Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.757.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Rast mišića i visina
zdenko1991 kaže...

Matija a koje kilaze dizes? Rekao si da ti je opseg ruke 44. Koliko ti onda na bicu rokas?

Radim 12 ponavljanja x4 sa 20kg...ponekad imam piramidu...krenem npr sa 10 kg i napravim 30 ponavljanja i tako do kad ne dodjem na 4 ponavljanja sa 25kg...tako slicno i tricepse, samo par kg manje kilaze...bicepse pretezno radim tako da sjednem i stavim lakat na koljeno...tricepse iz stojeceg polozaja, ruku priljubim na glavu i dizem podlakticom naravno.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Da se vratim na zgibove, ja se podizem da mi brada predje sipku a pri spustanju nikad ne ispruzim ruku jer pri otvaranju lakta na 180 stupnjeva, tetive pate, a to nije cilj, znaci pri spustanju drzati maksimalni kut od 160-165 stupnjeva...

E sad, pričalo se dosta o tome i probao sam i to i spuštanje do dole. Sa "polovičnim" spuštanjem nećeš izgraditi snagu koju bi izgradio dead hangom, ja sam se u to sam uvjerio, a s tetivama nikad nisam imao problema (nedavno ramenu sredio ali to je moja krivnja, nije do dead hanga). S druge strane, tim nepotpunim spuštanjem više tenzije ostaje na latovima, ja bi se ponekad zadržao sekundu u dead hangu da se odmorim što kod djelomičnog spuštanja ne mogu. Moja preporuka ti je idi skroz do dole a gore idi dok brada ne pređe šipku.

Primjer perfect form pullupa.

fila2208 kaže...

Kako preživljavate blagdane? Jel trenira tko? Ja sam već par dana na alkoholu, ''bildam'' jetru :)

Bit će posla na proljeće na cuttanju :P već tjedan dana samo žderem šta mi dođe pod ruku...Što se tiče alkohola, rijetko kad, tu i tamo kad izađem ali ovako ne.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 20:03 (donator_bubrega).
13 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...
Kramerdida kaže...
MatijaZG kaže...
z

Da se vratim na zgibove, ja se podizem da mi brada predje sipku a pri spustanju nikad ne ispruzim ruku jer pri otvaranju lakta na 180 stupnjeva, tetive pate, a to nije cilj, znaci pri spustanju drzati maksimalni kut od 160-165 stupnjeva...

Poboljšaj mobilnost i zadrži tenziju na dnu, ja nikad nisam iskusio tu bol o kojoj pričate, zaboga tona sportaša vuče iz deadhanga na zgibovima bez problema, cilj je da održiš tenziju na skapularnim mišićima i u potpunome spuštanju, nemoj se nekontrolirano spuštati, tada nastaju problemi, probaj svalitit teret na dnu na skapularne mišiće, a ne na ligamente.

Nemoguce je da zadrzis koncentraciju na latu ako se spuataa do kraja. Znaci takav se joa nije rodio. Moras doci da ti malo fali do kraja evo kak ti je rekao matija. Do neki 165 stupnjeva. Malo si pogledaj sta ti radi kad se spustis skroz dolje. Kazem ti vise naprezes sam tetive i ligamente nego sam misic.

Nisam govorio o latu, nego o mišićima lopaticama zato sam govorio o skapularnim mišićima (trapovi), a i moguće je održati izometričnu tenziju na latu, što mogu i sam uraditi, samo će ona biti lagana, samo ga pokušam stisnuti i automatski mi stavi ramena u pravilnu poziciju bez ikakvoga pritiska na tetive, sve ode na mišiće.

Vidio sam tu literaturu i ima rizika ako ti tetive i ligamenti nisu spremni, no kao i mišići i oni jačaju (upoznaj se sa wolfovim zakonom), a meni kako treniram gimnastički trening snage upravo trebaju jake tetive i jaki ligamenti, ok ako si bilder ne moraš ići u deadhang da zadržiš konstantnu tenziju na latu, ali nemoj forsati generalizacije na sve, a to da ćeš se sjeb*** i sa deadhangom se protivi tona poznatih trenera i to s dobrim razlogom. Nemoj visiti sa pasivnim ramenima, aktiviraj ih.

EDIT: Upoznaj se sa pojom "active shoulder" od Mark Rippetoa.

http://startingstrength.com/articles/active_hip_2_rippetoe.pdf

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 19:57 (Kramerdida).
14 godina
odjavljen
MatijaZG kaže...
fila2208 kaže...

Kako preživljavate blagdane? Jel trenira tko? Ja sam već par dana na alkoholu, ''bildam'' jetru :)

Prije sat vremena odradio 300 sklekova (6x50), 200 trbusnih (4x50), 100 cucnjeva sa dvije bucice od 10kg u svakoj ruci (4x25), 10 min skakanje spage da malo dignem puls i onda 30 marinaca.

svaka čast matija!al jedno pitanje kako uspijes toliko sklekova napravit?U cemu je finta zato jer ja kad radim maximalno mogu napravit oko 52 odjednom al nakon toga mi ruke izgube snagu i preslab sam za odradit vise ikakvu seriju. :(

14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Savjet za biceps: supinacija. To ne možeš raditi na tom što ti radiš (concentracion curl), curl na kosom benču, sjedeći curl bučicama, supinacijom dobiješ dosta opterećenja na kratku glavu bicepsa. Pretpostavljam da i drugu glavu radiš?

14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
zdenko1991 kaže...

Matija a koje kilaze dizes? Rekao si da ti je opseg ruke 44. Koliko ti onda na bicu rokas?

Radim 12 ponavljanja x4 sa 20kg...ponekad imam piramidu...krenem npr sa 10 kg i napravim 30 ponavljanja i tako do kad ne dodjem na 4 ponavljanja sa 25kg...tako slicno i tricepse, samo par kg manje kilaze...bicepse pretezno radim tako da sjednem i stavim lakat na koljeno...tricepse iz stojeceg polozaja, ruku priljubim na glavu i dizem podlakticom naravno.

Ok. Ja radim sve stojeci. Pazi sad ovo bicu radim 25*6 , a tricu stojecu 12.5 *6. Ah stari moj bruke. Sve mogu puno na tricu osim stojeceg pregiba. Ja imam ruku 38(opustenu). Ali ta stojeca tica mi nikaknejde. nesta me uvijek pecka tako da to sad najvise radim. Gle kakav sam ti ja. Nisam mogao ni jedan zgib, svi su mi se smijali sad radim 24 i sad se ne smiju. Tak i tricu nemogu i namjerno se brukam pa udri sa 12.5 :D. A bench dead i cucanj?

14 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

svaka čast matija!al jedno pitanje kako uspijes toliko sklekova napravit?U cemu je finta zato jer ja kad radim maximalno mogu napravit oko 52 odjednom al nakon toga mi ruke izgube snagu i preslab sam za odradit vise ikakvu seriju. :(

Nema nikakvih tipova, samo radi radi i radi...

14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
Nitro233 kaže...

Nema nikakvih tipova, samo radi radi i radi...

Fali ti konde i snage. Ja sam mogao 70. Naglasavam "mogao" sad kad se vratim neznam, ali 50 bi trebalo ic bez problema.

12 godina
Nitro233 kaže...

Ma sklekovi ovise samo o ponavlanju...kad sam trenirao plivanje, u teretani sam radio pretezno vjezbe sa vlastitom tezinom, znaci manje utega nego sada. Rekord mi je 150 sklekova, drzajuci ruke malo sire od ramena, ledja ravna, pravilno disanje bez zadrzavanja zraka i naravno, pravilna amplituda. Tada sam bas ponavljao svaki dan hrpu sklekova. Svako malo bi odradio 50 komada doma, u bilo koje doba dana, a naravno i u teretani. Trenutno ih manje radim...pretezno ih koristim u teretani za zagrijavanje prije benca. Sada bi ih zaredom izvukao 110 maksimalno. Tako mi je bilo i sa propadanjima...kad sam krenuo sa tom vjezbom, jedva bih izvukao 15 komada zaredom...kasnije sam sa 20kg oko struka napravio 50, nakon 4 mj svakodnevnog ponavljanja...sve je samo stvar ponavljanja.

donator_bubrega kaže...
MatijaZG kaže...

Savjet za biceps: supinacija. To ne možeš raditi na tom što ti radiš (concentracion curl), curl na kosom benču, sjedeći curl bučicama, supinacijom dobiješ dosta opterećenja na kratku glavu bicepsa. Pretpostavljam da i drugu glavu radiš?

Znam napraviti onu vrstu na dodatku za benc, znaci drzim ih na tom jastuku na koji naslonim laktove sa ispruzenim rukama i podizem. Ne znam na sto si tocno mislio. Nazive znam na talijanskom heheh tako da nagadjam sto bi moglo biti.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
Znam napraviti onu vrstu na dodatku za benc, znaci drzim ih na tom jastuku na koji naslonim laktove sa ispruzenim rukama i podizem. Ne znam na sto si tocno mislio. Nazive znam na talijanskom heheh tako da nagadjam sto bi moglo biti.

To za benč guglaj incline bench biceps curl.

U vezi supinacije, na ovo mislim:

12 godina
zdenko1991 kaže...

Ok. Ja radim sve stojeci. Pazi sad ovo bicu radim 25*6 , a tricu stojecu 12.5 *6. Ah stari moj bruke. Sve mogu puno na tricu osim stojeceg pregiba. Ja imam ruku 38(opustenu). Ali ta stojeca tica mi nikaknejde. nesta me uvijek pecka tako da to sad najvise radim. Gle kakav sam ti ja. Nisam mogao ni jedan zgib, svi su mi se smijali sad radim 24 i sad se ne smiju. Tak i tricu nemogu i namjerno se brukam pa udri sa 12.5 :D. A bench dead i cucanj?

Pokusaj se zagrijati prije trice...udri 10x3 uskih sklekova da malo napumpas krv. Meni je znalo pucketati u laktu, pa sam krenuo tako zagrijavajuci se i sada sve ide glatko...bench inace radim sa 90kg 10 ponavljanja x3 ili sa 60kg 30x3...ovisi sto mi se da raditi taj dan...bench maks mi je 3 puta sa 130kg, rucnik ispod majice...ne radim ga cesto jer u teretani volim biti bez ikoga poznatog...preferiram vjezbati solo bez puno price pa mi cesto nitk one moze asistirati. Dead ne radim...za ledja koristim sprave poput one koja simulira veslanje i radim uglavnom one vjezbe sa trbuhom na pod, pa podizem noge i ruke. Za core pretezno radim puno ponavljanja. Cucnjeve isto ne radim sa teskim utezima zbog tog problema sa petim kraljezkom. Inace stavim 50 kg na ledja i radim cucanj sa izbacajem...10x4. Cucnjeve znam takodjer raditi sa 10 kg u svakoj ruci...25x4 ili sa 5 kg u svakoj ruci, ali tada ih radim sa skokom...to bude 30x4. Lat machine sa 90kg 10x4.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 20:39 (MatijaZG).
14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...

Ako možeš raditi deadlift (nisam siguran jer čitam da maš problema s kralježnicom) a ne radiš, puno toga odbacuješ. Dat će ti sirovu snagu kakvu nikoja druga vježba neće, napumpat će ti testosteron i ojačati cijelo tijelo.

12 godina
donator_bubrega kaže...
MatijaZG kaže...

To za benč guglaj incline bench biceps curl.

U vezi supinacije, na ovo mislim:

To nisam znao...hvala ti na informaciji {#} 

12 godina
donator_bubrega kaže...
MatijaZG kaže...

Ako možeš raditi deadlift (nisam siguran jer čitam da maš problema s kralježnicom) a ne radiš, puno toga odbacuješ. Dat će ti sirovu snagu kakvu nikoja druga vježba neće, napumpat će ti testosteron i ojačati cijelo tijelo.

Trenutno se jos ne usudim raditi deadlift...ozljeda mi se je dogodila prije god i pol. Ljecnik je rekao da ne bi operirao nego bi pricekao nekoliko vremena bez vjezbi koje bas opterecuju kraljeznicu, pa da vidi kakva situacija bude. Trenutno ne osjetim vise nista, ali dokad ne dobijem zeleno svjetlo, ne zapocinjem sa nicime. Radim duplo vise ledjih od trbusnih bas iz tog razloga da minimalno nadomjestim te vjezbe za ledja.

14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
donator_bubrega kaže...
MatijaZG kaže...

Trenutno se jos ne usudim raditi deadlift...ozljeda mi se je dogodila prije god i pol. Ljecnik je rekao da ne bi operirao nego bi pricekao nekoliko vremena bez vjezbi koje bas opterecuju kraljeznicu, pa da vidi kakva situacija bude. Trenutno ne osjetim vise nista, ali dokad ne dobijem zeleno svjetlo, ne zapocinjem sa nicime. Radim duplo vise ledjih od trbusnih bas iz tog razloga da minimalno nadomjestim te vjezbe za ledja.

A sta je bilo i na kakvo si slikanje isao da znas koji krazeljak?

12 godina
zdenko1991 kaže...

Bio sam na nekim pripremama...imali smo trening ujutro, prvo teretana a poslje u bazen. U teretanu smo usli nakon sto smo na tatamiu odradili sklekove, cucnjeve, trbusne, ledje i razne vjezbice. Bio sam pospan i nisam mislio na pravilnu izvedbu vjezbe. Radio sam izbacaj bez cucnja, i falilo mi je par izbacaja pa sam se opustio i kako sam naslonio sipku sa 50 kg na ramena, tako su mi se ledja iskrivila i osjetio sam da je nesto kvrcnulo...nakon tj dana su bolovi bili bas jaki pa sam odlucio ipak otici ljecniku. Uradio sam MRI kontrolu (risonanza magnetica na talijanskom) i rekao mi je da je vjerojatno ukljesten zivac. Dao mi je tablete protiv bolova koje nisam pio jer mi je za par dana pocelo biti bolje samo od sebe. Nisam osjecao bolove ali bi znao osjetiti da me nesto rpobada kad bi se jace sagnuo...par puta mi se dogodilo da bi se vratio na pocetno stanje...jednom mi je cura pala u nesvjest i uhvatio sam je u zadnji tren i tako se opet ukocio. Ona ima 54kg, ali cinilo mi se kao da je imala 154...ugl, sada ne osjecam vise nista...samo cekam da mi netko strucan kaze da je sve ok. Za mj dana idem kod ortopeda.

14 godina
neaktivan
MatijaZG kaže...
zdenko1991 kaže...

Bio sam na nekim pripremama...imali smo trening ujutro, prvo teretana a poslje u bazen. U teretanu smo usli nakon sto smo na tatamiu odradili sklekove, cucnjeve, trbusne, ledje i razne vjezbice. Bio sam pospan i nisam mislio na pravilnu izvedbu vjezbe. Radio sam izbacaj bez cucnja, i falilo mi je par izbacaja pa sam se opustio i kako sam naslonio sipku sa 50 kg na ramena, tako su mi se ledja iskrivila i osjetio sam da je nesto kvrcnulo...nakon tj dana su bolovi bili bas jaki pa sam odlucio ipak otici ljecniku. Uradio sam MRI kontrolu (risonanza magnetica na talijanskom) i rekao mi je da je vjerojatno ukljesten zivac. Dao mi je tablete protiv bolova koje nisam pio jer mi je za par dana pocelo biti bolje samo od sebe. Nisam osjecao bolove ali bi znao osjetiti da me nesto rpobada kad bi se jace sagnuo...par puta mi se dogodilo da bi se vratio na pocetno stanje...jednom mi je cura pala u nesvjest i uhvatio sam je u zadnji tren i tako se opet ukocio. Ona ima 54kg, ali cinilo mi se kao da je imala 154...ugl, sada ne osjecam vise nista...samo cekam da mi netko strucan kaze da je sve ok. Za mj dana idem kod ortopeda.

A vidis isto sa laganom kilazom kao i ja. Meni je isto ko i tebi, samo sto mene prestane boljet nakon 2 tjedan i ja ponovo po dead liftu :D

12 godina
A bolje ti je ne saliti se sa zivcima i kraljeznicom...kasnije ces osjetiti to duplo jace...sve sto zanemaris sada, pod stare dane ce ti doci na naplatu...ako mi za mj dana bude receno da sam ok i da mogu normalno obavljati sve vjezbe, pocet cu postepeno sa laganim kilazama da tijelo ponovo nauci pravilan pokret :)
15 godina
Rast mišića i visina

Zdenko samo 38cm? za tako jakog momka trebaš veće ruke. Po kilažama za triceps bi rekao da ti treba jači triceps da da ruki veći opseg.

ja sam 43-44 nešto kao matija, ali mislim da je bliže 43 još kad skinem koju kilu...ali totalno nebitne su te brojke, ne treba se njima zamarati već ih uzeti samo kao motivaciju za dalje.

nhf btw. nemoj samo kritika komentar :)

potpis uklonjen, staff
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 23:51 (fila2208).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako netko već nije vidio, evo jedan prigodni video. Antoinea pratim već duže vrijeme, prekul je lik.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Zdenko samo 38cm? za tako jakog momka trebaš veće ruke. Po kilažama za triceps bi rekao da ti treba jači triceps da da ruki veći opseg.

ja sam 43-44 nešto kao matija, ali mislim da je bliže 43 još kad skinem koju kilu...ali totalno nebitne su te brojke, ne treba se njima zamarati već ih uzeti samo kao motivaciju za dalje.

Pa normalno nhf. E ali pazi mogu ja na tricu sve vjezbe osim te. A to mi je druga vjezba i vec sam zagrijan. To me bas ubija u pojam.

15 godina
zdenko1991 kaže...
fila2208 kaže...

Pa normalno nhf. E ali pazi mogu ja na tricu sve vjezbe osim te. A to mi je druga vjezba i vec sam zagrijan. To me bas ubija u pojam.

ma meni je trica yeben mišić, volim kad sam tako u pumpu da mi smeta pri dipsu, zapinje po latu. 

Nema ljepšeg osjećaja od pumpa nakon treninga kad si ''veliki'' a nemoš qurac dići :)

potpis uklonjen, staff
14 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav ljudi !
Namjeravam kupiti šipku za zgibove koja se montira na štok vrata.

Dvoumim se između ove 2 u Lidlu : http://www.lidl.hr/cps/rde/SID-F022B50C-FC41A2DA/www_lidl_hr/hs.xsl/2635.htm?action=showDetail&id=1447

http://www.lidl.hr/cps/rde/SID-7154DF33-D2AABD26/www_lidl_hr/hs.xsl/2635.htm?action=showDetail&id=1596

Ova druga je skuplja 35kn,nije mi žao novaca,ali ne znam koja bi bila kvalitetnija.

Prvenstveno bih radio zgibove,no je su li ove elastične trake zahvalne i za što služe?

Koju je jednostavnjije namontirati?

Što je isplativije uzeti?

J... ti Joca Amsterdam mater!
14 godina
neaktivan

Te trake služe kao pomoć pri podizanju u zgib, po meni nepotrebno, radije radi negative. Prva bi bila moj izbor.

Btw nosivost je 100kg, tako da pripazi na to ako si tu negdje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 11:40 (donator_bubrega).
14 godina
neaktivan
Joca Amsterdam kaže...

Pozdrav ljudi !

Dvoumim se između ove 2 u Lidlu : http://www.lidl.hr/cps/rde/SID-F022B50C-FC41A2DA/www_lidl_hr/hs.xsl/2635.htm?action=showDetail&id=1447

http://www.lidl.hr/cps/rde/SID-7154DF33-D2AABD26/www_lidl_hr/hs.xsl/2635.htm?action=showDetail&id=1596

Ova druga je skuplja 35kn,nije mi žao novaca,ali ne znam koja bi bila kvalitetnija.

Prvenstveno bih radio zgibove,no je su li ove elastične trake zahvalne i za što služe?

Ja imam ovu skuplju to što dolazi pored nekoristim samo šipku no kod montiranja sam mozda bio malo prejak pa sam ju odmah slomio al sad sam ju sredio i sluzi stvarno dobro !:)

http://adf.ly/YW58m
18 godina
zdenko1991 kaže...
MatijaZG kaže...
zdenko1991 kaže...

154...ugl, sada ne osjecam vise nista...samo cekam da mi netko strucan kaze da je sve ok. Za mj dana idem kod ortopeda.

A vidis isto sa laganom kilazom kao i ja. Meni je isto ko i tebi, samo sto mene prestane boljet nakon 2 tjedan i ja ponovo po dead liftu :D

E a jel radite "simulaciju" deadlifta - sa recimo bučicama ili šipkom od max30 kg?
Ja to znam raditi kad me križa bole, dakle bazično gledano - ugrijavanje, ali preskočite

"glavnu" seriju sa pravim teretima? Radim i varijaciju dakle ono, 2 bučice od po 10 kg, dodirujem
pod sa uspravljenim nogama i onda ispruženim rukama dižem i bučice iznad glave.
Kao one vježbe za penziće i istezanje, samo sa teretom u poluzi. Redovito ugrijavanje
prilično dobro "rastjera" ukočenost i pojavljivanje boli.
........
Nego, ajd netko se na indeksu potrudio posložiti par jutjubića za podlaktice.
Vježbate li njih što? Svi se samo stalno kunu u bicepse i trice, a o podlaktici direktno ovisi snaga stiska;)
http://www.index.hr/fit/clanak/izdvoji-nekoliko-minuta-za-snazne-i-lijepe-ruke-vjezbe-za-rucni-zglob-i-podlakticu/718634.aspx
Jedan savjet, kome se da slagati: Za pravo rolanje tereta, dobro je nabaviti neke jeftine gumirane ručke od bicikla,
a u sredini kolotur na koji se namata uže-tako ne klizi, a ne treba najteži uteg jer je teže namatati nego na šipku.
Plus jasno zaboravili su navesti handgripove.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Te trake služe kao pomoć pri podizanju u zgib, po meni nepotrebno, radije radi negative. Prva bi bila moj izbor.

Btw nosivost je 100kg, tako da pripazi na to ako si tu negdje.

Zar mu nije bolje to od negativa da se uvješti kroz cijeli pokret, a ne samo gradnju snage na negativi ispočetka?

14 godina
neaktivan
BloOm3R! kaže...
Joca Amsterdam kaže...

Pozdrav ljudi !

Znaci NEMOJ ,NEMOJ I NEMOJ moj frend ima ovu 1, istu pljunutu, kur*u nevaljda, sjebo si je vrata ( sve ogulio ) em nije stabilno mozes pasti ,  pogvoto ako nisi dobro izmonitirao , meni bolje  napravi si sam od zeljeza , imam losa iskusva sa tim

eune : Flaeryy
16 godina
Joca Amsterdam kaže...

Pozdrav ljudi !

Ja imam ovu prvu vec 2 godine i nikakvih problema s njom. Zasrafi ju u stok i nema problema, a ne ju samo nataknut ko majstor iznad..

Sto sam Boze tako proklet, jucer lag, danas opet.. // R.I.P. EP LoL/WoT/PoE nick: Strongtoni
15 godina
Rast mišića i visina

Ima tko iskustva sa tribulusom...malo testa napucati.

Koje su neuspojave? Kolega me nagovara pa reko da se informiram prvo.

potpis uklonjen, staff
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice