Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.708.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Re: Rast mišića i visina
Zin8 kaže...
loky4i4 kaže...
Hmm mozez to sve miksati ,samo nez jel problem mlijeko unutar sladoleda (sladoled se pravi s mlijekom?) ,kako ce utjecat na apsorpciju wheya

Onaj ko si slaze takve shakeove sigurno ne mari za apsorpciju whey-a, tako da nebude problema,a trebalo bi bit finije ako se usklade okusi.

Izbacujem ga. Jel jabuka(jabuke imaju vlakna?) smeta? Banana je kul. Kasnije ću ići na kupine(iz starove bašće, domaće), višnje(nisu kisele) i zelene/žute šljive(ubiti nisu ljubičaste). Mogao bi i grožđe(crno, bijelo), samo ne znam dal smeta to apsorpciji wheya, kreatina... Ovo za agrume mi niste odgovorili, a zanima me za zimske dane. 

14 godina

malac 365 prijatelju moj.. broj obroka ubrzava metabolizam? pa to je zabluda samo takva!!!! daj ne pisi gluposti, ispadas veoma smijesan.... Broj obroka NE ubrzava metabolizam... povecat ga moze veci ukupni kalorijski unos... 2000 kalorija je 2000 kalorija, unio ih u 3 ili 8 obroka... 

daj mi STUDIJU koja dokazuje ovo sto ti pises , pa cemo onda razgovarati

2... da, prakticki moezs jesti bilo sta, i mrsaviti ako si u deficitu.. ali na nas "bildere" koji zelimo izgraditi misice, normalno da to nije nacin, jer nam je potrebno dovoljno proteina... to je druga stvar.. 

reci ti meni jednu stvar, sta ti mislis o herbalifeu?

FlyBoy da je tako, onda bi svatko unosio 1.4g prioteina, zasto bi bacao pare na vece kolicine? 

18 godina
exer1234 kaže...

FlyBoy da je tako, onda bi svatko unosio 1.4g prioteina, zasto bi bacao pare na vece kolicine? 

zato jer je to u interesu industrije suplemenata.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
FlyBoy kaže...
exer1234 kaže...

zato jer je to u interesu industrije suplemenata.

.

znaci svi bilderi su nasjeli na marketing industrije suplemenata? jel pratis istrazivanja alana aragona, erica helmsa... u vezi unosa proteina kod natural vjezbaca?

18 godina
protjeran
Ezio kaže...

Definitivno, piletina je zakon. I to jednostavno, na žaru, bez previše dodatnih kerefeka.

Jel itko od vas upućen u kvalitetu pilećeg mesa kod nas? Ja isto obožavam piletinu, i da li je istina da je ona puna antibiotika i ostalih pizdarija?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
14 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...
Ezio kaže...

Definitivno, piletina je zakon. I to jednostavno, na žaru, bez previše dodatnih kerefeka.

Jel itko od vas upućen u kvalitetu pilećeg mesa kod nas? Ja isto obožavam piletinu, i da li je istina da je ona puna antibiotika i ostalih pizdarija?

Ne znam odakle si, no starci dva puta godišnje zakolju oko 60-ak komada pilića(oko osam tjedana su, oko četiri kile).

A sad zavisi odakle su. Možda jesu, a možda nisu. Mislim da ovi iz RH nisu toliko koliko iz drugih zemalja...

14 godina
Prince-Artas kaže...
Ezio kaže...

nemoj to jesti, vise neces biti natural

18 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Imam uvjete za držanje pilića i to ću vjerojatno uvaliti starcima, ja kupiti piliće a oni nek tove 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
14 godina
odjavljen
Prince-Artas kaže...

Imam uvjete za držanje pilića i to ću vjerojatno uvaliti starcima, ja kupiti piliće a oni nek tove 

Moraš ih klati, tvoji su haha :P

18 godina
exer1234 kaže...

.

znaci svi bilderi su nasjeli na marketing industrije suplemenata? jel pratis istrazivanja alana aragona, erica helmsa... u vezi unosa proteina kod natural vjezbaca?

Šta točno da pratim? 

Alan Aragon -ne potpisuje niti jednu studiju provedenu znanstvenim eksperimentalnim metodama, samo tumači tuđe studije.

Eric Helms -prvo što mi je iskočilo kad sam ga googlao je da kupim nešto s njegove web stranice- dakle nije neovisan nego se vodi osobnim interesima

Po slikama vidim da je neki competitor, dakle čisto sumnjam da je provodio studije po labaratorijima.

Što s emene tiče, ova rasprava je završena, ti vjeruješ jedno, ja drugo. Nemam luksuz toliko svog vremena posvetiti toj temi.

14 godina
FlyBoy kaže...
exer1234 kaže...

.

Šta točno da pratim? 

Alan Aragon -ne potpisuje niti jednu studiju provedenu znanstvenim eksperimentalnim metodama, samo tumači tuđe studije.

Eric Helms -prvo što mi je iskočilo kad sam ga googlao je da kupim nešto s njegove web stranice- dakle nije neovisan nego se vodi osobnim interesima

Po slikama vidim da je neki competitor, dakle čisto sumnjam da je provodio studije po labaratorijima.

Što s emene tiče, ova rasprava je završena, ti vjeruješ jedno, ja drugo. Nemam luksuz toliko svog vremena posvetiti toj temi.

cekaj, ti si trebao googlat tko je helms? pa onda mi nemamo sta pricati. Sve je jasno. citaj neutemeljene clanke i drzi se toga. cao

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Imam mali problemčić. Prije dva dana sam radio noge. Prvi put u životu sam radio listove, dok sam vježbao kući, radio sam samo čučnjeve s tegovima na leđima. Od jučer me bole listovi, toliko da moram hodati kao da imam štikle. Išao sam do 50 kg, radio sam bez problema, no izgleda da sam se zeznuo. Jel to nešto ozbiljno, za doktora ili je normalno pošto prvi put radim.

16 godina
Rast mišića i visina

Ništra strašno, ja dan-dva nakon ozbiljnog leg daya se moram trudit da ne hodam ko Kvazimodo, još pogotovo ako si prvi puta išao izolirati samo taj mišić

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2016 23:03 (The Unforgiven).
14 godina
odjavljen
The Unforgiven kaže...

Ništra strašno, ja dan-dva nakon ozbiljnog leg daya se moram trudit da ne hodam ko Kvazimodo, još pogotovo ako si prvi puta išao izolirati samo taj mišić

Najgore što se osjećam ošamučeno danima nakon rada na nogama, pospan sam, kao da mi malo krvi dolazi u mozak.

16 godina
FlyBoy kaže...

Dakle uzmajući u obzir i pro bodybuildere nakrkane svakakvim sterkačima i hormonima čija tijela mogu sintetizirati više proteina od normalnih. Niti kod njih nije zabilježen benefit uzimanja više od 1.4g/kg.

ovisi o vremenu trajanja testa, ako je test trajao par dana ili tjedan, normalno da se na njima neće činit razliku 0,6g/kg proteina dnevno, isto tako i rekreativcima koji se suplementiraju wheyom. normalno da se ni na njima neće vidit jeli ima razlike između 1,4 ili 2,0g ako je testiranje trajalo kratko, ako naglo smanje unos proteina a prije su konstantno bili na 2,0/2,5g/kg, a ovim prvima nisu ni popustile sve droge i hormoni, kako će se na njemu vidit 0,6g proteina 

ja mislim da je 2,0g po kili nepotrebno, kamoli 2,5 što je čista propaganda, ali sve što mi naturalci možemo je, uz treninig, je povećati unos proteina. vjerovati da je 1,4 po kili čarobna granica preko koje tijelo ne može više apsorbirati mi djeluje prilično nategnuto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 9:48 (KIKI3ooo).
12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Vi koji trenirate jos neki sport uz teretanu kako to kombinirate, a da se ne osjecat iscjedjeno?

15 godina
odjavljen
IvanDado kaže...

Vi koji trenirate jos neki sport uz teretanu kako to kombinirate, a da se ne osjecat iscjedjeno?

Prehrana i dobar odmor (probaj noću spavati 8h minimalno), ja kombiniram teretanu 5x tjedno + košarka 3x tjedno, nemam problema sa umorom.

If you're going through hell, keep going!
18 godina
The Unforgiven kaže...

Pretpostavljam da noge radiš 1xtjedno.

Povećaj frekvenciju na 2x i neće biti upala...

Moj svaki leg day uključuje 8-9 serija squata, back sq, front sq, nekad volumen nekad 5x5, nekad i maxam (trenutno 140kg) +izolacije. Ugl. svašta radim i nemam nikad upalu...

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 2:59 (FlyBoy).
14 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

Pretpostavljam da noge radiš 1xtjedno.

Povećaj frekvenciju na 2x i neće biti upala...

Moj svaki leg day uključuje 8-9 serija squata, back sq, front sq, nekad volumen nekad 5x5, nekad i maxam (trenutno 140kg) +izolacije. Ugl. svašta radim i nemam nikad upalu...

Kad sam radio snagu, squatao sam minimalno 2 puta tjedno i to klasično 5x5. Upale su bile tu, ali ne tako značajne.

Sad, kad radim skupinu po skupinu, izoliram i doslovno izubijam noge u 60-90 min treninga, drugi dan lagano osjećam da se nešto radilo ali ništa posebno. 2. i 3. dan nakon treninga su za mene kobni, ali opet ništa neizdrživo.

Tako da, ekipa samo rokajte, ako treba i 2 puta tjedno i dobro jedite, ima u prehrani i ostalih nutrijenata osim proteina, a koji imaju ključnu ulogu ne samo u rastu nego i u oporavku mišića

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Raditi bilo koju misicnu skupinu 1x tjedno je broscience i naravno promaseno

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Prvi put sam radio taj mišić, naravno da će biti upale. Neću valjda pod upalom radit?

16 godina
Rast mišića i visina

Ako će se neko iz Splita i okolice spojit za naručivanje sa myprotein.com da izbjegnemo plaćanje dostave imajte me u vidu. Ja bi uzea 5kg bezokusnog wheya. Oće bit koja dobra akcija?

14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Ako će se neko iz Splita i okolice spojit za naručivanje sa myprotein.com da izbjegnemo plaćanje dostave imajte me u vidu. Ja bi uzea 5kg bezokusnog wheya. Oće bit koja dobra akcija?

Trenutno ima popust na whey na UK Myprotein-u uz kod DEAL, -30%..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
16 godina
neaktivan
Zasto ne bi radio pod upalom ? Ljudi previse gledaju na ono treba dati misicu odmora ,da treba ali ne treba ga ni maziti previse ,slobodno udara svaku skupinu i dva puta tjedno ,nece ti nista biti zbog malo upale
14 godina
odjavljen
loky4i4 kaže...
Zasto ne bi radio pod upalom ? Ljudi previse gledaju na ono treba dati misicu odmora ,da treba ali ne treba ga ni maziti previse ,slobodno udara svaku skupinu i dva puta tjedno ,nece ti nista biti zbog malo upale

Al ne mogu hodati normalno. Razumiješ? Kao da mi je mišić kraći. Stopalo mi ne može biti okomito na nogu, nego ga moram ispružiti malo.

14 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Al ne mogu hodati normalno. Razumiješ? Kao da mi je mišić kraći. Stopalo mi ne može biti okomito na nogu, nego ga moram ispružiti malo.

Kolega, sve ok, nemojmo samo raditi dramu oko obične upale mišića.

Ako si, kako kažeš, radio noge po prvi put (sori ako sam te zamjenio, u žurbi sam) normalno je da imaš upalu. Normalno je da je sve ukočeno, da te boli svaka pomisao na bilo kakav rad s nogama i da nemožeš hodati par dana. (p.s. vidjet češ uživancije kad bude trebalo ustati s wca).

Ono što ti ja savjetujem je da NE odustaneš od treninga nogu.

Radi ga minimalno jednom tjedno, kroz neko vrijeme pokušaj ubaciti još jedan trening tjedno, ako ne cijeli trening nogu onda općenito za razvoj snage, pogotovo ako si početnik, nije loše barem jednom tjedno imati "dan velikih dizanja" di radiš samo osnovne, ali i najbolje pokrete/vježbe kao što su bench press, squat, deadlift i military press (sori al premutavi su nazivi na hrv).

Prije treninga dobro se zagrij, trening odradi koncentrirano, a po završetku treninga se OBAVEZNO istegni. Pun je yt videa o pravilnom zagrijavanju/istezanju određene mišićne skupine, tako da uzet malo vremena, proučit i sve će bit ok

EDIT: zaboravio sam dodat da iako se trenira u teretani, mišići se dobrim dijelom i doma grade. Spavaj dovoljno i kvalitetno, također unosi i dovoljnu količinu proteina/aminokiselina, jer ipak, svi znamo od čega je građen mišić i što ga obnavlja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 18:09 (Zin8).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Nisam rekao da ću odustati, samo da ne mogu dva puta tjedno. Radio sam ga u teretani. Gornji dio nogu ne mogu jer sam njega i prije kod kuće radio(30 kg). U teretani sam išao do 80 i do 50 za listove.

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Imam jedan problem. Na 400 uh sam, 170g P i oko 70 masti. Kilazu ne mogu dobit da mi zivot o tome ovisi. 70kg, 179cm visina. 

14 godina
odjavljen
IvanDado kaže...

Imam jedan problem. Na 400 uh sam, 170g P i oko 70 masti. Kilazu ne mogu dobit da mi zivot o tome ovisi. 70kg, 179cm visina. 

62 kile, 183. Ajmo se mijenjati

14 godina
Dex.pwn kaže...
loky4i4 kaže...

Malo jaca upala misica. Btw, podlaktica i listovi su ti ajmo rec slicni misici, drugim rijecima boli ko sam vrag kad ih vjezbas i treba dosta vremena za oporavak. Posebice ako ih nikad nisi prije radio. Probaj sa "manjim" kilazama sa velikim brojem ponavljanja i serija. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice