Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.157
|
čitano: 9.207.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
junkieHD kaže...
MatijaZG kaže...
junkieHD kaže...

Lik se došao e-bragat u temi Rast mišića i visina. stronglife/10

Frajeru. U ovoj temi sam sigurno duze od tebe.

Čestitam, postigao si nešto u životu.

Sta si takav hejter hahahha

l<l<l<l<l<l
13 godina
neaktivan
intexuz kaže...
junkieHD kaže...
MatijaZG kaže...
junkieHD kaže...

Nisam, moj prvi post je bio troll, ali je preozbiljno shvaćen :D

15 godina
neaktivan
junkieHD kaže...
intexuz kaže...
junkieHD kaže...
MatijaZG kaže...
junkieHD kaže...

Bravo majstore

l<l<l<l<l<l
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ej dečki nadam se da mi netko može dati neki koristan savjet, pizdim već. 
Ugl, negdje krajem 10. mj sam istegao zadnju ložu na nogometu, i onak bolila me je 2-3 tjedna, nisam mogao trčati, tj mogao sam ali 50-60%, ne punim šprintom. I tako kako me je bolila zadnja loža nisam noge radio od 10. do sredine 12. mj., iako sam išao na nogomet 2 puta tjedno nakon što su prošla 3 tjedna od istegnuća i nisam osjetio nikakve bolove. Ono što me muči je kad sam krenuo opet raditi noge, sredinom 12 mj, na dubokom čučnju čim idem preko 90kg počne me "zatezati" zadnja loža, onak kad čučnem kao da me grč hoće uhvatiti, glupa i tupa bol i tako ugl već 2 i pol mjeseca radim noge do maks. 90 kg, a u 10. mj. sam radio duboki čučanj sa 130-135kg, evo gledam danas baš, odoše noge u qurac, jel ima tko kakav dobar savjet što se toga tiče? Kada radim fleksiju ni ne osjetim zadnju ložu, kao da je normalno, nekad me malo zna "zetegnuti" kod mrtvog ako radim s većim težinama 160-170kg. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2015 4:09 (lithiumion).
15 godina
Rast mišića i visina

Isto što si od početka trebao napraviti - čekaj da ozlijeda u potpunosti prođe.

13 godina
neaktivan
intexuz kaže...
junkieHD kaže...
intexuz kaže...
junkieHD kaže...
MatijaZG kaže...
junkieHD kaže...

Bravo majstore

Skini mi se nisam ti riječi rekao.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sta jest PRIJE tteretane? Mislim za energiju. Imam malo cudan problem, naime sta god jeo u pol treninga mi padne secer, ruke mi se pocnu trest i jednostavno nemam energije za dovrsit trening. Jedino mi pomaze ako se natrpam sa pol kile banana i pocugam power raid ili nesta slicno. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
16 godina
FuzzyBrain kaže...

Sta jest PRIJE tteretane? Mislim za energiju. Imam malo cudan problem, naime sta god jeo u pol treninga mi padne secer, ruke mi se pocnu trest i jednostavno nemam energije za dovrsit trening. Jedino mi pomaze ako se natrpam sa pol kile banana i pocugam power raid ili nesta slicno. 

Koliko dugo ti traju treninzi, kojim intezitetom ti to vježbaš. Očito se pretreniraš!
Uvijek su banane dobre prije treninga. Ugljikohidrati nekakvi, bar ja tako radim, ja čak nekad i čokolade malo pojedem. (ne patim za definiciju pa jedem šta hoću)

12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Sumjam da je to normalno da sto god da pojedes da ti u roku od pola sata padne secer...Neznam nikad mi se to nije desilo

This time next year we'll be millionaires
16 godina
neaktivan
FuzzyBrain kaže...

Ja pojedem bananu,nekoliko oraha i badema ili kikiriki pola sata prije treninga i puno lakse radim nego kad pojedem to isto 5 min. prije treninga.

18 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...

Ja pojedem bananu,nekoliko oraha i badema ili kikiriki pola sata prije treninga i puno lakse radim nego kad pojedem to isto 5 min. prije treninga.

Zato što organizmu treba više vremena da probavi masti od šećera npr :)

Ja obično pojedem neku voćku + maslac od kikirikija ili čaša čokoladnog mlijeka.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
14 godina
neaktivan
Intelovac123 kaže...
FuzzyBrain kaže...

Što je u tome čudno?

Pa kad uneseš nešto u sebe prije treninga, autonomni dijelovi u mozgu aktiviraju žljezde, organe i mišiće koji sudjeluju u probavi i šalju krv u njih. Time efektivno gubiš krv koja bi prilikom treninga mogla opsluživati mišiće kisikom.

Ne zaboravi, većini hrane ne treba više od četiri sata da napusti želudac i maksimalno par sati poslije toga da prođe kroz crijeva!

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja ne jedem 1.5 do 2 h prije treninga.

13 godina
neaktivan
Paradox1 kaže...
Paradox1 kaže...

Bum sutra ujutro poslikao i stavio sve kaj sam saznao o tome, pa tko voli nek izvoli...

Slikice sutra stavljam, zaboravil slikat.

Upute+ neki CD došo, ima 90kg utega. Mislim da je to ok, za nekog tko još nije ulovio pravu rutinu u svemu tome. :)

many years later...

Gradiš home gym, a? Ja isto, nemam više vremena ići u teretanu, predaleko mi. Naručio sam šipku i 50kg tegova (nemam para za više hehe), ali dobro imam već 50kg kući tak da 100kg za početak. A što se tiče benča to ću sklepat sa starim i neki rack.

Nah, stari si kupio, a ja ću se fino skrpat :D

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
16 godina
Paradox1 kaže...
 Nah, stari si kupio, a ja ću se fino skrpat :D

Koliko košta ovaj stroj? :D

13 godina
neaktivan

Bil je nekakvoj akciji, nemam pojma 

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
15 godina
Rast mišića i visina

Te "multifunkcionalne" sprave su bezveze bačen novac.. to je nezgrapno i može poslužit samo za zagrijavanje

15 godina
Rast mišića i visina

Trebao bih nekakav savjet. 

Dakle, radio sam na treningu vježbu Barbell Latt Pullover. 

Tako nešto. Dok sam radio sve se činilo u redu, ali sam sutra dan osjetio kao da sam lagano istegnuo nekakav mišić ispod pazuha. Činilo se kao sitnica i da nije ništa, još sam sutra dan odmarao gornji dio tijela i radio noge, tako da sam i zaboravio na to. 2 dana poslije, radio sam prsa i kad sam krenuo benchati, osjetio sam bol ispod pazuha, isto ništa strašno. Napravio sam grešku što se nisam pokupio i otišao, nego sam nastavio raditi i odradio cijeli trening. 

Iako se ni za vrijeme treninga nije činilo ništa strašno jer je bila stvarno lagana bol, više kao zatezanje. 

Problem nastaje dan nakon što sam radio prsa. Cijelu noć me užasno boljelo to mjesto ispod pazuha. Uzeo sam par dana odmora i evo, svaki dan je sve gore.  

Boli stvarno jako, ne mogu ruku podignuti gore, a ne mogu je ni prisloniti uz tijelo u potpunosti, kao da ima nekakva kvrga otečena, ali se ništa ne vidi. Postajem zabrinut jer nikad do sad nisam imao iskustva s ovakvom ozlijedom pa ako bilo tko ima kakav savjet bit ću zahvalan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 20:56 (Cordas).
17 godina
Cordas kaže...

Tako nešto. Dok sam radio sve se činilo u redu, ali sam sutra dan osjetio kao da sam lagano istegnuo nekakav mišić ispod pazuha. Činilo se kao sitnica i da nije ništa, još sam sutra dan odmarao gornji dio tijela i radio noge, tako da sam i zaboravio na to. 2 dana poslije, radio sam prsa i kad sam krenuo benchati, osjetio sam bol ispod pazuha, isto ništa strašno. Napravio sam grešku što se nisam pokupio i otišao, nego sam nastavio raditi i odradio cijeli trening. 

Iako se ni za vrijeme treninga nije činilo ništa strašno jer je bila stvarno lagana bol, više kao zatezanje. 

Problem nastaje dan nakon što sam radio prsa. Cijelu noć me užasno boljelo to mjesto ispod pazuha. Uzeo sam par dana odmora i evo, svaki dan je sve gore.  

Boli stvarno jako, ne mogu ruku podignuti gore, a ne mogu je ni prisloniti uz tijelo u potpunosti, kao da ima nekakva kvrga otečena, ali se ništa ne vidi. Postajem zabrinut jer nikad do sad nisam imao iskustva s ovakvom ozlijedom pa ako bilo tko ima kakav savjet bit ću zahvalan.

Svakih 6 sati Brufen (Ibuprofen) 400mg, ukoliko se bol ne povuče posjeti doktora.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 20:59 (Reedy).
18 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Tako nešto. 

Ja sam se isto ozljedio kada sam radio tu vježbu, samo je mene procijepalo posred prsa. 2 dana nakon toga nisam mogao ništa gurati/vući rukama (npr otvaranje/zatvaranje vrata je bila noćna mora).

Prošlo je bilo do kraja tjedna, i onda kad sam radio windshield whiperse s poda ozljeda se obnovila samo što je taj put 2x više i duže boljelo.

Nakon toga više nisam niti izvodio tu lat pullover vježbu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.3.2015 21:24 (FlyBoy).
15 godina
FlyBoy kaže...
Cordas kaže...

Tako nešto. 

Ja sam se isto ozljedio kada sam radio tu vježbu, samo je mene procijepalo posred prsa. 2 dana nakon toga nisam mogao ništa gurati/vući rukama (npr otvaranje/zatvaranje vrata je bila noćna mora).

Prošlo je bilo do kraja tjedna, i onda kad sam radio windshield whiperse s poda ozljeda se obnovila samo što je taj put 2x više i duže boljelo.

Nakon toga više nisam niti izvodio tu lat pullover vježbu.

Čitao sam da je lako moguća ozlijeda i zato sam radio s malim težinama, ali svejedno sam se ozlijedio. Mislim da je veći problem obnavljanje ozlijede taj dan kad sam prsa radio.  

Ovo užasno boli i čini mi se da ću morati 2-3 tjedna pauzirati, što bi bilo katastrofa. 

Pokušat ću s tabletama protiv bolova ovih dana pa ćemo vidjeti hoće krenuti na bolje.

18 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Čitao sam da je lako moguća ozlijeda i zato sam radio s malim težinama, ali svejedno sam se ozlijedio. Mislim da je veći problem obnavljanje ozlijede taj dan kad sam prsa radio.  

Ovo užasno boli i čini mi se da ću morati 2-3 tjedna pauzirati, što bi bilo katastrofa. 

Pokušat ću s tabletama protiv bolova ovih dana pa ćemo vidjeti hoće krenuti na bolje.

Ja sam bio nešto googlao, ugl. sada sam već zaboravio detalje ali u mom slučaju je bila ozljeda nekog tkiva koje spaja pectoralise na rebrenu kost. Tj svi simptomi i uzroci kao i tip boli su upućivali na to.

Srećom nije ništa opasno - prođe samo po sebi.

Mene je isto prva dva dana jako bolilo, muka je bila ustajati iz kreveta ili se npr prebacivati smjedne strane na drugu.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Na foam rolleru se rollajte na tom djelu koji boli,masirajte koliko god mozete i proci ce brze

A i vjezba je besmislena stvarno,nema smisla radit te neke žnj vjezbe da pogodite neki misic koji mozete jednostavno kod zgibova i lat pulldowna pogodit i to puno bolje vjerovatno,bas zato sto se nemoze s puno kila radit sumnjam i da je ucinkovita

l<l<l<l<l<l
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jebenu bolest sam imao. 5 dana off bez teretane. nisam jeo nista. ako sam 1000 kalorija unio dnevno,,,,

15 godina
FlyBoy kaže...

Ja sam bio nešto googlao, ugl. sada sam već zaboravio detalje ali u mom slučaju je bila ozljeda nekog tkiva koje spaja pectoralise na rebrenu kost. Tj svi simptomi i uzroci kao i tip boli su upućivali na to.

Srećom nije ništa opasno - prođe samo po sebi.

Mene je isto prva dva dana jako bolilo, muka je bila ustajati iz kreveta ili se npr prebacivati smjedne strane na drugu.

Pokušao sam googlati, ali nisam ništa korisno pronašao. 
Otići ću doktoru sutra, nema smisla čekati jer ne prolazi, sve više boli.  Hvala na savjetima.

intexuz kaže...

Na foam rolleru se rollajte na tom djelu koji boli,masirajte koliko god mozete i proci ce brze

A i vjezba je besmislena stvarno,nema smisla radit te neke žnj vjezbe da pogodite neki misic koji mozete jednostavno kod zgibova i lat pulldowna pogodit i to puno bolje vjerovatno,bas zato sto se nemoze s puno kila radit sumnjam i da je ucinkovita

Znam da nije nešto posebno dobra, ali radio sam tu vježbu iz razloga da malo promjenim rutinu.

17 godina
Rast mišića i visina

Narucio srecom samo 2.5 MyProtein wheya i reko idem isprobati druge okuse tipa strawberry stevia.

Miris kao milka sa jagodom,a okus za bljuvanje ja ne znam jel ja ocekujem previse od tih okusa,ali ovo ne da je zasladeno nego prezasladeno.

Sto dalje od stevia okusa.

13 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Danas sam malo vježbao noge i prilično sve zivo boli,dok sam u subotu vjezbao leđa i prsa. Trening je 2-1.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nedavno sam bio na artroskopiji i utvrđeno mi je puknuće prednjih križnih ligamenata u koljenu. Doktor kaže da me neće operirati prije nego što ojačam kvadriceps. Pa ako netko ima nekih takvih iskustva i zna dobre vjebe koje bi mogao raditi doma ili u teretani, hvala! :)

15 godina
neaktivan
flukscro kaže...

Nedavno sam bio na artroskopiji i utvrđeno mi je puknuće prednjih križnih ligamenata u koljenu. Doktor kaže da me neće operirati prije nego što ojačam kvadriceps. Pa ako netko ima nekih takvih iskustva i zna dobre vjebe koje bi mogao raditi doma ili u teretani, hvala! :)

Nozna extenzija na  predzadnjem stupnju,znaci prakticki lockout radis samo,ja sam to radio dosta dugo da ojacam kvad ali najvise vastus medialis i izometrijske vjezbe.

Taj neki fizioterapeut mi je rekao kako da to radim,radio sam svaki dan 7 serija po 10 ponavljanja,znaci stavis neku kilazu ,pocnes na pocetku sa onim prvim utegom,i to ce ti bit tesko,znaci dignes polagano,ides do kraja i malo zadrzis na kraju i onda sporo dolje,i diraj si kvad i gledaj da kad ti se opusti onda napravi jos jedan rep i tako po 10 komada,i pomalo dizi kilaze i ojacat ce 

l<l<l<l<l<l
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 15:15 (intexuz).
15 godina
Keops kaže...

Našao sam zanimljiv guide o tricepsu pa ako vam se da pročitajte malo. Dovoljno kratak tekst o anatomiji mišića koji ne fantazira puno i objašnjava stvari uz slike i YT linkove. 

http://www.reddit.com/r/Fitness/comments/2x4iwj/triceps_101_an_anatomical_guide_to_training/

Evo lik je napisao guide za ramena pa pročitajte malo, dobar guide osim ako ste guru pa sve znate.

http://www.reddit.com/r/Fitness/comments/2xxa7l/deltoids_101_an_anatomical_guide_to_training/

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 20:21 (Keops).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice