Ja kad sam na poslu miješam zobene s kipućom vodom i umiješam unutra onu "dobru zobenu kašu" iz vrećice od 50g, što ima za kupiti u više manje svim marketima.
Razlog tomu je što od mlijeka budme nadut i tjera me svako malo na wc, pa da se ne zezam s time.
Kad sam doma radim si mix: sameljem zobene u mlinu, 2 mjerice wheya, 250g Milboninog posnog i mlijeka koliko treba da bude kašasto. Ako je bezokusni whey ubacim unutra nešto za okus, npr maline, banane, kakao, samljevene petit buere kekse itd...
Jedem cca 200-250g zobenih dnevno, da nema njih ne znam iz čega bih došao do zacrtanog cilja s UH...
Kad se već priča o sirevima, imam jedno noobsko pitanje, koliko običan svježi kravlji sir ima masti, onaj kakav kupite od kumice na placu?
Ne jedem ga nikad, ali eto danas mi se jeo, a ima ga u frižideru, i kasnije googlam i nemoguće da ima samo 4-5g masti na 100?
Ako je tako, džabe sam jeo posni svo ovo vrijeme. 2-3g masti na 100 mi ne igra ulogu kad iovako jedem jako malo masti kroz dan i uvijek na kraju moram pojesti nešto full masno da pogodim macrose.
Netko je pitao za pojas i dl. Ja sam kupio prvenstveno zbog čučnja, dl ionako ne forsiram previše, 6-8 setova tjedno max u 8-10 rep rangeu, tako da mi tu i ne treba.
Svježi kravlji na 100grama ima 3g masti 15g proteina 4g uh