Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.729.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Pratim po malo ovu temu i vidim da nitko ovdje zapravo ne govori o vježbanju, mnogo se govori o prehrani, pogotovo o dodatcima prehrani, no ako se ne vježba redovito i intenzivno, ništa od postizanja bilo kakvih rezultata.  Ja osobno najviše radim na onome što je vjerovatno i najteže a to je kardio. Proučio sam koje su vježbe naj optimalnije uz trčanje za postizanje što boljih rezultata. Došao sam do razine da mogu trčati preko sat vremena u komadu u tempu između ''srednjeg'' i povišenog. Naj bitnije od svega je upoznati svoje tjelo i psihološki se pripremit da treniranje ima kontinuitet, bez toga i postignuti rezultat se izgubi sa vremenom. Dakle potrebno je pokušati treniranje implementirati u način života. Da vježbanje ima smisao i da je redovito, to je ključ uspjeha, tek nakon pravog vježbanja se može govorit o učinku dodataka prehrani i ostalih preparata.

Naravno traba jako vodit računa o vodi i odmoru.

Ja osobno nikave dodatke prehrani ne uzimam a na fitness ne idem.

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.6.2018 16:38 (Glavas_ZG).
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Cordas kaže...

Keto dijetu ne bih savjetovao ni neprijatelju. Po meni nema gluplje, besmislenije i nezdravije dijete od keto dijete, no, sto ljudi, sto čudi.

keto + clen i skinuo sam 10-ak kg u mjesec ipo dana ;) salo naravno

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
18 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Došao sam do razine da mogu trčati preko sat vremena u komadu u tempu između ''srednjeg'' i povišenog.

Čisto radi usporedbe - Trčiš po ravnom? Jel mjeriš brzinu? Moj najbolji rezultat 10km u komadu po ravnom , prosjek 12km na sat, najbrže 21.5, prosjek 5.03 min/km.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
16 godina
Glavas_ZG kaže...

Ja osobno najviše radim na onome što je vjerovatno i najteže a to je kardio. 

ne bih se složio , a i kakve koristi samo od kardia ,ne žele svi izgledati "mršavo"

10 godina

da li ti koža visi sad?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 23:55 (Mr.Natural).
10 godina
odjavljen
loky4i4 kaže...

a i kakve koristi samo od kardia ,ne žele svi izgledati "mršavo"

samo od kardia ništa previše, snaga se podrazumjeva:

mršavo nitko ne želi izgledati

10 godina
Glavas_ZG kaže...
loky4i4 kaže...

a i kakve koristi samo od kardia ,ne žele svi izgledati "mršavo"

samo od kardia ništa previše, snaga se podrazumjeva:

Ukratko, sto uz trcanje jos radis za kardio? Meni kondicije kronicno fali...

16 godina
Glavas_ZG kaže...

pa ne želi ,ali tako izgledaš ,mislim nije to klasično mršavo ,nego nemaš mase što meni osobno nije baš lijepo ali dobro 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 12:22 (loky4i4).
15 godina
neaktivan
Mr.Natural kaže...

da li ti koža visi sad?

a zbog cega bi mi visila koza? 

16 godina
Glavas_ZG kaže...

Pratim po malo ovu temu i vidim da nitko ovdje zapravo ne govori o vježbanju, mnogo se govori o prehrani, pogotovo o dodatcima prehrani, 

pa normalno, mišići se stvaraju u kuhinji i čitajući portale o fitnessu.

Potpis!
16 godina
Mr.Natural kaže...

da li ti koža visi sad?

nema šanse da nakon skidanja 10 kila visi koža.

osim ako je prije imao 20 kg a sad 10...

Potpis!
10 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...

Čisto radi usporedbe - Trčiš po ravnom? Jel mjeriš brzinu? Moj najbolji rezultat 10km u komadu po ravnom , prosjek 12km na sat, najbrže 21.5, prosjek 5.03 min/km.

Mjerim samo vrijeme, a u zadnje vrijeme ni to ne mjerim nego trčim do "otkaza".

Shivi kaže...

Ukratko, sto uz trcanje jos radis za kardio? Meni kondicije kronicno fali...

Radim kombinacije različitih vježbi za vrijeme trčanja, sklekovi, zgibovi, princeze itd (intenzivno), i neke stvari posebno poput stepenica, plivanja ili vjezbi za eksplozivnost, no to je za svakog individualno, ovisno o visini, tezini i ostalim fizickim osobinama mozes radit neke od tih vježbi, no to radiš kad već imas odredenu razinu fizičke spremnosti. Trčanje je najlakša vježba za kardio i sa time kreneš, a ako ne možeš trčati iz nekog razloga, zglobovi, koljena ili kralježnica, onda plivanje.

loky4i4 kaže...

pa ne želi ,ali tako izgledaš ,mislim nije to klasično mršavo ,nego nemaš mase što meni osobno nije baš lijepo ali dobro 

O kakvoj ti masi pričaš, neću ni počimati koliko negativnih strana dugoročno, i beskorisnosti donosi nabijanje "nepotrebne" fizičke mase za potrebe estetike, zastarjeli i primitivan koncept izgleda koji je u našem primitivnom društvu očito jos zastupljen. Uz slikice koje sam gore stavio treba reći da imam 31 godinu. Tu beskorisnu masu mogu nabit u vrlo kratkom periodu no zadnje sto zelim je na ulici ostavit dojam tromog krkana koji ne moze potrčati 25 metara.

Tjelo treba biti vitko, prirodno i fit . No ok, svatko ima svoje afinitete, samo je pitanje realizacije istih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2016 22:29 (Glavas_ZG).
10 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

To kako ti izgledaš se ne zove fit. Pogotovo ove čačkalice koje zoveš ruke.

10 godina
odjavljen
ks95hr kaže...
Glavas_ZG kaže...

To kako ti izgledaš se ne zove fit. Pogotovo ove čačkalice koje zoveš ruke.

15 godina
odjavljen
cod4gamer kaže...

Nuspojave od Clena? Kako si uzimao? po dva tjedna pa pauza ili?

Glavas_ZG kaže...

O kakvoj ti masi pričaš, neću ni počimati koliko negativnih strana dugoročno, i beskorisnosti donosi nabijanje "nepotrebne" fizičke mase za potrebe estetike, zastarjeli i primitivan koncept izgleda koji je u našem primitivnom društvu očito jos zastupljen. Uz slikice koje sam gore stavio treba reći da imam 31 godinu. Tu beskorisnu masu mogu nabit u vrlo kratkom periodu no zadnje sto zelim je na ulici ostavit dojam tromog krkana koji ne moze potrčati 25 metara.

Tjelo treba biti vitko, prirodno i fit . No ok, svatko ima svoje afinitete, samo je pitanje realizacije istih.

Ma kakvih negativnih strana? I odakle ti da tijelo treba biti "vitko, prirodno i fit"?

If you're going through hell, keep going!
11 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...

Potpis. Vazniji je razvoj unutarnjih misica vjezbom. Sto se tice mrsavosti neki ljudi su prirodno mrsaviji od drugih tako da ne znam cemu glupi komentari. Ovdje se vecinom radi o sobnim wanna be krkanima koji zele nabiti masu da impresioniraju zenke.

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Nuspojave od Clena? Kako si uzimao? po dva tjedna pa pauza ili?

nesanica nakon 100mcg i lagana bol u prsima.samo sam 2 tjedna koristio da '' ispoliram '' do kraja tijelo.skinuo na clenu 6 kg u ta 2 tjedna. uz njega sam jos koristio 5g taurina svaki dan zbog grceva.clen je bomba i vrijedi svaku kunu.

18 godina
A kakav je bio muscle retention? Jel od tih 6 kg otišlo sta misica il sve salo/voda?
I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
15 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
A kakav je bio muscle retention? Jel od tih 6 kg otišlo sta misica il sve salo/voda?

clen je antikatabolik tako da je zadrzao misice ali prije clena sam izgubio dio misica jer sam isao natural i krenio naglo sa dijetom.trebao sam ubacit 250mg testa i bilo bi sve u redu al eto na greskama se uci 

inace clen bi samo koristio kad bi dostigao geneticki maksimum sto se tice mrsavljenja, on nije neophodan, 250mg testa i dobar plan ishrane i dovoljno vremena i moze se postic puno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.7.2016 18:08 (cod4gamer).
18 godina
Batista kaže...

Sam da podijelim srecu s vama :)

Konacno da sam cvrsto zagrizao i odlucio smrsavit.

Od pocetka godine 115kg i sad na 102.

Probat cu doc na 95kg i primit se teretane.

Opce se nisam forsiral po pitanju dijete, izbacio sam kruh, zamjenil ga rizinim koluticima.

Meso - riba, piletina, junetina i veci unos povrca i voca.

Doma treniram vlastitom masom + bicikl.

Strasno kolko covjek moze postic kad fakat odluci nekaj napravit :)

Eto, toliko, zivjeli!

Trenutno na 100 :)

Do kraja kolovoza, vjerujem da budem na zeljenih 95.

Nisam primjetil pad snage, sasvim sam zadovoljan kako sve napreduje.

Na 100 kg nisam bil od treceg razreda srednje skole :D

Truth in engineering.
14 godina
cod4gamer kaže...
FlyBoy kaže...

clen je antikatabolik tako da je zadrzao misice ali prije clena sam izgubio dio misica jer sam isao natural i krenio naglo sa dijetom.trebao sam ubacit 250mg testa i bilo bi sve u redu al eto na greskama se uci 

inace clen bi samo koristio kad bi dostigao geneticki maksimum sto se tice mrsavljenja, on nije neophodan, 250mg testa i dobar plan ishrane i dovoljno vremena i moze se postic puno.

Slike?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Naletio danas na ovaj članak. Ima li išta istine u tome? Nije li obično preporuka cca 1-2g/kg?

Trava raste tamo gdje je posadiš.
14 godina
Medikus kaže...

Naletio danas na ovaj članak. Ima li išta istine u tome? Nije li obično preporuka cca 1-2g/kg?

marketinski trik, da ne uzmes tipa bocu od 1kg neg da uzmes od 2kg. S 3-4g jedino mozes kamenac nakupit nista vise

15 godina
neaktivan
Medikus kaže...

Jedu govna.

12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ima li gdje link za malo bolje objašnjenje mišićnih vlakana to jest kakao aktivirati i trenirati brza misšićna vlakna,to jest kako povećati eksplozivnost a i samim time brzinu.

Znam da je većinom stvar gentike ali vrsta treniga utječe dosta na to pa ako ima netko neki link nek da.

This time next year we'll be millionaires
10 godina
neaktivan
Ja sam sa 18 krenuo u gym kad sam imo 64kg na 185
.poceo sam jesti i doso sam brzo do 83.. sad imam 21 i 90kg... a cijeli zivot najmrsaviji sam bio u drustvu ..treba samo jesti i trenirati i naravno spavati
15 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Ima li gdje link za malo bolje objašnjenje mišićnih vlakana to jest kakao aktivirati i trenirati brza misšićna vlakna,to jest kako povećati eksplozivnost a i samim time brzinu.

Znam da je većinom stvar gentike ali vrsta treniga utječe dosta na to pa ako ima netko neki link nek da.

googlaj fast twitch vs slow twitch fibers.

18 godina
Rast mišića i visina
http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
11 godina
neaktivan
Hvala na motivaciji :)
Inače imam 16 GOD 55 kg i 186 cm 😉
18 godina
protjeran

Jednom sam bio na njihovoj prezentaciji, odvukao me frend koji je u toj sekti. Presmješno je to sve.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice