Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.730.392
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
Butcher kaže...
Nitro233 kaže...

malo inspiracije za ove vruce dane

ima slabo razvijena pluća nekaj ovakvoga!!!

Da, inače su ovo full naturalna pluća razvijena prirodnim putem. 

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
17 godina
fila2208 kaže...
Butcher kaže...
Nitro233 kaže...

malo inspiracije za ove vruce dane

ima slabo razvijena pluća nekaj ovakvoga!!!

Da, inače su ovo full naturalna pluća razvijena prirodnim putem. 

Who cares, pluća su pluća!! {#}{#}

StariGad_HR @battlefield
15 godina
Butcher kaže...

Who cares, pluća su pluća!! {#}{#}

Could not agree more, samo nisam još imao prilike probati umjetna, da vidim kakav je užitak to drepati :)

{#}

16 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav, poznajem par ljudi koji su bili full mršavi prije kojih godinu dana, i sada su baš onako, ne tolko nabildani i definirani kolko NAPUHNUTI... jednostavno su se napuhnuli, cijelo tijelo, ruke najvise... Zanima me kako tako odjednom, naravno idu u gym i sve to, dal je to zbog visokog unosa proteina, uh-a ili ? Posebna hrana neka ili suplement neki koji daje takav izgled? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 21:59 (Reedy).
15 godina
Reedy kaže...

Pozdrav, poznajem par ljudi koji su bili full mršavi prije kojih godinu dana, i sada su baš onako, ne tolko nabildani i definirani kolko NAPUHNUTI... jednostavno su se napuhnuli, cijelo tijelo, ruke najvise... Zanima me kako tako odjednom, naravno idu u gym i sve to, dal je to zbog visokog unosa proteina, uh-a ili ? Posebna hrana neka ili suplement neki koji daje takav izgled? 

Piju puno vode pa ih napuhnulo....

pa suplementacija, prehrana, vježbe...spavanje...svi faktori ako su zadovoljeni, tijelo raste.

14 godina
win4crazzy kaže...

tako je doma cu raditi, imam prostora i tih par stvarcica pa sto ne iskoristit 

onda baziraj da ti treninzi ne traju dulje od 60 min ( neuključujući zagrijavanje i istezanje nakon treninga ), budi kreativan smisli neki trening mada noge bez čučnjeva radit i mrtvo dizanje te dvije vježbe su ti mama ako želiš masu općenito, probaj nekako da nešto sklepaš da i njih možeš radit..

15 godina
Over(C)lock kaže...

onda baziraj da ti treninzi ne traju dulje od 60 min ( neuključujući zagrijavanje i istezanje nakon treninga ), budi kreativan smisli neki trening mada noge bez čučnjeva radit i mrtvo dizanje te dvije vježbe su ti mama ako želiš masu općenito, probaj nekako da nešto sklepaš da i njih možeš radit..

vec radim po nekom svom programu, i nikad jos nisu trajali duze od 60 min.
radim 3x14 ponavljanja kao na velikoj slici, sa maksimalnim opterecenjem, sve utege stavim
onda ova 2. slika poredu u kockicama, takvih radim 3x30
radim zgibove 3x10
trbusnjake 300 komada, odjednom
uzmem sipku i na svaku stranu po 5 kila pa radim na sljedeci nacin
7 komada podignem, pa 7 izbacim sa prsa ravno i 7 dizem gore iznad glave i spustam iza glave, pa opet to ponovim al sad umjesto 7 radim 5 puta
svaku sljedecu seriju smanjujem za 1 i tako 3 puta, znaci 7-5, 6-4, 5-4

preskocim konop 1000 puta u komadu i gotovo

tako radim 2 dana, pa odmor, 2 dana odmor

to je ovako amaterski slozeno, vjerovatno moze puno bolje ali kao sto rekoh, amater sam :D

i te vjezbe radim vec 5-6 mjeseci, samo povecavam broj ponavljanja i tezinu, kakav sam bio na pocetku ovo je mila majka :D 

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 22:53 (win4crazzy).
14 godina
win4crazzy kaže...
Over(C)lock kaže...

vec radim po nekom svom programu, i nikad jos nisu trajali duze od 60 min.
radim 3x14 ponavljanja kao na velikoj slici, sa maksimalnim opterecenjem, sve utege stavim
onda ova 2. slika poredu u kockicama, takvih radim 3x30
radim zgibove 3x10
trbusnjake 300 komada, odjednom
uzmem sipku i na svaku stranu po 5 kila pa radim na sljedeci nacin
7 komada podignem, pa 7 izbacim sa prsa ravno i 7 dizem gore iznad glave i spustam iza glave, pa opet to ponovim al sad umjesto 7 radim 5 puta
svaku sljedecu seriju smanjujem za 1 i tako 3 puta, znaci 7-5, 6-4, 5-4

preskocim konop 1000 puta u komadu i gotovo

tako radim 2 dana, pa odmor, 2 dana odmor

to je ovako amaterski slozeno, vjerovatno moze puno bolje ali kao sto rekoh, amater sam :D

i te vjezbe radim vec 5-6 mjeseci, samo povecavam broj ponavljanja i tezinu, kakav sam bio na pocetku ovo je mila majka :D 

imaš ovakvu spravu iliti kombinirku ? što sve imaš od utega šipka itd ? reci mi što sve imaš pa da vidim što bi mogli skombinirat ovo nevalja ništa, iskreno 30 ponavljanja nevidim neku svrhu osim spaljivanja mišića :)

15 godina
Over(C)lock kaže...

imaš ovakvu spravu iliti kombinirku ? što sve imaš od utega šipka itd ? reci mi što sve imaš pa da vidim što bi mogli skombinirat ovo nevalja ništa, iskreno 30 ponavljanja nevidim neku svrhu osim spaljivanja mišića :)

identicna ovoj, mogu se iste vjezbe radit
2 sipke, utezi raznih tezina, medicinke, oni "drzaci" za sklekove, svedske ljestve, sipku ua zgibove, pilates lopte, kolut za ledja(ne znam kako bi ga nazvao, uglavnom kotac i ima u sredini rukohvat sa obe strane), daska za trbusnjake i to je to ja mislim

ah, ja sam iso logikom vise je bolje  

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 0:41 (win4crazzy).
14 godina

dobar clanak... tko ga je pisao? ak znas

13 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Forumaš sa teretanet net s kojim dosta često komuniciram van foruma.

17 godina
exer1234 kaže...

Sandi Imerovic sigurno ne :D 

14 godina
Kramerdida kaže...
exer1234 kaže...

Forumaš sa teretanet net s kojim dosta često komuniciram van foruma.

Fino. Konacno da je netko napisao. Shareao sam na fejs, i odmah se javila jedna herbalifeovka i pocela se pravit pametna hahah. Kao da se ne slaze s tim.

Sad ovo samo treba stavljat svuda, da ljudi nauce ... 

Naravmo da nije Sandi, sandi je cudan lik... Prica da kruh i mlijeko deblja,a jede kolace... rofl

citiram nesto "" 

Koja je razlika između Herbalife shakea i bureka?! Upravo je testiran burek. Svaki dan za doručak, čim se ustanem u 4,30 popijem shake i nisam gladna, ma i do 13 sati,ali pojedem nešto jer moram; danas ne popijem shake, pojedem burek jer sam ga se zaželila i evo gladna sam kao da ništa nisam pojela, i mogla bi pojesti barem još dva. Definitivno shake rules!!! Burek is out!! 

"" 

Nitko me ne može uvjeriti da je bolje unijeti 700cal iz 100 grama masti, nego 700 cal iz voća i povrća. Osoba koja pojede 100 g masti, bit će gladna kao da ništa nije pojela, pa će još na to pojesti i 100 g čokolade što je oko 500 cal, i to ju neće zasititi, pa će pojesti 100 g bijelog mesa i riže, i salatu od povrća, pa će biti sita. da je odmah pojela. meso rižu i povrće ne bi pojela onu mast i čokoladu jer bi bila sita, ili bi pojela samo 20 g čokolade. U tome je bit...u čovjeku...nije sve u računici!

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 14:01 (exer1234).
17 godina
Rast mišića i visina

Jel netko zna ako ima ili mi moze preporučiti šipku za zgibove, posto imam 100 kg vise manje da toliko i nosi ako ne i vise?

14 godina
Rast mišića i visina

Ja sam konacno odlucio krenut malo u to sve, a posto je sipka za zgibove u pitanju, ja sam narucio ovo, makar je nosivost 100kg, potrazi malo po toj stranici, mozda se nađe.

14 godina
win4crazzy kaže...
Over(C)lock kaže...

identicna ovoj, mogu se iste vjezbe radit
2 sipke, utezi raznih tezina, medicinke, oni "drzaci" za sklekove, svedske ljestve, sipku ua zgibove, pilates lopte, kolut za ledja(ne znam kako bi ga nazvao, uglavnom kotac i ima u sredini rukohvat sa obe strane), daska za trbusnjake i to je to ja mislim

ah, ja sam iso logikom vise je bolje  

Tu više nije bolje nikako :)

- male mišićne skupine (biceps, triceps, ramena):minimum 2 vježbe, optimum 3 vježbe, 4-6 serija, 8-15 ponavljanja

- velike mišićne skupine (leđa, prsa, noge): 3-4 vježbe, 4-6 serija, 8-15 ponavljanja

- noge: 4 vježbe minimum, 5 vježbi optimum npr. 1. fleksija, 2. ekstenzija, 3. čučanj, 4. listovi

- trbušnjaci: mogu se raditi svaki drugi dan, npr. pon-sri-pet

znači tih 8-15 ponavljanja znači da ti staviš na šipku toliku težinu da nemožeš više od 15 recimo, ili 8 ako staviš veću težinu eh sad kad znaš kako radit vježbe biraj sam ;) sam znaš koje su za bic koje za nog koje za leđa msm da ti je to suvišno pričat samo se drži ovog raspona ponavljanja i serija i progresivno budeš dizao kilažu znači 1. put radiš čučanj 20 kg 15 ponavljanja u prvoj seriji drugi put staviš 25 kg i radiš opet 15 ponavljanja znači ojačo si i napreduješ e sad staviš sljedeći put 40 i napraviš 8 , sljedeći put nemoj dizat kilažu već ostani na 40 i napravi 12 puta recimo ( ne napravi nego toliko budeš moga cca ovo su samo primjeri) to znači držati se u rasponu od 8 - 15 ponavljanja jel sad kužiš što želim reć ?

a što se tiče treninga preporučam:

bic - prsa

tric-leđa

noge- ramena

15 godina
Over(C)lock kaže...

- male mišićne skupine (biceps, triceps, ramena):minimum 2 vježbe, optimum 3 vježbe, 4-6 serija, 8-15 ponavljanja

- velike mišićne skupine (leđa, prsa, noge): 3-4 vježbe, 4-6 serija, 8-15 ponavljanja

- noge: 4 vježbe minimum, 5 vježbi optimum npr. 1. fleksija, 2. ekstenzija, 3. čučanj, 4. listovi

znači tih 8-15 ponavljanja znači da ti staviš na šipku toliku težinu da nemožeš više od 15 recimo, ili 8 ako staviš veću težinu eh sad kad znaš kako radit vježbe biraj sam ;) sam znaš koje su za bic koje za nog koje za leđa msm da ti je to suvišno pričat samo se drži ovog raspona ponavljanja i serija i progresivno budeš dizao kilažu znači 1. put radiš čučanj 20 kg 15 ponavljanja u prvoj seriji drugi put staviš 25 kg i radiš opet 15 ponavljanja znači ojačo si i napreduješ e sad staviš sljedeći put 40 i napraviš 8 , sljedeći put nemoj dizat kilažu već ostani na 40 i napravi 12 puta recimo ( ne napravi nego toliko budeš moga cca ovo su samo primjeri) to znači držati se u rasponu od 8 - 15 ponavljanja jel sad kužiš što želim reć ?

bic - prsa

tric-leđa

noge- ramena

hvala puno za sve sto si mi do sad objasnio i pomogao {#}

skuzio sam ovo sve, imam par aplikacija sa vjezbama pa cu si izabrat koje raditi sa obzirom sta od opreme posjedujem

i jos jedno, nadam se zadnje pitanje
 ovo boldano, dali je bic-prsa ponedjeljak, tric-ledja utorak, noge-ramena srijeda, onda odmor i ponovno ili ide nekako drukcije

17 godina
Rast mišića i visina

Bolje po meni prsa-triceps,ledja-biceps i noge-ramena,ali kako tebi bolje odgovara,generalno gledajuci za pocetnika kao tebe bolje je neki 5x5 program sa kompleksnim vjezbama kao deadlift,cucanj itd. jer te sprave su vecinom izolacijske ili PHAT program,proguglaj,volio bi da sam ja krenio kao pocetnik sa full body treningom.

I zapamti progressive overload odnosno svaki tjedan povecanje tezine,broja setova,ponavljanja itd. ( progressive overload - > google ) 

17 godina
doky01akablava kaže...

Bolje po meni prsa-triceps,ledja-biceps i noge-ramena,ali kako tebi bolje odgovara,generalno gledajuci za pocetnika kao tebe bolje je neki 5x5 program sa kompleksnim vjezbama kao deadlift,cucanj itd. jer te sprave su vecinom izolacijske ili PHAT program,proguglaj,volio bi da sam ja krenio kao pocetnik sa full body treningom.

I zapamti progressive overload odnosno svaki tjedan povecanje tezine,broja setova,ponavljanja itd. ( progressive overload - > google ) 

slažem se sa kombinacijama osim kaj prije povečanja i serija smanjivam vrijeme odmora!

StariGad_HR @battlefield
17 godina
Butcher kaže...
doky01akablava kaže...

slažem se sa kombinacijama osim kaj prije povečanja i serija smanjivam vrijeme odmora!

Da,ne bauljati,ali opet 1 min za izolacijske vjezbe je dovoljno i 2-3 min za kompleksne vjezbe tipa benc,cucanj jer meni treba nekada za squat po 4-5 minuta rest perioda kad radim sa vecim tezinama,tj.radim max 2-3 ponavljanja. 

Jedino sto ce tijelo poslati u veci "fat burning" mod manji periodi,kako je Arnold znao govoriti da je njima kardio bio manji rest time izmedu setova ;)

Drugim rijecima,imas pravo,ja bi rekao 30-60 s da isproba dok kad radi squat,deadlift sa vecim tezinama da ako treba veci rest time.

I drop setovi/supersetovi su super stvar,otkrio tek prije koji tjedan.

14 godina
Rast mišića i visina

Momci, sve je to ok. ali ne za naturalca, pogotovo je za nekog pocetnika.. Nek se bazira na snazi, glavne liftove, plus neke dodatne "bilderske" vjezbe (raspon ponavljanja), i to je to... Superserije,drop serije....itd. nisu bas za nekog pocetnika

13 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Momci, sve je to ok. ali ne za naturalca, pogotovo je za nekog pocetnika.. Nek se bazira na snazi, glavne liftove, plus neke dodatne "bilderske" vjezbe (raspon ponavljanja), i to je to... Superserije,drop serije....itd. nisu bas za nekog pocetnika

x2

Za početnika je bolje da se uhvati linearne progresije u fullbodyu 3x tjedno (npr. Jason Blaha 5x5), pa kada ima bazu snage, neka onda radi nešto naprednije. 

17 godina
Rast mišića i visina

Ja sam brate mili bas brzoplet u pisanju,htio sam za sebe reci da sam nedavno otkrio da su drop-setovi super,pogotovo za ramena ;)

Eto poslusaj exera i kramerdidu,barem sam tocno rekao za fullbody i 5x5 :P 

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Ja sam brate mili bas brzoplet u pisanju,htio sam za sebe reci da sam nedavno otkrio da su drop-setovi super,pogotovo za ramena ;)

I meni su omiljeni za ramena, samo da što više zamorim mišić + izometrična pauza na vrhu sprži rame{#}, preferiram visoki volumen za ramena kao i frekvenciju od 2-3 puta tjedno.

14 godina
win4crazzy kaže...
Over(C)lock kaže...

bic - prsa

tric-leđa

noge- ramena

hvala puno za sve sto si mi do sad objasnio i pomogao {#}

skuzio sam ovo sve, imam par aplikacija sa vjezbama pa cu si izabrat koje raditi sa obzirom sta od opreme posjedujem

i jos jedno, nadam se zadnje pitanje
 ovo boldano, dali je bic-prsa ponedjeljak, tric-ledja utorak, noge-ramena srijeda, onda odmor i ponovno ili ide nekako drukcije

pon trening

uto x

sri trening

čet x

pet trening

subota trening ( neki dodatni uovisnosti što ti zaostaje posebno primjerice trbušnjake, podlakticu i trapez npr.)

ned x

ovo što gore dečki pričaju za masu su kompleksne vježbe najbolje jer aktiviraju puno mišića pa se puno mišića i razvija ali kreni polako lagano nauči pravilnu tehniku izvođenja sa malim kilažama kad već napreduješ lako si napraviš stalke za čučnjeve i dokupiš utega i radiš ozbiljnije čučnjeve mrtvo veslanje benč itd koje su višezglobne iliti kompleksne vježbe :) nauči da u ovom sportu nema ništa od brzine i nabrzinu niti od previše

zadovolji ovo:

-kalorijski suficit u tvom slučaju 4100 cal / dan ( ako se sjećam )

-trening radi po danima i onoj šabloni vježbe osmisli za početak kasnije budeš sam skonto kako dalje i što

- odmaraj se dovoljno

i to je to mišići će rasti ;)

17 godina
Kramerdida kaže...
doky01akablava kaže...

I meni su omiljeni za ramena, samo da što više zamorim mišić + izometrična pauza na vrhu sprži rame{#}, preferiram visoki volumen za ramena kao i frekvenciju od 2-3 puta tjedno.

Moze li drop-setovi posluziti za leda i triceps-biceps ili je za leda bolje supersetovi ?
I prsa sto mislis superset bench bucicama + dips ili kosi + dips i leda u dropsetovima one arm row i bent over rows ?

Ili su dropsetovi bolji za manje misicne skupine tipa ramena-biceps-triceps ?

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Kramerdida kaže...
doky01akablava kaže...

Moze li drop-setovi posluziti za leda i triceps-biceps ili je za leda bolje supersetovi ?
I prsa sto mislis superset bench bucicama + dips ili kosi + dips i leda u dropsetovima one arm row i bent over rows ?

Ili su dropsetovi bolji za manje misicne skupine tipa ramena-biceps-triceps ?

Pa ono mislim da dropsetovi ili supersetovi nisu potrebni ako radiš dovoljan volumen za njih, bitnija je progresija na težinama ili ponavljanjima od tih dvoje, jedini razlog što uopće sam rabim dropsetove je što je ionako progresija na izolacija za ramena vrlo spora pa tako nastojim u što manje vremena nabiti volumena i time under tensiona.
Možeš recimo probati i giant setove kao neki finisher, a supersetove radi kao antagonističke supersetove, gdje npr. uradš vježbu za prsa, pa onda bez odmora za leđa ili recimo uradiš biceps pa triceps bez odmora između što sam radim da skratim vrijeme u teretani. 

17 godina
Rast mišića i visina

Uhh,hvala,kramerdida mogu ti se javiti sutra sa par pitanja ako ti nije problem odgovoriti i pomoci ? 

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Uhh,hvala,kramerdida mogu ti se javiti sutra sa par pitanja ako ti nije problem odgovoriti i pomoci ? 

Nije, slobodno se javi. {#}{#}

15 godina
Over(C)lock kaže...

pon trening

uto x

sri trening

čet x

pet trening

subota trening ( neki dodatni uovisnosti što ti zaostaje posebno primjerice trbušnjake, podlakticu i trapez npr.)

ned x

ovo što gore dečki pričaju za masu su kompleksne vježbe najbolje jer aktiviraju puno mišića pa se puno mišića i razvija ali kreni polako lagano nauči pravilnu tehniku izvođenja sa malim kilažama kad već napreduješ lako si napraviš stalke za čučnjeve i dokupiš utega i radiš ozbiljnije čučnjeve mrtvo veslanje benč itd koje su višezglobne iliti kompleksne vježbe :) nauči da u ovom sportu nema ništa od brzine i nabrzinu niti od previše

zadovolji ovo:

-kalorijski suficit u tvom slučaju 4100 cal / dan ( ako se sjećam )

-trening radi po danima i onoj šabloni vježbe osmisli za početak kasnije budeš sam skonto kako dalje i što

- odmaraj se dovoljno

i to je to mišići će rasti ;)

hvala puno jos jednom, stavljam sve to na papir, radim prehranu i pocinjem od danas
pratit cu temu i dalje, da udjem malo i u te vode, a javit cu se ako zapnem negdje ili da pokazem napredak :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice