Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.140
|
čitano: 8.763.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
TheGh0st kaže...

E, de mi recite ako uzmem samo konstante u svojim obrocima, znači 3 jaja i šunka, 2 L mlijeka i 2 žlice (velike) posnog sira zajedno s 5 badema, je li dovoljno to proteina za 76 kg i 185 cm? Mislim, unesem ja i preko ručka proteina, samo pitam je li ovo što sam naveo dobro i je li bogato proteinima?

nikako... to je meni jedan veci obrok...recimo 5 jaja, 250gr posnog mi je jedan obrok... imam ih 3 takva (sto se kolicine proteina tice)  + whey

fali ti i uh... moras ih unositi

cod4gamer pa vecinom je preskup... ako je cijena kao whey, onda ok.. ali kazein kao kazein ti nije potreban

dv14 razlika izmedju uskih, sirokih, obrnuti hvat itd. .je u pogadjanju latova..  gornji, srednji, donji lat ... s nekim ce biceps vise raditi, s nekim manje.. itd... ugl osjetis sam kad ih radis, koji ti misic vise radi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 15:28 (exer1234).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jesam dobro shvatio, ako sa bodybuilding narucis prije 12.11 myprotein na tu cijenu jos dobijes 20% popusta, znaci 127 kuna minus 20%?

A kad sam gledao na myprotein stranici, kad odaberem Hrvatsku, stavi mi dostavu 10 funti, tako puno?a naebayu samo 2?

I jos jedno pitanje, je li itko probao delicious whey, valja li to ista?

EDIT: ili to dobijes popust na sljedecu kupovinu myproteina?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 15:49 (brane47).
14 godina
neaktivan
dv14 kaže...
Čisto da još nešto pitam, koliko su učinkoviti uski/normalni zgibovi u usporedbi sa širokim? Stvar je u tome što sam baš aktivno krenuo sa zgibovima, a pošto imam onu šipku za vrata, jednostavno nemam mjesta za široke zgibove. Jedino uski i možda normalni. Trenutno mi je najbitnije malo srediti donji dio leđa. To me ubija kod fizičkog rada.

Uski se više na biceps fokusiraju nego leđa, široki šire i rade latissimuse uz biceps. Donja leđa nećeš od zgibova nikad dobiti. Lower back hiperexstension radi, snađi se nekako, i ne moraš imati klupu za hiperekstenzije.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 17:50 (donator_bubrega).
14 godina
donator_bubrega kaže...
dv14 kaže...
Čisto da još nešto pitam, koliko su učinkoviti uski/normalni zgibovi u usporedbi sa širokim? Stvar je u tome što sam baš aktivno krenuo sa zgibovima, a pošto imam onu šipku za vrata, jednostavno nemam mjesta za široke zgibove. Jedino uski i možda normalni. Trenutno mi je najbitnije malo srediti donji dio leđa. To me ubija kod fizičkog rada.

Uski više biceps rade, široki šire i rade latissimuse uz biceps. Donja leđa nećeš od zgibova nikad dobiti. Lower back hiperexstension radi, snađi se nekako, i ne moraš imati klupu za hiperekstenzije.

vidis, kod mene je obruto, meni kod sirokih vise bica radi. kod obrnutih gdje svi kazu da im bic radi, meni uopce ne... zasto? zato sto se koncentirram na to da se ne dizem rukama...

uski obrnuti hvat radi donji lat.. siroki radi gornji, iliti sirina ledja

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 15:47 (exer1234).
15 godina
exer1234 kaže...
donator_bubrega kaže...
dv14 kaže...

Uski više biceps rade, široki šire i rade latissimuse uz biceps. Donja leđa nećeš od zgibova nikad dobiti. Lower back hiperexstension radi, snađi se nekako, i ne moraš imati klupu za hiperekstenzije.

vidis, kod mene je obruto, meni kod sirokih vise bica radi. kod obrnutih gdje svi kazu da im bic radi, meni uopce ne... zasto? zato sto se koncentirram na to da se ne dizem rukama...

jer radiš krivo, stavi ruke skorz široko i praktički ih ispruži, e onda biceps se ne miče i ne radi, rade samo leđa.

Ako ruke približiš uključi se i biceps. zato su generalno najteži zgibovi oni iza vrata, sa što širim hvatom a najlakši obrnuti uski sa bicepsima.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
14 godina
Gman kaže...

znam ja... ne... sta ce ti? mozda na kraju defke ubacis..ali cemu to

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 16:07 (exer1234).
13 godina
brane47 kaže...

Jesam dobro shvatio, ako sa bodybuilding narucis prije 12.11 myprotein na tu cijenu jos dobijes 20% popusta, znaci 127 kuna minus 20%?

A kad sam gledao na myprotein stranici, kad odaberem Hrvatsku, stavi mi dostavu 10 funti, tako puno?a naebayu samo 2?

I jos jedno pitanje, je li itko probao delicious whey, valja li to ista?

EDIT: ili to dobijes popust na sljedecu kupovinu myproteina?

Čitaj.

Na akcijsku cijenu dobiješ još 20% popusta, a još 10% dole ako naručiš prek 1000kn i sav popust dobiješ na ovu kupovinu!

a sa njihove strane naruči preko 100E i imaš free delivery.

čitaj...

uBlowMeBro?
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Procitao sam, samo nisam shvatio dobijes li popust na tu kupnju ili dobijes popust koji mozes kasnije iskoristiti. Kako to da je njihov kreatin tako jeftin?

Moze li netko tko je probao myprotein whey rci kakav je?recimo u usporedbi s mvp pro whey? okus, mijesanje? Jel nije odvratan ovaj bez okusa?

Jel bolje uzeti bez okusa ili s okusom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 17:27 (brane47).
14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

Uski nadhvat meni gornji dio podlaktica uz biceps dosta radi, leđa i ne osjećam puno, pogotovo ne donje latove kako ti kažeš.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sad sam zvao building body, kazu da u tu cijenu na webu vec uracunato 20% popusta, a ne ide jos na to 20%.

14 godina
brane47 kaže...

Sad sam zvao building body, kazu da u tu cijenu na webu vec uracunato 20% popusta, a ne ide jos na to 20%.

a sta bi ti??? za dzabe? :D . myproteinovi proizvodi su zaista jeftini.... ne trebate kukati

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam 16 godina,172cn i danas izmjerio 60kg(+-1). Vjezbam cijeli tijelo u teretani 3x tjedno. Svaga grupa misica po 4 serije od 16 ponavljanja. Problen je u tone sto jedem oko 2500kalorija dnevno(vecinom zdrava hrana,klonim se gaziranih pica i pekarni,osim  jednog obroka dnevnobod cca 400cal),plan mi je bio dobiti na masi,a u zadnjih mjesec dva sam izgubio 2kg. Jedem li premalo? glupo pitanje ali 2500cal mi se cini puno

18 godina
Rast mišića i visina
TomislavZG-2 kaže...

Imam 16 godina,172cn i danas izmjerio 60kg(+-1). Vjezbam cijeli tijelo u teretani 3x tjedno. Svaga grupa misica po 4 serije od 16 ponavljanja. Problen je u tone sto jedem oko 2500kalorija dnevno(vecinom zdrava hrana,klonim se gaziranih pica i pekarni,osim  jednog obroka dnevnobod cca 400cal),plan mi je bio dobiti na masi,a u zadnjih mjesec dva sam izgubio 2kg. Jedem li premalo? glupo pitanje ali 2500cal mi se cini puno

Yep. Premalo. Osim većih porcija, probaj se snabdijeti sa bademima ili orasima za snack. Može i kikiriki, ali u ljusci nesoljeni. 

Malo pauze - ruska BB dance točka:)

http://www.muscleandfitness.com/news-and-features/athletes-and-celebrities/russian-bodybuilder-rocks-dance-routine

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 18:16 (overhaul).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko cal otprilike da jedem? ili da jednostavno povecavam pa odredim po rezultatima

17 godina
overhaul kaže...
TomislavZG-2 kaže...

Yep. Premalo. Osim većih porcija, probaj se snabdijeti sa bademima ili orasima za snack. Može i kikiriki, ali u ljusci nesoljeni. 

Malo pauze - ruska BB dance točka:)

http://www.muscleandfitness.com/news-and-features/athletes-and-celebrities/russian-bodybuilder-rocks-dance-routine

kakav kralj

15 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
brane47 kaže...

a sta bi ti??? za dzabe? :D . myproteinovi proizvodi su zaista jeftini.... ne trebate kukati

Ma ne, i ovo je jeftino, nego pitao sam iznad, jel tih 20% ide na tu cijenum netko je odgovorio da ide, pa sam samo rekao da sam nazvao i da ne ide.I ovako je super

18 godina
TomislavZG-2 kaže...

Koliko cal otprilike da jedem? ili da jednostavno povecavam pa odredim po rezultatima

Pa povećaj za 500, no i to otprilike - koristiš li štogod pwm nakon treninga?

Bollywod style:) Sad još treba jedan gangnam style ili nedaj bože harlem shake.

Edit;
Par zanimljivih savjeta, neki su općepoznati neki manje:
http://www.muscleandfitness.com/news-and-features/galleries/training/6-fitness-tips-to-break

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 18:33 (overhaul).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

pwm? sto je to?

18 godina
TomislavZG-2 kaže...

pwm? sto je to?

PostWorkoutMeal-obrok nakon treninga. Nemora biti odmah istog trena, ali, kažu unutar dva sata je
ok klopnuti nešto ugljikohidrata, bjelančevina... pomaže ti da organizam ne posegne za razgradnjom
mišićnog tkiva (katabolizacijom) u potrebi za oporavkom.

15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Evo došlo i kod mene nešto suplimentacije, da se opskrbim :D

14 godina
TomislavZG-2 kaže...

idi na 3000 .. tj dana. ak ne rastes, idi na 3500 .. jbg. mozes slobodno i junkat tu i tamo, samo jedi..svaki dan budi u suficitu , i rast ces... puno uh

14 godina
MARKOZD15 kaže...

Evo došlo i kod mene nešto suplimentacije, da se opskrbim :D

fino... koji je to okus ironmaxxa?

overhaul pa vjerujem da svatko pojede nesto u roku ta 2 sata poslije treninga.. zapravo i nije bitno.. ja osobno popijem shake zato sto budem gladan,a ne zato sto se mora piti....a ne stignem nist spremit u tako brzom vremenskom roku

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 19:10 (exer1234).
15 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

Pistacio, lijep i gust okus ima, zadovoljan sam, ironmaxx uzimam kao gainer (napravim si sam), a ON Gold whey uzimam kao pwm sa kreatinom i dekstrozom.

14 godina
MARKOZD15 kaže...
exer1234 kaže...

Pistacio, lijep i gust okus ima, zadovoljan sam, ironmaxx uzimam kao gainer (napravim si sam), a ON Gold whey uzimam kao pwm sa kreatinom i dekstrozom.

da. imam i ja bas taj pistacio, prije 10tak dana uzeo. dobar je..

zasto kao gainer? mozes njega piti kad god hoces. poslije treninga, ujutro, u toku dana, navecer. nebitno je.. jedino sto nije whey,ali protein je protein.... koliko dext stavljas? si na masi? 

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
TomislavZG-2 kaže...

pwm? sto je to?

PostWorkoutMeal-obrok nakon treninga. Nemora biti odmah istog trena, ali, kažu unutar dva sata je
ok klopnuti nešto ugljikohidrata, bjelančevina... pomaže ti da organizam ne posegne za razgradnjom
mišićnog tkiva (katabolizacijom) u potrebi za oporavkom.

Uvijek jedem i to veliki obrok. Taj obrok gledam kao rucak,jedem ga oko 17h nakon teretane. ovo mi je dnevni raspored:7hdprucak 1030h pekara 12h nes sitno kao banana 14hteretana 17h tucak 19h jos jedan obrok. tako da imam pwm,dosta uh i proteina,sveze spremljena zdrava hrana.One dane kada ne idem u teretanu rucak jedem oko 15h.

15 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

da. imam i ja bas taj pistacio, prije 10tak dana uzeo. dobar je..

zasto kao gainer? mozes njega piti kad god hoces. poslije treninga, ujutro, u toku dana, navecer. nebitno je.. jedino sto nije whey,ali protein je protein.... koliko dext stavljas? si na masi? 

Pijem ga kao gainer jer ga pomijesam jos sa bananom, sa miksanim zobenim, kikirikijem, bademima i sl.

Dekstroze stavljam 40g otprilike u pwm, na masi sam, ali negdje u 4/5mj krecem na defku

14 godina
neaktivan
TomislavZG-2 kaže...

Imam 16 godina,172cn i danas izmjerio 60kg(+-1). Vjezbam cijeli tijelo u teretani 3x tjedno. Svaga grupa misica po 4 serije od 16 ponavljanja. Problen je u tone sto jedem oko 2500kalorija dnevno(vecinom zdrava hrana,klonim se gaziranih pica i pekarni,osim   jednog obroka dnevnobod cca 400cal),plan mi je bio dobiti na masi,a u zadnjih mjesec dva sam izgubio 2kg. Jedem li premalo? glupo pitanje ali 2500cal mi se cini puno

pa ako zelis dobiti na masi moras odmarati, nemozes vjezbati 3x tjedno svaki misic vjezbaj svaki dan jedan dio tijela tako da ti ima 1 tjedan odmora jer ako vise vjezbas gubis kile i msici ti se smanjuju a ne povecavaju

14 godina
DooP kaže...
TomislavZG-2 kaže...

Imam 16 godina,172cn i danas izmjerio 60kg(+-1). Vjezbam cijeli tijelo u teretani 3x tjedno. Svaga grupa misica po 4 serije od 16 ponavljanja. Problen je u tone sto jedem oko 2500kalorija dnevno(vecinom zdrava hrana,klonim se gaziranih pica i pekarni,osim   jednog obroka dnevnobod cca 400cal),plan mi je bio dobiti na masi,a u zadnjih mjesec dva sam izgubio 2kg. Jedem li premalo? glupo pitanje ali 2500cal mi se cini puno

pa ako zelis dobiti na masi moras odmarati, nemozes vjezbati 3x tjedno svaki misic vjezbaj svaki dan jedan dio tijela tako da ti ima 1 tjedan odmora jer ako vise vjezbas gubis kile i msici ti se smanjuju a ne povecavaju

za naturalca je bolja veca frekvencija treninga.. misic 1x nije optimalno... bolje nek radi pull push legs, odmor, i ponovo .. ima more takvih kombinacija... jedan trening manje ponavljanja, jedan vise... itd..  napredovat ce naravno i s takvim trenngom, ali ovo je mnogo optimalnije za naturalce . 3x bi bilo previse, ali 2x je taman, ili barem svaki 5 dan

MARKOZD15 ok ak si na masi... iako bi ja skroz izbacio dextrozu.. ili smanji na 20 30 gr max. nepotrebno je, vjeruj mi.. radije pojedes nesto, i popijes whey. ali ok, mozes i ovako

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 19:26 (exer1234).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

malo sam se izgubio u zadnjoj poruci. koja kombinacija je najoptimalnijaza nabijanje mase? je li to isto i za povecavanje snage?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice