Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.053
|
čitano: 8.470.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
donator_bubrega kaže...

EDIT: Inače Fila listovi vole visoka ponavljanja (min nekih 15ak repova set) i dropsetove, slobodno ih udri 2, ako ne i 3 puta tjedno ako stigneš, to također radi dobro (bar meni, sad, svačije tijelo je drukčije).

Znam to, radim energičnih od 15-20 ponavljanja sa ne više od 80kg. Vidim likove koji trpaju po 150kg na list i ne mogu full rom odraditi samo cukaju kao budale a listovi dobro da se ne smanje od tih svih pokreta.

80-90max ako i toliko, full rom, 15-20 rokanja dok ne postanu vrući :)

a vidjet ćemo šta će bit :)

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
14 godina
odjavljen
DuMe kaže...

Malo lošije kvalitete slike al eto :)

ufff leđa o kojima mogu samo sanjat,koje sve vjezbe rabis za njih,i koje su primarne?

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo sjetih se inace kada ja nekad kada dizem na kosom bencu ili bencu , takoder radim listove, tako mi bude i lakse dizati , dok dizem prema fore sipku  takoderi noge dizem, tj. noge mi budu na prstima kada spustam  spustm i stopala i tako odradim i listove nekad :D , ali to ne ubrajam u trening  listova.

eune : Flaeryy
15 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...
DuMe kaže...

Malo lošije kvalitete slike al eto :)

ufff leđa o kojima mogu samo sanjat,koje sve vjezbe rabis za njih,i koje su primarne?

lat mašina(od iza i ispred),veslanje sa šipkom,"motorka",mrtvo,hiperekstenzija!

12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
duby23121993 kaže...

OooOOO ljudi eto i mene ...ja sam novi ovdje {#} napokon našao ovakvu temu ,a da nije zatvorena {#}

Pozdrav. Ako ne dižeš minimlano 130kg bench možeš napusititi temu, hvala.

{#}

hahah jesmo duhoviti {#} ..čitao sam dosta ovu temu od 200. stranice pa nadalje...primjetio sam da ima svakavih ...ja nisam jedan od tih koji ce se hvalisat..umjesto mene govore moji razultati kolega {#}

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Morat ću ja počet naplaćivati ove upite :)

13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Listovi su ti većinom genetika, njih je užasno teško dobiti treningom. Ja nikad nisam imao problema s listovima, od starog sam naslijedio ogromne listove i kvadricepse, ali čitamo netko i po par godina trenira listove pa narastu svega par centimetara. Također, insercije mišića igraju veliku ulogu, ako ti se gastrocnemius visoko attacha teško ćeš dobit onaj veliki mesnati list.

EDIT: Inače Fila listovi vole visoka ponavljanja (min nekih 15ak repova set) i dropsetove, slobodno ih udri 2, ako ne i 3 puta tjedno ako stigneš, to također radi dobro (bar meni, sad, svačije tijelo je drukčije).

Soleus da, 10-20 ponavljanja, no gastrochemicus je brzo trzajni mišić pa 5x5 pali za njega. Još pauziraj na dnu jer ahilova peta pohrani najviše elastične energije u tijelu pa da prisiliš mišiće da radiš, a ne nju. Drži izometričnu kontrakciju na vrhu 1-3 sekunde i sporo spuštaj.

15 godina
DuMe kaže...

Morat ću ja počet naplaćivati ove upite :)

{#}

15 godina
Rast mišića i visina

Danas napravio prsa i triceps

Uglavnom ne znam kako da vam opišem

Kad radim noge, npr. kvadriceps i stavim neku brutalnu kilažu, osjetim onako kao neku ugodnu bol dok radim, baš onu bolu koju treba probit, kad ju probiješ znaš da si se ubio od treniranja

Dok kod tricepsa to još uvijek ne osjetim, osjetim samo da jednostavno više ne mogu, kao da ruke nisu moje(ne osjetim bol, nego mišić kao da odumre)

inače su mi biceps i triceps u koma stanju, ali drugi dan imam upalu

i kod neki vježbi za npr. prsa više osjetim biceps i triceps, što vi mislite o tome?

Inače ne idem dugo u teretanu

Kako je kod vas?

Ako imaš novca, onda imaš moć. Ako imaš moć, imaš i žene!
14 godina
Rast mišića i visina

Pozz, koliko su efektivni samo sklekovi? Počeo sam sam sa dnevno 50 i svaki tjedan dižem za 10. Pomaže li mi to išta? lp

LoL: CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: CRO_Thunder
15 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Pozz, koliko su efektivni samo sklekovi? Počeo sam sam sa dnevno 50 i svaki tjedan dižem za 10. Pomaže li mi to išta? lp

Napredak sa samim sklekovima je jako spor i nece ti biti neki rezultati
12 godina
neaktivan
DuMe kaže...
Remzi kaže...

Napredak sa samim sklekovima je jako spor i nece ti biti neki rezultat
kod mene su sklekovi svaki dan obavezni naravno uz druge vježbe...od samih sklekova ništa posebno nećeš postić...kombiniraj više vrsta sklekova...na jednoj ruci,pa onda da ti noge budu na povišenom dok radiš ili jedna ruka na lopti druga na podu i tako
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko strucnjaka... pa radje nemojte davati savjete ako niste sigurni u ono sto govorite.

Ovo za sklekove ste mu bezveze objasnili, niste mu dobre savjete dali, a i ne znate sta on zeli postici.

14 godina
neaktivan
1337Raptor kaže...

Koliko strucnjaka... pa radje nemojte davati savjete ako niste sigurni u ono sto govorite.

Ovo za sklekove ste mu bezveze objasnili, niste mu dobre savjete dali, a i ne znate sta on zeli postici.

Pa sta god zelio postici, nece bas puno uspijet sa sklekovima. Dalje potisak iza glave stojeci meni osobno najdraza vjezba za ramena. Ujedno mi je to i prva vjezba za ramena. Neko je napisao da ne to radit pa aj bar elaboriraj zasto?

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

također, rijetko, jako rijetko parim leđa biceps prsa triceps. Samo kad se desi da nemam dovoljno dana za odraidti ili idem nekuda na par dana pa odradim da stisnem.

Nekako uz prsa radi triceps i onda mu daš dan odmora pa ga ubiješ opet, samo njega. Tako ruke fino rastu.

Ovako ti triceps uz prsa odradi puno posla kao sekundarni i kad ideš na njega sa težim vježbama onda je već umoran.

RAđe ga ubijem kad je odmoran sa neke 3 dobre vježbice i napuše se kao balon. Isto vrijedi i za bicu.

Da, neznam jel tako "najbolje", ali tako i meni najbolje odgovara. Kad mijesa leda bica, prsa trica ili obrnuto, kao da nemogu nikako maks dati na tom drugom dijelu. Ovako zaseban trening ruku i peri.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

prosli tjedan sam odradio prsa, biceps, ramena, i podlakticu, sve u ponedjeljak i sve je bilo oke. jedino sam skuzio da podlakticu moram zadnju jer kad ju satrem nemogu nista vise uhvatit kako se spada. koja vam je najdraza vjezba za podlakticu? ja uzmem onaj uteg sto visi na spagi i onda ga motam i odmotavam, jednostavno ubija.

prsa biceps ramena i podlakticu lol, ili ti trening traje 3 sata, ili radiš kao curica...{#}

Meni trening prsa ide po sat vremena samo, ne znam di bi stigao ramena i biceps i podlatkicu još, ajme mar.

NHF

Ma nije vremena stvar, ako bi nakon prsa mogao na rame dic 5kga bio bi sretan. Kak izdrzis takav trening, ja kad rokam prsa jedva doma dodem a di jos podlakticu i rame. Ak si pocetnik ok ali ovako nezz...

12 godina
zdenko1991 kaže...
fila2208 kaže...

također, rijetko, jako rijetko parim leđa biceps prsa triceps. Samo kad se desi da nemam dovoljno dana za odraidti ili idem nekuda na par dana pa odradim da stisnem.

Nekako uz prsa radi triceps i onda mu daš dan odmora pa ga ubiješ opet, samo njega. Tako ruke fino rastu.

Ovako ti triceps uz prsa odradi puno posla kao sekundarni i kad ideš na njega sa težim vježbama onda je već umoran.

RAđe ga ubijem kad je odmoran sa neke 3 dobre vježbice i napuše se kao balon. Isto vrijedi i za bicu.

Da, neznam jel tako "najbolje", ali tako i meni najbolje odgovara. Kad mijesa leda bica, prsa trica ili obrnuto, kao da nemogu nikako maks dati na tom drugom dijelu. Ovako zaseban trening ruku i peri.

Sto ljudi, sto cudi...svatko radi kako mu najvise odgovara...tesko je reci sto je najbolje...kod mene je jedan dan gornji dio, znaci prsa, biceps, triceps, ramena, trapez, podlaktica, ledja, trbusni i ledjni. Drugi dan imam noge i opet trbusne, ledjne, i odradim jos 4x50 sklekova. Napredak vidim svejedno, iako nisam pocetnik, nego kao sto znate, bavim se dugo godina teretanom, sportom opcenito. Treniram svaki dan od ponedjeljka do subote.

Enjoy The Silence
15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Tko može raditi i tko ima fleksibilnosti, što ne, malo promijeniti kut, drukčija je aktivacija deltova čim je drukčiji kut. Ja osobno ne radim iza glave jer imam sa rotatorima problema, ali tko može, ne vidim zašto ne.

mozda si upravo zaradio ozljedu rotatorne na potisku iza glave :P

opcenito ne preporucuju se vjezbe iza glave bas zbog rotatorne mansete

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
Rast mišića i visina

175kg mrtvo danas išlo, iako osjećao sam da mogu još. Zadovoljan sam sa time jer mrtvo nikad nisam forsao.

Ugl. izuzetno zadovoljan, i otkinuo leđa jakoooo!{#}

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

175kg mrtvo danas išlo, iako osjećao sam da mogu još. Zadovoljan sam sa time jer mrtvo nikad nisam forsao.

Svaka cast. Ja nemrdam sa 150. Jos me strah kak sam shebao leda.

14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
zdenko1991 kaže...
fila2208 kaže...

Sto ljudi, sto cudi...svatko radi kako mu najvise odgovara...tesko je reci sto je najbolje...kod mene je jedan dan gornji dio, znaci prsa, biceps, triceps, ramena, trapez, podlaktica, ledja, trbusni i ledjni. Drugi dan imam noge i opet trbusne, ledjne, i odradim jos 4x50 sklekova. Napredak vidim svejedno, iako nisam pocetnik, nego kao sto znate, bavim se dugo godina teretanom, sportom opcenito. Treniram svaki dan od ponedjeljka do subote.

Ma da. Znas sto treba jednostavno sve probat. Ja sam probao sve i najvise mi odgovara 1dan jedna grupa misica. Njvise zbog posla. Dok nekome to uopce nebi pasalo. Sta ces za sad moje tijelo dobro reagira na to pa cemo vidjet dalje. Ako dodem do mrtve tocke mijenjam trening. To i svima preporucam, cim vam je dosadno odma mijenjaj nesto.

15 godina
zdenko1991 kaže...
fila2208 kaže...

Svaka cast. Ja nemrdam sa 150. Jos me strah kak sam shebao leda.

mene je strah tog mrtvog da ne satrem leđa do kraja, još nemam podignuto za mrtvo a utezi su plitki tako da ono full sa poda ga dižem i spuštam do dolje.

Neki bi rekli tako je jedino pravilno, ali tako leđa i pate jako. Osjećam da mogu još ali neću forsati, ovo mi je bilo samo ono, da probam, kolega me nagovorio. 

5x5 otkako sam prešao, jedem kilaže u mrtvom. Skačem po 10kg do 150kg serija, i onda sam išao 160, pa 175. 175 samo da stignem frenda koji je 170, malo prijateljske konkurencije zdrave naravno :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 22:39 (fila2208).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Di mi se najvise isplati kupit riblje ulje?

15 godina
fila2208 kaže...

mene je strah tog mrtvog da ne satrem leđa do kraja, još nemam podignuto za mrtvo a uzeti su pltiki tako da ono full sa poda ga dižem i spuštam do dolje.

Neki bi rekli tako je jedino pravilno, ali tako leđa i pate jako. Osjećam da mogu još ali neću forsati, ovo mi je bilo samo ono, da probam, kolega me nagovorio. 

5x5 otkako sam prešao, jedem kilaže u mrtvom. Skačem po 10kg do 150kg serija, i onda sam išao 160, pa 175. 175 samo da stignem frenda koji je 170, malo prijateljske konkurencije zdrave naravno :)

Može mi tko objasniti zašto toliko thumbova na post? šta sam krivo rekao ovdje?

12 godina
neaktivan
punk94 kaže...

Di mi se najvise isplati kupit riblje ulje?

Omega 3  EPA 1003mg, DHA 669mg. Košta oko 200kn

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
fila2208 kaže...

mene je strah tog mrtvog da ne satrem leđa do kraja, još nemam podignuto za mrtvo a uzeti su pltiki tako da ono full sa poda ga dižem i spuštam do dolje.

Može mi tko objasniti zašto toliko thumbova na post? šta sam krivo rekao ovdje?

Napises dobar posf i tebe brine tri tda. -.- Pa reko sam ti da ne gledas tdove, ko da su bitni kad nevidis ko tda.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma ja sa dead liftom imam jako losu povijest.  Prije 3 godine sam istegnuo donji ljevi dio leda te nisam radio pune dvije godine. Shebao sam leda sa pisljivih 90kga, samo zbog krive tehnike. Poceo sam radit ove godine deadlift i eto polako dosao do 150. Nagovorio me trener jer je rekao da ljudi kad operiraju leda prvo sto moraju je deadlift.(sa stapom normalno)  Moram rec nikad mi se donji dio leda nije bolje osijecao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 12:13 (zdenko1991).
15 godina
Rast mišića i visina

Ma bmk za thumbove nego reko jesam li nešto krivo rekao da toliko ljudi thumba.

Deadovi su super, ali mora se pazit na formu pri podizanju jer mogu zbilja ubiti leđa.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Deadovi su super, ali mora se pazit na formu pri podizanju jer mogu zbilja ubiti leđa.

E ako ti je ova slika profila ti. Moram rec da si imao dobar "bulk". :D

15 godina
zdenko1991 kaže...
fila2208 kaže...

E ako ti je ova slika profila ti. Moram rec da si imao dobar "bulk". :D

Hehe da bar, ali volim ove napucane sharkove kad ekipa fino nacrta.

Bulk je odličan, ali sad sam počeo gristi više na defku i da se mišići bolje vide :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice