Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.132
|
čitano: 8.736.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
sirka666 kaže...

Što mislite o ovom programu? Je li se isplati krenuti s ovim ili da tražim dalje?

30 Days of Change, PDF prvenstveno sam tražio nešto što mogu raditi bez sprava i teretane, ne očekujem čuda no mislim smršaviti par kg, naravno mogu lako i produžiti program, nemam rok.

Uz ovo bi kombinirao vožnju bicikle i eventualno tu i tamo trčanje, otprilike prehrana kakva je opisana tu, naravno uz ovisnost dostupnosti nekih namirnica tako da bi tu bilo oscilacija.

Meni ovako na prvi pogled sve ok izgleda, nećeš pogriješiti ako odradiš što preporučaju - nećeš postati
kevin levrone, ali forma bi trebala gore a, ako budeš prehranu pazio, i kile dolje. Fora je što će ti forma još brže
rasti ako si novak i kad mišići osjete da si lakši. Pozitivna povratna sprega:) Samo u akciju, poslije lako
skočiš na slijedeći "recept" za vježbanje, glavno da kreneš s nekim programom.

fila2208 kaže...
mar123 kaže...

ja taj secer vise ne koristim, jer nakon treninga uzmem whey i onda kad dodem doma, tj negdje oko sat vremena nakon treninga unesem ugljikohidrate iz hrane, tako da taj secer nije potreban.

najgore je sto ljudi(pod ovim najvise mislim na tinejdzere) uzimaju neke stvari samo zato jer se to razvikalo, sad se taj grozdani razviko da se uzima nakon treninga u wheyu, a 50% njih blage veze nema niti sto je to niti zasto se uzima niti dali ga on treba uzimat. jer ako odma nakon treninga dodes doma i pojedes nesto sto ima dovoljno kvalitetnig uh, taj secer ti netreba(osim ako si na masi pa ti treba nesto od ceg ces dobit jos uh u tijelu i dodatne kalorije).

Pa tako je to sad postalo sve, jer je teretana postala relativno popularna i prepuna je kampanjca koji bi mišiće za ljeto pa bi što brže bolje pa šikaju kreatin kao da je šećer.

Kažeš mu grožđani ovo ono, on šika pola kile po jednom treningu kao da će se od toga nabildati.

Ma debila ima na bacanje, žalosno je samo kad mu kažeš/pokažeš/objasniš ali on opet po svoje jer to zamisli pročitao na internetu.

Ja imam grožđani, ali ga ne korisitim za šopanje, nego kao sladilo, dakle samo onoliko koliko mi ga treba
da malo zasladi napitak ili zobene ili cerealse. Ako mi je pri ruci, s njime zasladim preworkout napitak, čisto da
me digne u stamini. Dakle niti sam ga ikad trpao niti ga se grozim, namirnica ko namirnica:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Ajde mi preporucite neku ok teretanu. Centar, novi Zagreb, ili oko Savice/Zitnjak. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
15 godina
overhaul kaže...

Ja imam grožđani, ali ga ne korisitim za šopanje, nego kao sladilo, dakle samo onoliko koliko mi ga treba
da malo zasladi napitak ili zobene ili cerealse. Ako mi je pri ruci, s njime zasladim preworkout napitak, čisto da
me digne u stamini. Dakle niti sam ga ikad trpao niti ga se grozim, namirnica ko namirnica:)

Pa tko je spominjao tebe? Pretpostavljam da znaš za što je, ali to što je i nejgova benificija što može neke obroke/pića zasladiti da budu pitka je također dobra stvar, ali općenito pričam.

Super flaeryy kaže...
A internet opet ima svoje dobre strane, zamisli dok internet jos nije postojao, koliko si se trebo truditi, kupovati knjige u vezi gym,i ostalog ,a sada to for free, preko interneta mozes sta god zelis nauciit: Sto se sada tice ovih i sljedecih generacija sve im je posluženo na tacnu ,ne moraju se muciti, sto i nije bas dobro.
Naravno, ali isto tako, na internetu piše svatko. Eto ti stručnjaka na sve strane...koliko ih je samo u ovoj temi...
prije se to prenosilo u tertanama, slušalo se velike dečke iz sjene i pokušavalo to što oni rade. To je stara škola, a danas svako upiše u gugle muscle ovo ono ili kako dobiti masu, ono izbaci miljardu članaka i eto ti kvazi bildera koji izdrže 3-4 treninga radi upala i onda odustanu.
potpis uklonjen, staff
15 godina
Rast mišića i visina

Btw. kako gledate na spavanje prije treninga.

Dođem doma i odspaavam malo prije treninga i osjećam se nekad loše. Iako sam odmorniji, trening mi čudno pada.

Negdje sam čitao da je 30-45min ''cheat'' sna odlično za tijelo...ali nekad mi ne padne baš najbolje.

potpis uklonjen, staff
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja spavam poslije treninga malo i to mi je extra, a probao sam i prije ali budem nekako ''usporen''.

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
13 godina
Super flaeryy kaže...
zamisli dok internet jos nije postojao, koliko si se trebo truditi, kupovati knjige u vezi gym,i ostalog 

Samo cu da dodam na ovo: Zlatna vremena, prosto iz razloga jer se taj trud uvek isplatio na kraju, rezultati su dolazili zbog sopstvenog truda koji je ulozen u prikupljanje znanja i primenjivanja tog znanja. Danas jednostavno vecina ne zeli da se trudi toliko, nego iscekuje rezultate odmah uz minimalan trud, plus sto se mladi mozgovi truju nekim laznim "natural" idolima, koji naravno predstavljaju samo reklame i cist marketing u cilju sto veceg profita. 

Ne kazem da je skroz lose sto je danas mahom sve na dohvat ruke, ali realno po mom misljenju mnogo je bolje bilo ranije. Secam se kada sam bio klinac jos i skupljao neke knjige i izvlacio iz njih bitne stavke sta da radim kad odem na trening i tako nosio papirice sa sobom po teretani i vezbao, pa onda malo probas ovo, malo ono i na kraju dodjes do nekog optimalnog treninga za SVOJE telo, jer ako nekom nesto drugo odgovara ne znaci da ce i meni. 

Danasnje vreme je takvo da evo na primer neki decko jednostavno misli da ako sedi za kompom deset sati i gleda razne jutub kanale i cita neke gluposti, da ce da se pretvori u hulka za mesec dana. I onda sta se dalje desava, kada ode na trening i vidi da to ne ide tako brzo niti lako, onda krece lagani uvod u hemiju jer pobogu za mesec dana nista nije napravio, nije cak ni dobio malo zelenkaste boje nalik na Hulk-a. Cist primer danasnjice, barem po onom sto ja primecujem u mom kraju. Ali verujem da je u vecini slucajeva danas tako. Kao i uvek, teorija se razlikuje od prakse, nije isto gledati nesto i primeniti na sebi. {#}

14 godina
zdenko1991 kaže...
Nitro233 kaže...

evo jedno njubovsko pitanje, znaci glukoza= dekstroza = grzdjani secer jel tako?Ima li je uzeti u Dm-a i zasto se uzima nakon treninga i cemu tocno ona sluzi?Uz to koliku mjericu moram uzeti?

Da. U dmu se prodaje pod nazivom traubenczuker. Ja uzimam 35gr, sa proteinom a uzima ti se da brze proteini razgrade i puni rezerve glikogena. Ali to sami ako si na masi. Neki kazu da uzmes 60gr na 30gr proteina ali meni je to preslatko. 

laz .... ne igra nikakvu ulogu u razgradnji proteina ... a gl rezerve ce se napuniti bilo kad, tj s bilo kojim uh unesenim poslije treninga u narednih xx sati... i trece, gl rezerve ne mozes tek tako potrositit, tj poslije jednog treninga su potrosene tek neznatno. tak da uopce nije bitno unositi tu dextrozu.. tvoj izbor, mozes, ne moras. ne igra nikakvu bitnu ulogu zapravo..

mar123 pa da... to je broscience..  niti je whey potreban, niti se mora uzeti s dextrozom, niti se dext mora uopce konzumirati. itd itd... prije se mislio da ako ne popijes whey i dext u roku 10 min poslije treninga, eto ti katabolizma, tj kao da nisi trenirao :D haha.. i te fore.. zapravo mnogo ljudi jos i dan danas tako misli, zaostali su.... 

Super flaeryy da, ali kako netko moze znati sta je tocno a sta ne? kad na netu pise svasta... kuzis ;) 

overhaul i nebi ga bas koristio kao sladilo.. bezveze unosis secere, nepotrebno.. radije kao zasladivac koristi natren ili sta god zelis, umjesto secera.... kao preworkout je ok... ali u toku dana, za kavu, zobene itd. nebi

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 17:41 (exer1234).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pitanjce, kupio sam si Olimp Bcaa od limuna, mislio sam ga pit prije i poslje treninga, a na koju foru da ga pijem poslje, kad poslje treninga pijem whey+dex, lol, šta prvo :S

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
13 godina
CreaToR kaže...

pitanjce, kupio sam si Olimp Bcaa od limuna, mislio sam ga pit prije i poslje treninga, a na koju foru da ga pijem poslje, kad poslje treninga pijem whey+dex, lol, šta prvo :S

Ako su bcaa u prahu slobodno "posoli" whey sa njima

16 godina
neaktivan
animal4444 kaže...
CreaToR kaže...

bcaa je u prahu, nebi htio ni probat čokoladni whey sa limunom o.O

Na sreću nitko nije preživio (c) Saša Kopljar@@@@@@@@ http://www.youtube.com/user/0rdreSacre?feature=mhum
14 godina
CreaToR kaže...

Ajd kad si vec potrosio pare na to, onda ga koristi kad god ... ugl nepotrebno...... whey sam po sebi ima oko 5g bcaa po mjerici,,, plus sto ti kupis suplement kojeg isto po 5 g koristis. dal ces imati ikakve benefite? neces... al kad si uzeo, onda iskoristi.... kako god zelis. ja bi i prije i poslije, cisto da sto prije potrosim , da mi sto krace bude zao para 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 17:44 (exer1234).
13 godina
CreaToR kaže...
animal4444 kaže...
CreaToR kaže...

Uf u pravu si, nisam ni obratio paznju na ukuse {#} cuti i gutaj samo No Pain, No Gain :D

Salim se, pa ovo umuti u posebnu flasicu neku i popijes whey sacekas par minuta i gutaj ovo drugo 

14 godina
animal4444 kaže...
CreaToR kaže...
animal4444 kaže...
CreaToR kaže...

Uf u pravu si, nisam ni obratio paznju na ukuse {#} cuti i gutaj samo No Pain, No Gain :D

Salim se, pa ovo umuti u posebnu flasicu neku i popijes whey sacekas par minuta i gutaj ovo drugo 

a ako ne saceka, hoce izgubiti gainove?

dosta sale,... meni je najgore kad vidim likove koji jos nisu ni krenuli u tertanu posteno, a vec uzimaju bcaa, glutamin i te bezvezarije :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 17:47 (exer1234).
13 godina

Hahahahaha, nece nista da mu fali u oba slucajeva, osim ako ne povrati {#}

14 godina
CreaToR kaže...

kakva ti je prehrana? 

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Meni je bio u peaku forme mrcina vrijedna divljenja bio Kevin Levrone.
Naravno juiceao se svime, kao i ostali, ali impresivno je izgledao.
Sad je priča da je u povratku na "natural" bb, i jasno daleeeeko je manji. 
Kome se da pogledat dok o njegovom vježbanju dok je bio top, evo

Koga zanima Lou ferrigno, njegov dokumentarac je ovaj "stand tall"
-dobar je, više o životnom putu, ne samo pumpanje u teretani.

Kevin i Lou su legende. Obojicu ih volim pratiti. Pogledao sam malo filmića od Kevina (10:40 minuta) i impresivan je lik, osobito ruke, a i nije bio slab. Ferrigno je bio i snagator i powerlifter osim što je bio bodybuilder. Lou je planina iz zlatnoga doba bodybuildinga, dok je Kevin fantastičan freak show vrijedan divljenja kada stupi na pozornicu, najnevjerovatnije je to što bi u roku oko 3 mjeseca se doveo natrag u formu za Mr.-a Olympiju nakon mjeseci i mjesci nevježbanja i turneje sa svojim bendom.

Ma daleko je on i sada od naturalca, barem je na TRT-u.

Danas dobra sesija, odoh ponovo sa frendom za kojih 20 minuta listove odraditi. Čučnio sam brzih 95 kg 5x5 pa onda mrtvo dizanje 140 kg 2 puta, kada dođem do 120 kg 5x5 u čučnju idem na Texas Method. Danas sam baš uspio iskoristi elastičnu energiju da odskočim iz rupe i rackanje utega je bilo lako, mislim da je to zbog drugačije položaja što sam danas koristio, više mi paše, zapravo manje sam ga namještao nego inače (znao sam po 10-20 sekundi namještati se prije), čim bi vidio da mi šipka "presjeca" rame znao bih da je to dobra pozicija. Malo sam modificirao formu, započinjem pokret tako da odključam koljena kao olimpijski dizači što mi čini torzo ili gornji dio tijela više uspravnijim.{#}

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Evo jedno malo neobicno pitanje, naime svi kada rade bench imaju ovakvu pozu http://www.bodybuilding.com/exercises/exerciseImages/sequences/360/Male/l/360_1.jpg zar, ne? , no jedan lik dok se zagrijava jednostavno NOGE stavi na klupu,ako me razumijete, inace to uvijek radi dok se zagrijava, a kasnije kada mu ide teze tezine od 140kg ide normalno. Koja je fora staviti noge na klupicu? ja mislim da on to zeli ispasti kao ''močan'' pa tako ,ali nezz :D

btw: kada se takoder zagrijava, po meni on radi prebrzo taj bench , razumijem da je lagana tezina ,ali opet, nesto malo svrlja gore dolje ne digne ruke do gore kako spada.

btw2: slike idu ovaj tjedan pa malo da mi komentirate.
eune : Flaeryy
15 godina
neaktivan
CreaToR kaže...

Pij ga za vrijeme treninga i prije spavanja!

15 godina
Rast mišića i visina

Dizanje noga na klupicu podiže trup i pretvara obični benč u skoro kontrakosi. Nekim ljudima je tako lakše izvući kilaže. Imam kolegu koju stalno tako radi...a imao sam klupicu prije u trt. koja ima navarene dodatke za noge da ih posatviš isto tako.

Ugl. po meni je tako lakše, podigne se malo trup pa manje ''putuje'' šipka a i više opteretiš donji dio prsa di su jača.

Zagrijavanje treba odraditi brzo i eksplozivno, da se mišić počne puniti krvlju. Ne cukati da se ne ozljediš, ali prvo pazna šipka 2 serije, pa onda lagana kilaža jednu dobru seriju pa krećeš sa svojim kilažama.

eto imho, dida ili haul, koji više znaju će ti vjerovatno preciznije znati reći.

potpis uklonjen, staff
16 godina
neaktivan
DuMe kaže...
CreaToR kaže...

pijem kazein prije spavanja, to mi je dovoljno :D
a bcaa budem popio 10-ak min prije treninga, nedami se nosit šejker non stop okolo sebe XD

14 godina
CreaToR kaže...
DuMe kaže...
CreaToR kaže...

a bcaa budem popio 10-ak min prije treninga, nedami se nosit šejker non stop okolo sebe XD

wow. i kazein. pa ti si pravi bilder :D ..bcaa. kazein.. whey... 

16 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
CreaToR kaže...
DuMe kaže...
CreaToR kaže...

wow. i kazein. pa ti si pravi bilder :D ..bcaa. kazein.. whey... 

koji ti isus oces ???

ides mi na kur*ac vise

15 godina
CreaToR kaže...

koji ti isus oces ???

ides mi na kur*ac vise

Ne obraćaj pažnju na njega. On ti je forumski ratnik slash fitness stručnjak. Vrijeđa svakoga i naziva budalama čim stigne, sve sprda i ruga se.

Jedini u temi koji će ti iskreno pomoći su ti haul, dida, 2noobish i još par likova. Njega ignoriraj.

potpis uklonjen, staff
15 godina
neaktivan
CreaToR kaže...
DuMe kaže...
CreaToR kaže...

To što piješ kazein prije spavanja ne znači da ne smiješ bcaa isto..ja sam ti naveo kako je najbolje a ti kak hoćeš :)

edit:  @fila a di sam ja?  :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 20:38 (DuMe).
14 godina
Rast mišića i visina

Pa moram malo ... dosadno je ;) 

15 godina
DuMe kaže...

To što piješ kazein prije spavanja ne znači da ne smiješ bcaa isto..ja sam ti naveo kako je najbolje a ti kak hoćeš :)

U ovih ''par likova'' šta sam stavio. Neda mi se sve nabrajat jer ima stvarno kvalitetninh postera koji drže temu i pišu, ali ovo što ovaj radi je jadno...i žalosno.

potpis uklonjen, staff
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

u Konzumu K plus zrnati sir 200g na akciji od 8 na 5 kuna... a uz to je fin,sočan,nije suh onako... napunio frižider :)

15 godina
exer1234 kaže...

Bolje bi ti bilo da se vratiš vježbanju umjesto što pišeš gluposti i plačeš kako si propao i nemaš motivacije.

potpis uklonjen, staff
14 godina
DuMe kaže...
CreaToR kaže...
DuMe kaže...
CreaToR kaže...

tebe nema, jer si za BCAA prije spavanja :(

14 godina
fila2208 kaže...
exer1234 kaže...

Bolje bi ti bilo da se vratiš vježbanju umjesto što pišeš gluposti i plačeš kako si propao i nemaš motivacije.

vjezbam ja frende.. vjezbam. brini se ti za sebe.. ... jbg. motivacije nemam.ali to ne znaci da ne znam bolje od tebe :P 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice