Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.754.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Rast mišića i visina

kalorijski suficit ce ti donijeti masu, istovremeno i snagu..

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Od tih recimo 3000cal koliko da odvojim na u-h a koliko na proteine?

16 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
MARKOZD15 kaže...
exer1234 kaže...

da. imam i ja bas taj pistacio, prije 10tak dana uzeo. dobar je..

zasto kao gainer? mozes njega piti kad god hoces. poslije treninga, ujutro, u toku dana, navecer. nebitno je.. jedino sto nije whey,ali protein je protein.... koliko dext stavljas? si na masi? 

Pijem ga kao gainer jer ga pomijesam jos sa bananom, sa miksanim zobenim, kikirikijem, bademima i sl.

Dekstroze stavljam 40g otprilike u pwm, na masi sam, ali negdje u 4/5mj krecem na defku

zašto piješ kreatin kad si na masi? možda bolje dok se izdefkaš,pred ljeto pa da te on dodatno popuni. Rađe sad dobivaj kvalitetnu masu,a ne vodu s kreatinom.

14 godina
TomislavZG-2 kaže...

Od tih recimo 3000cal koliko da odvojim na u-h a koliko na proteine?

oko 150g na proteina. mislim da si napisao da imas 70 kg? 150 g ti nebi bilo problem unijeti.. uneses 50-100 masti. i ostalo uh,.. racunaj si kalorije sam..1gr p i uh ima 4kcal..a 1g masti 9kcal.. mozes i vise proteina, nije problem... al uh su jeftini,tako da, samo zderi

15 godina
Rast mišića i visina

Stari moj...sad bili na nogometu, termin od sat vremena, 40 minuta efektivne igre...e rađe dižem benč cijeli dan nego ovo, pluća sam iskašljao i razvio škrge.

Koliko kisika ti mišići traže to nisu istine :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

Stari moj...sad bili na nogometu, termin od sat vremena, 40 minuta efektivne igre...e rađe dižem benč cijeli dan nego ovo, pluća sam iskašljao i razvio škrge.

A ja upisao Kickbox,odma prvi trening i jedva sam disao..a ovo su tek počeci :)

17 godina
crack kaže...
MARKOZD15 kaže...
exer1234 kaže...

da. imam i ja bas taj pistacio, prije 10tak dana uzeo. dobar je..

zasto kao gainer? mozes njega piti kad god hoces. poslije treninga, ujutro, u toku dana, navecer. nebitno je.. jedino sto nije whey,ali protein je protein.... koliko dext stavljas? si na masi? 

Pijem ga kao gainer jer ga pomijesam jos sa bananom, sa miksanim zobenim, kikirikijem, bademima i sl.

Dekstroze stavljam 40g otprilike u pwm, na masi sam, ali negdje u 4/5mj krecem na defku

zašto piješ kreatin kad si na masi? možda bolje dok se izdefkaš,pred ljeto pa da te on dodatno popuni. Rađe sad dobivaj kvalitetnu masu,a ne vodu s kreatinom.

vidis ocito sam ja onda jedan veliki izuzetak, evo sto se meni dogodi kad uzimam kreatin. znaci krenem s kurom, i u tjedan dana dobijem 1 cm na ruci, i mozda kilu mase i to je onda to, tako stoji cijeli mjesec uzimanja, onda stanem, ne izgubim nista, tjedan dana stanke, i opet krenem, opet se dogodi potpuno isti rast(u tjedan dana i onda dalje stoji), i tako se vrtim. evo sad sam opet stao, i krecem od sljedeceg tjedna opet s njim, idem dok ide.

14 godina

pa zato se i zove aerobni i anaerobni trening

15 godina
DuMe kaže...
fila2208 kaže...

A ja upisao Kickbox,odma prvi trening i jedva sam disao..a ovo su tek počeci :)

dada, kardio otkida.

Sretan sam što mi se pružila prilika, tako ću moći puno više jesti prek zime bez straha da se pretjerano ne udebljam.

samo treba preživjeti prve treninge :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina
odjavljen
sta kazete onda, dok sam na masi dal da izbacim kreatin i smanjim dekstrozu ili?
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
sta kazete onda, dok sam na masi dal da izbacim kreatin i smanjim dekstrozu ili?

Svejedno pošto oba nemaju neke velike benefite.

14 godina
Rast mišića i visina

ma samo jedi...... dosta kalorija,treniraj i napredovat ces... to je sve sto ti treba

13 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

ma samo jedi...... dosta kalorija,treniraj i napredovat ces... to je sve sto ti treba

x2

I neka ti u početku teške compound vježbe čine većinu treninga + suficit od 200-500 kalorija i rast ćeš kao trava.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne zaboravljajte dovoljno spavati!  A ne visit po kompu cjelu večer :)

15 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...
TheGh0st kaže...

E, de mi recite ako uzmem samo konstante u svojim obrocima, znači 3 jaja i šunka, 2 L mlijeka i 2 žlice (velike) posnog sira zajedno s 5 badema, je li dovoljno to proteina za 76 kg i 185 cm? Mislim, unesem ja i preko ručka proteina, samo pitam je li ovo što sam naveo dobro i je li bogato proteinima?

bogato je, dovoljno nije.

ne za neki osjetni rast mišićne mase.

čemu piješ 2l mlijeka? kupi whey i pij 2x dnevno mjericu s 3dl mlijeka pa budeš unosio dovoljno, a i dođe ti novčano na isto il čak jeftinije.

OK. Ma uzmem to, a preko ručka i večere unesem još proteina, tako da zadovoljim sve prot. potrebe (i ostale). Bitno da ovako unesem većinu proteina, pa da se ne moram baš toliko zamarati što jesti za ručak (naravno, jesti što više hrane bogate mikronutrijenitma - ali da ne moram razmišljati o proteinima).

Memento mori.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ja vec mjesec i pol odprilike idem u teretanu i na ejdnu ruku sa 5 kg(jedva dizo) doso na 10 po 10-15 ponavljanja 3 do 5 serija kako kad stignem ,bench 15 kg na svakoj, za leda35 kg , ledne donje radim na spravi da ne budem savijen ko paragraf xD, bocne trbusne isto na spravi svojom tezinom 20 ponavljanja, noge 25-30 kg po 15-20 ponavljanja trbusne radim onako da na koljena sjednem fakticki i onda vucem 60 kg s laktovima ako znate na sta mislim?

ugl nemam nikakvu prehranu jer nemam kad ai stvarno sam poco vise jest doso na 73 kg danas jeo samo navece malo i 72 imam i sutra ujutro pojest nes malo i tako da skinem..nisam debeo al imam stomak ispod sala mi trbusni tako da znam da njega necu skinut tako nego trcanjemm al dal sad time misice gubim?

inace ovo moj zivot

ponedeljak: skola 8-2, teretana sat i pol, sat , odma onda trening( sve hodam pjeske oko 2-3 km), nekad i pjeske kuci nakon treninga to je 3 i pol km

utorak:skola 8-2, trening, 

srijeda:skola, teretana, trening 

cetvrtak:skola, trening

petak:skola,teretana 

sub,ned ili imam tekme ili ne radi nista 

eh sad gledam proteini,kreatini za definiciju,masu ovo ono.necu ni da uzimam jer se ne kuzim uopce u vezi bodybuildinga,mrtvo dizanje i te neke vjezbe za explozivnost ne radim jos..cekam da ojacam da si ne shebem kicmu onda se mogu da ne kazem sta 

sad vjerovatno ce te se slozit samnom kad vam kazem da bi utorak i cetvrtak i petak trcat.. a sub i nedeljom bit stalno aktivan a ne bit samo kuci izlezavat se jer to nije odmor kakav bi trebo bit,nego kretat se znojit,trosit al ne bit u teretani i trenirat nego relaksacija ajmo rec

sad vi meni recite jer neznam ni sam sta da radim, svi kazu zilav sam a visok 172 al u struku tj stomak kao cro cop tocno graden, struk mi siri tj ravan do ruku 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako nemaš nikakvu prehranu onda počni prvo od toga...sredi je,to je osnova

14 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Ne mogu bas, jedino sto mogu jest voce i tjt... stara mi radi hranu tako dobru da hitna pomoc mora kruzit oko kvarta i bit spremna na intervenciju sto se tice masnoce,nacina pripremee itd... ujutro da pojedem bananu , marendu uzmem par kila voca 20 kn dobro dode pogotov kad se zaletis u lidl al et naviko sam na takav nacin zivit.. mandarine,banane,narance ,limunadu pit prije spavanja , caj il tako nesto* oculi moc samo tako funkiconirat.. a za jest panin ,ako ne to onda jedino da jaja pijem ? xD

17 godina
Rast mišića i visina

kratko i jasno: bez prehrane nista, ako nemozes sredit nemoj ni ocekivat rezultate u pogledu izgleda. prehrana je 70%.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

kratko i jasno: bez prehrane nista, ako nemozes sredit nemoj ni ocekivat rezultate u pogledu izgleda. prehrana je 70%.

znam toga me i strah bilo, znaci da idem na snagu? to cu uvijek moc dobit 

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Prije spavanja :)
17 godina
DuMe kaže...

kolko kg i koja visina?

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
DuMe kaže...

kolko kg i koja visina?

192- 86 kg
15 godina
odjavljen
i ti si visok vidim, zalim te ahaha ja sam preko 192, al ti dosta dobro izgledas
17 godina
Rast mišića i visina

da, visok si, jooj mogu samo zamislit kako je vama visokima tesko masu nabit. inace good work.

15 godina
mar123 kaže...

da, visok si, jooj mogu samo zamislit kako je vama visokima tesko masu nabit. inace good work.

Inače sve preko 180-185 ti se smatra visokim momkom, a da ne pričamo 190 oni su iznad prosjeka visoki.

Teško je nama, još teže njima, ali fora je u tome da njegova ruka izgleda masivno i vjerovatno je u centrimetraži veća od prosječne ruke 175cm bildera, ali pošto je ovaj mali i nabijen, djeluje da je njegova veća.

Ja bih volio biti isto preko 190 ali eto, šta je tu je, ali defintivno što si viši i više se ubijaš u teretani, rezuilatti su skladniji, lijepši i defintivno izgledaš predobro u odijelu kad se skockaš :)

Inače dume, dobtra forma, ali napucaj malo te ruke još i ojačaj ramena da dobiješ one kugle još izraženije, izgledat ćeš opako kad si tako visok a širok u ramenima :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 0:09 (fila2208).
14 godina
Rast mišića i visina

Danas odem u gradsku teretanu, čisto da probam koja je razlika između vlastite i gradske. Čim sam ušao sve mi se zgadilo. Klinac, 16 godina se slika pred ogledalom, ima 6 pack i V cut, a druge mišićne grupe izgleda ni ne radi.  Pitam ga koliko kila imaš, kad on kao iz topa ponosno 45, a visok 170 cm. Odmah pokupim stvari, i odlazim nazad u svoju teretanu.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
17 godina
Rast mišića i visina

jel se i vama dogada u glavi da jedan dan zelite jedno jedan dan drugo, npr jedan dan si zacrtam idem na masu, idem u suficit i sve si sredim, kad za 2-3 dana zelim na defku jer mi se zgadi masa zbog slabe izrazenosti misica i vec planirat deficit. fuck me right

14 godina
Damir1908 kaže...
DuMe kaže...

Ne mogu bas, jedino sto mogu jest voce i tjt... stara mi radi hranu tako dobru da hitna pomoc mora kruzit oko kvarta i bit spremna na intervenciju sto se tice masnoce,nacina pripremee itd... ujutro da pojedem bananu , marendu uzmem par kila voca 20 kn dobro dode pogotov kad se zaletis u lidl al et naviko sam na takav nacin zivit.. mandarine,banane,narance ,limunadu pit prije spavanja , caj il tako nesto* oculi moc samo tako funkiconirat.. a za jest panin ,ako ne to onda jedino da jaja pijem ? xD

od voca nemas nista..trebas pravu hranu, proteine, masti, uh.,

12 godina
Rast mišića i visina

Kao sto je vec receno, prehrana je jedna od glavnih faktora, a takodjer i genetika...bavio sam se plivanjem 10 godina...poceo sam sa 10...prije sam trenirao judo 3 godine...sa 17 sam plivao u finalu prvenstva hrv uz draganju...sada imam 21 i prestao sam trenirati jer imam druge ciljeve u zivotu. Krenuo sam u teretanu sa 16...do tada sam picio sklekove doma. Trenutno sam 188cm, 92kg sa 14% masnog tkiva. Omjer ruke mi je 43cm, prsni kos 125cm a bedra 60. Da neman genetiku, ne bih nikako mogao doci do tih rezultata, bez obzira koliko se trudio. Godinama ne jedem cokoladu i ostale slatkise nego samo crveno meso, mladi sir, jaja, orahe, bademe, zobene pahuljice i malo tijesta. Kruh sam izbacio. Pizzu jednom u 3 mj. Za postici prave rezultate morate biti izuzetno motivirani i vjerovati u sebe. Ne odustajati i fokusirati se na slabe tocke. Meni najslabija tocka su bili listovi i femoralni biceps (straznji dio noge ispod gluteusa). To sam najvise vjezbao da bi uravnotezio izgled. Od preparata pijem l-glutamin i protein80, oba od weidera. Ako nekoga zanima jos stogod, neka slobodno pita.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 1:11 (MatijaZG).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice