Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.031
|
čitano: 8.159.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja sam se totalno zapustio zadnjih mjeseci.. cut zavrsio na 77kg, nije to lose cak izgledalo za moju genetiku, nisam ni puno snage izgubio bio.. e onda krenula matura i ucenje u 5 i 6. mj, tu nisam stigao pazit na prehranu al u gym sam isao, al automatski cim sjebem prehranu drasticno mi pada forma.. ne samo radi prehrane kao prehrane, nego padne snaga i uhvati me uvijek malaksalost u gymu, niti jedan trening do kraja nisam mogao zavrsit, sjebase i psihu i sve.. potpuno sam se izgubio, jos sad posao preko ljeta pa se opet nema vremena.. pa cemo vidjet sto ostane na kraju ljeta, nadam se da nece bit tesko vratit izgubljenu misicnu masu..

al nisam ljut na sebe ni nista, nekad treba smanjit i smirit se, ne treba teretana uvijek primaran cilj u zivotu, na kraju krajeva treba i tijelu odmora.. natural slijed

samo me zanima jel vi mislite da je lakse vratit masu ako si je imao al izgubio kao npr ja u ovoj situaciji? meni se nekako cini da ako je neko imao 80kg misica i padne na 70 kg, da puno lakse vrati tih 10kg misica nego netko ko tek napreduje..

13 godina
Rast mišića i visina

Lakše je vratit izgubljene mišiće , muscle memory ... 

Ja zbog puno kardio aktivnosti drsatično podebljo jelovnik , zato sto sam poceo mrsavit . Sa 2000 kcal sam digao na 2800 kcal ,a mislim da cu jos malo zato sto jako puno vozim bicikl pa se potrosi . 

14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
junkieHD kaže...

Napokon sam razbio plateau na benchu, uz to sam shvatio veliku grešku koju sam imao u formi. Umjesto da imam laktove skupljene, ja sam ih strašno širio i tako stavljao velik teret na ramena i triceps.

Prošli trening jedva 75x5, s ovih par izmjena u formi danas 85x5. Ovo mi je probilo tu blokadu, jer sam bio isfrustiran što ne mogu napredovat na benchu, ali eto problem lociran i riješen.

Sad nauci setupat se powerlifterski i leg drivat pa ce ici i 90+,bas sam neki dan skuzio da mi je bench previsok,nisam leg drivat mogao i dosta sporo mi je islo,stavio sam onda utege ispod stopala i nekih 10 kila vise sam mogao dignut samo tako

l<l<l<l<l<l
17 godina
neaktivan
junkieHD kaže...

Napokon sam razbio plateau na benchu, uz to sam shvatio veliku grešku koju sam imao u formi. Umjesto da imam laktove skupljene, ja sam ih strašno širio i tako stavljao velik teret na ramena i triceps.

Prošli trening jedva 75x5, s ovih par izmjena u formi danas 85x5. Ovo mi je probilo tu blokadu, jer sam bio isfrustiran što ne mogu napredovat na benchu, ali eto problem lociran i riješen.

To sam ja svom tvrdoglavom burazu stalno govorio, on zbog toga što je spuštao ajmo reći prema vratu, i imao laktove široko nikad nije išao skroz dole sa šipkom.

Uvijek bi rekao nešto tipa da nema fleksibilna ramena pa zato ne ide.

I onda kad je uvukao laktove, odjednom ide skroz dole šipka, bez problema.

ali recimo, iako je i meni bolje s uvučenim laktovima, ima lik u gymu koji radi sa laktovima skroz vani, pa bencha po 150 u serijama. Uz to je certificirani osobni trener i živina od 100+kg s barem 10 god iskustva, dakle zna što radi...

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
17 godina
Rucipe kaže...

Lakše je vratit izgubljene mišiće , muscle memory ... 

Je, ali u ovoj vrućini, plus obavezni muskulfiber na povratku teretima, pa ljudi izgube želju:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Moram samo prijavit, bildam zbog izgleda, i pravilno se hranim zbog zdravlja, jel, ali sam sad primjetio na godišnjem i u morskim aktivnostima, koliko se usput povečala snaga. Prije kad bi išao salto napravit bi taman pao na noge a sad nisam ni skužio koliko sam ojačao da čak i previše snage dam i zavrtim se u tren, a skok na glavu, odbacim se tako jako i uz to mogu ronit dosta dugo. A mogu i pojest, kao nikad prije!

...

A onaj CT i ekipa steroidaši, rade 6-8 x 40+repova, decline piramidu, a ovi na kraju govori: "Nothing is impossible" - lol, ali dobar je meni za nasmijat se

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2015 22:48 (KIKI3ooo).
17 godina
Rast mišića i visina

Ja sam najviše gladan nakon morskih aktivnosti. 
dva sata plivanja/ronjenja (ne praćakanja i cvrčenja na plaži) 
I poslije mogu pojest sve što je na stolu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Moram samo prijavit, bildam zbog izgleda, i pravilno se hranim zbog zdravlja, jel, ali sam sad primjetio na godišnjem i u morskim aktivnostima, koliko se usput povečala snaga. Prije kad bi išao salto napravit bi taman pao na noge a sad nisam ni skužio koliko sam ojačao da čak i previše snage dam i zavrtim se u tren, a skok na glavu, odbacim se tako jako i uz to mogu ronit dosta dugo. A mogu i pojest, kao nikad prije!

Čučanj fakat čini čuda s odrazom.

prije nisam mogao skočiti da dirnem rukom plafon, sada bih mogao i da je 15cm viši, u nogometu mi se jačina šuta znatno povećala, čak sam i brži na 100m iako sma nabulkao skoro 10kg.

11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
17 godina
neaktivan
SladeCRO kaže...

Eh, mogao bih sada napisati bibliju i ispustiti svoje frustracije u vezi toga...

U gymu gdje idem ima samo jedan squat rack, i naravno da se koristi za sve drugo, a najmanje za squat.

Od ohp-a, rowanja, biceps curlanja, mrtvog pa čak i istezanja na šipki dok je u stalku...  . Ma sve živo...

Ajde, srećom dosta ljudi (barem klinci) su razumni i odu te stvari raditi drugdje pa ti prepuste stalak kad ih zamoliš i objasniš im. 

BTw jel ima netko da radi po PPL programu?

Koliko vam traje pull trening, meni se uvijek bolesno oduži dok sve odradim, pogotovo ako još odem raditi trbuh. Izađe na 2h+

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 0:26 (FlyBoy).
11 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Eh, mogao bih sada napisati bibliju i ispustiti svoje frustracije u vezi toga...

U gymu gdje idem ima samo jedan squat rack, i naravno da se koristi za sve drugo, a najmanje za squat.

Od ohp-a, rowanja, biceps curlanja, mrtvog pa čak i istezanja na šipki dok je u stalku...  . Ma sve živo...

Ajde, srećom dosta ljudi (barem klinci) su razumni i odu te stvari raditi drugdje pa ti prepuste stalak kad ih zamoliš i objasniš im. 

Koliko vam traje pull trening, meni se uvijek bolesno oduži dok sve odradim, pogotovo ako još odem raditi trbuh. Izađe na 2h+

Ja sam radio PPL jedno vrijeme i nije mi pasao nikako, tako da sam se prebacio na PHUL koji je 4 x tjedno + dodao sam jedan dan gdje odradim jednu mišićnu skupinu za koju mislim da treba još rada i brzo napreduje snaga, jako mi se sviđa program, pogotovo jer je template pa si možeš podesit kako ti odgovaraju vježbe.

15 godina
FlyBoy kaže...

Ja nema teorije da izađem prije 2h, i da idem malo požurit, nema šanse prije 2 i pol sata. Ali mislim da je vrijeme, kao komponenta, isto tako potrebno, kao forma i sve ostalo. Kao što je za pravljenje nekih jela, uz sve sastojke sa recepta, potreban i određen broj vremenskih jedinica inaće se recimo zbog brze termičke obrade može izgubit okus, tekstura isl. Za BB jednostavno treba vrijeme i ne treba se žurit ni pokušavat požurivat razvoj sa nekim presingom koji će dovest do ozljede ili u krajnjem slučaju kemijom.

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Meni nikad vise od sat ipo.. Nekad sam po 2-3 sata ostajao kad sam leda/biceps radio al nemam vise ni volje niti potrebe za tim..

Ne znam jeste culi za ovog momka: https://www.facebook.com/filipmenkinovski?ref=ts&fref=ts

Izgleda jebeno, on uvijek naglasava da trenira max 50 min(osim noge)..Intenzitet visok.

Natural je

10 godina
Rast mišića i visina

Koji kikiriki maslac uzimate i odkuda? 

14 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

Meni nikad vise od sat ipo.. Nekad sam po 2-3 sata ostajao kad sam leda/biceps radio al nemam vise ni volje niti potrebe za tim..

Ne znam jeste culi za ovog momka: https://www.facebook.com/filipmenkinovski?ref=ts&fref=ts

Izgleda jebeno, on uvijek naglasava da trenira max 50 min(osim noge)..Intenzitet visok.

Natural je

Natty je ko CT,na 65 kila bencha 160 a bf 6-7%

l<l<l<l<l<l
10 godina

sa 78 kg moze dignut  160 sad ima 65-68 i moze 130 trenira 8 godina

10 godina
neaktivan
intexuz kaže...
foobar333 kaže...

Natural je

Natty je ko CT,na 65 kila bencha 160 a bf 6-7%

Ima 65 kg, al je visok 165.. dakle slicno kao da imas 85 kg ako si 185 visok otprilike..

trenira 8 godina, po meni je moguce jer covjek jede clean vec 5 godina.. i to ne clean, nego broji macrose 24/7 cijelu godinu. Uzmimo u obzir sjenu koju uvijek pogodi na slikama i vjerojatno malo kontrast i efekti, ne izgleda ovako brutalno uzivo.

Inace bi ja prvi bio koji bi rekao da nije natty, al nekako iz njegovih tekstova zakljucujem da bi mogo bit.. vidi se da ne bilda radi izgleda nego radi bildanja.. To ga je izvklo  iz depresije itd.

Kao i kod 99% drugih ne mozes znat, al ono

10 godina

pa CT je natty :D

12 godina
Rast mišića i visina

Sta mislite jel deathlift 2x tjedno previse? Vec skoro 3 tjedna tako radim.

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
17 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...

Čuj, ovisi koliko intenzivno radiš, kao i koliko se ukupno istrošiš kroz tjedan.

Ja sam jedno vrijeme radio PPL 2x tjedno, znaci 2x sq, 2x dl, 2x bench pressevi i ohp, dakle sve velike compound vjezbe 2x tjedno i nakon cca mj. dana nisam više mogao.

Osjećao sma se iscrpljeno i slabije nego inače.

Od tada radim PPL - dan odmora - PPL- dan odmora i puno mi je bolje, i tu mi deadlift  2x u7 dana ne predstavlja problem.

EDIT: u vezi ovog Filipa, kao što intexuz reče, slike su dosta obrađene, i ima tu dosta u poziranju.

Dečko je taman tu na granici onoga što je imho moguće dostići natural uz vrhunske gene. Sad da li je prešao granicu, to možemo samo nagađati.

Zavidan BF i  cjelokupna estetika, malo mu zadnja loža šteka, ali kome ne, realno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 15:10 (FlyBoy).
14 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...

Ovisi koliko serija radis sveukupno,kolika tezina...neki preporucuju da se radi jednom tjedno samo jer najvise taxira cns,neki kazu da je to premalo.Meni je 2x taman,kad radim vise jednostavno pregorim i cjeli tjedan sam u kurcu onda,pogotovo kad idem iznad 90% od maxa

l<l<l<l<l<l
14 godina
Rast mišića i visina

Komentari?Visina cca. 175 ( ne znam tocno) i tezina 89kg.Trenutno stanje nogu nakon 3 mjeseca teretane.Sretan sam po pitanju tog dijela genetike i mislim da mi je to najjaci adut na tijelu.

VedranL.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.7.2015 23:16 (monsieur).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel neko koristio/koristi ON PRO Gainer?

Ako da ,kakva su iskustva..

13 godina
Rast mišića i visina

POzz momci... 

Posto sam skuzio da ne mogu dobiti na kilazi makar se postavio na trepavice odlucio sam poceti pazit na prehranu i gledat sta jedem. Redovito trcim ( izmedu 6-10km ovisi kakav mi je dan ). Preko ljeta planiram malo raditi na masi i definiciji. Problem je sta ja na svojih 183/4 imam 73kg. 

Proucavo sam, cito ovdje postove odredenih ljudi... da li je ovaj protein uz pravilnu prehranu i trening dovoljan za pocetak http://www.ekupi.hr/Impact-Whey-Protein-1KG-vanilija--Myprotein-391165.aspx 

Hvala.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

POzz momci... 

Posto sam skuzio da ne mogu dobiti na kilazi makar se postavio na trepavice odlucio sam poceti pazit na prehranu i gledat sta jedem. Redovito trcim ( izmedu 6-10km ovisi kakav mi je dan ). Preko ljeta planiram malo raditi na masi i definiciji. Problem je sta ja na svojih 183/4 imam 73kg. 

Proucavo sam, cito ovdje postove odredenih ljudi... da li je ovaj protein uz pravilnu prehranu i trening dovoljan za pocetak http://www.ekupi.hr/Impact-Whey-Protein-1KG-vanilija--Myprotein-391165.aspx 

Hvala.

Protein ko protein, dobar je. Ali zašto trčiš tolko? Samo jedi jaaako puno i gledaj da uneseš 2g proteina na svoju kilažu, to ti je 73*2 oko 150-200 g dnevno. Masti unosi maslinovim uljem, kikirikijima, kikiriki maslac itd. Ugljikohidrata jedi puno, riža, tjestenina itd. Puno treniraj, ako si u mogućnosti odi u teretanu i radi s kilažama, 4 puta tjedno dovoljno. I oko proteina, ovi su od myproteina koje si napisao tu, ja imam doma takve od jagode. To su dobri proteini ali mislim da nisu prefini, ali nema veze :D Nemoj samo mislit da ako piješ proteine da je to neka čarobna formula kojom ćeš dobit lakše mišiće. To ti je samo dodatak prehrani kojim pomogneš sam sebi da uneseš dovoljno proteina, ništa drugo. Recimo ako svaki dan jedeš puno piletine ti čak i ne trebaju, ali dobro je imati. Evo to je to ukratko, samo puuuno jedi i treniraj i to je to. Sretno :)

I always tell the truth.Even when I lie.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 0:51 (Bruno_K!ng).
13 godina
Rast mišića i visina

KAd bi unosio toliko samo cistog suplementa imo bi kilu 5 dana... :) naravno da to nece ic tako, domaca piletina se pece, vratina... zapravo, koliko god kvalitetno ide za skromni studentski budget. 

Zast trcim, opusta me, volim trcat... no to je veliki kardio sta napravim pa mo zato i kilaza varira izmedu 73-75kg.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
16 godina
Bruno_K!ng kaže...
SimeKZ kaže...

POzz momci... 

Hvala.

Protein ko protein, dobar je. Ali zašto trčiš tolko? Samo jedi jaaako puno i gledaj da uneseš 2g proteina na svoju kilažu, to ti je 73*2 oko 150-200 g dnevno. Masti unosi maslinovim uljem, kikirikijima, kikiriki maslac itd. Ugljikohidrata jedi puno, riža, tjestenina itd. Puno treniraj, ako si u mogućnosti odi u teretanu i radi s kilažama, 4 puta tjedno dovoljno. I oko proteina, ovi su od myproteina koje si napisao tu, ja imam doma takve od jagode. To su dobri proteini ali mislim da nisu prefini, ali nema veze :D Nemoj samo mislit da ako piješ proteine da je to neka čarobna formula kojom ćeš dobit lakše mišiće. To ti je samo dodatak prehrani kojim pomogneš sam sebi da uneseš dovoljno proteina, ništa drugo. Recimo ako svaki dan jedeš puno piletine ti čak i ne trebaju, ali dobro je imati. Evo to je to ukratko, samo puuuno jedi i treniraj i to je to. Sretno :)

on da unosi 150-200 grama proteina na dan a nista ne radi od vjezbi osim trcanja? to je glupost.

11 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...
SimeKZ kaže...

POzz momci... 

Hvala.

Bespotrebno, ne treba rekreativcu ni 150g proteina ako se ne bavi intezivno liftanjem. Ja ciljam na min. 120g, a većinom mi varira između 120-200g proteina i odlično napredujem.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Naravno, unos proteina je precjenjen... Ali ipak ne bih isao ispod 1.5/kg niti vise od 2.5/kg.  za nekog kome je cilj izgraditi misicnu masu. 

10 godina

pa normalno da neces dobit na kilazi kad trcis svaki dan 6-10 km?
ako se zelis udebljat jedi kolace iz lidla 

mjesavina cajnih peciva iz lidla mjesavina cajnih peciva iz lidla
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.7.2015 14:49 (Mr.Natural).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice