Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.053
|
čitano: 8.470.872
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Rast mišića i visina

također, rijetko, jako rijetko parim leđa biceps prsa triceps. Samo kad se desi da nemam dovoljno dana za odraidti ili idem nekuda na par dana pa odradim da stisnem.

Nekako uz prsa radi triceps i onda mu daš dan odmora pa ga ubiješ opet, samo njega. Tako ruke fino rastu.

Ovako ti triceps uz prsa odradi puno posla kao sekundarni i kad ideš na njega sa težim vježbama onda je već umoran.

RAđe ga ubijem kad je odmoran sa neke 3 dobre vježbice i napuše se kao balon. Isto vrijedi i za bicu.

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
17 godina
Rast mišića i visina

Ja danas imam biceps, triceps I ramena, pokusat cu to svo troje odradit.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja inače ne volim raditi biceps sa ramenima, imam osjećaj da će mi eksplodirati prednje rame

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
15 godina
Re: Rast mišića i visina
PLASMAorLCD kaže...

Ja inače ne volim raditi biceps sa ramenima, imam osjećaj da će mi eksplodirati prednje rame

Upravo to. Jednom sam to radio i više nikad.

Ako se napušu jako bica i prednji delt, nastane ''gužva'' i nije nikako dobro.

Preporučam rađe tric i rame ako se mora. Bicu sa nečime zgužvaj.

čak bi rađe išao bic i back nego sa ramenima mar, ali eto sretno.

17 godina
Rast mišića i visina

prosli tjedan sam odradio prsa, biceps, ramena, i podlakticu, sve u ponedjeljak i sve je bilo oke. jedino sam skuzio da podlakticu moram zadnju jer kad ju satrem nemogu nista vise uhvatit kako se spada. koja vam je najdraza vjezba za podlakticu? ja uzmem onaj uteg sto visi na spagi i onda ga motam i odmotavam, jednostavno ubija.

15 godina
mar123 kaže...

prosli tjedan sam odradio prsa, biceps, ramena, i podlakticu, sve u ponedjeljak i sve je bilo oke. jedino sam skuzio da podlakticu moram zadnju jer kad ju satrem nemogu nista vise uhvatit kako se spada. koja vam je najdraza vjezba za podlakticu? ja uzmem onaj uteg sto visi na spagi i onda ga motam i odmotavam, jednostavno ubija.

prsa biceps ramena i podlakticu lol, ili ti trening traje 3 sata, ili radiš kao curica...{#}

Meni trening prsa ide po sat vremena samo, ne znam di bi stigao ramena i biceps i podlatkicu još, ajme mar.

NHF

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 14:50 (fila2208).
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

prsa biceps ramena i podlakticu lol, ili ti trening traje 3 sata, ili radiš kao curica...{#}

Meni trening prsa ide po sat vremena samo, ne znam di bi stigao ramena i biceps i podlatkicu još, ajme mar.

NHF

Ja sam ponekada znao odraditi po 3 treninga u danu kada bih nadoknađivao. Pa se provede malo više vremena u teretani (3 i pol sata), ali nije problem ako se takvo što ne radi prečesto.

A covjek se nad nicim ne razgnjevi i ne raznjezi tako kao nad svojom sudbinom, jer ne znam kako bila darezljiva, uvijek nas progoni osjecaj da nas je vise zakinula nego sto nam je dala
17 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

NHF

sori ali pretjerivanje je da ti trening prsa traje sat vremena, pa sto imas pauze po 2 minute? i radis 10 serija na benchu?

evo kako je izgledao taj trening pa ti reci.

prsa: bench ravni, 4 serije, odmori po 30 sec
razvlacenje sajlama(nez ime tocno), 4 serije isto odmor 30 sec
kosi bench bucicama, 4 serije odmori po 30 sec

onda napravim odmor od 2 min.

idem na podlakticu, odradim 4 serije one vjezbe koju sam naveo prosli post.

odmorim 1 min

idem na biceps

napravim 3 vjezbe, svaka 4 serije

i na kraju ramena isto 3 vjezbe, military, arnoldov potisak i jos jedna.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

cek ti sve ove vjezbe radis u jednom danu? {#}

inace ti je jedan sat za prsa taman jer se 15 minuta zagrijava i 5-10 minuta isteze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 15:03 (Crofarmer).
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ovo je današnji trening

15 godina
mar123 kaže...

sori ali pretjerivanje je da ti trening prsa traje sat vremena, pa sto imas pauze po 2 minute? i radis 10 serija na benchu?

odmorim 1 min

idem na biceps

Odmori su ti prekratki.

Odmor ide do minute kdo težih vježbi.

razvlačenje odmah nakon bencha pa opet nekakav potisak, čemu?

Moglo se to kvalitetnije. Dipsevi za prsa, ništa?

Jedna vježba za podlaktice prije bicepsa? čemu mučiti podlaktice koje ti trebaju na bicepsu.

Ramena, čemu praktički dva potiska? Di su vjžbe za prednje stražnje i srednje rame? Trapez ne radiš=?

Nhf, velim, meni je to prekratko. Ja sam u trt 2 sata, i tu odradim kvalitetan trtening sa dovoljno odmora i vježbi da nemrem gledati od umora.

Ali ok je i ovo tvoje,, ako ti to paše samo tako radi. Ne znači da je moje najbolje ili šta, ali evo još ti neki čude treningu,.

još jendom nhf, iako se ljutiš bez potrebe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 15:03 (fila2208).
15 godina
neaktivan
Zuja007 kaže...

Imam, mogu raditi sve samo sta osjetim lagano zatezanje.

Ali vec sada puno manje.

lagano si tetivu istegnio.nista strasno.samo se zagrijavaj prije i istezi poslije treninga i nista nece biti ;-)

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
17 godina
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

odmorim 1 min

idem na biceps

Odmori su ti prekratki.

Odmor ide do minute kdo težih vježbi.

razvlačenje odmah nakon bencha pa opet nekakav potisak, čemu?

Moglo se to kvalitetnije. Dipsevi za prsa, ništa?

Jedna vježba za podlaktice prije bicepsa? čemu mučiti podlaktice koje ti trebaju na bicepsu.

Ramena, čemu praktički dva potiska? Di su vjžbe za prednje stražnje i srednje rame? Trapez ne radiš=?

Nhf, velim, meni je to prekratko. Ja sam u trt 2 sata, i tu odradim kvalitetan trtening sa dovoljno odmora i vježbi da nemrem gledati od umora.

Ali ok je i ovo tvoje,, ako ti to paše samo tako radi. Ne znači da je moje najbolje ili šta, ali evo još ti neki čude treningu,.

još jendom nhf, iako se ljutiš bez potrebe.

ma ne ljutim se ja uopce :)

ma radim ja i dipseve ali tad nisam.

koje vjezbe ti preporucas za ramena?

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Jedan prijedlog za trening ramena. Sad, ako imaš vremena odradiš dvije vježbe potiska te po jednu izolaciju za svako rame, ja sam oduvijek tako radio i uvijek mi je pasalo. Također ramena supersetove i dropsetove vole. I na kraju ja volim odraditi set-dva handstand sklekova da izgore ramena.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 16:59 (donator_bubrega).
17 godina
donator_bubrega kaže...
mar123 kaže...

Jedan prijedlog za trening ramena. Sad, ako imaš vremena odradiš dvije vježbe potiska te po jednu izolaciju za svako rame, ja sam oduvijek tako radio i uvijek mi je pasalo. Također ramena supersetove i dropsetove vole. I na kraju ja volim odraditi set-dva handstand sklekova da izgore ramena.

mozes dat primjer nekih izolacija?

15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
mar123 kaže...

nadam se kad kazes potisak ne mislis na potisak iza glave

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Prednji deltoid - Front Raises

Lateralni deltoid - Lateral Raises

Zadnji deltoid - Bent Over Fly (ovdje trebaš znati deltove koristiti, u suprotnom će rhomboidi preuzeti).

14 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...

nadam se kad kazes potisak ne mislis na potisak iza glave

Tko može raditi i tko ima fleksibilnosti, što ne, malo promijeniti kut, drukčija je aktivacija deltova čim je drukčiji kut. Ja osobno ne radim iza glave jer imam sa rotatorima problema, ali tko može, ne vidim zašto ne.

17 godina
donator_bubrega kaže...
mar123 kaže...

Prednji deltoid - Front Raises

Lateralni deltoid - Lateral Raises

Zadnji deltoid - Bent Over Fly (ovdje trebaš znati deltove koristiti, u suprotnom će rhomboidi preuzeti).

a to sve i radim. bili bilo dovoljno onda napravit to troje i jos military ili arnoldov potisak?

16 godina
Rast mišića i visina

Sat vremena i 20 minuta je ustaljeno pravilo,to je limit do kojeg se rade vjezbe sa utezima,eventualno hodanje na elevator traci,laganinin bicikl radi brzeg topljenja masti.
Sve ostalo je previse,ali 2 sata,ne znam bas,tesko se sa time ista postize.
Ali svatko zna svoje. 

15 godina
Rast mišića i visina

Mar sry bijah na treningu.

Ovako, za otkidanje ramena, ako imaš vremena odi:

1. Military press ili Arnoldov potisak, tu se ubij ono fino zagrij, odradi fino bar 4 serije sa dobrom kilažom

2. Prednji raise bučicama

3. Lateral raise ali forsaj srednje rame, ne idi previše prema naprijed

4. Stražnje rame letenje ležeći na klupi ili sjedeći

stime da ti ja ubacim i trapez dvije vježbe.

Farmers walk i upright row kad imam vremena.

Mnogi ljudi vele, ma pusti ramena, ona rade sa prsima i u pravu su, ali dugo vremena sam im davao puno pažnje i jako lijepo ih dobio, pa sam ih sad stavio u drugi plan.

Probaj svaki trening ramena obuhvatiti cijelo rame, sve tri glave, sa naglaskom na prednju i srednju, dok stražnju ne moraš previše ubijati, ali opet za kompletan dojam je jako bitna.

Sve vježbe kad izoliraš idu male kilaže 8-15kg ovisno koliko možeš, idi što više ponavljanja i kad više ne ide cijeli pokret simuliraj i cheataj dokle ide. Također dropaj koliko god želiš.

Rame treeba radit i raditi ali ne trpati kilaže jako na njega.

Koelga je gore napisao većinu, pa malo ponavljam, ali od viška glava ne boli.

Ja sam danas ipak odradio prsa i ramena. Neki će reći prsa i rame, da, rame mi je sad manje bitno i pogodim ga uz prsa sa 3-4 jače vjžebe i gotovo je, a više pažnje dajem nogama i leđima, dok su ruke isto sekundarne, tj. kad imam dan, odem i odradim.

Moj savjet, radi ramena, i nek ti budu najdraža vježba, meni su osobno najdraža i nemrem ih prestat raditi :)

doky01akablava kaže...

Sat vremena i 20 minuta je ustaljeno pravilo,to je limit do kojeg se rade vjezbe sa utezima,eventualno hodanje na elevator traci,laganinin bicikl radi brzeg topljenja masti.
Sve ostalo je previse,ali 2 sata,ne znam bas,tesko se sa time ista postize.
Ali svatko zna svoje. 

Ne bih se složio, kao što rekoh, dolazak u teretanu, pravilno zagrijavanje i predserije. 4vježbe veće i 3 vježbe manje skupine mišića.
Neki drop set ubacit i negativne i lako trening ode do sat i 40min. Odmori su mi minutu do dvije zavisi koliko sam se jako potrošio. Uvijek je tu i malo netko za popričat, jer smo svi domaći.
na kraju je shake, odmor, gušt.
UGl. 2 sata mi ode na teretanu dnevno, realnog rada, sat i pol, i to je ti je to.
p.s. nije moj thumb, samo sam rekao da se ne slažem, ali svatko radi kako želi i kako mu paše.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 18:20 (fila2208).
17 godina
Rast mišića i visina

dobro, to je ubiti i to sto radim. ja trapez spajam na leda, radim ga kad i leda.

15 godina
mar123 kaže...

dobro, to je ubiti i to sto radim. ja trapez spajam na leda, radim ga kad i leda.

Pa dobro, možeš i tako da, jer sa ramenima dođe puno onda.

Ugl. ciljaj uviek prva vježba za cijelo rame, pa sa ostalima fine izolacije.

kablovi i bučice. Šipke ne bih preporučio.

Samo pump, i dobro uvije zagrij, rame je ipak rame :)

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Moj najveći problem su tvrdoglavi listovi, dok ruke brzo rastu

15 godina
skener kaže...

Listovi su najteže mjesto za dobit masu. Ako genetski imaš uske listove jako je teško. Znam po sebi...yebga ne ide i gotovo.

12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
skener kaže...

Listovi su najteže mjesto za dobit masu. Ako genetski imaš uske listove jako je teško. Znam po sebi...yebga ne ide i gotovo.

imam genetski uske da, tako izgleda da su mi cile noge tanke sada ih radim i tri puta tjedno pa ču vidit kako će urodit plodom

15 godina
skener kaže...
fila2208 kaže...
skener kaže...

imam genetski uske da, tako izgleda da su mi cile noge tanke sada ih radim i tri puta tjedno pa ču vidit kako će urodit plodom

Najgora stvar, ako si onako 180+ noge su bananaste, a da ne pričam još viši dečki 190+ muka samo takva.

ja radim jednom tjedno i igram nogomet 2x tjedno. Nadam se da će bar malo mase bit na njima do ljeta, tek toliko da ne zaostaju za torzom.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Malo lošije kvalitete slike al eto :)

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

a to sve i radim. bili bilo dovoljno onda napravit to troje i jos military ili arnoldov potisak?

Fila ti je sve rekao, prva vježba (ili prve dvije ako imaš vremena) nek ti budu postisci, znači overall rame, kasnije izolacije.

skener kaže...

Listovi su ti većinom genetika, njih je užasno teško dobiti treningom. Ja nikad nisam imao problema s listovima, od starog sam naslijedio ogromne listove i kvadricepse, ali čitamo netko i po par godina trenira listove pa narastu svega par centimetara. Također, insercije mišića igraju veliku ulogu, ako ti se gastrocnemius visoko attacha teško ćeš dobit onaj veliki mesnati list.

EDIT: Inače Fila listovi vole visoka ponavljanja (min nekih 15ak repova set) i dropsetove, slobodno ih udri 2, ako ne i 3 puta tjedno ako stigneš, to također radi dobro (bar meni, sad, svačije tijelo je drukčije).

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 19:47 (donator_bubrega).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

sto se tice listova, jako sam zadovoljan svojim listovima , jos  nisam jako  visok , imam 173 cm , i noge mi izgledaju bas ''nabildane'' za moju visinu  dok moji neki frendovi  imaju noge kao curice pogotovo listove  kao da nikad nisu culi za to , ali  za te noge izgleda imam dobru genetiku  i trenirao sam 5 godina nogomet pa je i  zbog toga :D

eune : Flaeryy
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 19:48 (Super flaeryy).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice