Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.053
|
čitano: 8.462.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Rast mišića i visina

ma kuzim sto si reko, ja samo kazem kakvo je stanje kod nas tj u zagrebu jer mozda je u ovim manjim gradovima jos normalno. jer danas svi koji treniraju malo duze odma se piknu, a rezultati koji neki dobiju pikanjem se komotnu mogu postic natural ali sigurno treba puno vise vremena, ali svi traze easy way.

dobro je dok ne vidim nekog synthol manijaka, onda je tek kriticno.

15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
fila2208 kaže...

Meni je film fanstatičan i samo me još više ubijedio da se sa tim sranjima nije za pačati.

svi su u Americi na tome i jendostavno mi više nitko nije tako impresivan. Po meni je to varanje i ne može me nitko ubijediti da je u redu ako netko prirodno nešto postiže i ovaj drugi uz pomoć toga i onda on bude bolji od ovoga i to je ok.

Nije ok, ako svi varaju ne znači da je to u redu ili pošteno.

Najveći šok mi je kad je arnie naredio da se skinu njegove sliike iz gold's gyma, mogu reći da mi je tada pao skroz u očima i da ga smatram zadnjim smećem bez obzira što je on napravio i ostavrio u bb svijetu.

Dokumentarac je odličan i svakome tko se bavi bb trebao bi biti štivo za dobar dan.

postujem tvoj stav ali isto tako ja imam suprotno misljenje jer steroidi nisu opasni kako se govori.ako pretjerujes sa njima normalno da ces se shebat.isto kao sto bi se shebo kad bi popio 15 tableta.ali ako koristis sve u normalnim kolicinama steroidi imaju benefite na organizam.dobro je rekao onaj covjek da ne postoji siguran ljek nego se gleda omjer koristi i stetnosti.na kraju krajeva svatko ima izbor hoce li koristiti ili ne.iskreno ja ne bih pogotovo jer sam mlad i u razvoju,nemam para a i ne zelim bit natjecatelj(jedino u tom slucaju opravdavam steroide).

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
cod4gamer kaže...

postujem tvoj stav ali isto tako ja imam suprotno misljenje jer steroidi nisu opasni kako se govori.ako pretjerujes sa njima normalno da ces se shebat.isto kao sto bi se shebo kad bi popio 15 tableta.ali ako koristis sve u normalnim kolicinama steroidi imaju benefite na organizam.dobro je rekao onaj covjek da ne postoji siguran ljek nego se gleda omjer koristi i stetnosti.na kraju krajeva svatko ima izbor hoce li koristiti ili ne.iskreno ja ne bih pogotovo jer sam mlad i u razvoju,nemam para a i ne zelim bit natjecatelj(jedino u tom slucaju opravdavam steroide).

ma e, smanivanje jaja i hrpa neuspojava. jednstavno ne hvala.

natjecanje i te fore nek se pikaju, ali ovako, domaći ljudi, po teretanama pričaju da su naturala a pušu se time.

Budi čovjek i reci, da pikam se, i da jak sam. E to poštujem, a ne frajerčiće što su preko noći bombe i onda se prave pametni, to je samo whey.

jeje

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
17 godina
fila2208 kaže...

Meni je film fanstatičan i samo me još više ubijedio da se sa tim sranjima nije za pačati.

svi su u Americi na tome i jendostavno mi više nitko nije tako impresivan. Po meni je to varanje i ne može me nitko ubijediti da je u redu ako netko prirodno nešto postiže i ovaj drugi uz pomoć toga i onda on bude bolji od ovoga i to je ok.

Najveći šok mi je kad je arnie naredio da se skinu njegove sliike iz gold's gyma, mogu reći da mi je tada pao skroz u očima i da ga smatram zadnjim smećem bez obzira što je on napravio i ostavrio u bb svijetu.

Dokumentarac je odličan i svakome tko se bavi bb trebao bi biti štivo za dobar dan.

Ma to je neka druga spika bila, švarceneger jest egoist i bahat, ali i dalje ima njegovih slika u g.g.
Pa nedavno se šalio iz svoje slike kad je onako maskiran hodao i glupirao se po gold's dvorani.

Neznam jesi skontao, ali autor ne osuđuje doping. Osuđuje licemjerje/hipokrizam, neupućenost, i naravo medijski senzacionalizam.
Npr. kad je Carl Lewisu dodijeljena pobjeda na 100m umjesto najbržeg Ben Johnsona, smo zato jer je američki
olimpijski odbor drmao i lobirao pa je prikrio jednako Lewisovo dopingiranje. Što više imam dokumentarac gdje su
istražili i danas se pouzdano zna da je na toj utrci gotovo svatko bio dopingiran.
Imate i pokoju emisiju po YT od onog fitness bildera koji je otvoreno u emisiji priznao da koristi anabolička sredstva
jer od izgleda tijela živi, dobio je otkaz od tadašnjeg proizvođača suplemenata kojeg je tamo reklamirao, ali dobio je drugi ugovor.
Neznam jel vam promaklo što sam
nedavno postao o novom dopingu (steroidi nisu jedini ni više najbitniji doping) koji je prema olimpijskim standardima
i nacionalnim ligama još izvan testiranja i kazni. A kažu da je izrazito anaboličan, BB-ovci se na forumima otvoreno hvale kako
fantastično djeluje. Dakle problem je što se u natjecateljskom sportu više gleda na biznis i političke utjecaje nego
na sport i pravičnost. U rusiji su doktori otvoreno nudili 100 milligrama te nove "MGF"(mechano growth factor) za $100,000.
Substanca je kupljena, testirana u labu i potvrđena od strane njemačkog  WDR-a. I nikome ništa.
Štoviše, sredstvo kola po tržištu barem od 2007. Dakle pod velikim upitnikom treba držati sve rekorde od tada do danas.
Posebno one gdje se vrti velika lova ili su iza moćne države i sportske organizacije poput USA, zapadne europe, Rusije i sl.
Što bi rekli, amerika je Armstrong.
Za Zagreb i "pikanje", neznam, valjda ja imam krivo vrijeme treninga
ili nisam u "gangsta" kvartovima, ali nisam nešto
primjećivao. No opet, ja baš i ne gledam druge:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Nisam ja mentalan, ubra sam ja što je autor filma poručio, ali isto tako sam slobodan izvući i formirati svoje mišljenje iz toga svega zar ne?

Što se arnolda tiče, ne znam, ali ovo što sam vidio je dno.

Ne nebitno, rekao sam, za običnog čovjeka koji se pika, pikaj se sine ali reci pikam se i no frx, ali nabijati drugima komplekse i pametovati kako si naturalac, to me jedino smeta.

za amerkianziaciju i to sve je u filmu rečeno i pokazano, o tome mi se neda više

17 godina
Rast mišića i visina

oduvijek sam govorio da je bolt sto posto na necem.

15 godina
mar123 kaže...

Da, samo on, svaki dan padaju neki novi rekordi, a njima ništa ne nalaze. Moš misliti.

Koliko je samo toga zataškano i skriveno od javnosti...{#}

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pala mi je na pamet jedna stvar;
kako u kućnom treningu s utezima trenutno dižem 2x20kg (svaka ruka po jedan 20kg uteg) flat dubell press, to je u principu ista stvar kao da radim 40kg bench press?

Druga vrsta vježbe i različit raspon pokreta naravno, malo drugačija forma ali u principu ista stvar?

Something witty.
14 godina
Rast mišića i visina

pa svaki profesionalni sportas je na necemu... svaki,...

meni se gade takvi likovi.. dive se jednom Ronaldu ili Messiju, a seru bodybuilderima ... koja je razlika? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 23:49 (exer1234).
12 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
fila2208 kaže...

Steroidi su ok ako imaš hrpu para i 10 doktora oko sebe

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Steroidi za rekreativce - NE
Bodybuildere i powerliftere - DA, iako ni za njih ne preferiram al sport je se pretvorio u nešto ogavno

I whey i hrana su mi veliki troškovi, kamoli još plaćat neke gluposti od čega će mi se jaja smanjit i još da imam problema sa zdravljem (ovisi od osobe do osobe), al neću riskirati.

Hvala, ali NE hvala 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 0:56 (MARKOZD15).
17 godina
Rast mišića i visina

ne, to se ne gleda tako. jer npr osoba koja bencha 100 kg ne znaci da ce dic bucicu od 50 kg.

17 godina
MARKOZD15 kaže...

Steroidi za naturalce - NE
Bodybuildere i powerliftere - DA, iako ni za njih ne preferiram al sport je se pretvorio u nešto ogavno

I whey i hrana su mi veliki troškovi, kamoli još plaćat neke gluposti od čega će mi se jaja smanjit i još da imam problema sa zdravljem (ovisi od osobe do osobe), al neću riskirati.

Hvala, ali NE hvala 

??? dafuq did I just read?

15 godina
odjavljen
mar123 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Steroidi za naturalce - NE

Hvala, ali NE hvala 

??? dafuq did I just read?

Isprike, pišem jedno mislim drugo, editirao sam post

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
17 godina
fila2208 kaže...

Nisam ja mentalan, ubra sam ja što je autor filma poručio, ali isto tako sam slobodan izvući i formirati svoje mišljenje iz toga svega zar ne?

Što se arnolda tiče, ne znam, ali ovo što sam vidio je dno.

Ne nebitno, rekao sam, za običnog čovjeka koji se pika, pikaj se sine ali reci pikam se i no frx, ali nabijati drugima komplekse i pametovati kako si naturalac, to me jedino smeta.

za amerkianziaciju i to sve je u filmu rečeno i pokazano, o tome mi se neda više

Ma okej, komentiramo film, 'bogapatak, naravno da svatko može zaključke donositi :) 
Schwarzenegger je duchebag, tu nema sumnje (što je kreten napravio s obitelji jer mu se "digo" na kućnu pomoćnicu),
samo kažem, gold ima i dalje barem JEDNU njegovu sliku. Možda je i bolje da su više postavili sve ostale prvake koji su vježbali tamo.
Što se tiče natjecanja, uzmimo u obzir i da su testiranja na anaboličke steroide uvedena tek drugom polovicom 70 tih, a u upotrebi su barem
desetljeće do tada, dakle pod debelim upitnikom su razni rekordi i dostignuća i iz tog doba. Čak i tada, testirano je samo na najvećim
i najskupljim natjecanjima tipa svjetska prvenstva i OI. Sve ostalo, lige i natjecanja u osobnim sportovima, ispod radara još desetljećima.
Duchebag Švarci se pravdao da je doping uzimao na doktoov recept jer da u to doba bilo kao i vitamini, sasvim legalno.
Ok, vjerujem da nije pretjerivao kao neki sada, jer imao jest vitku figuru, nije nabrekao ko današnji bb-ovci.

Ali gotovo sve njegove treninge i savjete iz tog doba onda možemo zakačiti mačku o rep, jer nedopingiran trenirati tako i toliko
kao on, samo bi uništilo tetive, ligemante i mišiće.

fila2208 kaže...
mar123 kaže...

Da, samo on, svaki dan padaju neki novi rekordi, a njima ništa ne nalaze. Moš misliti.

Koliko je samo toga zataškano i skriveno od javnosti...{#}

Pa ovo sa ovim novim dopingom MGH je i otkriveno javnosti, pa nikom ništa.
A kako se da varati i sa standardnim dopingom, lijepo je pokazao spominjani Armstrong, koji je izvisio samo jer je i
on bio duchebag, pa se zamjerio kolegama, koji su onda svjedočili. Da je bio kolegijalniji, vjerojatno bi ga i danas slavili kao heroja.
A razni phelpsovi, boltovi, a neznam. Iznadprosječni su ljudi, tu nema sumnje,
jer što god radili, to rade i konkurenti, pa im i dalje ne mogu ni blizu.

exer1234 kaže...

pa svaki profesionalni sportas je na necemu... svaki,...

meni se gade takvi likovi.. dive se jednom Ronaldu ili Messiju, a seru bodybuilderima ... koja je razlika? 

Pa da, gledao sam neki nizozemski mislim, dokumentarac povodom onih slučaja otkazivanja srca nogometašima,
i pokazali su skrivenom kamerom "samopomoć" (u psv-u mislim), koju imaju nogometaši. No sad, jel tako u svakom klubu, jel
svatko koristi te "usluge" klupskog medicinara, nebih znao. Ali sigurno ima svega, nemože cijela afera sa dopingom
sad odjednom biti u američkom baseballu, a nogometaši cijelog svijeta baš redom naturalci. Posebno kad znamo koja
se para vrti za istaknutije igrače. Pa 90% njih uzeli bi sve da se prodaju, ili barem egoistički, da na terenu ispadnu bolji.
Da ne spominjem profesionalnu američku football ligu, hokej, košarku...
-pa pola tih tipova noći zapije i zakocka, slijedeći dan rasturaju tempom na utakmici.
Kad neki naš spiker sa neskrivenim divljenjem spomene da je neki sportaš, iako ozlijeđen,
"uzeo blokadu" da izdura tu neku bitnu utakmicu, spust, skok, WTF je to nego doping?
Ako ne osjeća bol, to je nesportska prednost. Šta čini svojem zdravlju, bolje ni ne spominjati.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 3:15 (overhaul).
15 godina
forzzuk kaže...

kako u kućnom treningu s utezima trenutno dižem 2x20kg (svaka ruka po jedan 20kg uteg) flat dubell press, to je u principu ista stvar kao da radim 40kg bench press?

Druga vrsta vježbe i različit raspon pokreta naravno, malo drugačija forma ali u principu ista stvar?

naravno da ne, i vrlo vjerovatno možeš dići i više od 40kg u benču sa šipkom.

Sa šipkom je lakše, bučice su teža vježba i bolje razvijaju prsa, skladnije, gradiš obe strane dok kod šipke dominantna strana vuče slabiju i zato se radi asimetrija.

skener kaže...

Steroidi su ok ako imaš hrpu para i 10 doktora oko sebe

Da, ali čemu jednom rekreativcu to treba.
druga stvar kad si neki sportaš, natjecatelj i imaš cijeli tim doktora iza sebe, a drugo kad si random komplksaš koji je ljut jer diže manje od kolege pa se pikne malo.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 14:27 (fila2208).
17 godina
fila2208 kaže...
forzzuk kaže...

naravno da ne, i vrlo vjerovatno možeš dići i više od 40kg u benču sa šipkom.Sa šipkom je lakše, bučice su teža vježba i bolje razvijaju prsa, skladnije, gradiš obe strane dok kod šipke dominantna strana vuče slabiju i zato se radi asimetrija.

Da, a bučice je i teže natovariti na ruke, dok prečka lijepo čeka na stalku :)
Malko su teže bučice, jer ruke treba držati stabilno i lijevo-desno pri dizanju.
Ali ja ih više volim, jer mogu zarotirati ruke, raditi varijacije da su bliže jedna drugoj,
šire, uz bok i slično.
Jedino jučer gledam, što da se odšarafi jedna od stranica, dok dižem a ja to ne primjetim,
i jedna skliznuta ploča bi me ubila ko malj. Znam, fix ideja... bit će od premalo kisika dok pumpam :P 

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Hvala, ali NE hvala 

nazalost da nema steroida nebi se nitijedan rekord danasnjice oborio.iz jednostavnog razloga jer ljudi imaju prirodnu granicu.rekordi bi se jedino postavljali na osnovu lakse opreme ili novog nacina treniranja.prakticki rekordi bi bili zacementirani.a danas kad se prave sve ucinkovitiji steroidi sve su i bolji rekordi.

cinjenica je da bi dospio na olimpijske igre(govorim o sportovima snage,izdrzljivosti ili trcanja)jednostavno moras biti na necemu.jer ovako bi bio u rangu sa sportasima iz 60-ih.to znaci da nebi bio dovoljno dobar da uopce udjes na olimpijske.ali eto kad bi isli kaznjavat sve koji su na steroidima garantiram da OI nebi postojale. 

15 godina
Rast mišića i visina

Što je najbolje raditi za nabiti malo mase na nogama? Čučanj, iskorak, nešto treće? Ne idem u teretanu, a i nemam nešto extra puno utega tj. težine..

Naime, imam mršave noge u usporedbi sa gornjim dijelom tijela.. I to je vjerojatno genetski, jer mi stari također ima isti problem.. Trenutno sam na 77kg i 181 cm.. Znam, nije puno, ali noge mi stvarno izgledaju kao da imam 60 kila, a ne 75+.. Definicije im ne fali, samo mase..

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 19:33 (dv14).
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Što je najbolje raditi za nabiti malo mase na nogama? Čučanj, iskorak, nešto treće? Ne idem u teretanu, a i nemam nešto extra puno utega tj. težine..

Naime, imam mršave noge u usporedbi sa gornjim dijelom tijela.. I to je vjerojatno genetski, jer mi stari također ima isti problem.. Trenutno sam na 77kg i 181 cm.. Znam, nije puno, ali noge mi stvarno izgledaju kao da imam 60 kila, a ne 75+.. Definicije im ne fali, samo mase..

cucanj...radi 5X5 i buknit ce ti noge.budi uporan.ubaci jos bugarski cucanj i to je to.nadoc ce masa na noge bez vecih problema

12 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
dv14 kaže...

cucanj...radi 5X5 i buknit ce ti noge.budi uporan.ubaci jos bugarski cucanj i to je to.nadoc ce masa na noge bez vecih problema

Ja sam osobno vidio bolje rezultate na vecem broju ponavljanja , znaci 1-2 seta 15-20 ponavljanja s time da dizes manje tezine!

Probaj i jedno i drugo pa vidi sta ti vise odgovara i toga se drzi!

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Ima li koji dobar program vježbanja koji bi mogao slijediti idućih par mjeseci?

Nešto tipa ovo, da je jednako dobro sve objašnjeno itd...

Pošto me 1. put nitko nije doživio idem probat ponovo :D

14 godina
Rast mišića i visina

evo da se javim sad sam na 76,4 kg idem na 80 do ljeta ako bog da, promjenio sam program gornji donji dio i sad radim velika mala mišićna kombiniram malo ponavljanja itd testiram gornji donji dio pokazo mi se uspješnim dosta, nabijam malo da se prosirim u ramenima vježbe baziram na tome ima jedna slika danas s treninga i jedna slika razlike s početka moje karijereahhhaha  koja eto sad traje malo duže neg inače od 10.11.2013 treniram konstantno jesam prije ali neredovito sad u home gymu imam sve što mi treba pa radim neometano i od tad sam iz 66 na sadašnji 76,4 kao što rekoh do ljeta 80 pa onda naravno tuć dalje dokle god lean masa ide :))

Prva slika 54 druga 76,4 na ovome before after :P

17 godina
Over(C)lock kaže...

evo da se javim sad sam na 76,4 kg idem na 80 do ljeta ako bog da, promjenio sam program gornji donji dio i sad radim velika mala mišićna kombiniram malo ponavljanja itd testiram gornji donji dio pokazo mi se uspješnim dosta, nabijam malo da se prosirim u ramenima vježbe baziram na tome ima jedna slika danas s treninga i jedna slika razlike s početka moje karijereahhhaha  koja eto sad traje malo duže neg inače od 10.11.2013 treniram konstantno jesam prije ali neredovito sad u home gymu imam sve što mi treba pa radim neometano i od tad sam iz 66 na sadašnji 76,4 kao što rekoh do ljeta 80 pa onda naravno tuć dalje dokle god lean masa ide :))

Prva slika 54 druga 76,4 na ovome before after :P

napredak dobar al poradi na ovom teksu jer te ja nista pod milim bogom nisam skuzio. nema zareza, neznam sto se na sto veze, sve je jedna velika recenica.

14 godina
Rast mišića i visina

morat ću malo, nisam neki gramatičar idu mi na živce oni koji traže perfekciju, ali i ovi od kojih ništa nemožeš razumjet, probat ću se nać na sredini {#}

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Lijep napredak,bravo!

Koliki je vremenski period prije i posle?

14 godina
Rast mišića i visina

cca 2 godine od po kojih sam treniro 2 mj, po mj dana i sad od 10.11 2013. do danas u treningu konstantnom.

17 godina
cod4gamer kaže...
MARKOZD15 kaže...

Hvala, ali NE hvala 

nazalost da nema steroida nebi se nitijedan rekord danasnjice oborio.iz jednostavnog razloga jer ljudi imaju prirodnu granicu.rekordi bi se jedino postavljali na osnovu lakse opreme ili novog nacina treniranja.prakticki rekordi bi bili zacementirani.a danas kad se prave sve ucinkovitiji steroidi sve su i bolji rekordi.

cinjenica je da bi dospio na olimpijske igre(govorim o sportovima snage,izdrzljivosti ili trcanja)jednostavno moras biti na necemu.jer ovako bi bio u rangu sa sportasima iz 60-ih.to znaci da nebi bio dovoljno dobar da uopce udjes na olimpijske.ali eto kad bi isli kaznjavat sve koji su na steroidima garantiram da OI nebi postojale. 

Ma bilo bi napretka. Promijenilo se znanje o prehrani, tehnikama treninga, tehnikama izvođenja, i uvijek se može pojaviti neki
genetski freak ili izmisliti novi stil koji pogura nove rezultate. Pogledaj skijaške skokove. Tamo teško da ima nekakav učinak steroidi, a
ipak podižu rekorde.

1.Lovac kaže...
1.Lovac kaže...

Ima li koji dobar program vježbanja koji bi mogao slijediti idućih par mjeseci?

Nešto tipa ovo, da je jednako dobro sve objašnjeno itd...

Pošto me 1. put nitko nije doživio idem probat ponovo :D

A pa dugo si već ovdje, mislim da najbolje sam znaš odabrati što ti odgovara s obzirom
na konstituciju:)

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ljudi manje priče više rada {#} nije mi jasno kako trenirate i stignete još na komp ...kod mene je trening=>posao=>trening2=>spavanje ili posao=>trening=>trening2=>spavanje i tako 5 dana u tjednu vikend potpunio odmor ono malo opuštanje...rijetko kad stignem na komp...a vidim vi ovdje raspravljatee dan i noć {#}

15 godina
duby23121993 kaže...

ljudi manje priče više rada {#} nije mi jasno kako trenirate i stignete još na komp ...kod mene je trening=>posao=>trening2=>spavanje ili posao=>trening=>trening2=>spavanje i tako 5 dana u tjednu vikend potpunio odmor ono malo opuštanje...rijetko kad stignem na komp...a vidim vi ovdje raspravljatee dan i noć {#}

Raspored i kontrola vremena moj mladi prijatelju.

2 treninga dnevno...daj slike nabaci burke da vidimo progress.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice