ne osjećam se baš najbolje, pogotovo kad se na bazene ide :D
E sad zanima me šta je najbolje ovdje napraviti, da li da nastavim u teretanu i jačam mišiće ili nešto drugo?Čak mi toliko mišići nisu bitni koliko da se riješim tog viška na trbuhu i prsima pogotovo...

Također što se visine tiče, ima li nešto čime bi se mogao isteć makar na 178cm hah imam 18 godina

Tvoje stanje se zove "skinny fat", guglaj pojam, ima dosta kvalitetnih materijala, uglavnom ja bi preporučio teretanu i radit na masi, ak dosta dugo zapneš pozitivni rezultati će doć

15 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Tvoje stanje se zove "skinny fat", guglaj pojam, ima dosta kvalitetnih materijala, uglavnom ja bi preporučio teretanu i radit na masi, ak dosta dugo zapneš pozitivni rezultati će doć

Nazalost kad  je netko u skinny fat stanju, pogresno je raditi na masi odnosno ici na masu.treba se skidati salo do kraja.dokle god ide, i onda ici na masu.dok god se ne skine salo sa trbuha nema smisla ici na masu jer ce se to vuci salo godinama i godinama i momak nece nikako biti zadovoljan  rezultatima.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
9 godina
neaktivan
Evo da rijesimo taj mit o vjezbanju I rastu ... poceo sam ici u teretanu prosle godine u osmom mjesecu. Prvih mjesec, dva dana isao sam 3 puta tjedno I I super je islo .. kasnije sam povecao na 4-5 puta tjedno I evo .. poceo sam sa 52kg I visinom od 159cm , I sada nakon godinu ...dana imam 65 kg I 174cm visok ...

Sve se moze kad se hoce, samo morate imati volje I nikad odustati. Znam koliko puta sam ja htio odustati ...

A sto se tice ovog mrsavljenja I definicije, samo smanjite unos masti I nastavite trenirati ... ako mislite sjediti kod kuce da smrsavite , mozete samo plakat. Ako hocete nesto dobro za sebe , morate se puno zrtvovati ..

Sretno svima !!
10 godina
neaktivan

a s Koliko si godina skocio s 159 na 174?

9 godina
neaktivan
Sa 15 sam poceo trenirati..
18 godina
Dex.pwn kaže...

Jel imaš para za taj pravi PWM?

Ti nemaš? Kod nas seljaka se kolokvijalno PWM zove objed :) Zašto sam pometao one zekalice - ovdje je milijun puta ponovljeno; ništa vam neće biti ako odmah poslije treninga i ne pojedete taj razvikani PWM. Normalna hrana, kad dođe na red i vozi miško. Jedino ako u hrani procijenite da nema svih macrosa, nadopuniš suplementom.

CreaToR kaže...

Aaa najs bf indeks. 187cm 78kg, to je čak dosta skinny. To se spremio za plažu? Ja obično za more (nesvjesno) nakupim koji gram sala - lakše se pluta na vodi :P

Boixus Nois PS kaže...

Koliko je dovoljno kardia poslije treniga?

Uvijek isti odgovor 15 minuta.

Budući da stvarno mogu dosta trčati i neda mi se 15 minuta laganog ritma jer mi nema smisla,ima li u klaoijskoj vrijednosti granica koju bu trebalo prebaciti...

Zadnji put sam nešto bezveze za test radio i skinio 250 kalorija.Je to dovoljno ili ?

Inače 185 80 kg,cijeli život u sportu.

Zašto ne odalamiš Hiit ako imaš viška energije a želiš razmrdati kardiovaskularni? Ja mogu poslije treninga pogotovo jer eksplozivni dio treninga još malo pomogne kod funkcionalne definicije mišičja.  citat; "

• Excessive amounts of cardio/ endurance exercise will lead to a drop in testosterone and higher estrogen, strength and high intensity interval training is a better option."

a poslije ti je onda bolje hlađenje; usporavanje tempa kojih 5 min, pa istezanje, masaža, vibra i te spike.

Siky1234 kaže...

68 kg na 175 i još imaš sala oko trbuha? hm, treba tu dosta reformiranja (ko naša vlada ;) ). Nije nemoguće ako spominješ da imaš i na prsima, da imaš hormonalni disbalans. 
Čudno malo da sa 18 godina nemaš dovoljno testosterona, ali nije nemoguće da u stvari imaš previše estrogena. To se može dogoditi u tim godinama.
Pročitaj si neke ideje na prvu ovako nešto:
http://www.planetnaturopath.com/functional-medicine/male-hormone-imbalance-how-do-you-know-if-your-out-of-balance/
http://health.howstuffworks.com/sexual-health/male-reproductive-system/testosterone-and-estrogen-balance-in-men.htm
A inače, hrana i vježba mogu pomoći. Također, postoje vježbe za ispravljanje kralježnice u tvojim godinama se to može prije trajnog deformiranja fino srediti i nije nemoguće da narasteš, pogotovo ako ti testosteron sjedne na nivoe koje bi trebao imati i povuče se estrogen

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 18:05 (overhaul).
17 godina

Jel ima di za kupit najobicnija flat bench klupica za nekih 300-400kn, ja sam najeftinije nasel 650kn. Stvarno nevidim kaj tu ima tolko kostat, a da ima neku normalnu nosivost ne ko ono iz intersporta do 115kg.(ZG)

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
16 godina
Rast mišića i visina

Nema povoljnijeg wheyaod ovoga, akcija do kraja tjedna, 2 x 2,5kg za 420kn

http://polleosport.hr/akcije/hit-tjedna/impact-whey-protein-bez-okusa-2500-g/?search=whey&sort=p.price&order=ASC

18 godina
R4zOR229 kaže...

Jel ima di za kupit najobicnija flat bench klupica za nekih 300-400kn, ja sam najeftinije nasel 650kn. Stvarno nevidim kaj tu ima tolko kostat, a da ima neku normalnu nosivost ne ko ono iz intersporta do 115kg.(ZG)

Ma ucjene. To je fakat jednostavna konstrukcija, pa potraži sjećam se da je na bb forumu bilo ekipe koja ih je pravila i prodavala. 
Ima pride obično jeftinije, pa vidi dali ti ovo odgovara ako ne nađeš bolje: http://www.pride.hr/Products/6626-bench-klupa.aspx

The Unforgiven kaže...
CreaToR kaže...

Pa nije on takav stalno, to valjda znaš. Ljudi nisu kao strip junaci svih mišića napetih nonstop. Nisam siguran doduše s obzirom na toliko kg na tu visinu, koliko ima snage u nogama, da nije neka mala disproporcija (kalisteničari znaju biti slabijih nogu, što im i pomaže s obzirom da je velika većina vježbi za gornji dio tijela), ali sigurno je s obzirom na vježbanje sposoban i dovoljno snažan i elastičan, što je glavni doseg funkcije ljudskog tijela. Dali je to kome lijepo ili ne, mislim da je manje bitno od toga da je on za razliku od ljudi koji se zapuste svoje tijelo doveo do visokog potencijala funkcionalnosti. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 18:12 (overhaul).
14 godina
odjavljen
CreaToR kaže...
The Unforgiven kaže...
CreaToR kaže...

Iskreno, meni i nije nešto. Djeluje suvo, a i ne volim pločice baš..

18 godina
Dex.pwn kaže...
CreaToR kaže...
The Unforgiven kaže...
CreaToR kaže...

Iskreno, meni i nije nešto. Djeluje suvo, a i ne volim pločice baš..

Kakav bi po tebi trebao biti netko tko se bavi kalistenikom? Misliš da je stvarno bitno što ti voliš ili ne voliš? Jasno ti je da ako si na ovoj grupi, dakle misliš vježbati - dobijanje pločica bi trebala biti nuspojava koju moraš dobiti, sviđalo ti se ili ne?

cod4gamer kaže...
The Unforgiven kaže...

Nazalost kad  je netko u skinny fat stanju, pogresno je raditi na masi odnosno ici na masu.treba se skidati salo do kraja.dokle god ide, i onda ici na masu.dok god se ne skine salo sa trbuha nema smisla ici na masu jer ce se to vuci salo godinama i godinama i momak nece nikako biti zadovoljan  rezultatima.

Tako je. Ponavljam, kad je spomenuo da ima i prsa, to urla na hormonalni disbalans. Da sam na njegovom mjestu, zamolio bih kod doktora uputnicu za hormonalnu kontrolu.
Uglavnom, dakle, micanje sala će smajniti proizvodnju estrogena jer masne stanice ga (također) proizvode. Ali iscrpljujuć kardio također smanjuje i testosteron. Tako da bih ja opet kao papiga ponavljao da je bolje zasad posebna prehrana, i Hiit (ako je organizam spreman i sposoban). Dakle za početak malo kros, nogomet, bicikliranje, plivanje, košarka... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 18:22 (overhaul).
17 godina
overhaul kaže...
R4zOR229 kaže...

Ma ucjene. To je fakat jednostavna konstrukcija, pa potraži sjećam se da je na bb forumu bilo ekipe koja ih je pravila i prodavala. 
Ima pride obično jeftinije, pa vidi dali ti ovo odgovara ako ne nađeš bolje: http://www.pride.hr/Products/6626-bench-klupa.aspx

Ma netreba mi to vec doslovno ovo, zato i velim da mi je jebeno smjesno da to tolko kosta

http://bluegym.hr/shop/fiksna-horizontalna-klupa/

http://bluegym.hr/shop/flat-bench-iffb/

iskreno mi nije jasno kaj kod tog ima tolko kostat

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
15 godina
neaktivan

Uzmi si slobodno jeftinu, ako želiš od sebe napraviti invalida. Preporuka (tj ono što ja imam u garaži) moja ti je da uzmeš, stalak za čučanj koji bar može podnjet 250 kg, kojeg ćeš kombinirati za bench i sve ostale vježbe + klupicu podesivu. To dvoje bi eventualno mogao nabaviti za 2500 kn. Ako si ne možeš to priuštiti rađe nemoj ništa (to je naravno bez utega i olimpijske). Ugl skup sport.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 18:40 (Kiky877).
10 godina
neaktivan

onda je normalno da si toliko dobio na visini. Da si npr. krenuo s 19 u teretanu ne bi dobio na visini.

15 godina
neaktivan
Yaaqov kaže...

onda je normalno da si toliko dobio na visini. Da si npr. krenuo s 19 u teretanu ne bi dobio na visini.

a kako ti to znas do kada ce netko rasti?nemoj puniti temu nebulozama.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
16 godina
Rast mišića i visina

Kod "skinny fata" imaš dva pristupa koja si dobio u ovoj temi: ideš na gubljenje sala pa jedno vrijeme izgledaš ko štapić za ražnjiće ali izgubiš svo salo pa se kasnije možeš posvetiti radu na mišićnoj masi, ili ideš na građenje mase pa ispočetka izgledaš još "deblje" ali se s vremenom to normalizira kad dobiješ na mišićnoj masi. Ne znam koji je pristup bolji, od 20 članaka će vjerojatno biti 50/50 rezultat u korist jednog ili drugog, bar je tako bilo dok sam ja "istraživao". 

Što se tiče klupica, gledao i ja i čudio se cjenama, jedini zaključak koji sam iz njih izvukao je da je mjesečna članarina koju plaćam za teretanu smiješnja s obzirom na to koliko ta oprema košta.

18 godina
The Unforgiven kaže...

Kod "skinny fata" imaš dva pristupa koja si dobio u ovoj temi: ideš na gubljenje sala pa jedno vrijeme izgledaš ko štapić za ražnjiće ali izgubiš svo salo pa se kasnije možeš posvetiti radu na mišićnoj masi, ili ideš na građenje mase pa ispočetka izgledaš još "deblje" ali se s vremenom to normalizira kad dobiješ na mišićnoj masi. Ne znam koji je pristup bolji, od 20 članaka će vjerojatno biti 50/50 rezultat u korist jednog ili drugog, bar je tako bilo dok sam ja "istraživao". 

Ne.
Ponavljam treći put. Ima i pristip da provjeri hormonalni disbalans. Dečko od 18 godina sa tako malo kila, a salom na trbuhu i grudima bi trebao provjeriti hormone. 
Pristup sa gubljenjem kila je bolji jer masne stanice pridonose sintezi estrogena. Nisu svi ljudi isti, ne trpajte iste recepte na svaki post.

16 godina
^Eto, naučih nešto novo, hvala.
12 godina
odjavljen
overhaul kaže...

Ne.
Ponavljam treći put. Ima i pristip da provjeri hormonalni disbalans. Dečko od 18 godina sa tako malo kila, a salom na trbuhu i grudima bi trebao provjeriti hormone. 
Pristup sa gubljenjem kila je bolji jer masne stanice pridonose sintezi estrogena. Nisu svi ljudi isti, ne trpajte iste recepte na svaki post.

A sto bi onda rekao za mene? Ja sam isto "skinny fat" ne bas toliko vise kao prije, razjacao sam se dosta i oblikova, ali jos imam sala i isto imam 18 god, ali sam malo visi od nejga. 179 cm, 73 kg. Bio sam prije godinu i po imao 85 pa sam smrsavio i to salo nikako da ode. A debel sam bio samo godinu dana u cijelom svom zivotu. Uvijek sam bio mrsav jer sam trenirao nogomet.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice